Kaamosmasennus | Terapiatalo Noste
(09) 3158 9154

tai s-postitse: asiakaspalvelu (ät) terapiatalonoste.fi

Asiakaspalvelumme on auki ma-to 9-17 ja pe 9-16

Kaamosmasennus

Kaamosmasennus on pimeään vuodenaikaan liittyvä toistuvasti esiintyvä masennustila. Siihen liittyy usein ruokahalun kasvamista, väsymystä, voimattomuutta ja vetäytymistä. Mikäli oireisiin ei liity masennuksen taudinkuvaa (ks.masennus), puhutaan kaamosrasituksesta.

Oireita on yleensä lokakuusta helmi-maaliskuuhun. Kirkasvalohoito, tai mikäli mahdollista, esimerkiksi lomamatkat valoisiin kohteisiin voivat helpottaa oireita. Kaamosmasennukseen liittyviä ajatuksia ja tunteita voidaan usein lievittää myös keskusteluhoidon avulla.

Myös kevät ja kesä saattavat vaikuttaa mielialaan. Kevällä esimerkiksi monet masennuksesta kärsivät saattavat oireilla vakavammin. Syyt liittyvät hermostomme ja valon vaihteluiden välisiin yhteyksiin, mutta niitä ei tarkemmin tunneta.

Kaamosmasennuksen hoito:

Oireita voi hoitaa aktiivisuutta lisäämällä. Myös kirkasvalolampuista on osoitettu olevan hyötyä. Mikäli oireet selvästi haittaavat elämää ja jatkuvat, on syytä kääntyä ammatiilaisten puoleen.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos

Haluaisitko lisätietoa aiheesta tai tavata ammattilaista, jolla asiantuntemusta aiheeseen liittyen? Voit tarkastella ammattilaistemme vapaita aikoja täältä tai olla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Voit jättää myös sähköpostisi tai puhelinnumeron, niin olemme Sinuun yhteydessä!

Kyllä kiitos!