Erilleen kasvaminen, rakkauden loppuminen | Terapiatalo Noste
(09) 3158 9154

tai s-postitse: asiakaspalvelu (ät) terapiatalonoste.fi

Asiakaspalvelumme on auki ma-to 9-17 ja pe 9-16

Erilleen kasvaminen, rakkauden loppuminen

Vuosien jälkeen parisuhteessa saattaa tuntua siltä, että ei olekaan kumppanin kanssa enää mitään yhteistä. Ei yhteisiä puheenaiheita tai mielenkiinnon kohteita. Toinen on aloittanut uuden harrastuksen, jota toinen ei pysty ymmärtämään. Lapset saattavat olla ainoa yhdessä pitävä tekijä. Onko mahdollista löytää vielä yhteistä säveltä, jos toinen tuntuu vieraalta ja suhde on kylmentynyt?

Kun rakkaus loppuu

Pariskunta voikin havahtua tilanteessa, jossa ihmetellään, että onko enää rakkautta jäljellä. Onko sitä jäljellä vain toisen puolelta, mutta toinen kaipaisi jotain muuta elämäänsä. On pareja, jotka kokevat että heidän välillään ei ole enää rakkautta, mutta päivittäinen arki toimii ja tiettyihin rutiineihin on jo totuttu. Eroottisen rakkauden jälkeen avioliitto saattaa muodostua ns. kaverisuhteeksi, ja liittoa jatketaan sisko ja veli -tyylisesti.

Tällaisessa tilanteessa on hyvä miettiä, että mitä itse avioliitoltaan haluaa ja mikä itselle riittää? Kuinka tärkeää on intohimo ja seksi ja halu olla toisen lähellä, vai riittääkö se että tulee hyvin toimeen kumppaninsa kanssa päivittäisessä arjessa ja perhe pysyy kasassa? Oma identiteetti, seksuaalisuus sekä omat toiveet ja tarpeet muuttuvat ajan myötä. On hyvä tiedostaa, että parisuhteessa kasvaa kaksi ihmistä, joilla on oma kasvutarinansa. On hyvä pysähtyä miettimään mihin suuntaan tässä halutaan lähteä, joko yhdessä tai erikseen.

Voiko yhteyttä löytää uudestaan?

Asiantuntijoiden mukaan yhteyden löytäminen uudelleen on jälleen mahdollista. Edellytyksenä on että pariskunnalla on yhteisiä unelmia ja määpänpää, jota kohti mennä. On tärkeä löytää myös luottamus, tila ja aika suhteen eheyttämiselle. Myö romanttinen parisuhde tarvitsee yhteistä aikaa jota on vaalittava. Ks.myös parisuhteen kommunikaation vaikeudet.

Haluaisitko lisätietoa aiheesta tai tavata ammattilaista, jolla asiantuntemusta aiheeseen liittyen? Voit tarkastella ammattilaistemme vapaita aikoja täältä tai olla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Voit jättää myös sähköpostisi tai puhelinnumeron, niin olemme Sinuun yhteydessä!

Kyllä kiitos!