Tietopankki | Terapiatalo Noste
(09) 3158 9154

tai s-postitse: asiakaspalvelu (ät) terapiatalonoste.fi

Tietopankki

Testit – kuulostele omaa hyvinvointiasi

Olemme koonneet asiantuntijoiden suosimia testejä helpottaaksemme itsearviointia tilanteestasi. Huomioi kuitenkin, ettei pelkän testin perusteella voi tehdä diagnoosia. Diagnoosi perustuu aina lääkärin kokonaisvaltaiseen arvioon.

Terveyskirjasto

Olemme koonneet tämän terveyskirjaston asiakkaidemme tiedonhaun helpottamiseksi. Kirjasto ei ole kattava, eikä kyseessä ole tieteellinen tietokanta kaikista psykiatrian tai kliinisen psykologian termeistä. Esiteltynä on yleisiä syitä hoitoon hakeutumiseen.

Terveyskirjastomme perusteella ei ole mahdollista, eikä myöskään suotavaa koittaa itse diagnosoida itseään tai läheisiään. Varsinainen diagnoosi perustuu aina kokonaisvaltaiseen lääkärin arvioon. On myös hyvä muistaa, etteivät häiriöt muodosta selkeitä, tarkkarajaisia luokkia suhteessa psyykkiseen pahaan oloon tai ihmissuhdeongelmiin. Kun pohdit yhteydenottoa, arvioi pikemminkin sitä kuinka jaksat arjessa, ihmissuhteissa ja töissä tällä hetkellä. Se kertoo tilanteestasi tarpeeksi. Ammattilaisemme auttavat sinut eteenpäin.

Mielenterveys

Mielenterveys on hyvinvoinnin tila, joka ilmenee hyvin yksilöllisesti. Mielenterveyden tarkkaa määritelmää on monista syistä vaikea muotoilla pitävästi. Tämä johtuu siitä, että sekä yksilöinä, perheinä että kulttuureina olemme keskenämme hyvin erilaisia. Joitain yleisiä piirteitä voidaan kuitenkin katsoa kuuluvan täysipainoiseen, terveeseen psyykeen, ja lähdemme siitä, että yhtä tärkeää, kuin puhua mielen sairastumisesta, on puhua mielenterveyden edistämisestä.

Elämänkriisit

Erilaisia mielen hyvinvoinnin, stressin ja ikävien tapahtumien kaltaisia haasteita on elämän varrella jokaisella. Elämänkriiseillä tarkoitetaan tapahtumia tai muutoksia, joiden käsittelyyn ei sillä hetkellä ole riittävästi valmiuksia. Vaikka ne eivät ole sairauksia, ne voivat laukaista hyvin voimakkaita tunteita ja reaktioita. Elämänkriisien keskellä ammattilaisen apu on hyödyllistä. Keskustelu normalisoi ja antaa valmiuksia pohtia tapahtumien merkitystä omassa elämässä.

Blogi

Lue lisää Nosteen asiantuntijoiden näkemyksistä blogistamme. Kaikki blogikirjoitukset