Peliriippuvuus (rahapelit) | Terapiatalo Noste
(09) 3158 9154

tai s-postitse: asiakaspalvelu (ät) terapiatalonoste.fi

Asiakaspalvelumme on auki ma-to 9-17 ja pe 9-16

Peliriippuvuus (rahapelit)

Peliriippuvuus luokitellaan käyttäytymis- ja hillitsemishäiriöiden luokkaan. Ongelmapelaaminen on liiallista pelaamista, jolla on haitallisia vaikutuksia henkilölle itselleen, läheisille tai muulle sosiaaliselle ympäristölle ja joka jatkuu näistä haitoista huolimatta.

Rahapeliriippuvuuden oireet

Keskeisiä kehittyviä rahapeliriippuvuuden piirteitä on pelaamisen lopettamisen tai vähentämisen aiheuttama ärtyneisyys tai ahdistus, pelaamisen salailu läheisiltä ihmisiltä ja taloudelliset ongelmat, jotka alkavat lisääntyä hävittyjen rahojen ja pelaamisen jatkamisen mahdollistamiseksi.

Rahapelaamiseen vaikuttaa myös rahapelin ominaisuudet. Erityisesti nopeat pelit altistavat riippuvuuden synnylle. Rahapelejä myös suunnitellaan niin, että arvostelukyky voittamisen tosiasiallisista mahdollisuuksista on vaikeaa.

Rahapelaamiseen liittyy aluksi usein jännitystä ja odotus rahapalkinnosta. Pelaamisen pakonomaisuus ja riippuvaisuus alkaa usein paljastua henkilölle vaiheessa, jossa mielihyvä on alkanut kadota ja taloudelliset vaikeudet kasvavat.

Rahapeliriippuvuden hoito

Rahapeliriippuvuuteen soveltuu osin samat periaatteet kuin muidenkin riippuvuuksien hoitoon (ks.riippuvuudet.) Yleensä hoidon osana tarvitaan myös talousneuvontaa ja myös läheisten tukemista, ohjausta ja neuvontaa. Rahapeliriippuvuuden hoitoon on kehitetty myös spesifejä psykologisia interventioita ja tekniikoita.

Haluaisitko lisätietoa aiheesta tai tavata ammattilaista, jolla asiantuntemusta aiheeseen liittyen? Voit tarkastella ammattilaistemme vapaita aikoja täältä tai olla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Voit jättää myös sähköpostisi tai puhelinnumeron, niin olemme Sinuun yhteydessä!

Kyllä kiitos!