Raskausaika ja lapsen syntymä | Terapiatalo Noste
(09) 3158 9154

tai s-postitse: asiakaspalvelu (ät) terapiatalonoste.fi

Asiakaspalvelumme on auki ma-to 9-17 ja pe 9-16

Raskausaika ja lapsen syntymä

Raskausaika

Lapsen syntymään sopeutuminen alkaa yleensä jo raskausaikana. Raskaus saattaa tulla yllätyksenä, jopa shokkina, tai sitä on jo pitkään toivottu. Erilaiset mielikuvat aktivoituvat, odotukset ja pelot vanhemmuudesta, lapsesta itsestään ja elämästä perheenä. Mielikuvien jakaminen, keskustelu niistä ja myös tuki jota raskausaikana saa, vaikuttaa pärjäämiseen pienokaisen kanssa sekä miehillä, että naisilla.

On normaalia, että myös pelot ja huolet nousevat pintaan. Keho muuttuu, raskaus voi vaikuttaa seksielämään, ja valmistautuminen uuteen perheenjäseneen tarvitsee yhteistä sopeutumista ja toisen kohtaamista. Joskus tilanteessa saattaa olla yksin, ja silloin ulkopuolisen tuen merkitys korostuu enemmän.

Lapsen syntymä

Syntymän jälkeen huomio elämässä keskittyy vahvasti pienokaisen ympärille. Hoiva, rakentuva kiintymyssuhde ja siihen liittyvät ajatukset ja tunteet ovat vahvasti biologisia. Koska ne ovat hyvin voimakkaita, on luonnollista, että nekin voivat herättää huolta ja pelkoa pärjäämisestä. Uusi kiintymyssuhde vaikuttaa usein myös parisuhteen intiimielämään, kuten seksiin ja haluun. Yhteinen aika ja yhteiset harrastukset, ja rentoutumisen muuttuvat.

Lapsi voi syntyä myös tilanteeseen, jossa huoltaja jää yksin lapsen kanssa. Erityisesti silloin, on kaikki tuki ja apu tarpeen. Ks. myös synnytyksen jälkeinen masennus.

Haluaisitko lisätietoa aiheesta tai tavata ammattilaista, jolla asiantuntemusta aiheeseen liittyen? Voit tarkastella ammattilaistemme vapaita aikoja täältä tai olla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Voit jättää myös sähköpostisi tai puhelinnumeron, niin olemme Sinuun yhteydessä!

Kyllä kiitos!