Skitsofrenia | Terapiatalo Noste
(09) 3158 9154

tai s-postitse: asiakaspalvelu (ät) terapiatalonoste.fi

Asiakaspalvelumme on auki ma-to 9-17 ja pe 9-16

Skitsofrenia

Skitsofrenia on vakava, monimuotoinen psyykkinen sairaus ja yleisin psykoosirairaus. Se puhkeaa usein nuoressa aikuisiässä. Sille on ominaista psykoosille tyypilliset todellisuuden tajun hämärtymisen oireet ja käytös. (Ks. psykoosit)

Skitsofenian määritelmässä olennaista on oireiden ja heikentyneen toimintakyvyn arviointi pidemmällä ajanjaksolla.

Skitsofrenian hoito

Hoidossa keskeistä on lääkitys, aktiivinen ja suunnitelmallinen hoitosuhde, sekä erilaiset psykososiaaliset ja psykoterapeuttiset interventiot.

Prodromaalioireet

Useimmilla skitsofreniaan sairastuneella ilmenee ennakko-oireita, eli prodromaalioireita jopa 2-3 vuotta ennen psykoosin puhkeamista. Oireiden tunnistaminen ajoissa ja hakeutuminen asianmukaiseen hoitoon voi merkittävästi lievittää sairauden kulkua tai jopa sen puhkeamista. Prodromaalioireita voivat olla vetäytyminen, oudot kokemukset ja ajatusketjut, ailahtelevat mielialat ja vaikeudet keskittyä. Prodromaalioireita epäillessä itsellä tai läheisellä, on viisainta konsultoida ammattilaista.

Haluaisitko lisätietoa aiheesta tai tavata ammattilaista, jolla asiantuntemusta aiheeseen liittyen? Voit tarkastella ammattilaistemme vapaita aikoja täältä tai olla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Voit jättää myös sähköpostisi tai puhelinnumeron, niin olemme Sinuun yhteydessä!

Kyllä kiitos!