Seksuaaliset traumat | Terapiatalo Noste
(09) 3158 9154

tai s-postitse: asiakaspalvelu (ät) terapiatalonoste.fi

Asiakaspalvelumme on auki ma-to 9-17 ja pe 9-16

Seksuaaliset traumat

Väkivaltaisen seksuaalikäyttäytymisen seurauksena voi seksuaalisuus monin tavoin traumatisoitua, samoin kuin ihmisen mielenterveys ja keho. Seksuaalisuus voi muuttua traumaattisen kokemuksen myötä esimerkiksi tuskan, häpeän kantajaksi.Väkivalta on aina loukkaus ihmisen koskemattomuutta kohtaan sekä rajojen itsemäärämisoikeuden rikkomista. Seksuaalinen väkivalta loukkaa uhria erityisen syvästi, koska väkivalta silloin kohdistuu ihmisen herkimpään ja yksityisimpään alueeseen, seksuaalisuuteen.

Tilastojen valossa seksuaalinen väkivalta on monimuotoisesti ja konkreettisesti läsnä suomalaisten arjessa. Tutkimusten mukaan hälyttävän monilta nuoriltakin löytyy kokemuksia seksuualisesta ahdistelusta, raiskausyrityksistä, pakottamisesta, seksuaalisesta hyväksikäytöstä tai raiskauksesta.

Vaikeimmat ja syvimmät traumat syntyvät lapsiin kohdistuvasta seksuaalisesta väkivallasta, insestistä ja pedofiliasta.

Jos kohtaat mitä tahansa seksuaalista ahdistelua tai häirintää tai tunnistat väkivallan uhreja ota heti yhteyttä ammattilaiseen. Seksuaalisia traumoja hoidetaan psykoterapian avulla.

Haluaisitko lisätietoa aiheesta tai tavata ammattilaista, jolla asiantuntemusta aiheeseen liittyen? Voit tarkastella ammattilaistemme vapaita aikoja täältä tai olla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Voit jättää myös sähköpostisi tai puhelinnumeron, niin olemme Sinuun yhteydessä!

Kyllä kiitos!