Avioero | Terapiatalo Noste
(09) 3158 9154

tai s-postitse: asiakaspalvelu (ät) terapiatalonoste.fi

Asiakaspalvelumme on auki ma-to 9-17 ja pe 9-16

Avioero

Avioero voi olla harkittu ja helpottava päätös molemmille tai toiselle osapuolelle. Silti on normaalia, että kiintymyksen ja yhteisen elämän purkautuminen on suuri muutos. Suru, itsenäisen elämän opettelu ja oman kodin järjesteleminen ovat yleensä vaativia elämän käännekohtia.

Joskus avioero voi kuitenkin tulla yllätyksenä. Samalla voi paljastua uskottomuutta, tai jopa pidempään jatkunutta kaksoiselämää. Kun avioeroon liittyy yllättäviä ja järkyttäviä asioita, joihin toinen osapuoli ei ole kyennyt varautumaan, on edessä kriisi ja joskus pidempikin sopeutumisprosessi.

Perheissä avioeron syitä ja seurauksia joutuvat käsittelemään myös lapset. On tärkeää muistaa kiinnittää huomiota siihen, että lapset kokevat vahvasti ja tulkitsevat tapahtumia kehitystasonsa mukaisesti. On tavallista, että lapsi saattaa kokea itse syyllisyyttä ja vastuuta perheen ongelmista ja tulkita eron syitä itsensä kautta. Myös uuden, erillisen elämisen järjestäminen lapsille riittävän turvalliseksi, vaatii paljon voimia ja myös tukea.

Avioeroprosessiin voi saada tukea erilaisista ryhmistä, tai psykologin vastaanotolla.

Haluaisitko lisätietoa aiheesta tai tavata ammattilaista, jolla asiantuntemusta aiheeseen liittyen? Voit tarkastella ammattilaistemme vapaita aikoja täältä tai olla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Voit jättää myös sähköpostisi tai puhelinnumeron, niin olemme Sinuun yhteydessä!

Kyllä kiitos!