Nettiriippuvuus (sosiaalinen media) | Terapiatalo Noste
(09) 3158 9154

tai s-postitse: asiakaspalvelu (ät) terapiatalonoste.fi

Asiakaspalvelumme on auki ma-to 9-17 ja pe 9-16

Nettiriippuvuus (sosiaalinen media)

Sosiaalinen media ja muut sovellukset voivat altistaa riippuvuuskäyttäytymistä muistuttaville oireille, mikäli käyttö on liiallista. Vaikka ne on suunniteltu yhteydenpitovälineiksi toisten ihmisten ja ryhmien kesken, on havaittu, että liiallinen sosiaalisen median seuraaminen saattaa altistaa alakuloiselle mielialalle, keskittymisvaikeuksille ja kaventaa muuta mielekästi arkista toimintaa.

Erilaisia sovelluksia myös suunnitellaan käyttäjiä koukuttaviksi. Esimerkiksi kuvallisuus, ja kuvista saadut tykkäykset voivat olla voimakkaasti palkitsevia kokemuksia.

Sosiaalisen median seuraaminen tapahtuu usein silloin, kun joutuu odottamaan, tai kokee olonsa tylsistyneeksi. Se voi olla myös keino vältellä epämiellyttäviä askareita ja työtehtäviä. Ongelmaksi käytös voi muuttua, mikäli tosiasiallinen vuorovaikutus kapenee, ilmenee ärtyisyyttä ja tuskaisuutta kun sosiaalisen mediaan ei pääse, tai on vaikeuksia lopettaa sosiaalisen median käyttöä siitä huolimatta, että toiset pyytävät, tai tulisi esimerkiksi opiskella tai tehdä töitä.

Nettiriippuvuuden hoito

Hoidossa keskeistä on psykologinen ohjaus- ja neuvonta. Kuten muissakin riippuvuustyyppisissä ongelmissa, henkilön oma motivaatio elämäntapamuutokseen ja uudenlaisiin sosiaalisen vuorovaikutuksen malleihin on tärkeää.

Haluaisitko lisätietoa aiheesta tai tavata ammattilaista, jolla asiantuntemusta aiheeseen liittyen? Voit tarkastella ammattilaistemme vapaita aikoja täältä tai olla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Voit jättää myös sähköpostisi tai puhelinnumeron, niin olemme Sinuun yhteydessä!

Kyllä kiitos!