Laihuushäiriö, anoreksia | Terapiatalo Noste
(09) 3158 9154

tai s-postitse: asiakaspalvelu (ät) terapiatalonoste.fi

Asiakaspalvelumme on auki ma-to 9-17 ja pe 9-16

Laihuushäiriö, anoreksia

Anorexia nervosa on vakava syömishäiriö, jonka oireita ovat painon putoaminen, tai kyvyttömyys ylläpitää normaalipainoa. Lisäksi siihen kuuluu vääristynyt käsitys omasta kehosta. Häiriöstä kärsivät ovat usein luonteeltaan täydellisyyteen pyrkiviä ja taipuvaisia ahdistuneisuuteen.

Syömishäiriö syntyy usein vähitellen. Haitallista käyttäytymistä usein myös peitellään, ja esimerkiksi laihuus saattaa olla jopa kehuttu piirre. Vähitellen ruoka alkaa valtaamaan yhä enemmän aikaa ajatuksissa, ahdistus ja myös jaksaminen alkaa heiketä. Vastaavasti syömisen ja oman kehon kontroloiminen kytkeytyy yhä vahvemmin ainoaksi koetuksi mahdollisuudeksi hallita lisääntyvää pahaa oloa.

Edetessään Anoreksia on sekä keholle, että psyykelle erittäin vaarallinen häiriö, koska aliravitsemus alkaa itsessään näivettämään mahdollisuuksia kehon ja mielen normaaliin toimintaan.

Anoreksian hoito

Syömishäiriöiden hoito kohdistuu usein aluksi ravitsemustilan korjaamiseen. Tämän jälkeen tai samanaikaisesti hoito keskittyy pääasiassa erilaisiin psykososiaalisiin ja psykoterapeuttisiin hoitoihin. Mikäli sairaus on edennyt pitkälle, voi tulla kyseeseen myös laitoshoito.

Haluaisitko lisätietoa aiheesta tai tavata ammattilaista, jolla asiantuntemusta aiheeseen liittyen? Voit tarkastella ammattilaistemme vapaita aikoja täältä tai olla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Voit jättää myös sähköpostisi tai puhelinnumeron, niin olemme Sinuun yhteydessä!

Kyllä kiitos!