Ylipainoisten syömistapakysely (BES) | Terapiatalo Noste
(09) 3158 9154

tai s-postitse: asiakaspalvelu (ät) terapiatalonoste.fi

Asiakaspalvelumme on auki ma-to 9-17 ja pe 9-16

Ylipainoisten syömistapakysely (BES)

Tällä kyselyllä arvioidaan ahmimistaipumusta. Kysely on tarkoitettu ylipainoisille henkilöille. Testin avulla voit kartoittaa syömistottumuksiasi, mutta testi itsessään ei diagnosoi syömishäiriötä. Jos olet huolissasi syömistavoistasi ja painosi on normaali- tai alipainoinen, kannattaa sinun täyttää Syömishäiriökysely (SCOFF), joka kartoittaa anoreksiaa ja bulimiaa.

Pisteesi:

Pisteitä 20-29
Sinulla on todennäköisesti kohtalainen ahmimistaipumus ja suosittelemme sinua ottamaan yhteyttä ammattilaiseen. Kyselyn perusteella suhtautumisesi ruokaan ja omaan kehoon voi olla ongelmallinen.

Pisteitä yli 30
Sinulla on todennäköisesti vakava ahmimistaipumus ja suosittelemme sinua ottamaan yhteyttä ammattilaiseen. Kyselyn perusteella suhtautumisesi ruokaan ja omaan kehoon voi olla ongelmallinen.

Kiitos testin täyttämisestä! Lähetämme testituloksesi sähköpostiisi, jos jätät meille sähköpostisi:

Toivomme, että olet yhteydessä asiakaspalveluumme, jos Sinua jäi askarruttamaan testitulos, tai jos palveluistamme voisi olla hyötyä myös Sinulle. Mielellämme opastamme sinut eteenpäin ammattilaiselle, jolta voisit parhaiten saada apua omaan tilanteeseen.

Asiakaspalvelumme palvelee arkisin klo 9-17, voit soittaa 09-315 89154, chatata nettisivujemme kautta tai lähettää sähköpostia osoitteeseen [email protected]

Toki, jos koet kärsiväsi vakavista oireista, ja tiedät kuka voisi Sinua auttaa, suosittelemme varaamaan pikimmiten ajan ammattilaisillemme täältä.

Kysymys 1
En ole vaivautunut painostani tai koostani, kun olen toisten seurassa.
Olen huolestunut siitä, miltä näytän muiden silmissä, mutta tavallisesti se ei saa minua tuntemaan tyytymättömyyttä itseeni.
Olen vaivautunut ulkonäöstäni ja painostani, mikä saa minut tuntemaan tyytymättömyyttä itseeni.
Olen hyvin vaivautunut painostani ja tunnen usein voimakasta häpeää ja itseinhoa. Yritän välttää sosiaalisia tilanteita vaivautumiseni vuoksi.
Kysymys 2
Minulla ei ole mitään vaikeuksia syödä hitaasti ja sopivalla tavalla.
Vaikka näytän hotkivan ruokani, en syömisen jälkeen tunne oloani täysinäiseksi liiasta syömisestä.
Toisinaan syön nopeasti, jolloin tunnen oloni epämukavan täysinäiseksi jälkeenpäin.
Minulla on tapana hotkia ruokani, oikeastaan kunnolla purematta. Kun näin käy, tunnen yleensä oloni epämukavan täysinäiseksi, koska olen syönyt liikaa.
Kysymys 3
Tunnen, että niin halutessani kykenen hallitsemaan syömishaluni.
Tunnen, että olen useammin kuin ihmiset yleensä epäonnistunut syömisen hallitsemisessa.
Koen itseni täysin avuttomaksi, mitä tulee syömishaluni hallitsemisen tunteeseen.
Koska tunnen itseni niin avuttomaksi syömisen hallinnan suhteen, olen tullut epätoivoiseksi yrittäessäni saada sen hallintaan.
Kysymys 4
Minulla ei ole tapana syödä, kun olen ikävystynyt.
Syön joskus, kun olen ikävystynyt, mutta usein pystyn keksimään jotain tekemistä ja saan ajatukset pois ruuasta.
Minulla on säännönmukaisesti tapana syödä, kun olen ikävystynyt, mutta toisinaan voin käyttää muuta toimintaa hyväkseni, jotta saan syömisen pois mielestäni.
Minulla on sitkeä tapa syödä, kun olen ikävystynyt. Mikään ei näytä auttavan minua irti tästä tottumuksesta.
Kysymys 5
Minulla on yleensä fyysisesti nälkä, kun syön jotain.
Toisinaan syön jotain hetken mielijohteesta, vaikka en itse asiassa olekaan nälkäinen.
Minulla on säännönmukaisesti tapa syödä ruokia, joista en oikeastaan pidä, jotta saisin tyydytettyä nälän tunteeni, vaikka en fyysisesti tarvitsekaan ruokaa.
Vaikka minulla ei ole fyysisesti nälkä, suussani on nälän tunne, jonka näyttää tyydyttävän vain se, että syön suun täyttävää ruokaa, esimerkiksi leipää. Joskus kun syön tyydyttääkseni "suun nälän", sylkäisen ruuan pois, jotta en lihoisi.