Seksisuhteet, irtosuhteet | Terapiatalo Noste
(09) 3158 9154

tai s-postitse: asiakaspalvelu (ät) terapiatalonoste.fi

Asiakaspalvelumme on auki ma-to 9-17 ja pe 9-16

Seksisuhteet, irtosuhteet

Ihmiskunnan historiassa ei ole koskaan aikaisemmin ollut näin paljon mahdollisuuksia tavata ja tutustua uusiin romanttisiin ja eroottisiin kumppaneihin. Teknologian mahdollistama muutos on poistanut ajan, paikan ja maantieteen asettamia rajoituksia ja mahdollistaa nopean ja spontaanin kontaktin ottamisen. Toisin kuin ennen, voimme asettaa deittisovellusten avulla samantien kriteerit mielitietyllemme ja määritellä, minkälaista ihmistä oikein etsimme.

Virikkeitä on myös saatavilla niin paljon, että helposti väsymme ja hämmennymme. Yhä nopeampi ja helpompi tapa etsiä ja löytää uusia ihmissuhteita on varmasti vaikuttanut myös pitkäjänteisyyteemme ihmissuhteissa. Miksi tehdä pitkäjänteistä työtä ja tyytyä, kun uusi vaihtoehto on klikkauksen päässä?

Ajanhenki on muuttunut myös satunnaisen seksin ja sitoutumisen halun suhteen. Muutama vuosikymmen sitten ihmiset löysivät ”ihan ok” kumppanin itselleen naapurista, menivät naimisiin ja tekivät lapsia varhaisessa aikuisiässä.

Nykymaailmassa avioidutaan huomattavasti myöhemmin. Myös sinkkuelämän valitsee yhä useampi. Suomessa joka toinen liitto päättyy eroon, ja Ruotsissa erotaan eniten maailmassa. Vaikuttaisi siltä, että mitä tasa-arvoisempi maa, sitä enemmän erotaan.

Suhteessa olemisen muodot ovat moninaisia

Ihmiset harrastavat yhä enemmän seksisuhteita ilman pidempiaikaisia perinteisiä sitoumuksia. Samalla myös suhteiden määritelmät muuttuvat. Ns. friends with benefits, fuckbuddy tai bootycall -seksisuhteet ovat lunastaneet asemansa ihmissuhteiden kirjossa, ja voivat olla aikuisille, kypsille ihmisille myös tyydyttäviä sekä hyviä kompromissejä esimerkiksi elämäntilanteeseen nähden.

Irtosuhteissa vaaditaan ihmisen kunnioittamisen perussääntöjä

Tilapäisissä seksisuhteissa päätee kuitenkin edelleen samat perusarvot kuin vakiintuneessa parisuhteessakin. Toisen kunnioittaminen, puhuminen, ja asioista sopiminen selventää tilannetta. Reilu ja rehellinen käytös puolin ja toisin on edelleen edellytys suhteen toimivuudelle.

Ehkäisystä huolehtiminen on tärkeää

Tilapäisissä seksisuhteissa kannattaa pitää myös huolta kondomin käytöstä ja ehkäisystä. Mikäli jatkuva seksipartnerien vaihto tai holtiton käytös alkaa aiheuttaa ongelmia ja alakuloa, seksikäyttäytymisestä voi olla hyvä jutella ammattilaisen kanssa.

 

 

Haluaisitko lisätietoa aiheesta tai tavata ammattilaista, jolla asiantuntemusta aiheeseen liittyen? Voit tarkastella ammattilaistemme vapaita aikoja täältä tai olla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Voit jättää myös sähköpostisi tai puhelinnumeron, niin olemme Sinuun yhteydessä!

Kyllä kiitos!