Seksiriippuvuus | Terapiatalo Noste
(09) 3158 9154

tai s-postitse: asiakaspalvelu (ät) terapiatalonoste.fi

Asiakaspalvelumme on auki ma-to 9-17 ja pe 9-16

Seksiriippuvuus

Seksiriippuvuus ilmenee pakkomielteisenä ja hallitsemattomana mielenkiintona seksuaaliseen kanssakäymiseen. Se voi ilmetä esimerkiksi pakonomaisina seksuaalisina fantasioina, tai pornografian liiallisena kuluttamisena ja itsensä tyydyttämisenä. Seksiriippuvaiset kokevat pakonomaista tarvetta myös seksuaaliseen aktiin. Pakonomaisen kokemuksen jälkeen mielihyvä kestää vain lyhyen ajan, ja henkilö kokee uudelleen pakonomaista tarvetta toistaa käyttäytyminen.

Riippuvuustyyppisestä käyttäytymisestä voidaan puhua etenkin silloin, kun toiminta tuottaa ahdistusta, häpeää, ja se jatkuu haitallisista seuraksista, kuten sukupuolitaudeista ja ihmissuhdeongelmista huolimatta.

Seksiriippuvuuden hoito

Hoidossa korostuu henkilön oma motivaatio ja halu muuttaa käyttäytymistä. Psykologiset inteventiot ja psykoterapia ovat keskeisiä hoitomuotoja.

Haluaisitko lisätietoa aiheesta tai tavata ammattilaista, jolla asiantuntemusta aiheeseen liittyen? Voit tarkastella ammattilaistemme vapaita aikoja täältä tai olla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Voit jättää myös sähköpostisi tai puhelinnumeron, niin olemme Sinuun yhteydessä!

Kyllä kiitos!