Lapsettomuus | Terapiatalo Noste
(09) 3158 9154

tai s-postitse: asiakaspalvelu (ät) terapiatalonoste.fi

Asiakaspalvelumme on auki ma-to 9-17 ja pe 9-16

Lapsettomuus

Lapsettomuus voi olla iso kriisi parisuhteessa niille, jotka kohtaavat tahtomattaan sen etteivät voi saada lapsia. Kriisi on erilainen niille, joiden suuri haave on saada lapsi kuin niille, jotka miettivät, haluavatko lapsen vai ei. Lapsettomuus koskettaa kuitenkin aina tilanteesta riippumatta.

Lapsettomuuskriisiä saatetaan käydä parisuhteessa läpi eri tahtia. Naisella kriisi alkaa useimmiten aiemmin. Nainen saa muistutuksen lapsettomuudesta joka kuukausi ja hänelle tehdään kaikki lapsettomuushoitojen toimenpiteet. Kriisinä lapsettomuus on erilainen kuin muut elämän kriisit, sillä siinä vaihtelevat epätoivo ja toivo. Pettymykset voivat olla välillä todella kovia.

Kumppanin tuki on tärkeää lapsettomuuskriisissä

Pettymyksissäkin auttaa kumppanin tuki. Vaikka lapsettomuuskriisiä käydään läpi eri tahtia ja kumppaneilla ei ole aina samanlaiset ajatukset tilanteesta, toisen tukeminen on tärkeää. Pitää kuunnella ja ymmärtää toista.

Useimmat parit pystyvät puhumaan tilanteen herättämistä tunteista keskenään, mutta aina se ei onnistu. Silloin kumppanille pitäisi antaa lupa asiasta esimerkiksi ystäville ja ymmärtää toisen tarve puhua ulkopuoliselle. Joskus voidaan tarvita keskustelua myös ammattiauttajan kanssa.

Kaikki eivät hoidoistakaan huolimatta saa lasta. Silloin joudutaan käsittelemään toisenlaisia tunteita, ja suru pitää vain käsitellä ja käydä läpi. Lapsettomuus voi myös lähentää paria, ja pari voi joutua miettimään uudelleen heidän elämän merkityksiään.

Lapsettomuus vaikuttaa seksielämäänkin

Lapsettomuus vaikuttaa aina myös seksuaalisuuteen ja parin seksielämään. Seksistä voi tulla päämäärähakuista ja oma identiteetti naisena tai miehenä voi kärsiä. Lapsettomuuskriisi täytyy käsitellä, jotta seksielämäkin saadaan kuntoon. Kriisit kuitenkin voivat lähentää, vahvistaa suhdetta ja luoda uusia tasoja vuorovaikutukselle ja seksuaalisuudellekin.

 

Haluaisitko lisätietoa aiheesta tai tavata ammattilaista, jolla asiantuntemusta aiheeseen liittyen? Voit tarkastella ammattilaistemme vapaita aikoja täältä tai olla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Voit jättää myös sähköpostisi tai puhelinnumeron, niin olemme Sinuun yhteydessä!

Kyllä kiitos!