Paniikkihäiriö | Terapiatalo Noste
(09) 3158 9154

tai s-postitse: asiakaspalvelu (ät) terapiatalonoste.fi

Asiakaspalvelumme on auki ma-to 9-17 ja pe 9-16

Paniikkihäiriö

Paniikkihäiriö on mielenterveyden häiriö ja yksi ahdistuneisuuden muoto. Sille ovat tunnusomaisia toistuvat, voimakkaat ahdistuskohtaukset. Ne voivat liittyä tiettyihin tilanteisiin, mutta esiintyä myös äkillisesti ja ennakoimattomasti ilman altistusta.

Paniikkihäiriö  liittyy usein tiettyihin paikkoihin ja tilanteisiin, kuten liikennevälineisiin, esiintymistilanteisiin, tai vaikkapa elokuvateattereihin.

Paniikkihäiriöt eivät ole vaarallisia, vaikka ne tuntuvat äärimmäisen inhottavilta ja pelottavilta. Oireiston ytimessä on keholliset oireet, kuten huimaus, epätodellisuuden tunne, ja sydämmen muljahtelu. Kun nämä oireet tulevat tulkituksi lähestyvänä hallinnan menettämisenä, alkaa kehollinen oireisto, ja katastrofin ennakointi kiihdyttää toisiaan.

Paniikkihäiriön hoito

Paniikkihäiriöön on saatavilla apua ja se on usein hyvin hoidettavissa. Hoitomuotoina voidaan käyttää erityisesti paniikkihäiriön hoitoon kehitettyjä psykologisia interventioita, psykoterapiaa ja myös lääkehoitoa.

Haluaisitko lisätietoa aiheesta tai tavata ammattilaista, jolla asiantuntemusta aiheeseen liittyen? Voit tarkastella ammattilaistemme vapaita aikoja täältä tai olla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Voit jättää myös sähköpostisi tai puhelinnumeron, niin olemme Sinuun yhteydessä!

Kyllä kiitos!