Parisuhdeväkivalta | Terapiatalo Noste
(09) 3158 9154

tai s-postitse: asiakaspalvelu (ät) terapiatalonoste.fi

Asiakaspalvelumme on auki ma-to 9-17 ja pe 9-16

Parisuhdeväkivalta

Parisuhdeväkivalta tarkoittaa avio- tai avopuolison tekemää fyysistä tai seksuaalista väkivaltaa. Myös niillä uhkaileminen on väkivaltaa. Väkivalta voi olla myös henkistä. Väkivalta on lain mukaan rangaistavaa, myös parisuhteessa.

Parisuhdeväkivalta voi olla monisäikeinen asia. Se on paljon muutakin ja moniulotteisempaa kuin fyysinen lyöminen, tuuppiminen, potkiminen, seksiin pakottaminen tai kuristaminen. Se voi olla myös erilaista uhkailua, estämistä, liiallista kontrollointia, valvontaa, nimittelyä, manipulointia tai kiristämistä. Se on aina vallan käyttämistä toiseen ihmiseen.

Väkivaltaan on puututtava

Parisuhdeväkivalta saattaa alkaa pienistä asioista, ja se yleensä pahenee ajan myötä. Parisuhdeväkivallan uhrin ajatukset saattavat hämärtyä ja häntä saatetaan syyllistää, niin että hän olisi jotenkin ansainnut väkivaltaisen kohtelun tai provosoinut tekoon.

Jos aistit pientäkin väkivaltaa tapahtuvan parisuhteessa, olisi se sitten henkistä tai fyysistä, asiaan pitää puuttua. Viranomaiset voivat puuttua perheväkivaltaan vain silloin, kun se tulee heidän tietoonsa. Myös täysin ulkopuolinen henkilö voi ilmoittaa poliisille havaitsemansa pahoinpitelyn.

Ota alan ammattilaiseen yhteyttä päästäksesi keskustelemaan jos aistit väkivaltaisia tilanteita.

Haluaisitko lisätietoa aiheesta tai tavata ammattilaista, jolla asiantuntemusta aiheeseen liittyen? Voit tarkastella ammattilaistemme vapaita aikoja täältä tai olla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Voit jättää myös sähköpostisi tai puhelinnumeron, niin olemme Sinuun yhteydessä!

Kyllä kiitos!