Työpaikasta irtisanominen | Terapiatalo Noste
(09) 3158 9154

tai s-postitse: asiakaspalvelu (ät) terapiatalonoste.fi

Asiakaspalvelumme on auki ma-to 9-17 ja pe 9-16

Työpaikasta irtisanominen

Irtisanotuksi tuleminen voi olla merkittävä elämänkriisi, varsinkin kun se tapahtuu äkillisesti ja odottamatta. Monet tekijät vaikuttavat siihen, kuinka vaikeaa sopeutuminen irtisanotuksi tulemiseen on. Mikäli irtisanominen on tehty ilman kunnollisia perusteluja, eikä työntekijä koe tulleensa kohdelluksi kunniallisesti – voi hämmennys, epätodellisuuden tunne ja jopa katkeruus seurata pitkäänkin.

Työsuhde on vaihtosuhde, jossa työntekijä antaa aikaansa ja osaamistaan työnantajalle, saadakseen vastineeksi rahaa säädyllisen elämän elämiseen. Taloudellisen turvan lisäksi työ liittyy usein vahvasti myös omanarvontuntoon ja positiiviseen käsitykseen itsestä. Lisäksi työelämä tarjoaa rakenteita ja säännöllisyyttä arkeen sekä usein merkityksellisiä ihmissuhteita.

Irtisanominen vaikuttaa siis laajasti sekä huoliimme tulevaisuudesta, että itseämme koskeviin kysymyksiin omasta arvosta, osaamisesta ja hyväksymisestä.

Irtisanotuksi tuleminen voi herättää myös huolta omasta osaamisesta ja arvosta yhteiskunnassa ja työmarkkinoilla. Myös muu elämänhallinta ja sosiaalinen elämänpiiri vaikuttaa vahvasti siihen, millainen suhde työsuhteen loppumiseen rakentuu. Sosiaalinen tuki, kuten perhe, ystävät ja harrastukset tukevat merkittävästi vaiheessa, jossa henkilö arvioi, työstää ja pohtii irtisanotuksi tulemistaan.

Ammattilaisten apu voi merkittävästi auttaa vaiheessa, jolloin vahvat tunteet ja hämmennys vaikeuttavat asian käsittelemistä. Ammattilaisten kanssa voi myös pohtia mitä oikeastaan tulevaisuudeltaan toivoo. Tämä auttaa suuntautumaan uudelleen uusiin tavoitteisiin.

Haluaisitko lisätietoa aiheesta tai tavata ammattilaista, jolla asiantuntemusta aiheeseen liittyen? Voit tarkastella ammattilaistemme vapaita aikoja täältä tai olla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Voit jättää myös sähköpostisi tai puhelinnumeron, niin olemme Sinuun yhteydessä!

Kyllä kiitos!