Paniikkikohtaus | Terapiatalo Noste
(09) 3158 9154

tai s-postitse: asiakaspalvelu (ät) terapiatalonoste.fi

Asiakaspalvelumme on auki ma-to 9-17 ja pe 9-16

Paniikkikohtaus

Paniikkikohtaus alkaa yleensä nopeasti ja hyökyaallon omaisesti. Ensimmäisiä merkkejä voi olla sydämmen tykyttäminen, huimaus tai epätodellisuuden tunne. Samalla ilmenee hallinnan menettämisen ja jopa kuolemanpelkoa. Kohtaukset eivät ole itsessään vaarallisia, vaikkakin äärimmäisen epämiellyttävän tuntuisia ja pelottavia.

Itse paniikkikohtauksen pelko ja siihen liittyvät muut ajatukset ovat keskeinen osa oiretta. Kohtauksen alkaessa esiintyy usein kehollisia oireita, kuten hikoilua, pulssin epätasaisuutta, tai huimauksen tunnetta. Kun nämä oireet tulevat tulkituksi lähestyvän hallinnan menettämisen pelkona, alkavat keholliset oireet ja ennakoiva ahdistus ruokkia toisiaan.

Usein potilas alkaa vältellä tilanteita, joissa paniikkikohtauksen pelätään alkavan. Välttämiskäyttäytyminen ja mielessä kiertävät tulkinnat kohtauksesta vahvistavat oireistoa ja osaltaan ylläpitävät paniikkihäiriötä.

Paniikkikohtauksen hoito

Paniikkikohtauksia voidaan tehokkaasti hoitaa erilaisin psykologisin interventioin, psykoterapialla ja myös lääkehoidolla.

Haluaisitko lisätietoa aiheesta tai tavata ammattilaista, jolla asiantuntemusta aiheeseen liittyen? Voit tarkastella ammattilaistemme vapaita aikoja täältä tai olla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Voit jättää myös sähköpostisi tai puhelinnumeron, niin olemme Sinuun yhteydessä!

Kyllä kiitos!