Epävakaa persoonallisuushäiriö | Terapiatalo Noste
(09) 3158 9154

tai s-postitse: asiakaspalvelu (ät) terapiatalonoste.fi

Asiakaspalvelumme on auki ma-to 9-17 ja pe 9-16

Epävakaa persoonallisuushäiriö

Epävakaata persoonallisuushäiriötä kuvaa pitkäkestoinen ja jatkuva tunteiden, ihmissuhteiden ja oman identiteetin ailahtelevaisuus, sekä impulsiivinen toiminta. Usein käytetään myös termiä rajatilainen persoonallisuus, tai tunne-elämältään epävakaa persoonallisuus.

Epävakaan persoonallisuushäiriön oireet

Epävakaasta persoonallisuushäiriöstä kärsivät kokevat usein ahdistusta, voimakasta epäluuloa ja masennusta, joita he yrittävät hallita impulsiivisilla ja ailahtelevilla keinoilla. Käyttäytymisessä voi vaihdella esimerkiksi voimakkaat rakastumisen ja hylätyksi tulemisen kokemukset, tai aggressiivisen ja hallitsemattoman käytöksen ja lamaavan syyllisyyden kokemuksen jaksot. Elämänsuunnitelmat saattavat vaihtua usein, ja olla epärealistisia.

Myös päihteiden käyttö on tavallista keinona koettaa hallita sisäistä kaaosta ja ahdistusta. Epävakaasta persoonallisuushäiriöstä kärsivät ihmiset käyttäytyvät usein itseä, tai toisia vahingoittavasti.

Epävakaan persoonallisuushäiriön hoito:

Hoidossa käytetään erilaisia psykoterapeuttisia hoitoja sekä lääkehoitoa. Epävakaa persoonallisuushäiriö lievenee usein, varsinkin asianmukaisen hoidon kanssa henkilön ikääntyessä.

Haluaisitko lisätietoa aiheesta tai tavata ammattilaista, jolla asiantuntemusta aiheeseen liittyen? Voit tarkastella ammattilaistemme vapaita aikoja täältä tai olla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Voit jättää myös sähköpostisi tai puhelinnumeron, niin olemme Sinuun yhteydessä!

Kyllä kiitos!