Masennus | Terapiatalo Noste
(09) 3158 9154

tai s-postitse: asiakaspalvelu (ät) terapiatalonoste.fi

Asiakaspalvelumme on auki ma-to 9-17 ja pe 9-16

Masennus

Masennus on mielenterveyden häiriö, jonka yleisimpiä oireita ovat pidempikestoinen alakuloinen mieliala, voimattomuus, vähentynyt mielenkiinto asioihin ja korostunut negatiivisuus erityisesti itseään kohtaan. Masennukseen voi liittyä myös ahdistusta, ärtyneisyyttä, vetäytymistä  tai lisääntynyttä riippuvuuskäyttäytymistä.

Masennus on yleisimpiä mielenterveyden häiriöitä ja työkyvyttömyyden syitä. Oireyhtymän syyt ovat moninaisia. Taustalla voi olla monenlaisia asioita yksilön perimässä, elämäntavoissa, elämäntilanteessa tai elämänhistoriassa.

Lievä masennus

Masennuksen aste vaihtelee. Lievästi masentuneet jaksavat yleensä käydä töissä tai koulussa, mutta se vaatii ylimääräistä ponnistelua. Harrastukset ja ihmissuhteet saattavat alkaa jäädä. Joskus ihminen ei eds tunnista lievää masennustaan, koska jaksaa kuitenkin hoitaa arjen asioita.

Keskivaikea masennus

Keskivaikeasta masennuksesta kärsivä toimintakyky alkaa selvemmin heiketä ja kokemus siitä, ettei enää jaksa, voimistuu. Yleensä motivaatio itsestä huolehtimiseen ja töissä/koulussa pärjääminen heikkenee selvästi.

Vakava masennus

Vakavassa masennuksessa voimat ehtyvät, eikä ihminen jaksa enää välttämättä hoitaa töitään tai ihmissuhteitaan. Joskus jopa sängystä ylösnouseminen on mahdotonta. Tällöin edes apua ei jaksa hakea. Itsetuhoiset ajatukset ja sairaalajaksot ovat melko yleisiä.

Masennuksen hoito

Masennuksen hoidossa sekä lääkehoidot, että psykoterapia on osoitettu tehokkaiksi. Keskivaikeissa masennuksissa yleensä tarvitaankin molempia hoitomuotoja. Vakava masennus voi johtaa jopa sairaalajaksoihin.

Haluaisitko lisätietoa aiheesta tai tavata ammattilaista, jolla asiantuntemusta aiheeseen liittyen? Voit tarkastella ammattilaistemme vapaita aikoja täältä tai olla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Voit jättää myös sähköpostisi tai puhelinnumeron, niin olemme Sinuun yhteydessä!

Kyllä kiitos!