Syömishäiriöt | Terapiatalo Noste
(09) 3158 9154

tai s-postitse: asiakaspalvelu (ät) terapiatalonoste.fi

Asiakaspalvelumme on auki ma-to 9-17 ja pe 9-16

Syömishäiriöt

Syömishäiriöt ovat psyykkisiä sairauksia, henkilö pyrkii omaa kehoaan pakottamalla ja hallitsemalla saamaan haltuun psyykkisiä ahdistuksia, pelkoja tai itselle hyväskymättömiä ajatuksia.

Syömishäiriöille on tyypillistä myös omien kehohavaintojen erärealistisuus. Yleensä syömishäiriöinen kokee itsensä, tai jonkun osan itsessään lihavana, sietämättömänä tai vieraana. Laihduttaminen, oksentaminen tai ruoasta kieltäytyminen liittyy näiden itsessä koettujen piirteiden hallintaan.

Ongelman syyt ovat moninaisia – sekä biologisia, yksilön psyykkisiä tulkintoja itsestään, että sosiaalisesti rakentuneita. Yksinkertaista ratkaisua etsimällä ja häiriöstä kärsivällä tarjotessa ongelma saattaa jopa pahentua.

Syömishäiriöt puhkeavat usein murrosiässä ja nuoressa aikuisiässä, aikana jolloin keho on muutenkin muutoksessa lapsuudessa koetusta minuudesta kohti aikuisuutta ja aikuista seksuaalisuutta. Oireiston ytimessä on usein häpeää, ja jopa inhoa itsessä tapahtuvaa muutosta kohtaan.

Syömishäiriöiden hoito

Syömishäiriöiden hoito kohdistuu usein aluksi ravitsemustilan korjaamiseen. Tämän jälkeen tai samanaikaisesti hoito keskittyy pääasiassa erilaisiin psykososiaalisiin ja psykoterapeuttisiin hoitoihin.

Haluaisitko lisätietoa aiheesta tai tavata ammattilaista, jolla asiantuntemusta aiheeseen liittyen? Voit tarkastella ammattilaistemme vapaita aikoja täältä tai olla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Voit jättää myös sähköpostisi tai puhelinnumeron, niin olemme Sinuun yhteydessä!

Kyllä kiitos!