Alzheimerin tauti | Terapiatalo Noste
(09) 3158 9154

tai s-postitse: asiakaspalvelu (ät) terapiatalonoste.fi

Asiakaspalvelumme on auki ma-to 9-17 ja pe 9-16

Alzheimerin tauti

Alzheimerin tauti on yleisin dementiaa aiheuttava muistisairaus. Jopa 70-80 prosentilla dementiasta kärsivillä on Alzheimerin tauti. Alle 65-vuotiailla tauti on harvinainen, mutta yli 85-vuotialla sitä esiintyy 15-20 prosentilla.

Alzheimerin taudin syitä ei tarkkaan tiedetä. Kysymys on hermosolujen ja niiden yhteyksien rappeutumisesta. Tauti etenee ensi oireista lopulta kuolemaan noin kymmenessä vuodessa. Ensimmäiset oireet ovat hajamielisyyttä ja unohtelua. Vähitellen käytännöntoimet arjessa alkavat yhä laajemmin vaikeutua. Lopulta heikkenevät perustoiminnot, kuten pukeminen, tarpeilla käyminen, puhekyky ja liikkuminen.

Alzheimerin riskiä voidaan pienentää terveillä elämäntavoilla ja kiinnittämällä huomiota psyykkiseen terveyteen ja vireyteen.

Tauti herättää usein ahdistusta ja hämmennystä perheenjäsenissä. Onkin tärkeää, että asianmukainen tieto, mahdollisuus pohtia muuttuvia perhesuhteita ja tuki sopeutumiseen sekä jaksamiseen järjestetään tarvittaessa myös perheenjäsenille.

Haluaisitko lisätietoa aiheesta tai tavata ammattilaista, jolla asiantuntemusta aiheeseen liittyen? Voit tarkastella ammattilaistemme vapaita aikoja täältä tai olla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Voit jättää myös sähköpostisi tai puhelinnumeron, niin olemme Sinuun yhteydessä!

Kyllä kiitos!