Äkillinen sairastuminen | Terapiatalo Noste
(09) 3158 9154

tai s-postitse: asiakaspalvelu (ät) terapiatalonoste.fi

Asiakaspalvelumme on auki ma-to 9-17 ja pe 9-16

Äkillinen sairastuminen

Äkillinen sairastuminen on raskas ja pelottavakin kokemus sekä potilaalle itselleen, että läheisille. Monet muutkin sairaudet ja tapaturmat kuin psykiatriset sairaudet ovat merkittävä haaste jaksamiselle ja mielenterveydelle.

Kivut, toimintakyvyn kapeneminen ja taudin ennuste aiheuttavat itsessään psyykkistä kuormitusta ja ahdistusta. Sairaudet vaikuttavat myös työkykyyn, arkisen toiminnan mahdollisuuksiin ja elämänlaatuun.

Erityisesti sairaudet, jotka ovat parantumattomia, ovat raskaita suruprosesseja koko perheelle. Somaattisen sairastumisen kohdalla on tärkeää pohtia hoidon laatua, ja etenkin vuorovaikutusta potilaan kanssa. Jo asiallisella kohtaamisella ja sairauteen liittyvällä tiedolla ja valmennuksella on merkittävä rooli sairauteen sopeutumisessa.  Se kuinka sairastuneen mieli voi, on ratkaisevaa sairauden kanssa elämisen ja jaksamisen kanssa.

Haluaisitko lisätietoa aiheesta tai tavata ammattilaista, jolla asiantuntemusta aiheeseen liittyen? Voit tarkastella ammattilaistemme vapaita aikoja täältä tai olla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Voit jättää myös sähköpostisi tai puhelinnumeron, niin olemme Sinuun yhteydessä!

Kyllä kiitos!