Helsinki Eerikinkatu | Terapiatalo Noste
(09) 3158 9154

tai s-postitse: asiakaspalvelu (ät) terapiatalonoste.fi

Asiakaspalvelumme on auki ma-to 9-17 ja pe 9-16

Helsinki Eerikinkatu

Toimipaikan tiedot

Osoite: Eerikinkatu 3b (1. ja 3. kerros), 00100 Helsinki

Palvelut

Psykiatrin ja psykologin palvelut, yksilöpsykoterapia, pari- ja perheterapia, seksuaaliterapia.

Sijainti ja saapuminen

Näet ajanvaraussivulta erikseen etä- ja läsnävastaanottoajat kunkin terapeutin kohdalta.
Erityisjärjestelyissä olethan yhteydessä sähköpostitse terapeuttiisi ([email protected]).

Kampin toimipiste sijaitsee Eerikinkadulla, Annankadun ja Yrjönkadun välissä. Toimipiste on aivan Kampin bussi ja metro -terminaalien vieressä, sekä raitiovaunupysäkin (mm. 9 ja 7) vieressä. Rautatieasemaltakaan ei ole pitkä kävelymatka Eerikinkadulle. Lähimmät parkkihallit löytyvät Forumista, Stockmannilta ja Kampin kauppakeskuksesta. Kadun varrestakin saattaa löytyä parkkimahdollisuus. Alhaalla on summeri, jota soittamalla pääset rappuun, ja Nosteen vastaanottotilat löytyvät ensimmäisestä ja kolmannesta kerroksesta.

Asiakaskohtaaminen ja yhteys

Alhaalla on summeri ”Terapiatalo Noste”, jota soittamalla pääset rappuun ja sieltä Nosteen vastaanottohuoneistoon ensimmäiseen ja kolmanteen kerrokseen. Voit ottaa yhteyttä meihin myös puhelimitse, puh. (09) 315 89154.

Lämpimästi tervetuloa Nosteen Eerikinkadun toimipisteelle!

Huom. Hinnat saattavat vaihdella terapeuttikohtaisesti ja toimipisteittäin. Ei reseptin uusintaa tai lääkemääräyksiä!

Kampin toimitila
https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2019/11/Mikael-Heino-e1589204195977.jpg

Mikael Heino

Helsinki, Etävastaanotto

Psykologi, psykoterapeuttiopiskelija (psykoanalyyttinen)

Psykologina tehtäväni on auttaa sinua solmimaan parempi suhde elämäsi tärkeimmän ihmisen eli sinun itsesi kanssa, jotta voisit elää siten kuin sinun on tarkoituskin.

Mikael Heino

Helsinki | Etävastaanotto

Psykologi, psykoterapeuttiopiskelija (psykoanalyyttinen)

Palvelukielet: suomi

Varaathan ensikäynnin lähivastaanottona.

Olen psykologi ja psykoanalyyttinen psykoterapeuttiopiskelija. Terapeuttina pyrin olemaan avoin, aito ja välitön sekä sanomaan sen, mikä pitääkin tulla sanotuksi olematta kuitenkaan tuomitseva. Pidän arvossa välillemme kehittyvää luottamuksellista työskentelysuhdetta sekä yhteistä ymmärrystä siitä, mitä olemme tekemässä. Tärkeimpänä asiana pidän sitä, että tulet kuulluksi.

Vastaanotollani lähdemme liikkeelle siitä, mitä sinulla on mielessäsi. Annan sinulle tilaa mutta en kuitenkaan jätä sinua ajatustesi kanssa yksin. Teen paljon töitä tavoittaakseni sinun kokemuksesi. Tehtäväni ei ole neuvoa tai arvostella.

Turvallinen terapiasuhde mahdollistaa vaikeiden asioiden tulemisen käsiteltäväksi. Mielen ristiriitaisuuksia sekä kipukohtia pystytään sen puitteissa tarkastelemaan rauhallisesti, yhdessä rakennetun ymmärryksen voimin. Siten lukkiutunut tilanne avautuu ja saadaan kosketus siihen, mikä itsessä on kaikkein ominta.

Työskentelyn myötä itsetuntemuksesi paranee eivätkä menneet asiat ja tiedostamattomat tekijät enää määritä nykyhetkeä. Sisäinen vapautesi kasvaa, kun vaikeisiin tunteisiin ei tarvitse reagoida pakonomaisesti vanhaa kaavaa toistaen vaan päätökset voidaan tehdä itsestä lähtöisin. Tällöin ihmissuhteet tasapainottuvat, keskittyminen työhön/opintoihin helpottuu ja mielekkyys palaa elämään.

Työskentelen aikuisten kanssa, jotka kärsivät esimerkiksi ihmissuhdevaikeuksista, erilaisista riippuvuuksista, työuupumuksesta, motivaatio-ongelmista tai ahdistuneisuudesta, masennuksesta taikka muista mielenterveyden häiriöistä. Tutustu paremmin minuun: mikaelheino.fi.

Koulutus: Psykologian maisteri, kauppatieteiden maisteri, psykoanalyyttinen psykoterapeuttiopiskelija
Kela-oikeudet: Ei vielä, valmistuminen 2025
Kiinnostuksen kohteet: Itsetuntemus, itsetunto, tunteiden säätely, ihmissuhteet, motivaatio, elämän merkityksellisyys
Palvelut: Psykologit
Erikoisosaamisalue
Addiktiot
Ahdistus
Masennus
Persoonallisuushäiriöt
Psykoosit
Syömishäiriöt
Unihäiriöt
Parisuhdekriisit
Perhesuhdekriisit
Lapsettomuus
LGBTQ
Seksuaalisuus
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Työn ohjaus ja urakysymykset
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Traumat ja elämänkriisit
Vanhuusiän sairaudet ja haasteet
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2020/04/Minna-Tuominen-3-e1645002454266.jpg

Minna Tuominen

Helsinki, Etävastaanotto

Paripsykoterapeutti (Integratiivinen)

Erityistason paripsykoterapeutti. Terapeuttinen viitekehykseni on integratiivinen ja tunnekeskeinen terapia (EFT).

Minna Tuominen

Helsinki | Etävastaanotto

Paripsykoterapeutti (Integratiivinen)

Palvelukielet: suomi, englanti

Terapeuttina olen lämmin, ystävällinen, sensitiivinen, perusteellinen ja tavoitteellinen. Terapiassa tutkimme asiakkaan kanssa yhdessä hänen menneisyyttään ja etsimme ratkaisuja tulevaisuuteen. Työotteeni on kysymyksillä eteenpäin suuntautuva ja otteeni on sillä tavalla aktiivinen. Toisiaan annan myös kotitehtäviä ja joskus vastaanotolla teemme myös toiminnallisia tehtäviä (kuten piirtämistä, maalaamista, tyhjän tuolin menetelmää). Terapiassa on tärkeää antaa asiakkaalle tilaa ja aikaa ja näin terapian rytmi määräytyy yhteistyössä asiakkaan kanssa. Vastaanotolla pyrin siihen, että potilas tulisi kohdatuksi, kuulluksi ja ymmärretyksi omana itsenään. Myötätunto ja sen kasvattaminen itseä kohtaan on terapiassa tärkeää. Vahvuuksiani ovat rauhallisuus ja turvallisen tilan luominen. Pidän tärkeänä, että asiakkaan kanssa yhdessä mietitty tavoite seuraa luonnollisesti terapiaprosessissa mukana. Terapiaprosessisa on pitkin matkaa tärkeää myös arvioida: Puhummeko oikeista asioista? ovatko ydinkysymykset löytyneet? Pohdinta ja pysähtyminen oman elämän äärelle siirtyvät näin myös arkeen terapiaistuntojen välillä ja terapiaprosessin jälkeen.

Terapiaprosessin aluksi kartoitamme yhdessä asiakkaiden kanssa heidän elämäntilanteensa ja mietimme, mihin suuntaan he toivovat muutosta. Yksi käyttämäni menetelmä on elämänviivatehtävän tekeminen. Elämänviivaa taaksepäin katsomalla tulee havainnolistuneeksi elämän taitekohdat, solmut, mutta myös onnelliset ajat. Tutkimusjaksolla alussa tulevat esille usein myös sellaiset asiat, joista asiakas ei ole ehkä ollut itse tietoinen, kuten mielestä piilotetut traumat tai dissosiaatiohäiriöt. Niiden sanoittaminen ja näkyväksi tuleminen on tärkeä osa tutkimusjaksoa. Alkukartoituksen aikana selviää, onko henkilöllä tai pariskunnalla tarvetta lyhyelle vai pitkäkestoisemmalle terapialle. Paripyskoterapiassa tunnekeskeisen paripsykoterapian parisuhteen kehän piirtäminen ja avaaminen auttaa myös pareja katsomaan tilannettaan etäämmältä.Terapiasuhde on nimenomaan yhteistyösuhde ja mielestäni on tärkeää kuulla, kokeeko asiakas itsensä turvalliseksi ja kohdatuksi. Onnistuneessa terapiaprosessissa tulevat näkyviksi myös aikaisemman elämän vaikeudet ja ne voivat heijastua vaikkapa kiukkuna ja epäluulona terapeuttia kohtaan. Olisi tärkeää, että asiakas saa terapiassa korvaavan kokemuksen ja voi turvallisesti osoittaa näitä vaikeita tunteita ja niitä voidaan yhdessä terapeutin kanssa käsitellä ja pohtia, mistä nämä reaktiot kumpuavat.

Työskentelen aikuisten yli 18-vuotiaiden yksilöisen ja parien kanssa. Kiinnostuksenani ovat erilaiset elämänkriisit.

Koulutus: Paripsykoterapeutti, TM, sosiaalikasvattaja, tarinateatteriohjaaja
Erikoistuminen: Tahaton lapsettomuus
Suuntaus: Integratiivinen
Kela-oikeudet: Pariterapia
Kiinnostuksen kohteet: Traumat ja dissosaatiohäiriöt, parisuhteen vuorovaikutus ja sen kehittyminen, tunnekeskeinen pariterapia, ratkaisukeskeiset hoitomuodot
Palvelut: Pari- ja perheterapeutit, Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Ahdistus
Masennus
Parisuhdekriisit
Perhesuhdekriisit
Lapsettomuus
Seksuaalisuus
Itsetunto ja itsevarmuus
Traumat ja elämänkriisit
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos
Addiktiot
Syömishäiriöt
Unihäiriöt
LGBTQ
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Työn ohjaus ja urakysymykset
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Motivaatio-ongelmat
Vanhuusiän sairaudet ja haasteet

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2020/05/Samira-Enqvist-e1593516214434.jpg

Samira Enqvist

Helsinki, Etävastaanotto

Psykoterapeuttiopiskelija (integratiivinen)

Tarjoan terapiaa erityisesti tunnesäätelyvaikeuksiin, masennukseen ja ahdistukseen sekä oman identiteetin tutkimiseen ja persoonallisuushäiriöihin.

Samira Enqvist

Helsinki | Etävastaanotto

Psykoterapeuttiopiskelija (integratiivinen)

Palvelukielet: suomi, englanti

Asiakastilanne: Muutama vapaa asiakaspaikka, jos nettisivuilla ei ole avoimia aikoja, voit olla yhteydessä sähköpostitse osoitteeseen ([email protected]).

Olen terapeuttina rehellinen ja laajasti asioita katsova. Minua on kuvailtu tuomitsemattomaksi, asiakasta kunnioittavaksi ja tilaa antavaksi. Olen usein saanut palautetta siitä, että olen aina asiakkaan puolella; se tarkoittaa myös uusien näkökulmien tarjoamista ja vaihtoehtoisten ajatusten tutkimista yhdessä. Olen työskennellyt paljon tunne-elämän epävakaudesta sekä masennuksesta kärsivien kanssa ja uskon, että vaikka ihmiset kärsivät ongelmista, joita he eivät ole itse aiheuttaneet itselleen, heillä on mahdollisuus toipua niistä.

Terapiatyöskentelyn aloittamiseksi riittää halu tutustua itseen paremmin. ’Kuka minä olen?’ on kysymys, jonka äärellä terapiassa usein ollaan. Työskentelytapani on integratiivinen, jonka tarkoituksena on yhdessä neuvotellen löytää sopiva tapa työstää asiakkaalle merkityksellisiä asioita tasavertaisen ja luottamuksellisen yhteistyösuhteen turvallisessa ilmapiirissä. Voimme käyttää strukturoituja menetelmiä vauhdittamaan tavoitteen mukaista työskentelyä, mutta tärkeimpänä pidän tilan antamista sille, mikä asiakkaalle on tärkeää ja sen tutkimista yhdessä sallivassa ilmapiirissä, johon asiakas voi asettua tullen hyväksytyksi omana itsenään.

Olen aikuisten ja nuorten integratiivisessa yksilöpsykoterapeuttikoulutuksessa, joka on luonteva jatkumo työlleni mielialahäiriöpoliklinikalla, jossa olen tehnyt terapeuttisia hoitojaksoja sekä dialektista käyttäytymisterapiaa. Sovellan työskentelyssä tarvittaessa myös MBCT:n, skeematerapian ja kirjallisuusterapian teemoja.

Koulutus: Psykoterapeuttiopiskelija, sairaanhoitaja
Suuntaus: Integratiivinen
Kela-oikeudet: Ei vielä, valmistuminen 12/23
Kiinnostuksen kohteet: Olen kiinnostunut kaikista ihmisen itsensä tuntemiseen liittyvistä teemoista, tunnesäätelyvaikeudet ja persoonallisuushäiriöt ovat erityisiä mielenkiinnon kohteitani.
Palvelut: Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Ahdistus
Masennus
Persoonallisuushäiriöt
Itsetunto ja itsevarmuus
Traumat ja elämänkriisit
Addiktiot
LGBTQ
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Työn ohjaus ja urakysymykset
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2020/06/Sirja-Onza-e1597059196638.jpg

Sirja Onza

Helsinki, Etävastaanotto

Psykoterapeutti (ratkaisukeskeinen)

Jokaisen uuden asiakkaan kanssa olen aina yhtä iloisesti yllättynyt: Kukas tämä on? Ehkä me selvitämme sen yhdessä, Sinun hyödyksesi?

Sirja Onza

Helsinki | Etävastaanotto

Psykoterapeutti (ratkaisukeskeinen)

Palvelukielet: suomi

Tarjoan toistaiseksi ainoastaan etävastaanottoaikoja.

Ratkaisukeskeisen terapiakoulutuksen ammattilaisena työskentelyotteessani painottuu tämä päivä ja tulevaisuus, mutta annan arvoa myös historiallisesi. Olen tarvittaessa melko jämpti ja suorapuheinen, saatan kyseenalaistaa ja ihmetellä valintojasi, mutta en missään muodossa arvostele niitä. Työskentelyni on rauhallista ja minua on helppo lähestyä. Tilanteesta riippuen olen kuunteleva, annan tilaa tai olen aktiivisempi. Saatan käännellä ja väännellä juuri sanomaasi, älä pahastu, minä vain tutkiskelen ääneen. Osoitan, että sinulla ja sanomisellasi on väliä. Vahvuuteni on se, että olen itsekin vain ihminen.

Tapaamisillamme tulen käyttämään ensisijaisesti ratkaisukeskeisiä menetelmiä, kysymyksiä, lähinnä keskustellen. Niiden tarkoitus on pitää toiveikkuuttasi yllä tai suorastaan palauttaa se, jos se on tuntunut olevan kadoksissa. Ajattelen myös, että sinulla on jo kaikki langat käsissäsi huomista varten, syystä tai toisesta vain olet unohtanut ne tai jättänyt huomiotta. Autan sinua ottamaan ne uudelleen käyttöön, ehkäpä tällä kertaa uudesta näkökulmasta. Työskentelysabluunani mukautuu sinun tarpeittesi mukaisesti ja se on tietenkin kaiken lähtökohta.

Taustalla minulla on pitkä kokemus mielenterveys- ja päihdetyöstä. Myös miessensitiivisyyttä ja lähisuhdeväkivallan asiantuntijuutta löytyy ammatiksi asti, maahanmuuttajien ja kehitysvammaisten kanssakin on tullut työskenneltyä pitkä tovi. Työskentelen aikuisten ja yli 16-vuotiaiden nuorten kanssa, myös vanhempien ohjausta. Kiinnostuksenani ovat niin yksinäiset ihmiset erilaisine tarpeineen kuin perhepulmien kanssa kamppailevat.

Koulutus: Psykoterapeutti, Psykiatrian erikoissairaanhoitaja, Seksuaaliterapeutti, Kouluttajapsykoterapeutti
Suuntaus: Ratkaisukeskeinen
Kela-oikeudet: Yksilöpsykoterapia
Kiinnostuksen kohteet: Ihminen, kaikessa yksinkertaisessa monimutkaisuudessaan.
Palvelut: Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Ahdistus
Masennus
Persoonallisuushäiriöt
Parisuhdekriisit
Addiktiot
Psykoosit
Syömishäiriöt
Unihäiriöt
Perhesuhdekriisit
Lapsettomuus
Seksuaalisuus
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Traumat ja elämänkriisit
Vanhuusiän sairaudet ja haasteet
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2020/08/Antti-Asunmaa-1-e1599741553936.jpg

Antti Asunmaa

Helsinki, Etävastaanotto

Musiikkiterapeutti

Minulle terapeuttina tärkeintä on luottamuksellisen vuorovaikutuksen rakentaminen, asiakkaan herkkä kuuntelu ja reagointi hänen esiin tuomiinsa asioihin.

Antti Asunmaa

Helsinki | Etävastaanotto

Musiikkiterapeutti

Palvelukielet: suomi, englanti

Terapiasuhde perustuu luottamukselliseen ja turvalliseen yhteistyöhön. Terapeuttina olen rauhallinen, pohdiskeleva, kuunteleva ja leikkisä. Viitekehykseni on psykodynaaminen. Terapiatapaamisilla voimme keskustella, kuunnella musiikkia, soittaa, laulaa tai improvisoida yhdessä, tai käyttää fysioakustista hoitoa. Voimme käyttää terapiamenetelminä myös kirjoittamista, kuvallista työskentelyä ja musiikkileikkejä. Musiikki aktivoi terapiassa alitajuista mieltä ja sen keinoin voidaan sekä paljastaa että parantaa. Musiikkiterapia ei edellytä musikaalisuutta tai soittotaitoa, olennaista on, että musiikki on asiakkaalle merkityksellistä. Rauhallisen yhteistyön myötä myös vaikeat ja ristiriitaiset tuntemukset muuttuvat vähitellen ymmärrettäviksi. Musiikkiterapiaa voidaan antaa kuntoutuksena seuraavissa sairauksissa, joissa tarvitaan usein keskustelun lisäksi tai sijasta musiikillista lähestymistapaa:

- psykiatriset toimintahäiriöt, kuten sosiaalinen ahdistuneisuus, masennus, paniikkihäiriöt
- neuropsykiatriset häiriöt, kuten tarkkaavaisuuden ja käyttäytymisen häiriöt, sosiaalisen toiminnan häiriöt, ylivilkkaus
- autismikirjon häiriöt
- kontakti- ja kommunikaatiohäiriöt
- kehitys- ja kromosomihäiriöt
- puheen- ja kielenkehityksen häiriöt
- mutismi

Koulutus: Laaja-alainen musiikkiterapeutti, pop-jazz muusikko
Erikoistuminen: Lasten ja nuorten musiikkiterapia, autismikirjon häiriöt, kehitys- ja neuropsykiatriset häiriöt, kontakti- ja kommunikaatiohäiriöt, mieliala- ja ahdistuneisuushäiriöt.
Suuntaus: Psykodynaaminen
Kela-oikeudet: Yksilöpsykoterapia 16-25-vuotiaille, Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus alle 65-vuotiaille.
Kiinnostuksen kohteet: Lasten ja nuorten mielenterveyshäiriöt, autismikirjon häiriöt
Palvelut: Musiikkiterapeutit
Erikoisosaamisalue
Unihäiriöt
Itsetunto ja itsevarmuus
Addiktiot
Ahdistus
Masennus
Persoonallisuushäiriöt
Psykoosit
Syömishäiriöt
Parisuhdekriisit
Perhesuhdekriisit
Seksuaalisuus
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Työn ohjaus ja urakysymykset
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Motivaatio-ongelmat
Traumat ja elämänkriisit
Vanhuusiän sairaudet ja haasteet
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2020/11/Jarmo-Supponen-e1605101093449.jpg

Jarmo Supponen

Helsinki, Etävastaanotto

Psykoterapeutti (ratkaisukeskeinen)

Sopeutumisongelmiin (infektio, elinsiirtoihin liittyvät ongelmat), ahdistukseen ja masennuksen tunteisiin vastaaminen ovat vahvuuksiani.

Jarmo Supponen

Helsinki | Etävastaanotto

Psykoterapeutti (ratkaisukeskeinen)

Palvelukielet: suomi

Olen aktiivinen keskustelija ja haluan kuulla asiakkaan tavoitteita, onnistumisen pienetkin askeleet kantavat eteenpäin. Huumoriakin löytyy. Keskustelussa haluan tuoda näkyviin asiat joita on mahdollista muuttaa ja millaisen asioiden kanssa tulee oppia elämään.
Pyrin ylläpitämään ajatusta, missä olemme yhdessä asiakkaan kanssa molemmat 'asiantuntijoita' jolloin voimme löytää uusia näkökulmia, ajatuksia, ja tunteita. Käytän paljon kotitehtäviä sekä kirjallisia tehtäviä.

Olen työskennellyt HUSissa vuosina 1987-2018 psykiatrian (päihdepsykiatria) ja infektiosairauksien klinikassa, lisäksi kokemusta on nefrologian- ja reumasairauksien kriisityöstä . Ratkaisukeskeiseksi psykoterapeutiksi olen valmistunut vuonna 2010.
Työskentelen aikuisten kanssa. Kiinnostukseni pääasiallisina kohteina voin mainita työelämän tuottamat haasteet, päihdekysymykset, masennus, ahdistus ja sopeutumiskysymykset pitkäaikaissairauksiin.

Koulutus: Psykiatrian erikoissairaanhoitaja, ylemmän erityistason psykoterapeutti
Suuntaus: Ratkaisukeskeinen
Kela-oikeudet: Yksilöpsykoterapia
Kiinnostuksen kohteet: Sairaanhoidolliset asiat, elinsiirtoihin liittyvät ongelmat
Palvelut: Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Addiktiot
Ahdistus
Masennus
LGBTQ
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos
Persoonallisuushäiriöt
Psykoosit
Unihäiriöt
Parisuhdekriisit
Seksuaalisuus
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Työn ohjaus ja urakysymykset
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Traumat ja elämänkriisit
Vanhuusiän sairaudet ja haasteet
Yksinäisyys

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2020/11/Sinikka-RIskila-e1606291034177.jpg

Sinikka Riskilä

Helsinki, Etävastaanotto

Psykologi

Tarjoan tukea vaikeisiin elämäntilanteisiin ja pitkäaikaisten ongelmien käsittelyyn.

Sinikka Riskilä

Helsinki | Etävastaanotto

Psykologi

Palvelukielet: suomi, englanti

Asiakastilanne: Vapautuvia aikoja voi kysellä sähköpostitse, jos nettiajanvarauksesta ei löydy vapaita aikoja.

Työskentelyni lähtökohtana on luottamuksellinen yhteistyösuhde. Asiakkaan kanssa yhdessä määritellään tavoitteet tapaamisille ja suunnitellaan työskentelyn kohteet. Pyrin ymmärtämään asiakkaan kokemusmaailmaa ja mikä on vaikuttanut ajankohtaisen hankalan tilanteen syntymiseen. Olen työskentelyotteeltani aktiivinen rauhallisesta olemuksestani huolimatta. Hyödynnän työskentelyssäni useita eri terapiamuotoja.

Aikaisemmat kokemuksemme vaikuttavat paljon siihen, miten ajattelemme, tunnemme ja tulkitsemme ympäristöämme tänä päivänä. Oman tilanteen ymmärtämiseksi on usein tärkeä pysähtyä miettimään hetkeksi menneisyyttä. Tätä kautta voi ymmärtää paremmin tämän päivän vaikeuksia. Työskentely painottuu usein ajattelumalleihin, uskomuksiin itsestä ja muista, ihmissuhdevaikeuksiin, tunteiden kokemisen haasteisiin tai vaikeuksiin jaksamisessa.
Työskentelen kognitiivisella työotteella hyödyntäen käyttäytymisterapeuttisia menetelmiä. Uskon työskentelyssä kokemuksellisuuteen ja uusien tapojen harjoittelemiseen, mikä käytännössä tarkoittaa mahdollisuutta tehdä käynneillä ja käyntien väleillä harjoituksia keskustelun lisäksi. Olen erikoistunut skeematerapeuttiseen työskentelyyn sekä kouluttautunut Hyväksymis- ja omistautumisterapiaan ja Dialektiseen käyttäytymisterapiaan.

Koulutus: Psykologi, Skeematerapia, Hyväksymis- ja omistautumisterapia, Dialektinen käyttäytymisterapia
Erikoistuminen: Skeematerapia
Suuntaus: Kognitiivinen
Kela-oikeudet: Ei
Kiinnostuksen kohteet: Tunteiden kanssa työskentely, merkityksellisen ja tasapainoisen elämän rakentaminen
Palvelut: Psykologit
Erikoisosaamisalue
Ahdistus
Masennus
Persoonallisuushäiriöt
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Traumat ja elämänkriisit
Yksinäisyys
Addiktiot
Unihäiriöt
Parisuhdekriisit
Perhesuhdekriisit
Lapsettomuus
Työn ohjaus ja urakysymykset
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2021/02/Anja-Snellman-e1614079388800.jpeg

Anja Snellman

Helsinki, Etävastaanotto

Ratkaisukeskeinen terapeutti, seksuaaliterapeutti (myös parit)

Olen ratkaisukeskeinen terapeutti ja seksuaaliterapeutti. Sovellan terapiassa tarpeen mukaan luovia lähestymistapoja, mm. kirjoittamista ja tarinoita.

Anja Snellman

Helsinki | Etävastaanotto

Ratkaisukeskeinen terapeutti, seksuaaliterapeutti (myös parit)

Palvelukielet: suomi, englanti

Minulla on terapeutiksi harvinaisen moniammatillinen tausta. Olenhan myös kirjailija, filosofian maisteri sekä journalisti. Sovellan terapiassa tarpeen mukaan luovia lähestymistapoja, mm. kirjoittamista ja tarinoita. Olen hyvä kuuntelija ja minulla on herkkä intuitio lukea myös rivien välejä. Jokainen asiakas haluaa tulla ennen muuta kuulluksi ja omana itsenään kohdatuksi. Minä tarjoan tälle tarpeelle tilan ja mahdollisuuden. Olen lempeä kuuntelija ja autan myös sanoittamaan vaikeita ja hankalasti artikuloitavia tunteita ja kokemuksia. Moniammatillinen taustani auttaa ymmärtämään laajasti monenlaisia elämisen ja olemisen haasteita.

Toimin kaikessa tekemisessäni luovasti ja innovatiivisesti, mutta myös strukturoidusti ja suunnitelmallisesti, itsekritiikkiä kaihtamatta. Ratkaisukeskeisenä terapeuttina olen työskennellyt pian 7 vuotta. Seksuaaliterapeuttina olen toiminut runsaat 3 vuotta. Olen myös tehnyt töitä Helsingin Diakonissalaitoksella Munkkisaaren korvaushoitoyksikössä nuorten päihde- ja mielenterveyskuntoutuksessa 4 vuoden ajan. Olen käynyt Rosen-terapian alkeis- ja jatkokurssit sekä tunnekeskeisen pariterapian alkeiset. Niinikään useitakin kehotietoisuus/rentoutus/mindfulness-kursseja. Työskentelen aikuisten ja yli 16-vuotiaiden kanssa. Yläikärajaa ei ole.

Koulutus: Erityistason ratkaisukeskeinen terapeutti, seksuaaliterapeutti, filosofian maisteri, kirjallisuuden maisteri, nepsy-terapeutti koulutuksessa
Suuntaus: Ratkaisukeskeinen, Seksuaaliterapia, kirjallisuusterapia
Kela-oikeudet: Ei
Kiinnostuksen kohteet: Läsnäoleva kuunteleminen, kommunikaatio, dialogi ja kielen mahdollisuudet. Niinikään seksuaalisuus ja seksuaalinen identiteetti, erityisherkkyys, yksinäisyys, ahdistuneisuus, kaikenlaiset addiktiot, päihteet ja syömishäiriöt sekä parisuhteiden haasteet ja monisuhteisuus.
Palvelut: Muut ammattilaiset, Seksuaaliterapeutit
Erikoisosaamisalue
Parisuhdekriisit
Perhesuhdekriisit
LGBTQ
Seksuaalisuus
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Työn ohjaus ja urakysymykset
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Traumat ja elämänkriisit
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos
Addiktiot
Ahdistus
Masennus
Persoonallisuushäiriöt
Syömishäiriöt
Unihäiriöt
Lapsettomuus
Vanhuusiän sairaudet ja haasteet

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2021/04/Fabio-Goderecci-e1621427842425.jpg

Fabio Goderecci

Etävastaanotto, Useita toimipisteitä

Psykiatri, psykoterapeutti (psykodynaaminen)

Olen psykiatrian erikoislääkäri ja psykoterapeutti. Kokemus masennuksen, ahdistuksen ja paniikkihäiriön hoidosta. Psyykkinen työkykyarvio. Psykoterapia-arviot.

Fabio Goderecci

Etävastaanotto | Useita toimipisteitä

Psykiatri, psykoterapeutti (psykodynaaminen)

Palvelukielet: suomi, englanti, italia

Asiakastilanne: tarjoan arviointeja työkykyisyydestä, arviointeja masennuksen, ahdistuksen ja paniikin farmakologisesta ja psykoterapeuttisesta hoidosta, tarjoan yksilöpsykoterapiaa sekä psykoterapia-arvioita (kaikki vakuutusyhtiöt, huom! ei Kela-asiakkaita), sekä psykoterapia-arvioita. Etävastaanotto. Tarvittaessa myös vastaanotto toimipisteellä. Tiedustelut puhelimitse: 045 1226347.

Työskentelyni pohja on psykodynaaminen. Olen toiminut pitkään psykiatrian erikoislääkärinä sekä sairaalassa, että avohoidossa. Työskentelen yksityisesti aikuispsykiatristen asiakkaiden kanssa (yli 18v.) Hoidan ahdistusta ja mielialahäiriöitä ja teen tarvittaessa myös arvioita kuntoutuspsykoterapian tarpeesta. Työskentelyni on aktiivinen ja integratiivinen ja pyrkii huomioimaan asiakkaan tarpeita kokonaisvaltaisesti.

Vastaanotollani tehdään arvio voinnistasi, oireista ja taustalla olevista psykologisista seikoista. Pyritään tarkentamaan oireiden taustalla olevia mahdollisia emotionaalisia ristiriitoja ja traumaattisia kokemuksia ja auttamaan niistä selviytymiseen. Tehdään arvio hoidon tarpeesta ja luodaan yksilöpsykoterapialle hoitosuunnitelma.

Psykoterapia-arvio on tarvittaessa osa arviointia. Sinun elämänkriisien ja parisuhdeongelmien arviointi on osa työskentelyäni.

Huomioithan ystävällisesti, että emme uusi rauhoittavia lääkkeitä, vahvoja kipulääkkeitä, emmekä määrää ensikäynnillä PKV-lääkkeitä.

Hinnat:
45 minuutin käynti: 165 €
B-lausunto/Muu lausunto: 165 €
(45min. käynti: 165 € + lausunto: 165 € yht. 330 €)
A-todistus/resepti/hoitopuhelu: ilmainen

Koulutus: Psykiatrian erikoislääkäri, psykoterapian erityispätevyys (Valvira)
Suuntaus: Psykodynaaminen, integratiivinen
Kela-oikeudet: Ei
Kiinnostuksen kohteet: Masennuksen ja ahdistuksen psykoterapeuttinen ja farmakologinen hoito, kriisihoito, psykoterapia-arviot.
Palvelut: Psykiatrit
Erikoisosaamisalue
Ahdistus
Masennus
Persoonallisuushäiriöt
Psykoosit
Syömishäiriöt
Unihäiriöt
Parisuhdekriisit
Perhesuhdekriisit
Seksuaalisuus
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Työn ohjaus ja urakysymykset
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Traumat ja elämänkriisit
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2021/09/Sari-Sundell-e1634106558222.jpg

Sari Sundell

Espoo, Helsinki, Etävastaanotto

Psykologi, psykoterapeuttiopiskelija (kognitiivinen) Työnohjaaja

Olen psykologi, joka katselee elämää yleensä sen valoisalta puolelta. Pyrin lämminhenkisyyteen ja iloon asiakaskohtaamisissani. Kognitiivisessa psykoterapiakoulutuksessa.

Sari Sundell

Espoo | Helsinki | Etävastaanotto

Psykologi, psykoterapeuttiopiskelija (kognitiivinen) Työnohjaaja

Palvelukielet: suomi

Katselen elämää yleensä sen valoisalta puolelta ja yritän tuoda lämminhenkisyyttä, iloa ja valoa myös asiakaskohtaamisiini. Olen laillistettu psykologi ja coach, joka on tällä hetkellä kognitiivisessa psykoterapiakoulutuksessa. Keskusteluapu, tukeminen ja ohjaus elämän eri tilanteissa, parisuhdeasiat ja urapohdinnat kiinnostavat minua erityisesti tällä hetkellä. Uskon asiakkaan omiin voimavaroihin ja käytän tarvittaessa mielikuvatekniikoita (esim. NLP), coachingia tai tunnekeskeistä terapiaa niiden lisäämiseksi. Eritysosaamistani on myös paniikkihäiriöihin liittyvät asiat.

Istunnoillani käytän kognitiivisen psykoterapian ja ratkaisukeskeistä viitekehystä. Psykologina olen myötätuntoinen, läsnäoleva ja kuuleva. Ratkaisun avaimet löytyvät yleensä asiakkaalta itseltänsä. Toimin asiakkaalle ikään kuin peilinä.

Olen laillistettu psykologi ja kasvatustieteilijä. Työskentelen aikuisten ja yli 16-vuotiaiden nuorten kanssa.

Koulutus: Laillistettu psykologi, KM
Suuntaus: Kognitiivinen, toissijainen suuntaus ratkaisukeskeinen
Kela-oikeudet: Ei vielä, valmistuminen 2024
Kiinnostuksen kohteet: Voimavaraistaminen, innostaminen ja coaching
Palvelut: Psykologit, Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Ahdistus
Unihäiriöt
Parisuhdekriisit
Perhesuhdekriisit
Lapsettomuus
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Työn ohjaus ja urakysymykset
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Traumat ja elämänkriisit
Addiktiot
Masennus
Syömishäiriöt
LGBTQ
Motivaatio-ongelmat
Vanhuusiän sairaudet ja haasteet
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2021/09/Meron-Heiro-e1633500427508.jpg

Meron Heiro

Helsinki, Etävastaanotto

Psykoterapeuttiopiskelija (Kognitiivinen)

Olen aktiivinen kuuntelija ja muutokseen tukeva. Pyrin tutkivaan yhteistyöhön kanssasi mieltäsi askarruttavien asioiden parissa.

Meron Heiro

Helsinki | Etävastaanotto

Psykoterapeuttiopiskelija (Kognitiivinen)

Palvelukielet: suomi, englanti

Jokaisessa ihmisessä on uskomattoman paljon voimaa ja potentiaalia sisällä, joka mahdollistaa muutokseen, kunhan hänellä on tukea ja tilaisuus pysähtyä kuulemaan itseä. Minulle on tärkeä, että kykenen luomaan turvallisen tilan asiakkaalle työstää omia kokemuksia ja ajatuksia yhteistyössä kanssani. Olen aktiivinen kuuntelija ja muutokseen tukeva. Pyrin tutkivaan yhteistyöhön kanssasi sinun mieltäsi askarruttavien asioiden parissa.

Pysähdymme sen äärelle mitä on pinnalla juuri nyt, sekä mietimme yhdessä työskentelytavat, jotka ovat sinun tilanteeseesi sopivat. Työskentelyssäni käytän kognitiivisen ja käyttäytymisterapian erilaisia työskentelymenetelmiä. Näiden avulla pyrimme tunnistamaan ajatuksia- ja käyttäytymismalleja, jotka ovat omassa elämässä epäsuotuisia ja saavat voimaan huonosti. Lisäksi mietimme yhdessä monipuolisemmin tapoja olla, nähdä ja elää omaa elämää.

Olen sertifioitu Mindfulness -ohjaaja ja käytän työskentelyssäni mindfulness- tietoisuustaitoja, erityisesti korostaen hyväksyvää lähestymistapaa, sekä näiden taitojen omaksumista osaksi omaa arkea. Olen työskennellyt sairaanhoitajana useampia vuosia lasten- perheiden sekä erilaisten verkostojen kanssa lastenpsykiatrialla erikoissairaanhoidossa. Tervetuloa luokseni juuri sellaisena kuin olet.

Koulutus: Psykoterapiaopiskelija ( Kognitiivinen ), Sertifioitu CFM® Mindfulness -ohjaaja
Erikoistuminen: Lapset ja nuoret sekä aikuiset
Suuntaus: Kognitiivinen
Kela-oikeudet: Ei vielä, valmistuminen 2024
Kiinnostuksen kohteet: Ammatilliset kiinnostukseni ovat voimavarakeskeisyys ja tunnetyöskentely sekä Mindfulness. Elämänhallinta ja identiteetti kysymykset. Ahdistuneisuus, masennus sekä stressi, jännitys ja keskittyminen.
Palvelut: Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Ahdistus
Masennus
Perhesuhdekriisit
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Yksinäisyys

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2021/11/Maarit-Pietilainen-e1636459727932.jpg

Maarit Pietiläinen

Helsinki, Jyväskylä, Etävastaanotto

Psykoterapeuttiopiskelija (ratkaisukeskeinen)

Terapeuttina olen sinua arvostava, kunnioittava, tilaa antava, myötätuntoinen ja kannustava. Olen ihmisenä helposti lähestyttävä, luonteeltani elämää paljon pohdiskeleva.

Maarit Pietiläinen

Helsinki | Jyväskylä | Etävastaanotto

Psykoterapeuttiopiskelija (ratkaisukeskeinen)

Palvelukielet: suomi, englanti

Olen psykoterapeuttikoulutettava, ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti ja psykiatrian puolen sairaanhoitaja. Työskentelen aina asiakaslähtöisesti. Minulle on ratkaisukeskeisenä terapeuttina tärkeää, että sinä koet tulevasi kuulluksi. Uskon, että elämässä on mahdollista edetä toivottuun suuntaan, muutostoiveet on vain ensin nähtävä. Terapeuttina kuljen vierelläsi. Työskentelemme yhdessä kohti sitä suuntaa, minkä sinä tulet löytämään itsestäsi.

Käytän työssäni ratkaisukeskeisiä menetelmiä. Työskentelyssä korostuu voimavarakeskeisyys ja näkökulmien vaihtaminen. Ratkaisukeskeisyydessä pääpaino on nykyisyyden ja tulevaisuuden käsittelyssä, mutta se ei poissulje menneisyyden käsittelyä, voimme halutessasi käsitellä myös menneisyyttäsi. Terapiassa teemme yhdessä töitä, jotta sinä saavutat ne muutostoiveet ja tavoitteet, joita elämässäsi haluat. Vastaanotollani on rento ja lämmin tunnelma, voit tulla vastaanotolle juuri sellaisena kuin olet.

Työkokemusta minulla on vuosien ajalta laaja-alaisesti psykiatrian kentältä eri puolilta erilaisten mielenterveyteen liittyvien haasteiden parista; olen työskennellyt erikoissairaanhoidon psykiatrian eri osastoilla, tehnyt töitä mielenterveyskuntoutujien omaisten parissa ja kuntoutujien kanssa psykiatrisissa asumiskuntoutusyksiköissä sisältäen liikkuvaa palvelua. Tarjoan kohtaamisia myös hypnoterapeuttisella työotteella asiakkaan niin toivoessa. Otan vastaan asiakkaita Jkl:n toimipisteessä ma-ke, Helsingissä Eerikinkadulla to-pe ja etäyhteydellä.

Koulutus: Sairaanhoitaja, kulttuurituottaja, ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, psykoterapeuttiopiskelija
Suuntaus: Ratkaisukeskeinen
Kela-oikeudet: Ei vielä, valmistuminen 2024
Kiinnostuksen kohteet: Työskentelen mielelläni kaikkien mielenterveyteen liittyvien haasteiden parissa.
Palvelut: Muut ammattilaiset, Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Ahdistus
Masennus
Persoonallisuushäiriöt
Psykoosit
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Traumat ja elämänkriisit
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos
Addiktiot
Syömishäiriöt
Unihäiriöt
Parisuhdekriisit
Perhesuhdekriisit
Lapsettomuus
LGBTQ
Seksuaalisuus
Työn ohjaus ja urakysymykset
Motivaatio-ongelmat
Vanhuusiän sairaudet ja haasteet
Neurologiset ongelmat

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2021/12/Paivi-Auma-aho-e1642769526853.jpg

Päivi Auma-aho

Helsinki, Etävastaanotto

Psykoterapeuttiopiskelija (Kognitiivinen käyttäytymisterapia)

Terapeuttina olen kannustava, aktiivinen, avarakatseinen ja empaattinen. Mennään yhdessä rohkeasti kohti uutta!

Päivi Auma-aho

Helsinki | Etävastaanotto

Psykoterapeuttiopiskelija (Kognitiivinen käyttäytymisterapia)

Palvelukielet: suomi

Terapeuttina minulle on tärkeää luoda asiakkaalle turvallinen ja rento ilmapiiri, jossa kaikki tunteet, ajatukset ja puheenaiheet ovat sallittuja. Minulle avoimuus ja keskinäinen kunnioitus sekä -luottamus ovat keskeisiä hyvän terapiasuhteen luomisessa. Tapaamisillani myös huumori on tervetullutta ja mielestäni on hienoa myös nauraa yhdessä asiakkaan kanssa, mikäli se sopii tilanteeseen.

Työskentelyotteessani keskeistä on asiakaslähtöisyys ja asiakkaan arvostaminen. Jokainen asiakas saa olla oma itsensä kaikkine puolineen. Psykoterapian tavoite on auttaa asiakasta elämään hyvää elämää. Terapiassa edetään asiakkaan ehdoilla ja hänen tilanteensa mukaisesti. Terapeuttina havainnoin ja pohdin yhdessä asiakkaan kanssa hänen tilannettaan. Muutoksessa asiakkaalla on keskeinen rooli toimijana ja omien tavoitteiden asettajana. Ihminen on kokonaisuus ja jokainen asiakas on oman elämänsä asiantuntija.

Autan asiakkaitani kognitiivisen käyttäytymisterapian keinoin. Kognitiivinen käyttäytymisterapia on terapiamuoto, jolle on tyypillistä järjestelmällinen, tavoite- ja asiakaskeskeinen toiminta. Kognitiivisen käyttäytymisterapian tarkoituksena on usein parantaa ihmisten itsehallintaa ja -hoitoa antamalla ja opettamalla uusia valmiuksia ja taitoja. Terapian alussa ongelmien määrittäminen ja tilanteesta kokonaiskuvan saavuttaminen tärkeää, jotta terapialle voidaan yhdessä määrittää konkreettiset tavoitteet.

Taustakoulutukseltani olen sosiaalityöntekijä (VTM). Työskentelen aikuisten ja nuorten kanssa.

Koulutus: Valtiotieteiden maisteri, Sosiaalityö
Suuntaus: Kognitiivinen käyttäytymisterapia, toissijainen suuntaus IPT (interpersoonallinen psykoterapia)
Kela-oikeudet: Ei vielä, valmistuminen 12/2024
Kiinnostuksen kohteet: Uupumus, ahdistus, perfektionismi, itsemyötätunto, kyvyttömyys rentoutua, itsensä haastaminen, riippuvuudet, tunnesäätelyn vaikeudet, työuupumus, nuoret aikuiset, haasteet ihmissuhteissa, itsetuntemuksen lisääminen
Palvelut: Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Addiktiot
Ahdistus
Masennus
Syömishäiriöt
Unihäiriöt
Parisuhdekriisit
Työn ohjaus ja urakysymykset
Motivaatio-ongelmat
Traumat ja elämänkriisit
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2021/12/Katajala-e1652442406119.jpg

Aulis Katajala

Etävastaanotto, Useita toimipisteitä

Psykiatri, psykoterapeutti

Psykoterapia-arvioinnit ja niihin liittyvät B-lausunnot. Psyykkisen tilan arvioinnit ja psykiatriset hoidot. Lääkehoidon tarpeen arviointi ja hoidon toteuttaminen.

Aulis Katajala

Etävastaanotto | Useita toimipisteitä

Psykiatri, psykoterapeutti

Palvelukielet: suomi

Psykoterapia-arvioinnit ja niihin liittyvät B-lausunnot. Psyykkisen tilan arvioinnit ja psykiatriset hoidot. Lääkehoidon tarpeen arviointi ja hoidon toteuttaminen. Työkykyarvioinnit ja lausunnot. Vain psykiatriaikoja.

Työskentelen aikuisten potilaiden kanssa. Työskentelytapani on potilasta kuunteleva; hänen kokemuksiaan ja mielipiteitään huomioiva ja arvostava. Arviointivaiheessa on olennaista potilaan haastattelu ja hänen oma kuvauksensa elämänhistoriasta ja nykytilanteesta. Lisäksi käytän apuna joitakin tutkimus- ja kyselykaavakkeita.

Hoito voi jatkua psykoterapiassa, jota varten teen B-lausunnon. Jatkohoito voi tarvittaessa sisältää myös lääkehoitoja ja/tai harvatahtisempia seurantakäyntejä psykiatrin vastaanotolla. Joskus on tarpeen tehdä lähete jatkotutkimuksiin tai potilaalle paremmin sopivaan hoitoon. Kaikki hoitoon liittyvät asiat suunnitellaan yhteistyössä potilaan kanssa, hänen näkemystään kunnioittaen. Tärkeää on, ettei potilas jää jatkossakaan yksin ongelmiensa kanssa.

Psykiatrina olen tehnyt laajalti töitä sekä avohoidossa että sairaaloissa. Psykiatrin yksityisvastaanottoa ja psykoterapeutin työtä olen tehnyt viimeisen 25 vuoden aikana. Minulla on päihdelääketieteen erityispätevyys. Teen työtä myös päihdeongelmien kanssa, jossa koulutukseni ja työkokemukseni on kohdistunut erityisesti työ- ja opiskeluelämän päihdeongelmiin.

Huomioithan ystävällisesti, että en uusi muiden lääkäreiden kirjoittamia rauhoittavien lääkkeiden tai vahvojen kipulääkkeiden reseptejä, enkä määrää ensikäynnillä PKV-lääkkeitä.

Hinnat:
45 minuutin käynti 185 €
Lausunnot 80-160 € lausunnon laajuudesta riippuen

Koulutus: Psykiatrian erikoislääkäri, päihdelääkäri, psykoterapeutti
Suuntaus: Psykodynaaminen psykoterapia
Kela-oikeudet: Yksilöpsykoterapia
Kiinnostuksen kohteet: Psykiatrinen hoito, lääkehoidot, psykiatrin lausunnot, päihdelääketiede
Palvelut: Psykiatrit
Erikoisosaamisalue
Addiktiot
Ahdistus
Masennus
Persoonallisuushäiriöt
Psykoosit
Syömishäiriöt
Unihäiriöt
Parisuhdekriisit
Seksuaalisuus
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Traumat ja elämänkriisit
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2021/12/Katariina-Barlund-e1641192237382.jpg

Katariina Bärlund

Helsinki, Etävastaanotto

Psykoterapeuttiopiskelija (ratkaisukeskeinen)

Minulla on pitkä ja monipuolinen työkokemus mielenterveystyöstä. Voit kääntyä puoleeni elämän muutoskohdissa sekä pitkittyneissä, työstämistä vaativissa tilanteissa.

Katariina Bärlund

Helsinki | Etävastaanotto

Psykoterapeuttiopiskelija (ratkaisukeskeinen)

Palvelukielet: suomi, englanti

Olen läsnäoleva ja empaattinen kuuntelija. Työskentelyni lähtökohtana on yksilöllisyyden kunnioittaminen - eri tilanteiden ja erilaisten elämänvaiheiden ainutlaatuisuutta korostava kohtaaminen. Terapeuttina toimin joustavasti antaen tilaa ja tarvittaessa myös aktiivisena keskustelukumppanina. Työskentelyotteelleni on tunnusomaista myönteinen, ratkaisuja etsivä toimintatapa.

Keskustellaan, pohditaan ja tutkitaan tilannetta yhdessä toiveidesi mukaan. Tuen sinua oivaltamaan omia vahvuuksiasi ja löytämään uusia ajattelumalleja. Ratkaisukeskeisen viitekehyksen lähtökohdista työskentelyn painopiste on tulevaisuuteen suuntaava ja tilanteen mukaan joustava. Istuntojen määrä voi vaihdella kertaluontoisista tapaamisista aina useamman kerran tapaamisiin.

Työskentelen aikuisten ja yli 16-vuotiaiden nuorten kanssa. Erityiset kiinnostuksenkohteeni ovat erilaiset elämänmuutokset - ja käännekohdat.

Koulutus: VTT, erikoissosiaalityöntekijä, psykoterapeutti (koulutuksessa)
Suuntaus: Ratkaisukeskeinen
Kela-oikeudet: Ei vielä, valmistuminen 2024
Kiinnostuksen kohteet: Erilaiset elämänmuutokset- ja käännekohdat
Palvelut: Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Vanhuusiän sairaudet ja haasteet
Addiktiot
Ahdistus
Masennus
Syömishäiriöt
Unihäiriöt
Parisuhdekriisit
Perhesuhdekriisit
Lapsettomuus
LGBTQ
Seksuaalisuus
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Työn ohjaus ja urakysymykset
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Traumat ja elämänkriisit
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2022/01/Julia-Rimmington-e1641289145498.jpg

Julia Rimmington

Helsinki, Etävastaanotto

Psykologi, seksuaalineuvontakoulutettava

Tarjoan tukea kuormittavien elämäntilanteiden tai pitkäaikaisten haasteiden käsittelyyn. Työskennellään yhdessä kohti parempaa itseymmärrystä ja psyykkistä hyvinvointia.

Julia Rimmington

Helsinki | Etävastaanotto

Psykologi, seksuaalineuvontakoulutettava

Palvelukielet: suomi, englanti

Olen psykologi ja kouluttaudun seksuaalineuvojaksi. Olen työskennellyt psykiatrian erikoissairaanhoidossa avohoidossa ja psykiatrian osastolla, josta olen saanut kokemusta erilaisten mielenterveyden häiriöiden tutkimisesta ja hoitamisesta. Erityisesti ahdistus- ja masennusoireilun hoitaminen ja akuuttien elämänkriisien käsittely on minulle tuttua ja mieleistä.

Luottamuksellisen ja tasavertaisen yhteistyösuhteen luominen on työskentelyssäni ensisijaista. Työskentelyssä lähdemme liikkeelle asiakkaan haasteiden kartoittamisesta. Pyrkimyksenä on luoda yhdessä ymmärrys haasteiden taustalla olevista altistavista ja ylläpitävistä tekijöistä. Tapaamisilla etenemme aina haluamassasi tahdissa, saat itse määrittää rajat siihen mitä asioita olet halukas tai valmis kanssani käsittelemään. Sovimme aina yhdessä työskentelyn tavoitteista ja käytetyistä menetelmistä.

Työskentelyotteeltani olen kannustava, validoiva ja aktiivinen. Kannustan asiakasta itsemyötätuntoisuuteen. Työskentely on keskustelevaa, mutta voimme asiakkaan toiveiden mukaisesti hyödyntää myös erilaisia kokemuksellisia menetelmiä tai harjoitella uusia taitoja. Usein annan asiakkaalle myös välitehtäviä tapaamisten välissä, sillä haettu muutos tapahtuu yleensä juuri asiakkaan arjessa. Työskentelyssä hyödynnän integratiivisesti erilaisia menetelmiä muun muassa kognitiivisen käyttäytymisterapian ja hyväksymis- ja omistautumisterapian viitekehyksistä. Hyödynnän työskentelyssä myös kehollisia menetelmiä.

Voit hakeutua vastaanotolleni, mikäli kaipaat tukea kuormittavaan elämäntilanteeseen tai pitkäaikaisen haasteen käsittelyyn. Kyseessä voivat olla esimerkiksi mielenterveyteen tai hyvinvointiin liittyvät haasteet, tarve käsitellä ajankohtaista elämäntilannetta tai aikaisempia kokemuksia tai halu kehittää itseä ja lisätä itseymmärrystä. Tapaamisia voi olla yksi tai useampi ja voimme sopia säännöllisistä käynneistä tai tavata epäsäännöllisesti tarpeesi mukaisesti. Jos sinua vielä mietityttää millaista apua tarvitset tai mitä vaihtoehtoja on tarjolla, voimme myös yhdessä pohtia miten tilanteesi kanssa kannattaa edetä.

Psykologin vastaanoton lisäksi tarjoan seksuaalineuvontaa opiskelijahinnalla osana seksuaalineuvonnan opintojani. Seksuaalineuvonnassa käsitellään muun muassa seksuaalisuuteen, seksiin, sukupuoleen tai ihmissuhteisiin liittyviä kysymyksiä. Voit saapua tapaamiselle yksin, kumppanin/kumppanien tai perheenjäsenen kanssa. Tyypillisesti seksuaalineuvonta kestää 1-5 tapaamista. Pari- tai ryhmävastaanotolle suosittelen varaamaan 90 minuutin ajan ja ilmoittamaan osallistujien lukumäärän lisätiedot kentässä. Seksuaalineuvonnan hinta on opintoihini liittyvän harjoittelun ajan 60e/45min ja 120e/90min.

Koulutus: Psykologian maisteri, tohtorikoulutettava, seksuaalineuvontakoulutuksessa
Kela-oikeudet: Ei
Kiinnostuksen kohteet: Ahdistus- ja masennushäiriöt, pitkäaikaisten haasteiden jäsentäminen ja käsittely, elämänkriisit ja niissä selviytyminen, mielen ja kehon vuorovaikutus, tunnekeskeiset ja keholliset menetelmät, sukupuoleen ja seksuaalisuuteen liittyvät teemat
Palvelut: Psykologit, Seksuaaliterapeutit
Erikoisosaamisalue
Ahdistus
Masennus
Addiktiot
Persoonallisuushäiriöt
Psykoosit
Syömishäiriöt
Unihäiriöt
Parisuhdekriisit
Perhesuhdekriisit
LGBTQ
Seksuaalisuus
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Traumat ja elämänkriisit
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2022/04/Eeva-Merikanto-e1651057314292.jpg

Eeva Merikanto

Helsinki, Etävastaanotto

Psykologi, psykoterapeuttiopiskelija (kognitiivinen)

Tarjoan tukea haastaviin elämäntilanteisiin ja psyykkisiin vaikeuksiin.

Eeva Merikanto

Helsinki | Etävastaanotto

Psykologi, psykoterapeuttiopiskelija (kognitiivinen)

Palvelukielet: suomi

Olen terapeuttina helposti lähestyttävä ja empaattinen, ja minulle on tärkeää välitön ja aito kohtaaminen asiakkaan kanssa. Arvojani ovat asiakkaan yksilöllisyyden kunnioitus ja turvallisen tilan luominen asiakkaalle oman kokemuksen käsittelyyn. Olen joustava erilaisten työtapojen suhteen, ja pyrin aina kuuntelemaan asiakkaan toiveita tapaamisille.

Työskentelen integratiivisella otteella hyödyntäen pääosin kognitiivisia menetelmiä. Lähdemme yhdessä kartoittamaan tilannettasi: mistä oikeastaan on kyse ja millaisia toiveita ja tavoitteita itse haluaisit saavuttaa vointisi ja elämäsi suhteen. Käynnit perustuvat keskusteluun, jonka lisäksi voimme käyttää erilaisia menetelmiä, joilla syvennymme tunteisiin, ajatuksiin, kokemuksiin, uskomuksiin ja käyttäytymismalleihin ja niiden välisiin yhteyksiin. Voimme tapaamisilla myös harjoitella yhdessä erilaisia taitoja, kuten tunteiden tunnistamista ja säätelyä, tietoista läsnäoloa, rentoutumista, vireystilan säätelyä ja itsemyötätuntoa. Käynteihin voidaan yhdistää myös kotona tehtäviä harjoituksia. Työskentely painottuu nykyhetkeen, kuitenkin niin, että menneisyyden vaikutus nykyhetkeen tulee riittävästi ymmärretyksi. Minulle on merkityksellistä, että muutosta tapahtuu myös käytännön tasolla ja pystyt entistä paremmin elämään itsesi näköistä, mielekästä elämää.

Olen koulutukseltani psykologi ja opiskelen kognitiiviseksi psykoterapeutiksi. Minulla on vuosien kokemus psykiatrian erikoissairaanhoidossa työskentelystä, niin ahdistus-, mieliala kuin psykoosioireista kärsivien asiakkaiden kanssa.

Vastaanottoni sijaitsee Helsingin keskustassa, aivan Forumin kauppakeskuksen vieressä. Tarvittaessa voimme pitää tapaamisen myös suojatulla etäyhteydellä. Työskentelen aikuisten asiakkaiden kanssa.

Koulutus: Psykologi
Suuntaus: Kognitiivinen
Kela-oikeudet: Ei vielä, valmistuminen 12/2024
Kiinnostuksen kohteet: Asiakkaan yksilöllinen kohtaaminen, merkityksellisen ja tasapainoisen elämän rakentaminen.
Palvelut: Psykologit, Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Ahdistus
Masennus
Psykoosit
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Yksinäisyys
Addiktiot
Persoonallisuushäiriöt
Syömishäiriöt
Unihäiriöt
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Työn ohjaus ja urakysymykset
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Traumat ja elämänkriisit
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2022/06/Ari-Lehtonen-1.jpg

Ari Lehtonen

Helsinki, Vantaa, Etävastaanotto

Psykoterapeutti (pari- ja perheterapia), psykoterapeuttiopiskelija (kognitiivinen)

Olen terapeuttina aktiivinen, myötätuntoinen ja rauhallinen. Minulle on tärkeää, että ihminen kokee tulevansa nähdyksi, kuulluksi ja kohdatuksi.

Ari Lehtonen

Helsinki | Vantaa | Etävastaanotto

Psykoterapeutti (pari- ja perheterapia), psykoterapeuttiopiskelija (kognitiivinen)

Palvelukielet: suomi, englanti

Terapeuttina olen aktiivinen, myötätuntoinen ja rauhallinen. Minulle on tärkeätä, että ihminen tulee nähdyksi ja kuulluksi. Työskentely tapani on aktiivinen keskustelu, jossa voidaan yhdessä tutkia asiakkaan elämäntilannetta, kokemuksia, tunteita ja ajatuksia. Pari- ja perheterapiassa työskentelyni painottuu tunteiden, vuorovaikutussuhteiden, elämäntilanteiden ja kriisien käsittelyyn. Terapeuttina vahvuuteni on asettua ihmisen asioiden äärelle vuorovaikutukseen niin, että kokemus on ihmiselle voimaannuttava. Minulla on pitkä työkokemus, jonka aikana olen saanut kohdata ja auttaa monenlaisissa elämäntilanteissa olevia ihmisiä.

Uskon terapeutin ja asiakkaan väliseen aktiiviseen yhteistyöhön, jossa yhdessä tutkitaan asiakkaan elämäntilannetta, kokemuksia, tunteita ja ajatuksia. Tärkeätä on, että yhteistyö on luottamuksellista ja tuntuu turvalliselta ja arvostavalta. Terapiassa tavoitteena on auttaa asiakasta itse oivaltamaan, ymmärtämään kokemusmaailmaansa ja käyttäytymistään ja siten löytämään keinoja näiden muuttamiseen myös käytännössä. Terapia on yhteispeliä, jossa terapeutti ja asiakas työskentelevät yhdessä määriteltyjen tavoitteiden eteen. Vastaanotollani on myös mahdollista saada ja kokeilla hypnoterapiaa, jossa asiakkaan arkea hankaloittavia ongelmia voidaan käsitellä.

Työkokemukseni on 30 vuotta. Suurin osa työkokemuksestani on karttunut lastensuojelun, lasten ja nuorisopsykiatrian sekä monimuotoisesti perheiden kanssa tapahtuneesta työskentelystä. Erityisiä osaamisalueitani koulutuksen ja työkokemuksen myötä ovat vaikeat parisuhteiden ja perheiden vuorovaikutusongelmat, päihde ja mielenterveysongelmat, erimuotoiset neuropsykiatriset ongelmat. Näissä kaikissa olen toiminut asiantuntijana, esimiehenä, työntekijänä ja työnohjaajana sekä kouluttajana. Alaikäisten päihde ja mielenterveystyössä sekä siihen liittyvässä perhetyössä olen ollut perustamassa yksiköitä sekä niiden hoitomalleja.

Asiakaskuntani on ollut ja haluan edelleen työskennellä eri ikäisten lasten, nuorten ja aikuisten kanssa. Monimuotoiset mielenterveyteen liittyvät ongelmat ovat kiinnostukseni kohde sekä erityisesti pariterapiassa erokriisit, pettäminen, parisuhteen kriisit ja niiden käsittely.

Koulutus: Sosionomi (AMK)
Suuntaus: Kognitiivinen, voimavarakeskeinen, dialoginen
Kela-oikeudet: Pari- ja perheterapia, valmistuminen yksilöpsykoterapeutiksi 11/2023
Kiinnostuksen kohteet: Parisuhteen kriisit ja selvittely, erot ja niihin liittyvät asiat.
Palvelut: Pari- ja perheterapeutit, Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Addiktiot
Ahdistus
Masennus
Persoonallisuushäiriöt
Parisuhdekriisit
Perhesuhdekriisit
Seksuaalisuus
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Työn ohjaus ja urakysymykset
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Traumat ja elämänkriisit
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos
Neurologiset ongelmat
Psykoosit
Syömishäiriöt
Unihäiriöt
Lapsettomuus
LGBTQ
Vanhuusiän sairaudet ja haasteet

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2022/06/Markus-Lampela-e1655121496892.jpeg

Markus Lampela

Helsinki, Etävastaanotto

Psykoterapeuttiopiskelija (psykoanalyyttinen)

Olen turvallinen, empaattinen ja luotettava keskustelukumppani, ja tavoitteenani on auttaa sinua ymmärtämään itseäsi ja tapaasi toimia eri tilanteissa.

Markus Lampela

Helsinki | Etävastaanotto

Psykoterapeuttiopiskelija (psykoanalyyttinen)

Palvelukielet: suomi

Lähestymistapani on psykodynaaminen, eli lapsuudenaikaisilla kokemuksilla – niin hyvillä kuin huonoillakin, on oma vaikutuksensa sinuun ja tapaasi toimia. Haluan auttaa sinua tunnistamaan ja ymmärtämään näitä tapoja. Tavoitteenani on myös auttaa sinua käsittelemään sisäisiä ristiriitojasi ja ongelmiasi. Tunnetyöskentely ja vapaa keskustelu ovat minulle tärkeitä työkaluja. Sinä määräät tahdin ja sen, mistä puhutaan, mutta yhteisenä pyrkimyksenämme on päästä käsittelemään niitä tunteita ja kokemuksia, jotka tällä hetkellä tuntuvat sinulle tärkeimmiltä. Vastaanotollani asiakkaan kokemus kuulluksi tulemisesta on tärkeää, sillä sitä kautta kipeidenkin asioiden ymmärtäminen ja hyväksyminen on lopulta mahdollista. Luonani kaikki aiheet ja tunteet ovat sallittuja.

Koulutukseltani olen ensihoitaja (AMK) sekä sairaanhoitaja (AMK). Tämän lisäksi opiskelen parhaillaan psykodynaamiseksi psykoterapeutiksi Turun Yliopiston ja Helsingin Psykoterapiaseuran järjestämässä yksilöpsykoterapeuttikoulutusohjelmassa (2021-2024). Koulutukseni ollessa vielä kesken tarjoan psykososiaalista keskusteluapua, joka on luonteeltaan psykoterapian kaltaista, vaikka en varsinaista nimikettä voikaan vielä käyttää. Tarjoan myös koulutuspsykoterapiaa osana psykoterapeutin opintojani, joten ota rohkeasti yhteyttä.

Olen työskennellyt ensihoitajana pelastuslaitoksen ambulanssissa ja sairaanhoitajana päivystyspoliklinikoilla lähes 20 vuoden ajan. Työssäni olen kohdannut jatkuvasti tilanteita, joissa ihmisen henkinen hyvinvointi on ollut koetuksella. Usein olen kohdannut ihmisen ensimmäisenä sellaisella hetkellä, joka on ollut äärimmäisen traumatisoiva ja aiheuttanut hätää, surua, ahdistusta ja masennusta. Lisäksi minulla kokemusta nuorisokodissa työskentelystä.

Koulutus: Ensihoitaja, sairaanhoitaja
Suuntaus: Psykoanalyyttinen/Psykodynaaminen
Kela-oikeudet: Ei vielä, valmistuminen 2024
Kiinnostuksen kohteet: Varhaislapsuuden haitallisten kokemusten kanssa työskentely, tietoinen ja tiedostamaton mieli, itsetuntemuksen ja itseymmärryksen lisääminen, elämänkriisit ja niistä selviytyminen, itsetunto-ongelmat, uupumus, stressi masennus, ahdistus, työssäjaksaminen, ihmissuhdehaasteet, kulttuuritaustaan liittyvät identiteettikysymykset.
Palvelut: Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos
Ahdistus
Masennus
Persoonallisuushäiriöt
Syömishäiriöt
Parisuhdekriisit
Perhesuhdekriisit
Seksuaalisuus
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Traumat ja elämänkriisit
Vanhuusiän sairaudet ja haasteet
Yksinäisyys
Neurologiset ongelmat

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2022/06/Noora-Seppala-e1655458625496.jpg

Noora Seppälä

Helsinki, Etävastaanotto

Psykoterapeuttiopiskelija (integratiivinen), psykologi

Olen psykologi ja valmistun integratiiviseksi psykoterapeutiksi 12/2023.

Noora Seppälä

Helsinki | Etävastaanotto

Psykoterapeuttiopiskelija (integratiivinen), psykologi

Palvelukielet: suomi

Koulutuspsykoterapiapaikat ovat tällä hetkellä täynnä, mutta voit kysyä psykologin keskustelukäynneistä tai varata ajan ajanvarauksesta.

Olen terapeuttina lämmin, empaattinen, aito ja asiakasta arvostava. Pyrkimyksenäni on ennen kaikkea rakentaa kanssasi luottamuksellinen ja turvallinen terapiasuhde, jossa voit tulla syvästi kuulluksi, ymmärretyksi ja kohdatuksi kokonaisena itsenäsi. Tavoitteenani on auttaa sinua syventämään itsetuntemustasi, muodostamaan hyväksyvämpää suhdetta itseesi ja saamaan voimavarojasi käyttöösi.

Integratiivisuus tarkoittaa työotteessani sitä, että yhdistän useiden eri psykoterapiasuuntausten näkökulmia ja menetelmiä joustavasti sinun yksilöllisyytesi huomioiden ja panostan toimivan ja tasavertaisen yhteistyösuhteen rakentamiseen ja ylläpitoon. Lähtökohtana työskentelylle ovat sinun tilanteesi, tavoitteesi ja toiveesi. Alussa tutkailemme ja jäsennämme näitä ja haasteitasi yhdessä, tunnustelemme yhteistyötämme ja teemme yhdessä neuvotellen alustavan suunnitelman yhteistyömme kestosta, muodosta, tavoitteista ja työtavoista. Tarkennamme ja päivitämme näitä tarpeen mukaan työskentelymme edetessä. Keskustelun lisäksi voimme hyödyntää tapaamisilla erilaisia kokemuksellisia harjoituksia (esim. tietoista läsnäoloa, mielikuva- ja tuolityöskentelyä) ja tapaamisten välille voimme halutessasi sopia välitehtäviä. Keskustelemme ja sovimme harjoituksista aina yhdessä, eivätkä mitkään harjoitukset ole pakollinen osa terapiaa. Kysyn sinulta myös avoimesti palautetta toiminnastani ja miltä työskentelymme tuntuu.

Olen valmistunut psykologiksi vuonna 2014, minkä jälkeen työskennellyt Helsingissä psykiatrian poliklinikoilla ja viime vuosina päihdepoliklinikalla. Ihmiselämän monenlaiset haasteet ja kivut ovat siis minulle tuttuja. Olen työskennellyt paljon mm. mieliala- ja ahdistusoireiden, tunteiden säätelyn vaikeuksien, itsetunto-ongelmien, ihmissuhdevaikeuksien ja riippuvuuksien kanssa kamppailevien sekä traumataustaisten ihmisten kanssa. Olen käynyt lisäkoulutukset skeematerapiasta sekä hyväksymis- ja omistautumisterapiasta.

Työskentelen aikuisten asiakkaiden kanssa. Tarjoan koulutuspsykoterapiaa, jossa käyntejä on vähintään 12, sekä psykologin keskustelukäyntejä, joiden määrä ja tiheys ovat vapaammin sovittavissa. Tällä hetkellä koulutuspsykoterapiapaikat ovat minulla täynnä, mutta tilaa on 1-5 tapaamisen psykologin jaksoille.

Koulutus: Psykologi
Suuntaus: Integratiivinen
Kela-oikeudet: Ei vielä, valmistuminen 12/2023
Kiinnostuksen kohteet: Terapiasuhde, tunnekeskeinen työskentely, traumatisoitumisen hoito, kehollisuuden huomioiminen psykoterapiassa.
Palvelut: Psykologit, Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Addiktiot
Ahdistus
Masennus
Persoonallisuushäiriöt
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Traumat ja elämänkriisit
Syömishäiriöt
Unihäiriöt
Parisuhdekriisit
Perhesuhdekriisit
Lapsettomuus
LGBTQ
Seksuaalisuus
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Motivaatio-ongelmat
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2022/07/Irja-Hemmila.jpg

Irja Hemmilä

Helsinki, Etävastaanotto

Psykoterapeutti (pari- ja perheterapia)

Olen psykoterapeuttina avoin, aktiivinen ja tilaa antava. Työskentelytapani on integratiivinen, tavoitteellinen ja asiakaslähtöinen.

Irja Hemmilä

Helsinki | Etävastaanotto

Psykoterapeutti (pari- ja perheterapia)

Palvelukielet: suomi

Tervetuloa vastaanotolleni. Työskentelytapani on integratiivinen, ja käytän työssäni useita eri menetelmiä aina asiakkaan tilanne huomioiden. Työskentelyni on tavoitteellista ja asiakaslähtöistä. Olen psykoterapeuttina avoin ja aktiivinen, empaattinen mutta kuitenkin tilaa antava. Haluan luoda turvallisen ilmapiirin, jossa on helppo lähteä tutkimaan asiakkaan esille tuomia asioita yhdessä. Tapaan yksilöitä, pareja ja perheitä. Vastaanotto myös etänä. Minulla on pitkä, laaja-alainen kokemus sekä mielenterveys- että päihdetyöstä. Käynnit vastaanotollani voivat olla joko yhden kerran neuvontakäyntejä, tai suunnitellusti lyhytterapeuttista tai pitkäkestoista.

Vastaanotollani autan asiakkaitani muun muassa löytämään uudenlaisia ratkaisuja ja suhtautumistapoja omaan elämäntilanteeseen. Terapian tavoitteena on lisäksi lisätä asiakkaan itseymmärrystä kognitiivisin, emotionaalisin ja käyttäytymistä muokkaavin keinoin, sekä löytää uudenlaisia selviytymiskeinoja. Pariterapiassa keskitymme psyykkisen hyvinvoinnin tukemiseen vahvistamalla parisuhteen vuorovaikutusta, tunnesuhdetta ja yksilöiden yhteistä ymmärrystä.

Olen koulutukseltani pari- ja perhepsykoterapeutti, terveystieteiden maisteri ja psykiatrinen sairaanhoitaja ja johdon ja esimiesten työnohjaaja.

Työskentelen aikuisten, sekä yksilöiden että parien kanssa.

Koulutus: Terveystieteiden maisteri, psykiatrinen sairaanhoitaja, johdon ja esimiesten työnohjaaja
Suuntaus: integratiivinen
Kela-oikeudet: Pari- ja perheterapia
Kiinnostuksen kohteet: Parisuhteen ongelmat, lyhytterapia yksilöasiakkaiden kanssa
Palvelut: Pari- ja perheterapeutit
Erikoisosaamisalue
Addiktiot
Unihäiriöt
Parisuhdekriisit
Perhesuhdekriisit
Työn ohjaus ja urakysymykset
Ahdistus
Masennus
Syömishäiriöt
Lapsettomuus
Seksuaalisuus
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Traumat ja elämänkriisit
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2022/08/Polish_20220727_231606790.png

Maarit Koskinen

Helsinki, Kouvola, Etävastaanotto

Psykoterapeuttiopiskelija (kognitiivinen käyttäytymisterapia)

Älä epäröi hakea apua mieltä painaviin asioihin ja ongelmiin. Mikään ongelma ei ole liian suuri tai mahdoton pohdittavaksi yhdessä.

Maarit Koskinen

Helsinki | Kouvola | Etävastaanotto

Psykoterapeuttiopiskelija (kognitiivinen käyttäytymisterapia)

Palvelukielet: suomi

Älä epäröi hakea apua mieltä painaviin asioihin ja ongelmiin. Mikään ongelma ei ole liian suuri tai mahdoton pohdittavaksi yhdessä. Erilaiset riippuvuudet, vuorovaikutusongelmat ja kriisit voivat yllättää tai kehittyä pikkuhiljaa, eikä niistä tunnu pääsevän omin avuin eteenpäin. Tunnelukot, haasteet kiintymyssuhteissa, surutyö tai tyytymättömyys vallitseviin olosuhteisiin voivat tuntua hyvinkin raskailta ja ansaitsevat huomiota.
Yli 12 vuotisen urani aikana lastensuojelussa, päihde- ja mielenterveysongelmien parissa on tuonut kokemusta erilaisista psyykkisistä häiriöistä, mutta ennen kaikkea avannut ymmärtämystäni heitä kohtaan, joilla elämänkulku ja olosuhteet eivät ole olleet parhaat mahdolliset. Pitkään perheiden kanssa toimineena olen myös nähnyt, miten haastavaa vanhemmuus voi olla. Tuolloin ulkopuolisen kanssa keskustelu voi auttaa jäsentämään tilannetta ja antaa keinoja ja voimia jaksamaan.

Tällä hetkellä opiskelen kognitiivisen käyttäytymisterapian psykoterapeutiksi Tampereen yliopistossa. Voit tulla vastaanotolleni kertaluonteisesti neuvontakäynnille, muutaman kerran kriisi- tai neuvontakäynneille tai voimme jatkaa työskentelyä pidempään. Otan vastaan myös pareja, joiden kanssa työskentelen ratkaisukeskeisen lyhytterapian viitekehyksen pohjalta. Haluankin rohkaista sinua hakemaan apua, jotta yhdessä voimme kulkea kohti uutta. Etenemme sinun tahtiisi.

Psykoterapeuttina olen aktiivinen, mutta tilaa antava. Johtavana arvonani on asiakkaan kunnioittaminen, jossa yksilön tarpeet huomioidaan. Vastaanotollani asiakas voi puhua asioistaan luottamuksellisesti ja avoimesti. Voit tulla keskustelemaan mistä tahansa asiasta. Vastaanotolla tarkastelemme yhdessä tunteitasi, ajatuksiasi ja toimintaasi, sekä tarvittaessa menneitä kokemuksiasi. Minulle on tärkeää luoda turvallinen, hyväksyvä ja luottamuksellinen ilmapiiri tapaamisissa.

Koulutus: Sosionomi, päihdetyön ammattitutkinto, ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, johtamisen erityisammattitutkinto
Suuntaus: Kognitiivinen käyttäytymisterapia
Kela-oikeudet: Ei vielä, valmistuminen 2023
Kiinnostuksen kohteet: Haasteelliset elämänvaiheet, addiktiot, motivaatio- ongelmat, urheilijan uran eri vaiheet, Itsetunto ongelmat, kehonkuvan häiriöt, läheisriippuvuus, työ- ja opiskeluelämän haasteet, ihmissuhde ja perhe ongelmat/kriisit, surutyö.
Palvelut: Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Addiktiot
Perhesuhdekriisit
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Työn ohjaus ja urakysymykset
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Ahdistus
Masennus
Persoonallisuushäiriöt
Psykoosit
Syömishäiriöt
Unihäiriöt
Parisuhdekriisit
Lapsettomuus
LGBTQ
Seksuaalisuus
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Traumat ja elämänkriisit
Vanhuusiän sairaudet ja haasteet
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos
Neurologiset ongelmat

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2022/08/Minna-Koponen.jpg

Minna Koponen

Helsinki, Etävastaanotto

Psykoterapeuttiopiskelija (kognitiivis-analyyttinen)

Olen pohjakoulutukseltani sairaanhoitaja ja opiskelen parasta aikaa kognitiivis-analyyttiseksi psykoterapeutiksi (valmistuminen 12/2024).

Minna Koponen

Helsinki | Etävastaanotto

Psykoterapeuttiopiskelija (kognitiivis-analyyttinen)

Palvelukielet: suomi, ruotsi

Olen terapeuttina välittävä, läsnäoleva ja asiakasta arvostava. Työskentelyssäni korostuu aito kiinnostus, asiakaslähtöisyys ja vuorovaikutuksellinen työote. Pyrin luomaan turvallisen ja luottamuksellisen ympäristön, jossa asiakkaalla on mahdollista ilmaista itseään omana itsenään. Pyrin huomioimaan asiakkaan kokonaisuutena ja ottamaan asiakkaan omat tarpeet ja vahvuudet/mahdolliset rajoitteet huomioon. Terapeuttina koen tärkeänä pitää toivoa ja myönteistä asennetta yllä myös vaikeiden asioiden ja tilanteiden keskellä.

Yhteisen työskentelyn alussa hahmottelemme nykyistä tilannettasi, mikä on tähän johtanut, mikä siihen vaikuttaa ja minkälaisia muutostoiveita sinulla on. Osana työskentelyä koen tärkeäksi luoda ja panostaa itse yhteistyösuhteeseen, jotta sinulla on mahdollisimman turvallinen olo olla juuri oma itsesi. Terapiaistuntojen välissä voin tarpeen mukaan antaa kotitehtäviä tai harjoituksia terapeuttisen työskentelyn tueksi.

Olen työskennellyt psykiatrian sektorilla (kuntouttavat yksiköt ja poliklinikka) sairaanhoitajana sekä nuorten että aikuisten kanssa reilu 10 vuotta. Opiskelen tällä hetkellä kognitiivis-analyyttiseksi psykoterapeutiksi (valmistuminen 12/2024). Lisäksi olen suorittanut täydentäviä lisäkoulutuksia seuraavista viitekehyksistä: kognitiivinen työote, seksuaalineuvoja ja seksuaaliterapeutti.

Koulutus: Sairaanhoitaja, terveydenhoitaja seksuaalineuvoja, seksuaaliterapeutti, psykoterapiaopiskelija
Suuntaus: Kognitiivis-analyyttinen
Kela-oikeudet: Ei vielä, valmistuminen 12/2024
Kiinnostuksen kohteet: Mielialahäiriöt kuten ahdistus- ja masennusoireilu, ihmissuhteisiin liittyvät haasteet, minäkuvan ja identiteetin kysymykset, uupumusoireilu (työ/opiskelu), sosiaalinen jännittäminen.
Palvelut: Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Ahdistus
Masennus
Seksuaalisuus
Itsetunto ja itsevarmuus
Yksinäisyys
Psykoosit
Unihäiriöt
Parisuhdekriisit
Perhesuhdekriisit
LGBTQ
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Motivaatio-ongelmat
Traumat ja elämänkriisit
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2022/08/Juha-Roisko.jpg

Juha Roisko

Helsinki, Etävastaanotto

Psykoterapeutti (systeeminen ja integratiivinen perhepsykoterapia), yksilökeskeinen lyhytterapeutti

Olen perhepsykoterapeutti ja olen toiminut hoito- ja terapiatyössä yli 30 vuotta. Päätoimisesti olen toiminut perhepsykoterapeuttina vuodesta 2001.

Juha Roisko

Helsinki | Etävastaanotto

Psykoterapeutti (systeeminen ja integratiivinen perhepsykoterapia), yksilökeskeinen lyhytterapeutti

Palvelukielet: suomi, englanti

Lämpimästi tervetuloa vastaanotolleni. Olen perhepsykoterapeutti ja olen toiminut hoito- ja terapiatyössä yli 30 vuotta. Päätoimisesti olen toiminut perhepsykoterapeuttina vuodesta 2001. Ammattitaitoani olen ylläpitänyt useilla täydennyskoulutuksilla. Erikoistumiskoulutuksena minulla on psykofyysisen psykoterapian menetelmäkoulutus. Työkokemusta minulle on kertynyt päihdehuollossa, aikuispsykiatriassa, erikoissairaanhoidon lastenpsykiatriassa sekä lastensuojelun asiakasperheiden parissa. Lisäksi olen toiminut työnohjaajana ja perhehoitotyön konsulttina terveyden- ja sosiaalihuollon yksiköissä.

Psykoterapian keskeinen elementti on luottamus, joka syntyy ihmistä kuuntelevassa ja kunnioittavassa suhteessa, jossa ihminen tulee aidosti kohdatuksi. Työtäni ohjaavat arvot ovat avoin kohtaaminen, hyväksyminen, yhdenvertaisuus, arvostus ja kunnioitus. Psykoterapiaprosessissa pyritään synnyttämään yhteisen tutkimisen tila, jossa jokin uusi ja erilainen tulee mahdolliseksi. Parhaimmillaan ihmiselle tai perheelle mahdollistuu uudenlainen ymmärrys itsestä ja itselle merkityksellisistä suhteista ja tärkeistä emotionaalisista asioista. Uskon, että ihmisellä on kyky nousta vaikeuksien yläpuolelle. Mikä estää sinua nousemasta? Tutkitaan sitä yhdessä.

Työkokemusta minulle on kertynyt päihdehuollossa, aikuispsykiatriassa, erikoissairaanhoidon lastenpsykiatriassa sekä lastensuojelun asiakasperheiden parissa. Lisäksi olen toiminut työnohjaajana ja perhehoitotyön konsulttina terveyden- ja sosiaalihuollon yksiköissä. Lisäksi olen erikoistunut kehoterapeuttisiin menetelmiin ammattikorkeakoulun erikoistumislinjalla. Työskentelen aikuisten, pariskuntien ja perheiden kanssa sekä yksilö- että perhelähtöisesti.

Koulutus: Mielenterveyshoitaja, psykoterapeutti
Erikoistuminen: Psykofyysisen psykoterapian menetelmät
Suuntaus: systeeminen ja integratiivinen perhepsykoterapia, voimavarasuuntautunut ratkaisukeskeinen
Kela-oikeudet: Perheterapia
Kiinnostuksen kohteet: Masennus, ahdistuneisuus,parisuhde- ja perheongelmat, erityislasten vanhemmuus, uusperheet, monimutoiset- ja sateenkaariperheet työuupumus, adhd ja autismin kirjo lasten vanhemmuus, vuorovaikutus ja tunne-elämän ongelmat, erovanhemmuus ja menneisyyden käsittely perheterapia menetelmin.
Palvelut: Pari- ja perheterapeutit, Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Ahdistus
Masennus
Parisuhdekriisit
Perhesuhdekriisit
Lapsettomuus
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Traumat ja elämänkriisit
Vanhuusiän sairaudet ja haasteet
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos
Addiktiot
Persoonallisuushäiriöt
Psykoosit
Syömishäiriöt
Unihäiriöt
LGBTQ
Seksuaalisuus
Työn ohjaus ja urakysymykset
Motivaatio-ongelmat
Neurologiset ongelmat

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2022/08/Katri-Sollman.jpg

Katri Sollman

Helsinki, Etävastaanotto

Psykoterapeuttiopiskelija (kognitiivinen käyttäytymisterapia), fysioterapeutti, psykofyysinen fysioterapeutti, hahmoterapeutti

Olen pohjakoulutukseltani fysioterapeutti. Olen myös hahmoterapeutti. Olen tällä hetkellä KKT-koulutuksessa (kognitiivinen käyttäytymisterapia).

Katri Sollman

Helsinki | Etävastaanotto

Psykoterapeuttiopiskelija (kognitiivinen käyttäytymisterapia), fysioterapeutti, psykofyysinen fysioterapeutti, hahmoterapeutti

Palvelukielet: suomi, englanti

Olen terapeuttina empaattinen, avoin, rohkea ja aktiivinen. Työskentelyotteeni on tilaa antava ja kokonaisvaltainen; kehon ja mielen yhteyttä vaaliva. Keho on viisas. Kehon kautta voidaan saada yhteys usein tiedostamattomiin kokemuksiin ja tunteisiin. Vahvuuteni ovat mutkattomuus, maanläheisyys, empaattisuus, huumorintajuisuus sekä pitkän elämän tuoma elämänkokemus.

Opiskelen KKT-terapeutiksi, joten käytän istunnoilla KKT-menetelmiä kuten itsehavainnointia, sovellettua rentoutta, altistusta, reagoinnin ehkäisyä yms. Terapian tavoitteena on selvittää yhdessä asiakkaan kanssa asiakkaan ongelmalliset ajatus- ja käyttäytymismallit sekä tehdä yhdessä asiakkaan kanssa käyttäytymisanalyysi, johon terapia pohjautuu.

Olen työskennellyt 15 vuotta kroonisten kipupotilaiden kanssa ja olen suorittanut kivun erikoistumisopinnot Stadiassa, Helsingissä vuonna 2005. Minua kiinnostaa erityisesti ahdistusoireyhtymät, fobiat, pakko- oireet, paniikkihäiriöt ja sosiaalisten tilanteiden pelko, uniongelmat sekä stressiperäiset ongelmat.

Koulutus: Fysioterapeutti, OMT-terapeutti, psykofyysinen fysioterapeutti, hahmoterapeutti, KKT-opiskelija (valmistuminen 2025)
Suuntaus: kognitiivinen käyttäytymisterapia
Kela-oikeudet: Ei vielä, valmistuminen 5/2025.
Kiinnostuksen kohteet: Olen kiinnostunut ahdistuneisuushäiriöistä, fobioista, pakko-oireista, paniikkihäiriöstä ja sosiaalisen tilanteiden pelosta, kipuun liittyvistä vaikeuksista sekä unihäiriöistä, stressistä.
Palvelut: Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Ahdistus
Unihäiriöt
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Traumat ja elämänkriisit
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2022/12/Iiris-Ojalammi.jpg

Iiris Ojalammi

Helsinki, Etävastaanotto

Psykoterapeuttiopiskelija (kognitiivinen käyttäytymisterapia)

Terapeuttina olen empaattinen ja kuunteleva, mutta myös aktiivinen osallistuja. Työskentelyni perustuu luottamukseen ja hyvään yhteistyösuhteeseen.

Iiris Ojalammi

Helsinki | Etävastaanotto

Psykoterapeuttiopiskelija (kognitiivinen käyttäytymisterapia)

Palvelukielet: suomi

Terapeuttina olen helposti lähestyttävä, empaattinen, avoin ja keskusteleva. Kognitiiviseen käyttäytymisterapiaan kuuluu terapeutin aktiivinen rooli, mutta sopeutan työotettani jokaisen asiakkaan yksilöllisen tarpeen mukaisesti. Olen terapeuttina aktiivisuudesta huolimatta enemmän rauhallinen, kuin räiskähtelevä. Vastaanotollani on mahdollisuus pohdiskelulle, tunteen äärelle pysähtymiseen ja yksilölliseen kohtaamiseen. Pyrin kommunikoimaan kunnioittavasti ja tukemaan asiakasta omaan aktiiviseen työskentelyyn. Jokaisen kohtaamani asiakkaan hyväksyntä on itselleni tärkeä ammatillinen arvo. Vastaanotoillani on tilaa kaikille tunteille huumorintajuakaan unohtamatta.

Terapiassa tutkimme ja pohdimme yhdessä haasteitasi, niiden taustoja ja niitä ylläpitäviä tekijöitä. Asiakkaan kanssa tutkitaan yhdessä ongelmakohtia ja niiden taustoja. Asiakas on oman elämänsä paras asiantuntija ja historia on läsnä istunnoissa yksilöllisen tarpeen mukaisesti. Määrittelemme terapialle selkeät tavoitteet, joita kohti työskentelemme käyttäen apuna erilaisia harjoitteita ja tehtäviä. Työskentelen asiakaslähtöisesti ja pyrin aina kuuntelemaan asiakkaan toiveita tapaamisille. Koulutuspsykoterapia on kestoltaan 20 kertaa, mutta voimme myös sopia pidemmästä tai lyhyemmästä terapiajaksosta. Terapiaan sisältyy tapaamisten välillä välitehtäviä, jotka tukevat terapeuttista prosessia. Etenemme aina asiakkaan ehdoilla turvallisen ilmapiirin säilyttäen.

Opiskelen kognitiivisen käyttäytymisterapian psykoterapeutiksi. Taustakoulutukseltani olen sairaanhoitaja. Minulla on yli kymmenen vuoden kokemus psykiatrisesta erikoissairaanhoidosta sairaanhoitajana. Olen työskennellyt ensisijaisesti mielialahäiriölinjalla ahdistuneisuushäiriöistä, epävakaasta persoonallisuushäiriöistä ja traumakokemuksista kärsivien asiakkaiden kanssa. Toimin dialektisen käyttäytymisterapian (DKT) yksilö- ja ryhmäterapeuttina. Lisäkoulutuksina minulla on Dialektisen käyttäytymisterapian intensiivikoulutus ja skeematerapian menetelmäkoulutus. Osaamisalaani ovat tunne-elämän epävakauden sekä mieliala- ja ahdistushäiriöiden hoito, traumapotilaiden vakauttavan vaiheen hoito sekä erilaiset elämäntilanteisiin liittyvät haasteet ja kriisitilanteet.

Työskentelen aikuisten ja yli 16-vuotiaiden nuorten kanssa. Kiinnostuksenani ovat tunteiden säätelyyn liittyvät haasteet ja ahdistuneisuushäiriöt.

Koulutus: Sairaanhoitaja, kognitiivinen käyttäytymisterapia (koulutuksessa)
Suuntaus: kognitiivinen käyttäytymisterapia
Kela-oikeudet: Ei vielä, valmistuminen 12/2025
Kiinnostuksen kohteet: Tunnesäätelyn vaikeudet, ahdistuneisuushäiriöt, elämänkriisit, traumat
Palvelut: Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Ahdistus
Persoonallisuushäiriöt
Addiktiot
Masennus
Psykoosit
Syömishäiriöt
Unihäiriöt
LGBTQ
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Traumat ja elämänkriisit
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2023/01/Iida-Nordling.jpg

Iida Nordling

Helsinki, Etävastaanotto

Psykologi, psykoterapeuttiopiskelija (kognitiivinen käyttäytymisterapia)

Olen psykologi ja valmistun psykoterapeutiksi 12/2023. Tarjoan ensisijaisesti psykoterapiakoulutukseeni liittyviä koulutushoitoja aikuisille ja nuorille.

Iida Nordling

Helsinki | Etävastaanotto

Psykologi, psykoterapeuttiopiskelija (kognitiivinen käyttäytymisterapia)

Palvelukielet: suomi, englanti

Terapeuttina minulle on tärkeää luottamuksellisuus, myötätuntoisuus sekä tasavertaisuus. Minulle on tärkeää asiakkaan itsetuntemuksen ja itseymmärryksen lisääntyminen rauhallisen ja aktiivisen työotteen kautta. Haluan luoda vastaanotolle turvallisen ja empaattisen ilmapiirin, jossa pystymme ratkomaan elämäsi pulmakohtia yhdessä. Pidän tärkeänä sinun menneisyyden oppimishistorian huomioimista samalla pitäen mielessä tulevaisuuden ja uudet taidot, joiden avulla vaikeudet muuttuvat hallittavammiksi. Pidän tärkeänä myös kehollisuuden ja rentoutumisen huomioimista osana terapiaprosessia.

Määrittelemme tavoitteet työskentelylle työskentelyn alussa sen mukaan minkä sinä koet oleelliseksi ja tärkeäksi. Istunnot koostuvat keskustelusta, tehtävistä ja toiminnallisista harjoituksista. Pidän tärkeänä, että asioiden työstö on aktiivista myös istuntojen ulkopuolella erilaisten yhdessä sovittujen harjoitusten avulla. Sydäntäni lähellä ovat erilaiset kognitiivisen käyttäytymisterapian menetelmät, jotka valikoituvat tarpeen mukaan.

Olen työskennellyt noin 10-vuotta psykologina pääasiassa lasten, nuorten ja heidän perheidensä kanssa sekä heitä ympäröivien työyhteisöjen parissa. Työskentelen yli 13-vuotiaiden nuorten ja aikuisten kanssa.

Koulutus: Psykologi
Suuntaus: Kognitiivinen käyttäytymisterapia
Kela-oikeudet: Ei vielä, valmistuminen 12/2023
Palvelut: Psykologit, Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Ahdistus
Masennus
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Addiktiot
Persoonallisuushäiriöt
Psykoosit
Unihäiriöt
Parisuhdekriisit
Perhesuhdekriisit
Lapsettomuus
Seksuaalisuus
Työn ohjaus ja urakysymykset
Traumat ja elämänkriisit
Vanhuusiän sairaudet ja haasteet
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos
Neurologiset ongelmat

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2019/05/Kaisa-Santala-e1565854275312.jpg

Kaisa Santala

Etävastaanotto, Useita toimipisteitä

Psykiatri, lastenpsykiatrian erikoislääkäri, pari- ja perheterapeutti, varhaisen vuorovaikutuksen psykoterapeutti

Otan tällä hetkellä vastaan vain psykiatrina.

Kaisa Santala

Etävastaanotto | Useita toimipisteitä

Psykiatri, lastenpsykiatrian erikoislääkäri, pari- ja perheterapeutti, varhaisen vuorovaikutuksen psykoterapeutti

Palvelukielet: suomi, englanti

Minulla on laaja-alainen työkokemus julkisen ja yksityisen tereydenhuollon kentältä, sekä lasten ja perheiden psykiatrisista palveluista sekä lasten somaattisten sairauksien hoidosta. Viime vuodet olen kouluttautunut ja tehnyt terapeuttista työtä. Olen työskennellyt raskaana olevien ja pienten lasten perheiden kanssa. Hoidoissani kohtaan koko perheen, olipa elämäntilanne mikä tahansa, tai vauva, lapsi tai nuori minkä ikäinen tahansa. Lisäksi mahdollisuus parisuhteen käsittelyyn vanhemmuuden tuomien haasteiden kautta. Pohjaan työni vuorovaikutussuhteen ja kiintymyssuhteen tärkeyteen, sekä raskaus ja pikkulapsiajan erityisyyteen. Uskon suhteen parantavaan voimaan, sekä mahdollisuuteen elämäntaitekohdissa synnyttää uudenlaista psyykkistä hyvinvointia.

Psykiatrin vastaanotto, psykoterapia, kuntoutuspsykoterapialausunnot, lääkitysarviot sekä -seurannat. Perheterapia, pariterapia ja varhaisen vuorovaikutuksen psykoterapia. Lasten- ja nuorten yksilökäynnit.

Huomioithan ystävällisesti, että emme uusi rauhoittavia lääkkeitä, vahvoja kipulääkkeitä, emmekä määrää ensikäynnillä PKV-lääkkeitä.

Hinnat:
Lastenpsykiatriakäynti 60 minuuttia 160 € (lauantaisin 198 € ja sunnuntaisin 330 €)
Psykiatrikäynti 60 minuuttia 165 € (lauantaisin 198 € ja sunnuntaisin 330 €)
Lausunto alkaen 100 €

Koulutus: Lastenpsykiatrian ja lastentautien erikoislääkäri, pari- ja perheterapeutti, varhaisen vuorovaikutuksen psykoterapeutti, lasten ja nuorten psykodynaaminen yksilöterapeutti (koul. 2019-2023), lasten psykoterapia erityispätevyys
Erikoistuminen: Lasten psykoterapian erityispätevyys
Suuntaus: Pari- ja perheterapeutti, varhaisen vuorovaikutuksen psykoterapeutti
Kela-oikeudet: Kyllä, pari- ja perheterapia, varhaisen vuorovaikutuksen psykoterapia, Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus (lapset, perheet)
Kiinnostuksen kohteet: Raskaana olevien ja pikkulapsiperheiden hoito, perheterapia, pariterapia
Palvelut: Psykiatrit
Erikoisosaamisalue
Addiktiot
Ahdistus
Masennus
Persoonallisuushäiriöt
Psykoosit
Syömishäiriöt
Unihäiriöt
Parisuhdekriisit
Perhesuhdekriisit
Lapsettomuus
LGBTQ
Seksuaalisuus
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Työn ohjaus ja urakysymykset
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Traumat ja elämänkriisit
Vanhuusiän sairaudet ja haasteet
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2019/05/Stephan-Salenius-uusi-1-e1605183055290.jpg

Stephan Salenius

Etävastaanotto, Useita toimipisteitä

Lääketieteen dosentti, psykiatrian erikoislääkäri, psykoterapeutti

Olen psykiatri ja kognitiivis-analyyttinen psykoterapeutti. Laaja kokemus aikuispsykiatriasta (mm. mielialahäiriöt ja kriisien hoito) sekä nuoriso- ja neuropsykiatriasta.

Stephan Salenius

Etävastaanotto | Useita toimipisteitä

Lääketieteen dosentti, psykiatrian erikoislääkäri, psykoterapeutti

Palvelukielet: suomi, ruotsi, englanti

Vain psykiatriaikoja tarjolla.

Olen psykiatrian erikoislääkäri ja kognitiivis-analyyttinen psykoterapeutti. Minulla on laaja kokemus aikuispsykiatriasta, esim. mielialahäiriöiden, psykoosien ja kriisien hoidosta, sekä neuro-, päihde- ja oikeuspsykiatriasta. Olen työskennellyt myös nuoriso- ja lastenpsykiatrian parissa. Olen toiminut pitkään HUSssa ylilääkärinä ja lisäksi Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin psykiatrian tulosalueylilääkärinä. Olen Helsingin yliopiston dosentti ja olen työskennellyt vuosia lääketeollisuuden asiantuntijalääkärinä sekä Suomessa että ulkomailla. Olen toiminut mm. Suomen Touretteyhdistyksen ja Kognitiivis-analyyttisen psykoterapiayhdistyksen puheenjohtajana ja tällä hetkellä toimin mm. Suomen Psykiatriyhdistyksen psykoterapiatoimikunnan puheenjohtajana. Olen pitkään pitänyt yksityisvastaanottoa pääkaupunkiseudulla ja olen Terapiatalo Nosteen johtava lääkäri. Puhun sujuvasti ruotsia, suomea ja englantia.

Huomioithan ystävällisesti, että emme uusi rauhoittavia lääkkeitä, vahvoja kipulääkkeitä, emmekä määrää ensi käynnillä PKV-lääkkeitä.

Hinnat:
60 minuutin käynti 249 €
Soittoaika 35 €

Vain psykiatriaikoja tarjolla

Koulutus: Lääketieteen tohtori, dosentti, psykiatrian erikoislääkäri, psykoterapeutti
Erikoistuminen: Psykiatrian erikoislääkäri
Suuntaus: Kognitiivis-analyyttinen psykoterapia
Kela-oikeudet: Yksilöpsykoterapia
Kiinnostuksen kohteet: Psykoterapia, mielialahäiriöt, ahdistuneisuushäiriöt, nuorisopsykiatria, neuropsykiatria
Palvelut: Psykiatrit
Erikoisosaamisalue
Addiktiot
Ahdistus
Masennus
Persoonallisuushäiriöt
Psykoosit
Syömishäiriöt
Unihäiriöt
Parisuhdekriisit
Perhesuhdekriisit
Lapsettomuus
LGBTQ
Seksuaalisuus
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Työn ohjaus ja urakysymykset
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Traumat ja elämänkriisit
Vanhuusiän sairaudet ja haasteet
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2019/04/Elina-Saarenmaa-e1554985309407.jpg

Elina Rantamäki

Helsinki, Etävastaanotto

Käyttäytymistieteilijä, vuorovaikutus- ja seksuaalineuvoja

Vastaanotollani ydinosaamisalueitani ovat parisuhteen vuorovaikutus ja seksuaalisuus. Uskon toimivan ja avoimen viestinnän ratkaisevan monia ihmissuhteiden ongelmia.

Elina Rantamäki

Helsinki | Etävastaanotto

Käyttäytymistieteilijä, vuorovaikutus- ja seksuaalineuvoja

Palvelukielet: suomi, englanti

Ihmisten välisen vuorovaikutuksen asiantuntijana painotukseni on erityisesti suhteen viestinnässä. Puhuminen auttaa aina – näin tohdin väittää – ja useimmiten tuloksena on itsensä parempi ymmärtäminen, ajatuksiensa hyväksyminen sekä armollisuus ja kunnioitus itseä sekä kumppania kohtaan. Kommunikaatiovaikeudet ovat parisuhteessa yleisimpiä syitä hakeutua terapiaan. En tarjoa terapiaa, mutta uskon, että moni asia voi ratketa hyvän viestinnän keinoin, kun asioista puhutaan oikealla tavalla.

Seksistä puhuminen lähentää ja vahvistaa parisuhdetta. Seksuaalisuus koskettaa meitä jokaista kaiken aikaa ja on olennainen sekä erottamaton osa ihmisyyttä. Usein ihmisen seksuaalisuus voi kuitenkin olla se herkin osa-alue – ja siinä voi heijastua monet muut parisuhteessa esiintyvät haasteet ja ongelmat. Seksuaalineuvojana paneudun myös intiimeihin asioihin, jotka usein voivat tuntua tabuilta. On vaikeaa puhua omista haluistamme, tarpeistamme, toiveistamme tai seksuaalisuudestamme, koska moneen asiaan liittyy niin paljon häpeää, haavoittuvuutta ja paljastumista. Turvallisessa ympäristössä on mahdollista puhua asioista niiden oikeilla nimillä ja tulla oikealla tavalla ymmärretyksi.

Olen valmistunut Helsingin yliopiston käyttäytymistieteellisestä filosofian maisteriksi (2013). Valmistuin kansainvälisestä kulttuurienvälisen viestinnän maisteriohjelmasta, ja kimmokkeen jatkokouluttautua seksuaalineuvojaksi (2015) sain graduni ansiosta, joka käsitteli "friends with benefits" -suhteita eli ystävien välisiä seksisuhteita. Tutkimuksessa tarkastelin tämänkaltaisen suhteen merkityksiä ja interpersonaalista viestintää. Tutkimushaastattelut Helsingissä ja San Franciscossa inspiroivat minut myös asiakastyöhön ja parantamaan ihmisten välistä vuorovaikutusta ja seksielämää.

Koulutus: FM, käyttäytymistieteet – kulttuurienvälinen viestintä, seksuaalineuvoja
Erikoistuminen: Interpersonaalinen viestintä
Kela-oikeudet: Ei
Kiinnostuksen kohteet: Parisuhteen vuorovaikutus, kommunikaatiovaikeudet, nykyajan ihmisuhteet, kulttuurienvälinen viestintä, seksi ja seksuaalisuus.
Palvelut: Seksuaaliterapeutit
Erikoisosaamisalue
Parisuhdekriisit
Perhesuhdekriisit
Seksuaalisuus
LGBTQ
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Yksinäisyys

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2019/10/Mohannad-Mahdila-e1570006139967.jpg

Mohannad Mahdila

Helsinki, Etävastaanotto

Psykoterapeutti (kognitiivinen)

Terapeuttisessa työskentelyssä koen erityisen tärkeänä kunnioittaa asiakkaan arvoja, yksilöllisyyttä ja kokemustensa ainutlaatuisuutta.

Ei uusia asiakkaita. Ajanvaraus vain nykyisille asiakkaille.

Mohannad Mahdila

Helsinki | Etävastaanotto

Psykoterapeutti (kognitiivinen)

Palvelukielet: suomi, englanti

Olen työskennellyt terveydenhoitoalalla vuodesta 1999 ja psykiatrialla vuodesta 2009 lähtien. Kokemusta psykiatrialla on karttunut julkiselta palvelusektorilta perusterveydenhuollon terveysasemilla vastaanottotyössä, erikoissairaanhoidossa avohoidon poliklinikoilta, psykiatrian sairaaloissa sekä tehnyt paljon yhteistyötä kolmannen sektorin palveluntarjoajien kanssa, joten tunnistan erittäin hyvin palvelujärjestelmän rakenteet, resurssit ja hoidontarpeen edellytykset psykoterapeuttisessa hoidossa. Tämän avulla voin tukea asiakasta kokonaisvaltaisemmin. Tarvittaessa huomioida myös hänen omaisensa osana asiakkaan hyvinvointia.
Terapeuttina olen keskusteleva ja kuunteleva vierellä kulkija, joka kannustaa ja rohkaisee asiakasta haasteidensa kohtaamiseen. Säätelen aktiivisuuttani ja annan asiakkaalle tilaa kulloinkin tilanteen ja tarpeen mukaisesti. Terapiatilanteessa toivon, että asiakkaalle välittyisi kokemus tulleensa turvallisesti kohdatuksi omana itsenään rauhallisen, kuuntelevan ja myötätuntoisen ihmisen kanssa.
Käytän psykoterapeuttisessa työskentelyssäni mm. erilaisia altistuksia, ajattelutapojen uudelleen muokkaamista, tunnesuuntautuneita menetelmiä, skeematerapiamenetelmiä. Terapiaprosessin alussa tutkimme asiakkaan kanssa hänen ongelmallista kokemustaan, joka voi lähteä usein liikkeelle jostakin tietystä arkielämän tilanteesta. Keskustelemalla pyrimme asiakkaan kanssa tunnistamaan ja ymmärtämään, miten nämä kokemuksen eri puolet liittyvät toisiinsa ja vaikuttavat toinen toisiinsa aiheuttaen psyykkistä huonovointisuutta. Asiakas ja terapeutti työskentelevät tasavertaisina yhdessä määriteltyjen tavoitteiden eteen. Terapeuttina perehdytän asiakkaan valitun hoitomuodon tapaan ymmärtää psyykkisiä vaikeuksia sekä terapian peruskäsitteisiin ja työtapoihin. Kognitiiviseen psykoterapiaan kuuluu toisinaan välitehtävien tekemistä istuntojen välissä.

Ei uusia asiakkaita. Ajanvaraus vain nykyisille asiakkaille.

Koulutus: Psykoterapeutti, sairaanhoitaja AMK
Suuntaus: Kognitiivinen
Kela-oikeudet: Yksilöpsykoterapia
Kiinnostuksen kohteet: Ammatilliset kiinnostukseni psykoterapeuttisessa työskentelyssä liittyvät erityisesti ahdistuneisuushäiriöihin, masennukseen, elämäntilannekriiseihin sekä persoonallisuuden häiriöihin.
Palvelut: Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Ahdistus
Masennus
Persoonallisuushäiriöt
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Traumat ja elämänkriisit
Syömishäiriöt
Unihäiriöt
Parisuhdekriisit
Perhesuhdekriisit
Lapsettomuus
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Työn ohjaus ja urakysymykset
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2019/05/Taru-Kainulainen-e1574942388762.jpg

Taru Kainulainen

Helsinki, Etävastaanotto

Psykoterapeutti (pari- ja perheterapia)

Pari- ja perheterapeuttina keskityn tunneyhteyden rakentamiseen tunnekeskeisiä menetelmiä käyttäen.

Ei uusia asiakkaita. Ajanvaraus vain nykyisille asiakkaille.

Taru Kainulainen

Helsinki | Etävastaanotto

Psykoterapeutti (pari- ja perheterapia)

Palvelukielet: suomi, englanti

Pari- ja perheterapeuttina keskityn vuorovaikutussuhteiden hoitoon, kuunnellen jokaisen näkökulmaa puolueettomasti ja huolehtien, että kaikkien kokemukset ja tarpeet tulevat kuulluksi. Turvallisen tilan ja yhteyden luominen asiakkaiden välille on minulle tärkeä tavoite. Tapaan asiakkaita myös yksilökäynneillä, mikä mahdollistaa itsenäisen pohdiskelun parisuhteesta tai vanhemmuudesta. Tarjoan myös etäyhteyden kautta tapaamisia, jolloin asiakas voi joustavasti olla matkoilla tai rauhassa kotona.

Työskentelyotteeni on tunnekeskeinen pariterapia, jossa tutkimme tunnesuhteen turvallisuutta ja syvennämme arjen haasteita tunnetasolle, tunnekysymyksiksi parin välille. Luon tilaa, jossa voi keskustella, pohtia tai kirjoittaa omia havaintoja, ja käytän myös kehon tuntemuksia apuna mikäli se tuntuu luontevalta työkalulta. Tunnekeskeisessä terapiassa on tavoitteena ymmärtää omia ja kumppanin tunnereaktioita, ja oppia sanoittamaan niitä tunnetarpeiden- ja pelkojen kielelle. Tämän kautta syvempi tunteminen ja läheisyys, sekä intiimiys tulee mahdolliseksi.

Autan mielelläni sinua pääsemään kelan korvaamien pari- ja perheterapiapalveluiden piiriin, joten voit olla minuun rohkeasti yhteydessä.

Ei uusia asiakkaita. Ajanvaraus vain nykyisille asiakkaille.

Koulutus: Psykoterapeutti, perheterapeutti, tunnekeskeisen pariterapian erikoistumiskoulutus
Erikoistuminen: Tunnekeskeinen pariterapia
Suuntaus: Pari- ja perheterapia
Kela-oikeudet: Pari- ja perheterapia
Kiinnostuksen kohteet: Vuorovaikutustaidot, hyväksymis- ja omistautumisterapia, tietoisuustaidot (mindfulness), tunnekeskeinen pariterapia, ratkaisukeskeisyys, vanhemmuuden taidot, uusperheiden haasteet, kehityskriisit
Palvelut: Pari- ja perheterapeutit, Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Parisuhdekriisit
Perhesuhdekriisit
Ahdistus
Masennus
Lapsettomuus
Seksuaalisuus
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Traumat ja elämänkriisit
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2020/10/Jaana-Linna-e1606285699249.jpg

Jaana Linna

Helsinki, Etävastaanotto

Psykoterapeutti (ratkaisukeskeinen)

Tarkastelemme tulevaisuutta ja menneisyyttä etsien vaihtoehtoisia ajatusmalleja ja voimavaroja. Terapiassa on tilaa tutkia itseään.

Ei uusia asiakkaita. Ajanvaraus vain nykyisille asiakkaille.

Jaana Linna

Helsinki | Etävastaanotto

Psykoterapeutti (ratkaisukeskeinen)

Palvelukielet: suomi, englanti

Tärkein lähtökohta on hyvä yhteistyö ja luottamus asiakkaan ja terapeutin välillä. Keskeisintä työskentelyssäni on asiakkaan arvostaminen ja kunnioittaminen. Olen positiviinen, rauhallinen ja empaattinen. Terapeuttina kunnioitan asiakkaan omia tavoitteita ja ohjaan terapiaprosessia niiden mukaan. Pyrin välittämään asiakkaalle uskoa ja toivoa tulevaisuuteen etsien yhdessä vaihtoehtoisia ajatusmalleja ja voimavaroja. Terapia antaa tilaa tutkia itseään ja menneisyyttään. Yhdessä pohtien pyrimme löytämään asiakkaan jo olemassa olevia vahvuuksia, voimavaroja ja mahdollisuuksia. Käytän luovasti erilaisia työtapoja, mm. kirjallisia tehtäviä asiakkaan omaa ajatusprosessia tukemaan.

Tapaamisissa asiakkaalla on tilaa kertoa ja jakaa kokemuksiaan. Tavoitteiden mukaisesti tarkastelemme asioita ratkaisukeskeisiä työkaluja käyttäen. Mukana kulkee näkökulmien pohtiminen ja voimavarat. Käytän motivoivaa haastattelua ja sen kautta asiakkaasta nousevaa oivaltamista ja voimavarojen ja ratkaisujen havaitsemista. Työskentelen myös laajalti muita luovia metodeja käyttäen- valokuvaus, kirjoittaminen, musiikki.

Peruskoulutus on ESH, TtM ja yliopistossa suoritettu psykoterapeutin koulutus. Koulutan työni ohella työyhteisöjä ja johtajia tunneälykkääseen (mentalisaatio) johtamiseen. Mentalisaatiosta ja psykologisesta turvallisuudesta työyhteisöjen voimavarana teen myös väitöskirjaani. Asiakaskuntani voi olla laaja-alainen.

Ei uusia asiakkaita. Ajanvaraus vain nykyisille asiakkaille.

Koulutus: Ratkaisukeskeinen psykoterapeutti, MotivoivaHaastattelu, TtM
Suuntaus: ratkaisukeskeinen
Kela-oikeudet: Yksilöpsykoterapia
Kiinnostuksen kohteet: Eheytyminen, voimaantuminen, elämäntapamuutokset, johtaminen ja työyhteisöt
Palvelut: Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Unihäiriöt
Parisuhdekriisit
Perhesuhdekriisit
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Työn ohjaus ja urakysymykset
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Vanhuusiän sairaudet ja haasteet
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos
Addiktiot
Ahdistus
Masennus
Persoonallisuushäiriöt
Syömishäiriöt
Lapsettomuus
LGBTQ
Traumat ja elämänkriisit

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2022/08/Marja-Vaananen.jpg

Marja Väänänen

Helsinki, Etävastaanotto

Psykoterapeutti (integroiva, systeemiteoriaan pohjautuva suuntaus)

Teen monimuotoista terapiaa asiakkaan tarpeita mukaillen kohti tasapainoista oloa ja elämää. Työkalupakkini on moninainen ja integroiva.

Ei uusia asiakkaita. Ajanvaraus vain nykyisille asiakkaille.

Marja Väänänen

Helsinki | Etävastaanotto

Psykoterapeutti (integroiva, systeemiteoriaan pohjautuva suuntaus)

Palvelukielet: suomi, englanti

Olen työssäni sinnikäs, toiveikas ja pragmaattinen. Tulen Yhdysvalloista, Länsirannikolta. Washingtonin osavaltiossa koulutus tähän vastuulliseen mielenterveyden ammattiin on maisteri-tason koulutus, jonka lisäksi osavaltio vaatii 3000 työtunnin kokemuksen ohjauksen alla ennen itsenäisen lisenssin saantia. Nuo tunnit menivät hyvin moninaisen asiakaskunnan parissa jo kymmenen vuotta sitten. Monikulttuuriset ympäristöt, joissa suomalaisuus on koettu eksoottisena ja 'toiseutena', ovat muokanneet minua lähes koko aikuisikäni ja tämä näkyy varmasti työtavassani. Olen avoin, tutkiva ja keskusteluun kannustava, samalla myös tilaa tekevä.

Terapiahuone on täynnä mahdollisuuksia. Aloitan prosessit, lyhyet ja pitkät, aina tutustumalla ihmisen elämän kokonaisuuksiin samalla kun asiakkaalla on mahdollisuus tutustua minuun. Työtapani on keskusteleva ja kartoittava, jaan ideoita ja kotitehtäviä. Reflektoin avoimesti tilanteita ja tuon pöydälle myös omat kömmähdykset - käsitys ihmisyydestä erehtyvänä ja armollisena on tärkeä osa jokaista turvallista ihmissuhdetta. Löydämme yhdessä mahdollisuuksia - jokaisella yksilöllä on jotain omaa jota voi valjastaa merkittäväksi vahvuudeksi joskus joko luovuuden kautta, toisinaan esimerkiksi kognitiivisten rakenteiden avulla. Minulla on paljon metodeja taskuissa ja suunnittelemme yhdessä osuvia yhtälöitä, joilla saadaan elämänlaatua toivottuun suuntaan. Keho, ravinto ja liikunta ovat myös osa kokonaisuutta ja tarpeen tullen yhdistelemme eri elementtejä prosesseissa. Suomessa olen kovin ilahtunut ihmisten luovuudesta ja innokkuudesta tehdä työkaluista oman näköisiä, ennakkoluulottomuus ja heittäytyminen kuvaavat kokemustani suomalaisista asiakkaista.

Olen löytänyt kutsumukseni alalle vapaaehtoistyön myötä, varsinkin tehdessäni pitkiä päiviä Seattlessa, Life Long Aids Alliance järjestössä. Olin vastaanotossa kaksi vuotta, jossa kohtasin ihmisiä erilaisten kriisien keskellä, joko terveyteen ja/tai mielenterveyteen liittyen. Aloittelevana terapeuttina ohjauksen alaisena tein töitä Seattlen huumeoikeuden asiakkaiden kanssa, addiktiot ja moninaiset traumat olivat keskiössä tuona aikana. Rinnalla tein järjestö-työtä kaksi vuotta. Tässä roolissa näin lastensuojelun arkea, sain myös koulutuksen tehdä PRIDE-koulutuksia sijais- ja adoptiovanhemmille. Koulutin reilut 200 perhettä. Osavaltion lisenssin myötä siirryin yksityiseksi tekijäksi, asiakkaat tulivat näiltä kaikilta suunnilta, vapaaehtoistyötä myöten. Suomeen siirryin perhesyistä 2015. Osaamiseni keskiössä on kokemuksesta kumpuava ihmisyyden moninaisuuden arvostus, seuraava kerros on yhteys ja yhteistyö, kolmas kerros on työkalupakki, josta yhdessä etsimme sopivat metodit.

Työskentelen yksilöiden, parien ja perheiden kanssa.

Ei uusia asiakkaita. Ajanvaraus vain nykyisille asiakkaille.

Koulutus: Masters of Arts (M.A.), Counseling Psychology
Erikoistuminen: Monikulttuurisuus, ihmisen moninaisuus, traumatyö.
Suuntaus: Integroiva, systeemiteoriaan pohjautuva suuntaus
Kela-oikeudet: Pari- ja perheterapia
Kiinnostuksen kohteet: Monikulttuurisuus, ihmisten välinen neurobiologia, kulttuuri-, ja perhesysteemiset tekijät ihmisen ilmaisussa ja todellisuuden kokemuksessa, sisäistetyt sortomallit, luovuus vakauttavana tekijänä, kiintymyssuhdetraumat, ihmisyyden moninaisuus.
Palvelut: Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Ahdistus
Masennus
Parisuhdekriisit
Perhesuhdekriisit
Lapsettomuus
LGBTQ
Seksuaalisuus
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Työn ohjaus ja urakysymykset
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Traumat ja elämänkriisit
Addiktiot
Persoonallisuushäiriöt
Psykoosit
Unihäiriöt
Motivaatio-ongelmat
Vanhuusiän sairaudet ja haasteet
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos
Neurologiset ongelmat

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2022/06/Anna-Armanen-e1655100127878.jpg

Anna Ärmänen

Helsinki, Etävastaanotto

Psykoterapeuttiopiskelija (kognitiivinen), psykologi

Nettiajanvaraus vain vanhoille asiakkaille.

Ei uusia asiakkaita. Ajanvaraus vain nykyisille asiakkaille.

Anna Ärmänen

Helsinki | Etävastaanotto

Psykoterapeuttiopiskelija (kognitiivinen), psykologi

Palvelukielet: suomi

Asiakastilanne: Jos nettiajanvarauksessa ei ole aikoja, olethan yhteydessä sähköpostitse. Terapeuttina olen aktiivinen, lempeä ja läsnäoleva. Minulle on tärkeää tasavertaisen ja hyväksyvän ilmapiirin luominen vastaanotolle.

Olen psykologi ja opiskelen kognitiiviseksi psykoterapeutiksi. Tarjoan apua psyykkisiin ongelmiin, haastavaan elämäntilanteeseen ja hyvinvoinnin vahvistamiseen. Terapeuttina olen aktiivinen, lempeä ja läsnäoleva. Minulle on tärkeää tasavertaisen ja hyväksyvän ilmapiirin luominen vastaanotolle. Pyrin luomaan luottamuksellisen ja avoimen yhteistyösuhteen kuuntelemalla, kysymällä ja tuomalla esiin myös omia ajatuksiani. Työskentelytapani on asiakaslähtöinen ja käytännönläheinen. Työskentelyni perustuu kognitiivisen psykoterapian menetelmiin, joita hyödynnän joustavasti. Psykologina ja terapeuttina arvostan tieteellistä tutkimusta ja käytän näyttöön perustuvia työtapoja.

Terapiaistuntojeni sisällöt vaihtelevat paljon asiakkaasta ja työskentelykohteesta riippuen. Terapiaa ohjaavat aina asiakkaan toiveet ja yhteisesti asettamamme tavoitteet. Vastaanotollani lähdemme liikkeelle sinua askarruttavien asioiden yhteisestä tutkimisesta ja ymmärtämisestä. Tämä ymmärrys ohjaa sopivien kognitiivisen psykoterapian työtapojen valinnassa. Työtapoihin voi keskustelujen lisäksi sisältyä erilaisia harjoituksia ja tehtäviä. Kognitiivisessa terapiassa työskentely painottuu omien tunteiden, ajatusten, uskomusten ja toiminnan tarkasteluun. Pyrimme hahmottamaa näiden välisiä yhteyksiä ja löytämään uusia näkökulmia. Pysyvä muutos vaatii usein itseymmärryksen ja myötätunnon vahvistumisen lisäksi uusien ajatus- ja toimintamallien löytämistä. Osana terapiaa kannustan harjoitusten tekemiseen myös terapiaistuntojen välillä oivallusten siirtämiseksi arjen tilanteisiin.

Olen työskennellyt yli 5-vuotta psykologina erikoissairaanhoidossa HUS-psykiatrialla aikuisten kanssa. Työni kautta minulle ovat tuttuja erilaiset ahdistus-, mieliala- ja psykoosioireet. Olen käynyt dialektisen käyttäytymisterapian koulutuksen. Työskentelen aikuisten kanssa.

Ei uusia asiakkaita. Ajanvaraus vain nykyisille asiakkaille.

Koulutus: Psykoterapeuttiopiskelija aikuisten kognitiivinen yksilöpsykoterapia (2021-2024), Psykologian maisteri, Psykologian kandidaatti
Suuntaus: Kognitiivinen
Kela-oikeudet: Ei vielä, valmistuminen 12/2024
Kiinnostuksen kohteet: Yksilöllinen asiakkaiden kohtaaminen. Merkityksellisen ja omien arvojen mukaisen elämän vahvistaminen.
Palvelut: Psykologit, Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Ahdistus
Psykoosit
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Masennus
Persoonallisuushäiriöt
Unihäiriöt
Parisuhdekriisit
Perhesuhdekriisit
LGBTQ
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Työn ohjaus ja urakysymykset
Motivaatio-ongelmat
Traumat ja elämänkriisit
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2020/01/Leena-Ehrling-e1580465553264.jpg

Leena Ehrling

Helsinki, Etävastaanotto

Kouluttajapsykoterapeutti

Kognitiivis-analyyttinen ja integratiivinen työote.

Ei uusia asiakkaita. Ajanvaraus vain nykyisille asiakkaille.

Leena Ehrling

Helsinki | Etävastaanotto

Kouluttajapsykoterapeutti

Palvelukielet: suomi, englanti

Psykoterapeuttinen työskentely auttaa ymmärtämään itseään, auttaa tarkastelemaan omia tilanteita erilaisista näkökulmasta ja parhaassa tilanteessa tuo helpotusta elämään. Hyvä yhteistyö terapeutin ja asiakkaan välillä on kaiken perusta.

Psykoterapiaan hakeutuminen on vaativa vaihe ja lyhyiden kuvausten perusteella saattaa olla vaikeaa tai jopa mahdotonta löytää itselleen sopivaa terapeuttia. Uskon itse ennen kaikkea terapeutin ja asiakkaan väliseen aktiiviseen yhteistyöhön. Pidän tärkeänä sitä, että yhteistyö on luottamuksellista ja tuntuu turvalliselta ja arvostavalta.

Psykoterapia on keskustelun avulla toteutuvaa työtä, jossa yhdessä tunnistetaan asiakkaan elämässä olevia hankalia tilanteita, niihin liittyviä tunteita ja ajatuksia sekä selvitetään niiden alkuperää. Tavoitteena on asiakkaan parempi itseymmärrys ja siten kohentunut elämänlaatu.

Ei uusia asiakkaita. Ajanvaraus vain nykyisille asiakkaille.

Koulutus: VTT (sosiaalipsykologia), psykoterapeutti (VET)
Suuntaus: Kognitiivis-analyyttinen ja integratiivinen viitekehys ja työote
Kela-oikeudet: Yksilöpsykoterapia
Kiinnostuksen kohteet: Kaikki psykoterapeuttisesti hoidettavat elämäntilanteet
Palvelut: Muut ammattilaiset, Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Addiktiot
Ahdistus
Masennus
Persoonallisuushäiriöt
Parisuhdekriisit
Perhesuhdekriisit
LGBTQ
Seksuaalisuus
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Työn ohjaus ja urakysymykset
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Traumat ja elämänkriisit
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos
Psykoosit
Syömishäiriöt
Unihäiriöt
Lapsettomuus
Vanhuusiän sairaudet ja haasteet

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2020/03/Tero-Koivisto-e1583503712729.jpg

Tero Koivisto

Helsinki, Etävastaanotto

Psykoterapeutti (psykoanalyyttinen, psykodynaaminen)

Psykoanalyyttinen ja psykodynaaminen viitekehys. Kognitiiviset, integratiiviset ja lyhytpsykoterapian menetelmät.

Ei uusia KELA-asiakkaita

Tero Koivisto

Helsinki | Etävastaanotto

Psykoterapeutti (psykoanalyyttinen, psykodynaaminen)

Palvelukielet: suomi, englanti

Psykoanalyyttisen psykoterapian tavoitteena on lisätä ymmärrystä oman mielen ja tunne-elämän toiminnasta.

Psyykkiset oireet tuottavat kärsimystä ja sitovat energiaa. Lisääntyvä ymmärrys oman mielen toiminnasta ja sen kipukohdista vapauttaa voimavaroja elämän myönteisten sisältöjen tavoittelemiseen.

Työskentelyn keskeinen tavoite on saavuttaa turvallinen, luottamuksellinen ja utelias yhteistyösuhde, jonka puitteissa on turvallista tutkia myös kaikkein vaikeimpia tuntemuksia ja ajatuksia, itselle sopivalla etenemisvauhdilla.

Minulla on pitkä kokemus avopolikliinisesta psykiatriasta. Pitkä kokemus myös työ- ja opiskeluelämän haasteiden, sekä perhe- ja ihmissuhdekysymysten parissa työskentelemisestä. Kokemusta addiktio-ongelmien hoitamisesta.

Olen käytettävissä pitkiin kuntoutuspsykoterapioihin, lyhyempiin, määrämittaisiin työskentelyjaksoihin tai yksittäisiin kriisi- ja neuvontakäynteihin.

Ei uusia KELA-asiakkaita

Koulutus: Psykoterapeutti, VTM sosiaalityöntekijä
Erikoistuminen: Pitkä kokemus päihdetyöstä, kriisi- ja traumaterapia
Suuntaus: Psykoanalyyttinen, psykodynaaminen
Kela-oikeudet: Yksilöpsykoterapia
Kiinnostuksen kohteet: Ihmismielen monimuotoisuuden ymmärtäminen
Palvelut: Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Ahdistus
Masennus
Parisuhdekriisit
Perhesuhdekriisit
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Traumat ja elämänkriisit
Persoonallisuushäiriöt
Psykoosit
Syömishäiriöt
Unihäiriöt
Lapsettomuus
Seksuaalisuus
Työn ohjaus ja urakysymykset
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Vanhuusiän sairaudet ja haasteet
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2021/12/Ilona-Halme-e1639748794780.jpg

Ilona Halme

Helsinki, Etävastaanotto

Psykologi, psykoterapeuttiopiskelija (kognitiivis-analyyttinen)

Olen kliininen psykologi ja opiskelen tällä hetkellä kognitiivis-analyyttiseksi psykoterapeutiksi (valmistuminen 12/2022).

Ei uusia KELA-asiakkaita

Ilona Halme

Helsinki | Etävastaanotto

Psykologi, psykoterapeuttiopiskelija (kognitiivis-analyyttinen)

Palvelukielet: suomi

Tarjoan ajankohtaisesti ainoastaan eri mittaisia psykologinkeskustelutukijaksoja.

Olen terapeuttina lämmin, läsnä oleva ja asiakasta arvostava. Työskentelyssäni korostuu joustavuus sekä asiakaslähtöinen ja aktiivinen ote. Pyrin luomaan vastaanotollani turvallisen, luottamuksellisen ja asiakkaan ilmaisua kunnioittavan ympäristön. Työskentelyotteeni on tutkiva ja pyrin tavoittamaan asiakkaan kokemuksia ja niihin liittyviä merkityksiä tarkasti uudenlaisen ymmärryksen saavuttamiseksi.

Istunnoillani lähdemme liikkeelle siitä, mikä sai asiakkaan hakeutumaan vastaanotolleni. Terapeuttisessa työskentelyssä korostan integratiivista ja asiakaslähtöistä otetta, jossa työskentelyn suunta määrittyy aina asiakkaan yksilöllisistä tarpeista käsin. Alussa pyrin jäsentämään yhdessä asiakkaan kanssa hänen keskeisiä ongelmia ja niiden taustalla olevia tekijöitä ja mielensisäisiä asetelmia sekä hahmottelemaan toivottua suuntaa. Luottamuksellinen ja turvallinen terapiasuhde luo perustan työskentelylle ja muutokselle, minkä vuoksi pyrin huomioimaan terapiasuhteen laatua ja ilmiöitä jatkuvasti työskentelyn eri vaiheissa.

Olen työskennellyt psykologina kaikenikäisten aikuisten parissa terveydenhuollon eri sektoreilla aina psykiatrian erikoissairaanhoidosta perusterveydenhuoltoon. Opiskelen tällä hetkellä kognitiivis-analyyttiseksi psykoterapeutiksi. Lisäksi olen suorittanut täydentäviä lisäkoulutuksia seuraavista viitekehyksistä:
– Kognitiivinen työote
– Skeematerapeuttinen työte
– Hyväksymis- ja omistautumisterapia (HOT)

Ei uusia KELA-asiakkaita

Koulutus: Psykologi, psykoterapeuttiopiskelija
Suuntaus: Kognitiivis-analyyttinen
Kela-oikeudet: Ei vielä, valmistuminen 12/2022
Kiinnostuksen kohteet: Mielialahäiriöt kuten ahdistus- ja masennusoireilu, ihmissuhteisiin liittyvät haasteet, minäkuvan ja identiteetin kysymykset, uupumusoireilu (työ/opiskelu)
Palvelut: Psykologit, Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Ahdistus
Masennus
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos
Addiktiot
Persoonallisuushäiriöt
Psykoosit
Syömishäiriöt
Unihäiriöt
Parisuhdekriisit
Seksuaalisuus
Työn ohjaus ja urakysymykset
Traumat ja elämänkriisit

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2020/01/Katriina-Tiainen-e1579682461444.jpg

Katriina Tiainen

Helsinki, Etävastaanotto

Psykoterapeutti (ratkaisukeskeinen)

Terapiatyössä pidän tärkeänä luottamuksellista yhteistyösuhdetta, uusia näkökulmia, tavoitteellisuutta ja toivon elementtiä. Työskentelytapani on integratiivinen.

Ei uusia KELA-asiakkaita

Katriina Tiainen

Helsinki | Etävastaanotto

Psykoterapeutti (ratkaisukeskeinen)

Palvelukielet: suomi, englanti

Terapeuttina olen kuunteleva, asiakasta arvostava ja empaattinen, keskustelussa aktiivinen, positiivinen ja rohkaiseva. Minulle on tärkeää että asiakas tulee kuulluksi ja kohdatuksi turvallisessa ja lämpimässä ilmapiirissä. Yhdessä keskustellen ja asioita pohtien pyrimme löytämään uusia näkökulmia, näköaloja ja toiveikkuutta elämääsi. Huomioin että terapiassa on tilaa kaikenlaisille tunteille, ja pohdimmekin yhdessä, mitä ne haluavat meille kertoa. Kunnioitan sinun elämäsi kannalta merkityksellisiä tavoitteita ja työotteeni onkin tavoitteellinen ja kannustava. Työssäni pyrin integroimaan ratkaisukeskeiseen viitekehykseen ja työskentelytapaan myös kognitiivisia menetelmiä, positiivisen psykologian elementtejä ja skeematerapiaa, johon liittyen minulla on lisäkoulutusta.

Työskentelyssä asetetaan aluksi yhdessä tavoitteet, joita kohden asiakkaalle sopivin askelin edetään. Minulle on tärkeää, että asiakas tulee toiveineen, unelmineen ja tavoitteineen arvostetuksi. Mikäli haluat tutkin yhdessä kanssasi mielelläni myös elämänhistoriaasi, etsien ymmärrystä ja oivalluksia, sekä rakennusaineksia, vahvuuksia ja voimavaroja tavoitteidesi ja unelmiesi saavuttamiseen. Sinulla on lupa puhua terapiaistunnoilla kaikesta mahdollisesta, kipeimmistä ja vaikeimmistakin asioista. Tärkeää on kuitenkin, ettei ongelmia korosteta vaan etsitään niihin uusia näkökulmia, eikä menneisyyteen jäädä jumiin, vaan edetään kohti sinulle hyvää ja merkityksellistä elämää. Istunnoissa edetään keskustellen, mutta käytän mielelläni halutessasi myös toiminnallisia ja luovia menetelmiä kuten valokuvia, kirjoittamista, tietoisuustaitoharjoituksia ja erilaisia tavoitteen mukaisia kotitehtäviä.

Minulla on monipuolinen työkokemus sosiaali- ja terveysalalta, erityisesti lastensuojelutyöstä sekä viime aikoina perheneuvolatyöskentelystä, mutta myös laajemmin eri elämänvaiheissa ja elämäntilanteissa olevien ihmisten parissa lapsista vanhuksiin. Olen pohjakoulutukseltani sosiaalipsykologi ja sosiaalityöntekijä. Olen suorittanut ratkaisukeskeisen psykoterapian koulutuksen ja olen lisäksi valmistunut kognitiiviseksi lyhytterapeutiksi. Olen suorittanut sosiaalipedagogisen hevostoimintaohjaajan koulutuksen.

Ei uusia KELA-asiakkaita

Koulutus: Psykoterapeutti, yhteiskuntatieteiden maisteri, kognitiivinen lyhytterapia, sosiaalipedagogisen hevostoiminnan täydennyskoulutus
Suuntaus: Ratkaisukeskeinen, toissijainen suuntautuminen kognitiivinen
Kela-oikeudet: Yksilöpsykoterapia
Kiinnostuksen kohteet: Työssä ja opiskelussa jaksaminen, uupumus ja stressinhallinta, resilienssi, ahdistus, jännitys, keskittyminen, masennus, elämänkriisit ja käännekohdat, elämäntarinat, ihmissuhdeongelmat, vuorovaikutus, vanhemmuuteen liittyvät kysymykset ja tuki, parisuhdeongelmat, perheen kriisit. Kiinnostuksen kohteina myös toiminnalliset ja luovat menetelmät, tietoisuustaidot sekä hevosavusteiset ja luontoavusteiset menetelmät. Mahdollisimman hyvän yhteistyösuhteen luominen terapiatyössä. Jatkuva ammattitaidon kehittäminen.
Palvelut: Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Perhesuhdekriisit
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Työn ohjaus ja urakysymykset
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Motivaatio-ongelmat
Yksinäisyys
Addiktiot
Ahdistus
Masennus
Persoonallisuushäiriöt
Syömishäiriöt
Unihäiriöt
Parisuhdekriisit
Lapsettomuus
Seksuaalisuus
Itsetunto ja itsevarmuus
Traumat ja elämänkriisit
Vanhuusiän sairaudet ja haasteet
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2019/12/Anu-Ojaksela-uusi-e1607077125814.jpg

Anu Lehtiniemi

Helsinki, Etävastaanotto

Psykoterapeutti (integratiivinen)

Terapeuttina olen empaattinen, aito ja joustava. Haluan tarjota mahdollisuuden pysähtyä turvallisesti tutkimaan omia tarpeita, ajatuksia ja tunteita.

Ei uusia KELA-asiakkaita

Anu Lehtiniemi

Helsinki | Etävastaanotto

Psykoterapeutti (integratiivinen)

Palvelukielet: suomi, englanti

Valmistuin keväällä 2022 aikuisten ja nuorten integratiiviseksi yksilöpsykoterapeutiksi. Olen työskennellyt pitkään sosiaalialalla haastavissa elämäntilanteissa elävien niin aikuisten kuin nuorten parissa. Tarjoan terapeuttista keskustelutukea.

Terapeuttina olen empaattinen, aito ja joustava. Haluan tarjota mahdollisuuden pysähtyä turvallisesti tutkimaan omia tarpeita, ajatuksia ja tunteita. Luottamuksellisen vuorovaikutuksen kautta mahdollistuu asiakkaan näkyväksi tulo omana itsenään. Pyrin kuuntelemaan asiakasta herkällä korvalla ja tarpeen mukaan olen tilaa antava tai aktiivisesti yhteyttä rakentava.

Ensimmäisessä tapaamisessa käydään läpi tilannettasi ja mihin asioihin itse toivot tukea ja millaista muutosta toivot. Keskeistä yhteisessä työskentelyssä on pyrkiä lisäämään asiakkaan ymmärrystä itsestään tutkimalla ajatuksia, tunteita ja toimintaa. Pidän tärkeänä yhteistyösuhteesta keskustelua, eli pyydän ja kuuntelen palautetta omasta toiminnastani ja pyrin tuomaan yhteiseen tarkasteluun vuorovaikutuksessa ilmenevät haasteet. Työskentelen kulttuurisensitiivisesti eli pyrin tunnistamaan ja ottamaan huomioon myös erilaisten kulttuurien, uskonyhteisöjen tai eri vähemmistöryhmiin kuulumisen merkityksen yksilön elämässä. Hyödynnän erilaisia terapeuttiseen työhön liittyviä menetelmiä integratiivisesti asiakkaan tarpeiden mukaan.

Ei uusia KELA-asiakkaita

Koulutus: Integratiivinen yksilöpsykoterapeutti opiskelija, sosionomi
Suuntaus: Integratiivinen
Kela-oikeudet: Yksilöpsykoterapia
Palvelut: Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Masennus
Perhesuhdekriisit
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Traumat ja elämänkriisit
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos
Addiktiot
Ahdistus
Persoonallisuushäiriöt
Syömishäiriöt
Unihäiriöt
Parisuhdekriisit
Lapsettomuus
LGBTQ
Seksuaalisuus
Työn ohjaus ja urakysymykset
Vanhuusiän sairaudet ja haasteet

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2019/11/Kirsti-Myllari-e1582727313963.jpg

Kirsti Mylläri

Helsinki, Etävastaanotto

Psykoterapeutti (psykodynaaminen)

Olen psykodynaamien ja ratkaisukeskeinen psykoterapeutti, ja minulla on sosiaalialan koulutus. Olen myös mindfulness-ohjaaja.

Ei uusia KELA-asiakkaita

Kirsti Mylläri

Helsinki | Etävastaanotto

Psykoterapeutti (psykodynaaminen)

Palvelukielet: suomi, ruotsi, englanti

Olen psykodynaamien ja ratkaisukeskeinen psykoterapeutti ja minulla on sosiaalialan koulutus. Olen myös mindfulness-ohjaaja. Terapeuttina pyrin aina varaamaan rauhallisen tilan ja ajan, jolloin on turvallista käsitellä itseä pohdituttavia asioita. Työskentelyotteeni on asiakasta kunnioittava ja asiakaslähtöinen. Kaikkien asiakkaan esille tuomien asioiden työstäminen on tärkeää. Työskentelyn lähtökohtana on positiivisuus ja voimavarakeskeisyys. Tavoitteena on, että asiakas löytää ja saa käyttöönsä hänellä olevat voimavarat ja löytää siten uusia näkökulmia tilanteeseensa.

Terapiatunneilla on tavoitteena pohtia psykodynaamisen ja ratkaisukeskeisen terapian viitekehyksessä yhdessä asiakkaan kanssa hänelle tärkeitä asioita turvallisessa ilmapiirissä ja etsiä ratkaisuja häntä askarruttaviin asioihin. Terapiatunneilla voidaan keskustella luottamuksellisesti asiakkaan esiin nostamista asioista ja hänen tilanteestaan, esimerkiksi tulevaisuuden suunnitelmista, menneisyydestä, tavoitteista ja mahdollisista esteistä tai vaikeuksista.

Olen toiminut sosiaalialalla pitkään eri tehtävissä. Viimeksi lasten ja nuorten parissa vuodesta 2005. Olen työskennellyt vuodesta 1986 sosiaalityössä eri sektoreilla, aikuisten sosiaalityö, päihde- ja mielenterveystö, vanhusten palvelut sekä viimeksi vuodesta 2005 lastensuojelussa.

Ei uusia KELA-asiakkaita

Koulutus: Yhteiskuntatieteiden kandidaatti, psykoterapeutti
Suuntaus: Psykodynaaminen psykoterapia, toissijainen suuntaus ratkaisukeskeisen psykoterapian sertifikaatti
Kela-oikeudet: Yksilöpsykoterapia
Kiinnostuksen kohteet: Psykoterapiatyössä olen kiinnostunut erityisesti voimavarojen ja ratkaisujen etsimisestä yhdessä asiakkaan kanssa hänen tilanteeseensa. Elämäntarinat ja elämänhallinta ovat myös minulle tärkeitä asioita psykoterapiassa
Palvelut: Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Addiktiot
Ahdistus
Masennus
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Yksinäisyys

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2020/07/Petri-Rikkinen-e1595232040328.jpg

Petri Rikkinen

Helsinki, Etävastaanotto

Psykoterapeutti (kuvataideterapia, perheterapia), hypnoosi

Tärkeimmän työn terapiassa teet sinä. Haluan auttaa sinua löytämään käytännönläheisiä keinoja, joiden avulla voit ajatella ja toimia uusilla tavoilla arjessasi.

Ei uusia KELA-asiakkaita

Petri Rikkinen

Helsinki | Etävastaanotto

Psykoterapeutti (kuvataideterapia, perheterapia), hypnoosi

Palvelukielet: suomi, englanti

Maanläheisyys, leikkimielisyys ja rentous ovat asioita, joita pidän tärkeinä terapiassa. Haluan tarjota tapaamisia, joista on sinulle käytännön hyötyä ja arvoa. Olen vuosien aikana tehnyt töitä erilaisten vuorovaikutukseen liittyvien kysymysten parissa. Minua kiinnostaa erilaiset keinot, joilla paremmin ymmärrämme ja voimme tutkia suhdettamme itseemme, läheisiimme ja ympäristöömme. Uskon, että jokaisella meistä on mahdollisuus vaikuttaa omaan elämäänsä ja tulevaisuuteen. Joskus sen oivaltaminen vain vaatii erilaista ajatustyötä ja käytännön kokeiluja.

Sovimme aivan aluksi yhdessä terapian tavoitteen, keston ja työskentelytavan. Teen sekä yhden kerran tapaamisia että pidempiä terapioita. Teen yksilö-, pari ja perheterapiaa joustavasti. Annan usein erilaisia kotitehtäviä, joiden avulla voit jatkaa terapiatyöskentelyä kotona. Itse istunnon aikana voimme keskustella mutta kannustan erilaisiin luoviin menetelmiin, kuten kuvan tekemiseen tai ajatusten kirjoittamiseen paperille. Vertaan terapiaa usein oppimiseen. Turvallisessa ympäristössä voit tutkia itsessäsi uusia asioita ja luopua vanhoista malleista, joita et enää tarvitse.

Olen ehtinyt olemaan monessa mukana. Valmistuin kuvataideterapeutiksi 2000-luvun alussa ja tein vuosia lastensuojelutyötä moniammatillisissa verkostoissa. Opiskelin samalla perheterapeutiksi ja erikoistuin keskustelevaan hypnoosiin. Vuorovaikutukseen liittyvät teemat ovat tulleet tutuiksi myös organisaatioiden kanssa tehtävässä työssä, joita olen tehnyt viimeiset kymmenen vuotta. Monimuotoiset perheet, nuoret ja aikuiset ovat tyypillisimpiä asiakkaitani.

Ei uusia KELA-asiakkaita

Koulutus: Sosionomi (AMK / kuvataideterapia), Perheterapeutti (ET), Diplomi-insinööri (työpsykologia ja johtaminen), Dip. I.Hyp. E.Psy NLP Prac. (BHR) Graduate
Suuntaus: Ekspressiivinen kuvataideterapia, voimavarakeskeinen ja systeeminen pari- ja perheterapia.
Kela-oikeudet: Yksilöterapia (kuvataideterapia), perheterapia
Kiinnostuksen kohteet: Vuorovaikutus, monimuotoiset perheet ja parisuhteet sekä erilaiset ajattelu- ja toimintamallit.
Palvelut: Pari- ja perheterapeutit, Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Ahdistus
Masennus
Unihäiriöt
Parisuhdekriisit
Perhesuhdekriisit
Lapsettomuus
LGBTQ
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Työn ohjaus ja urakysymykset
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Traumat ja elämänkriisit
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos
Syömishäiriöt
Seksuaalisuus
Vanhuusiän sairaudet ja haasteet

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2020/10/Jaakko-Helander-e1604386357856.jpg

Jaakko Helander

Helsinki, Etävastaanotto

Psykoterapeutti (ratkaisukeskeinen)

Työskentelen ratkaisukeskeisesti yhteistyössä asiakkaan kanssa toivottujen tavoitteiden suunnassa. Terapeuttina olen aktiivinen ja kuunteleva.

Ei uusia KELA-asiakkaita

Jaakko Helander

Helsinki | Etävastaanotto

Psykoterapeutti (ratkaisukeskeinen)

Palvelukielet: suomi

Asiakastilanne: itsemaksavat asiakkaat voivat varata yksittäisiä vapaita aikoja.

Työskentelen integratiivisella otteella yhteistyössä asiakkaan kanssa toivottujen tavoitteiden suunnassa. Psykoterapeuttina olen sekä aktiivinen että kuunteleva. Asiakasta arvostava ja puolueeton ote ovat minulle tärkeitä. Työskentelen joustavasti asiakkaan tarpeiden mukaan siten, että esimerkiksi menneisyys, nykyisyys ja tulevaisuus voivat olla kaikki läsnä.

Terapiakeskustelu on istuntojen ydin. Sitä täydentävät erilaiset harjoitukset ja kotitehtävät, ulkoistavat työtavat kuten visualisoinnit sekä narratiivinen, omaa elämäntarinaa tutkiva ja uudelleenjäsentävä ote. Pidän tärkeänä rakentaa yhteistyösuhdetta, joka lähtee asiakkaan omista tavoitteista ja toiveista. Mukautan omaa työtapaani asiakkaan tarpeiden suuntaisesti.

Työskentelen aikuisten ja yli 15-vuotiaiden nuorten kanssa. Erityisinä kiinnostuksen kohteinani ovat ahdistuneisuus, masennus, kriisit sekä työ- ja opiskelu-uupumus.

Ei uusia KELA-asiakkaita

Koulutus: KT, sosiaalipsykologi, dosentti
Suuntaus: Ratkaisukeskeinen
Kela-oikeudet: Yksilöpsykoterapia, 16-25-vuotiaiden vanhempien ohjauskäynnit
Kiinnostuksen kohteet: Äkilliset elämäntilanteen muutokset, pitkään jatkunut vaikea elämäntilanne, yleistynyt ahdistuneisuus, työ- ja opiskelu-uupumus
Palvelut: Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Ahdistus
Masennus
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Työn ohjaus ja urakysymykset
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Traumat ja elämänkriisit
Unihäiriöt
LGBTQ
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2019/09/Tanja-Kotamaki-e1582727866655.jpg

Tanja Kotamäki

Helsinki, Etävastaanotto

Psykoterapeutti (ratkaisukeskeinen), seksuaaliterapeutti

Terapeuttina olen lämmin, kuunteleva, kannustava ja asiakasta arvostava. Kuljen kanssasi kohti omaa hyvää oloasi.

Ei uusia KELA-asiakkaita

Tanja Kotamäki

Helsinki | Etävastaanotto

Psykoterapeutti (ratkaisukeskeinen), seksuaaliterapeutti

Palvelukielet: suomi

Asiakastilanne: saatavilla lyhytterapia-, seksuaaliterapia- ja parisuhdeterapia-aikoja.

Olen terapeuttina sinua ja sinun elämääsi ja ajatteluasi arvostava. Olen rauhallinen, kuunteleva ja pidän voimauttavasta työotteesta. Ajattelen, että kaikilla elämän tapahtumilla on tarkoituksensa, ehkä jopa hyvä sellainen. Vaikka itse tapahtuma ei olisi hyvä, saattaa siitä olla seurannut aikojen saatossa jotain hyvää. Joka tapauksessa elämäsi tapahtumat ovat kuuluneet juuri sinun elämääsi ja ovat muokanneet elämästäsi sellaisen kuin se on. Mennyt on merkityksellistä, mutta se, mitä tapahtuu tästä hetkestä eteenpäin, on tärkeintä. Tule joko yksin tai yhdessä löytämään oma hyvä olosi ja parempi parisuhde.

Ei uusia KELA-asiakkaita

Koulutus: Psykoterapeutti, kasvatustieteen maisteri, seksuaaliterapeutti, NLP master, mentaalivalmentaja
Erikoistuminen: Parisuhde ja seksuaalisuus
Suuntaus: Ratkaisukeskeinen
Kela-oikeudet: Yksilöpsykoterapia
Kiinnostuksen kohteet: Parisuhde, seksuaalisuus, ylipäätään ihmisen mieli ja ajattelun voima
Palvelut: Seksuaaliterapeutit, Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Addiktiot
Parisuhdekriisit
Perhesuhdekriisit
LGBTQ
Seksuaalisuus
Ahdistus
Masennus
Syömishäiriöt
Unihäiriöt
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Työn ohjaus ja urakysymykset
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Traumat ja elämänkriisit
Vanhuusiän sairaudet ja haasteet
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2020/08/Anne-Koponen-e1597399274115.jpg

Anne Koponen

Helsinki

Psykoterapeutti (ratkaisukeskeinen)

Tavoitteena sellainen elämäntaidon aste, jossa vallitsevat tyytyväisyys, ilo ja rauha. - Lauri Rauhalaa mukaillen -

Ei uusia KELA-asiakkaita

Anne Koponen

Helsinki

Psykoterapeutti (ratkaisukeskeinen)

Palvelukielet: suomi

Psykoterapiassa tavoitteenani on auttaa asiakasta luottamuksellisessa suhteessa löytämään itsestään voimavaroja, joiden avulla muutos on mahdollinen kohti mielekästä ja parempaa elämää.

Lähtökohtana terapiasuhteessa pidän aina asiakkaan omaa elämäntilannetta ja siitä nousevia kysymyksiä ja ongelmia. Pyrin keskusteluissa tulevaisuuteen suuntaavaan ja toivon näkökulmaa korostavaan prosessiin, huomioiden kuitenkin asiakkaan menneisyyden. Työotteeni on aktiivinen ja tavoitteellinen. Autan asiakasta löytämään uusia tapoja ajatella ja toimia. Terapiaprosessi voi olla pitkäkestoinen tai sovitusti olla lyhytterapiajakso. Keskustelujeni lisäksi käytän terapiassa rentoutus- ja tietoisuustaitoharjoitteita. Minulla on laaja-alainen ja pitkä kokemus työstä aikuispsykiatriasta.

Terapeuttina olen rauhallinen ja lämmin kuuntelija, jolle tärkeää on asiakkaan arvostava kohtaaminen.

Ei uusia KELA-asiakkaita

Koulutus: Psykoterapeutti, psykiatrian erikoissairaanhoitaja
Suuntaus: ratkaisukeskeinen, kognitiivinen lyhytterapia
Kela-oikeudet: Yksilöpsykoterapia
Kiinnostuksen kohteet: Masennus- ja ahdistusoireet, elämänkriisit, stressi- ja uupumusoireet, työssäjaksaminen, ikääntymiseen ja eläköitymiseen liittyvät ongelmat, hengelliset kysymykset
Palvelut: Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Ahdistus
Masennus
Vanhuusiän sairaudet ja haasteet
Yksinäisyys
Persoonallisuushäiriöt
Psykoosit
Syömishäiriöt
Unihäiriöt
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Traumat ja elämänkriisit
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2019/07/Ruth-Peuhkuri-e1563177496981.jpg

Ruth Peuhkuri

Helsinki, Lappeenranta, Etävastaanotto

Psykoterapeutti (ratkaisukeskeinen)

Tarjoan ratkaisu- ja voimavarakeskeistä psykoterapiaa yksilöille ja pareille. Yhdessä asiakkaan kanssa etsimme ratkaisuja ja vahvistamme olemassaolevia voimavaroja.

Ei uusia KELA-asiakkaita

Ruth Peuhkuri

Helsinki | Lappeenranta | Etävastaanotto

Psykoterapeutti (ratkaisukeskeinen)

Palvelukielet: suomi

Asiakastilanne: saatavilla lyhytterapia- ja kertakäyntiaikoja.

Minulla on pitkä kokemus nuorten aikuisten ja perheiden kanssa työskentelystä. Ennen valmistumistani psykoterapeutiksi 2009 (Helsingin yliopisto, Palmenia), työskentelin lastensuojelussa eri tehtävissä. Minulla on kokemusta myös vammautumiseen ja sairastumiseen liittyvästä sopeutumisvalmennuksesta sekä adhd-coach koulutus. Psykoterapeuttina olen keskittynyt hoitamaan erilaisia ahdistuneisuushäiriöitä ja masennusta; paniikkihäiriöitä, syömishäiriöitä, työuupumusta. Vanhemmuus ja parisuhteen solmukohdat sekä uusperheen haasteet ovat osaamiseni ydintä. Uskon asiakkaan kykyyn löytää ovi parempaan tulevaisuuteen. Astun asiakkaan maailmaan kunnioittaen ja valmiina tarjoamaan hänen käyttöönsä osaamiseni ja kokemukseni.

Ei uusia KELA-asiakkaita

Koulutus: Ratkaisukeskeinen psykoterapeutti, sosiaalialan koulutus
Erikoistuminen: Yksilöpsykoterapia, pariterapia
Suuntaus: Ratkaisukeskeinen
Kela-oikeudet: Yksilöterapia 16-65v.
Kiinnostuksen kohteet: Ahdistuneisuushäiriöt, masennus, vanhemmuuden ja uusperheen haasteet, elämän muutostilanteet esim. itsenäistyminen, avioero, sairastuminen
Palvelut: Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Ahdistus
Masennus
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Addiktiot
Syömishäiriöt
Unihäiriöt
Parisuhdekriisit
Perhesuhdekriisit
Lapsettomuus
Seksuaalisuus
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Vanhuusiän sairaudet ja haasteet
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2019/07/Mauri-Kukkonen-e1563259124372.jpg

Mauri Kukkonen

Helsinki, Etävastaanotto

Psykoterapeutti (ratkaisukeskeinen)

Terapeuttina olen asiakasta arvostava, kuunteleva ja samaan aikaan aktiivinen sekä integratiivinen eli tavoitteena on löytää asiakkaalle sopiva työskentelytapa.

Ei uusia Kela-asiakkaita

Mauri Kukkonen

Helsinki | Etävastaanotto

Psykoterapeutti (ratkaisukeskeinen)

Palvelukielet: suomi

Olen psykiatrinen sairaanhoitaja, ratkaisukeskeinen psykoterapeutti ja perheterapeutti. Lisäksi olen kouluttautunut EMDR-terapeutiksi. Minulla on pitkä työkokemus psykiatrisesta hoito- ja terapiatyöstä aikuisten, nuorten sekä perheiden parissa. Pitkän työkokemuksen, koulutuksien ja asiakkaiden elämäntarinoiden myötä työskentelytapani on ratkaisukeskeinen ja yksilöllinen. Tärkeintä on asiakkaan ja terapeutin välinen vuorovaikutussuhde. Terapeuttina olen asiakasta arvostava, kuunteleva ja samaan aikaan aktiivinen sekä integratiivinen eli tavoitteena on löytää asiakkaalle sopiva työskentelytapa.

Työskentelymenetelminä käytän ratkaisukeskeisen, perheterapian, kognitiivisen, dialektisen käyttäytymis- ja EMDR-terapian menetelmiä. Myös erilaisia harjoituksia, kuvakortteja ja kotitehtäviä voidaan tarpeen mukaan hyödyntää. Erilaisista työskentelytavoista sovitaan yhdessä asiakkaan kanssa. Työskentely on tavoitteellista, käytännönläheistä ja asiakkaan voimavaroja huomioivaa. Terapiassa tutkitaan erilaisia näkökulmia ja ongelmaratkaisukeinoja sekä harjoitellaan uusia taitoja ja ajatusmalleja.

Työskentelen nuoruusikäisten yli 13-vuotiaiden, nuorten aikuisten ja aikuisten kanssa.

Ei uusia Kela-asiakkaita

Koulutus: Psykiatrinen sairaanhoitaja, ratkaisukeskeinen psykoterapeutti (ET), perheterapeutti (ET), EMDR-terapeutti
Suuntaus: Ratkaisukeskeinen
Kela-oikeudet: Nuorten ja aikuisten yksilö- ja perheterapia
Kiinnostuksen kohteet: Nuoret, nuoret aikuiset, ahdistuneisuus- ja masennushäiriöt, elämän kriisi- ja muutostilanteet, traumat, tunnesäätelyongelmat, psykoterapia
Palvelut: Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Ahdistus
Masennus
Persoonallisuushäiriöt
Psykoosit
Syömishäiriöt
Unihäiriöt
Perhesuhdekriisit
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Traumat ja elämänkriisit
Addiktiot
Parisuhdekriisit
Seksuaalisuus
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Työn ohjaus ja urakysymykset
Motivaatio-ongelmat
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2021/02/free-icon-female-profile-e1614001834754.png

Maria Katramo

Helsinki, Etävastaanotto

Psykoterapeutti (kognitiivinen käyttäytymisterapia)

Olen kognitiivisen käyttäytymisterapian vaativan erityistason terapeutti, jolla on n. 20v kokemus. Työotteeni on "käytännönläheinen", keskusteleva ja suorapuheinen.

Ei uusia Kela-asiakkaita

Maria Katramo

Helsinki | Etävastaanotto

Psykoterapeutti (kognitiivinen käyttäytymisterapia)

Palvelukielet: suomi

Olen tilaa antava,rauhallinen, salliva, suorapuheinen, mutta myös myötätuntoinen. Pitkä elämänkokemus antaa perspektiiviä asioihin teoreettisen tiedon lisänä. Muita vahvuuksiani ovat kuuntelemisen taito, tarvittaessa joustavuus ja ennakkoluulottomuus. Pidän eläimistä ja olen valmis keskustelemaan myös hengellisistä/henkisistä kysymyksistä. Vahva näkemykseni on, että terapia on elämänlaatua parantavaa.

Istunnot ovat vuorovaikutteisia. Terapian alussa suuntaviivoja käydään läpi käsitteellistämisen kautta, ts. terapeutti ja asiakas pyrkivät luomaan yhteisen käsityksen siitä, mitkä tekijät ovat aiheuttaneet ongelman, mitkä pitävät ongelmaa yllä ja mitä muuttamalla ongelmat voivat helpottua. Asiakasta aktivoidaan omalta osaltaan ongelmien ratkaisuun. Terapia on tavoitteellista. Funktioanalyysi ja kotitehtävät ovat keskeinen osa terapiaa.

Kuuden vuoden terapiaopiskelu ja 20 vuoden työ terapeuttina antaa vankan pohjan. Olen työskennellyt terapeuttina sekä kuntayhtymässä että yksityisenä ammatinharjoittajana. Työskentelen aikuisten ja yli 18 vuotiaiden kanssa. Olen kiinnostunut ahdistuneisuus-ja masennusoireisista, mutta myös työuupumukseen sairastuneista ja hengellisen väkivallan uhreista.

Ei uusia Kela-asiakkaita

Koulutus: Vaativan erityistason psykoterapeutti, lastentarhanopettaja
Suuntaus: Kognitiivinen käyttäytymisterapia
Kela-oikeudet: Yksilöpsykoterapia
Kiinnostuksen kohteet: Pidän eniten tapauksista, joissa voi käyttää myös työnohjauksellista otetta, pakko-oireiden hoitoon olen perehtynyt työkokemuksen kautta runsaasti
Palvelut: Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Addiktiot
Ahdistus
Masennus
Persoonallisuushäiriöt
Psykoosit
Unihäiriöt
Parisuhdekriisit
Perhesuhdekriisit
Työn ohjaus ja urakysymykset
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Traumat ja elämänkriisit
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2019/06/Marja-Liisa-Hautala-resized-e1561532339127.jpg

Marja-Liisa Hautala

Helsinki, Etävastaanotto

Psykoterapeutti (ratkaisukeskeinen)

Terapeuttina aktiivinen, kognitiivinen ja ratkaisukeskeinen työote. Laaja-alainen kokemus nuorisopsykiatriasta.

Ei uusia KELA-asiakkaita

Marja-Liisa Hautala

Helsinki | Etävastaanotto

Psykoterapeutti (ratkaisukeskeinen)

Palvelukielet: suomi

Olen koulutukseltani ratkaisukeskeinen psykoterapeutti. Minulla on kymmenen vuoden kokemus nuorisopsykiatriasta ja nuorten kanssa työskentelystä. Kela-yksilöpsykoterapiat, vanhempain ohjaus, työnohjaus. Somaattisista sairauksista erikoisalana syöpäsairaudet.

Terapeuttina minua pidetään empaattisena, aktiivisena ja kuuntelevana psykoterapeuttina. Rohkaisen ja tuen asiakasta löytämään omat vahvuudet ja voimavarat. Lähtökohtana terapiasuhteessa on aina asiakkaan oma elämäntilanne ja siitä nousevat kysymykset. Elämänmyönteisyys ja positiivisuus korostuu terapiatyössäni. Asiakaskunnan osalta olen erikoistunut erityisesti nuoriin ja aikuisiin.

Asiakkaan elämäntilanne ja omien voimavarojen löytyminen ovat keskeistä työskentelyssä. Minulla on ratkaisukeskeinen ja kognitiivinen työote. Asiakastyöskentelyssä voidaan käyttää myös luovia menetelmiä ja työvälineinä voidaan käyttää myös kuvallista ilmaisua. Pyrin tekemään vastaanotoistani asiakkaalle aina mahdollisimman miellyttävän kokemuksen.

Ei uusia KELA-asiakkaita

Koulutus: Erikoissairaanhoitaja, psykoterapeutti
Erikoistuminen:
Suuntaus: Ratkaisukeskeinen koulutus, kognitiivinen ja integratiivinen työote
Kela-oikeudet: Yksilöterapia
Kiinnostuksen kohteet: Nuoret, nuoret aikuiset, masennus, ahdistus, sosiaalisten tilanteiden pelko, perheinterventiot, työnohjaus, syöpäsairaudet
Palvelut: Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Addiktiot
Ahdistus
Masennus
Persoonallisuushäiriöt
Psykoosit
Syömishäiriöt
Unihäiriöt
Parisuhdekriisit
Perhesuhdekriisit
Lapsettomuus
LGBTQ
Seksuaalisuus
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Työn ohjaus ja urakysymykset
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Traumat ja elämänkriisit
Vanhuusiän sairaudet ja haasteet
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2019/06/Kristiina-Rautakoura-e1560860800268.jpg

Kristiina Rautakoura

Helsinki, Etävastaanotto

Psykoterapeutti (voimavarakeskeinen, pari- ja perheterapia)

Terapiassa saat turvallisen tilan, jossa voit käsitellä merkityksellisiä asioita, ja pyrkiä parempaan itseymmärrykseen ja selviytymiskeinojen lisäämiseen.

Ei uusia Kela-asiakkaita

Kristiina Rautakoura

Helsinki | Etävastaanotto

Psykoterapeutti (voimavarakeskeinen, pari- ja perheterapia)

Palvelukielet: suomi, ruotsi, englanti

Tarjolla lyhytkestoisia pari- ja perheterapia-aikoja. Lisätietoa voi kysyä asiakaspalvelusta.

Minulla on pitkä kokemus sosiaali- ja terveysalan eri työtehtävistä monenlaisten asiakasryhmien kanssa. Aikuispsykiatrian lisäksi pisin kokemus on perheiden kanssa tehtävästä työstä, mm. nuoriso- ja lastenpsykiatriassa ja perheneuvolassa ja käräjäoikeuden sovittelijana lapsiasioissa. Olen työskennellyt lasten tunne- ja käyttäytymisen haasteiden, vanhemmuuteen liittyvän väsymyksen ja uupumuksen ja nuorten aikuisten stressin, masennuksen ja ahdistuksen ja elämänkriisien parissa.

Psykoterapiassa tavoitteena on oireiden lieventäminen, uudenlaisten merkitysten löytäminen ja sen myötä psyykkisen voinnin kohentuminen. Terapialla pyritään itseymmärryksen ja selviytymiskeinojen lisääntymiseen. Minulle on tärkeää, että saat terapiassa turvallisen tilan, jossa voit käsitellä merkityksellisiä asioita. Terapiassa painottuvat tämän hetken asiat ja tapahtumat, joissa heijastuvat myös elämän aiempien kokemusten merkitykset ja kysymykset. Työskentelyotteessani yhdistyvät dialogisuus ja voimavarakeskeisyys ja kognitiiviset menetelmät. Käynnit voivat olla pidempikestoista terapiaa tai lyhytterapiaa.

Autan mielelläni sinua pääsemään kelan korvaamien pari- ja perheterapiapalveluiden piiriin, joten voit olla minuun rohkeasti yhteydessä.

Ei uusia Kela-asiakkaita

Koulutus: Sosiaalityöntekijä, sosiaalipsykologi (VTM), erityistason psyko- ja perheterapeutti
Suuntaus: Perheterapeutti
Kela-oikeudet: Perhepsykoterapia ja vanhempainohjaus
Kiinnostuksen kohteet: Mieliala-asiat, jaksaminen, ahdistuneisuus, masennus, parisuhdeongelmat, vanhemmuuden tuki, monikulttuurisuus. Vastaanotolle voi tulla äkillisiin kriiseihin, ihmissuhteisiin tai kuormittavaan elämäntilanteeseen liittyvissä kysymyksissä.
Palvelut: Pari- ja perheterapeutit, Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Masennus
Parisuhdekriisit
Perhesuhdekriisit
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Addiktiot
Ahdistus
Persoonallisuushäiriöt
Psykoosit
Unihäiriöt
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Traumat ja elämänkriisit
Vanhuusiän sairaudet ja haasteet
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2022/08/Outi-Ruishalme.jpg

Outi Ruishalme

Helsinki, Etävastaanotto

Psykoterapeutti (kognitiivinen käyttäytymisterapia), työnohjaaja

Työskentelyni perustuu kognitiiviseen käyttäytymisterapiaan. Minulla on pitkä kokemus kriisityöstä ja johtamisesta.

Ei uusia KELA-asiakkaita

Outi Ruishalme

Helsinki | Etävastaanotto

Psykoterapeutti (kognitiivinen käyttäytymisterapia), työnohjaaja

Palvelukielet: suomi

Olen kognitiivisen käyttäytymisterapiaa toteuttava terapeutti. Olen aktiivinen terapiaprosessin aikana. Terapiaprosessi voi sisältää tapaamisia myös vastaanoton ulkopuolella esimerkiksi jos tarvitaan altistamista. Työskentely lähtee asiakkaan tilanteen ja tarpeiden kartoituksesta, jonka pohjalta yhdessä lähdetään etenemään. Työskentely sisältää harjoituksia esimerkiksi asiakkaan arjessaan tekemiä mielialan ja aktiivisuuden seurantaa tai tietoisuustaitoharjoituksia.

Istunnoilla kartoitetaan tilannetta ja sitä asiaa / niitä asioita, joiden vuoksi hakeuduit psykoterapiaan. Terapiassa käsittelemme asioita keskustellen yhdessä ja luomme yhteisen kuvan siitä, miten näet ongelmien liittyvän toisiinsa ja käyttäytymiseen ja toimintaan omassa arjessa. Terapiaprosessin tavoitteena on saada aikaan myönteistä muutosta elämäntilanteessa. Istunnoilla tehdään harjoituksia ja työskentelyyn kuuluvat usein myös kotitehtävät, joiden avulla muutosta alkaa tapahtua myös arjessa istuntojen ulkopuolella. Tavoitteena on myös saada lisää taitoja, jotka helpottavat erilaisissa tilanteissa ja auttavat elämään omanlaista ja omien arvojen mukaista elämää.

Olen koulutukseltani filosofian maisteri, psykoterapeutti ja työnohjaaja. Minulla on pitkä työkokemus kriisityöstä, johtamisesta sekä koulutuksen parista. Olen työskennellyt mm. kriisityön, lähisuhdeväkivallan teemojen kanssa, lastensuojelun ja vanhemmuuden kysymysten parissa. Olen kirjoittajana kolmessa kirjassa, joista kahta on käytetty oppikirjana sosiaali- ja terveysalalla.

Työskentelen aikuisten ja yli 16-vuotiaiden nuorten kanssa. Erityisesti uskoisin vahvuutena olevan seuraavien teemojen hoitaminen: traumaattiset kriisit, elämän kriisit, vakavat sairastumiset, äkilliset menetykset, masennus, ahdistus, itsetuhoisuus, yksinäisyys, paniikkihäiriö, työuupumus, itsetunto-ongelmat, unihäiriöt, murehtiminen.

Ei uusia KELA-asiakkaita

Koulutus: Ylempi korkeakoulututkinto, filosofian maisteri pääaine kasvatustiede
Suuntaus: Kognitiivinen käyttäytymisterapia
Kela-oikeudet: Yksilöpsykoterapia
Kiinnostuksen kohteet: Traumaattiset ja elämän kriisit, ahdistus, masennus, paniikkihäiriö, ihmissuhdekriisit, perhekriisit
Palvelut: Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Addiktiot
Ahdistus
Masennus
Persoonallisuushäiriöt
Syömishäiriöt
Unihäiriöt
Parisuhdekriisit
Perhesuhdekriisit
Lapsettomuus
LGBTQ
Seksuaalisuus
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Työn ohjaus ja urakysymykset
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Traumat ja elämänkriisit
Vanhuusiän sairaudet ja haasteet
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2020/08/eliisa-valkonen-e1599219491587.jpg

Eliisa Valkonen

Helsinki, Etävastaanotto

Psykologi, psykoterapeutti (Kognitiivis-integratiivinen)

Olen psykologi ja kognitiivis-integratiivinen psykoterapeutti. Oli asiasi mikä tahansa, uskon että voimme yhdessä löytää vastauksia ja välineet itsetuntemukseen.

Ei uusia Kela-asiakkaita

Eliisa Valkonen

Helsinki | Etävastaanotto

Psykologi, psykoterapeutti (Kognitiivis-integratiivinen)

Palvelukielet: suomi, englanti

Sinun ehdoillasi ja tarpeillasi toimiva, myötätuntoinen ja tilaa antava työote. Psykologina olen rauhallinen ja intuitiivinen sekä kunnioitan samalla rajojasi ja eheyttäsi. Käytän joustavasti harjoitteita ja annan materiaalia myös vastaanottojen ulkopuolella käytettäväksi. Itseymmärryksen ja -hyväksynnän kautta vahvuuksia korostava ja haasteita kartoittava lähestyminen.

Keskusteluapu, arviointi ja ohjaus. Tilanteen kartoitus ja asiakkaan kanssa tavoitteiden asettaminen ensikäynneillä. Terapeuttinen lyhyt keskusteluapu tai psykoterapeuttina tarjoamat psykoterapiajaksot. Erityisfokuksena muutostyöskentely tai voimavarojen lisääminen ja itsetuntemuksen kasvattaminen. Tarvittaessa tarjoan myös lausuntoja ja tutkimuksia viranomaistahoille.

6 vuoden työkokemus psykologina ja ammatilliset lisäkoulutukset (Sertifikoitu ratkaisukeskeinen lyhytterapia). Yksilökäynnit aikuisille ja nuorille. Myös kognitiiviset arviointi-ja tutkimuskäynnit ja psykologi lausunnot.

Ei uusia Kela-asiakkaita

Koulutus: Psykologian maisteri, Sertifikoitu ratkaisukeskeinen lyhytterapiakoulutus, Kognitiivis-integratiivinen psykoterapiakoulutus
Suuntaus: Kognitiivis-integratiivinen, Ratkaisukeskeinen lyhytterapia
Kela-oikeudet: Ei vielä
Kiinnostuksen kohteet: Minäkuva, identiteetti ja mielialahäiriöit sekä traumat ja niiden hoito
Palvelut: Pari- ja perheterapeutit, Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Ahdistus
Masennus
Persoonallisuushäiriöt
Syömishäiriöt
Unihäiriöt
LGBTQ
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Traumat ja elämänkriisit
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos
Addiktiot
Psykoosit
Parisuhdekriisit
Perhesuhdekriisit
Lapsettomuus
Seksuaalisuus
Työn ohjaus ja urakysymykset
Vanhuusiän sairaudet ja haasteet

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2020/08/Laura-Nevala-e1597910256915.jpg

Laura Nevala

Helsinki, Etävastaanotto

Psykologi, psykoterapeutti (kognitiivis-integratiivinen)

Olen psykologi ja kognitiivis-integratiivinen psykoterapeutti. Tarjoan asiakaslähtöistä apua psyykkisiin ongelmiin ja elämänkriiseihin.

Ei uusia KELA-asiakkaita

Laura Nevala

Helsinki | Etävastaanotto

Psykologi, psykoterapeutti (kognitiivis-integratiivinen)

Palvelukielet: suomi, englanti

Terapeuttina minulle on tärkeää luoda arvostava ja luottamuksellinen yhteistyösuhde, jossa on turvallista lähteä yhdessä tutkimaan elämää ja ongelmia. Olen terapeuttina myötätuntoinen ja tilaa antava, mutta tarvittaessa myös hyvinkin aktiivinen. Työskentelyä lähdetään rakentamaan sinun ongelmistasi ja tavoitteistasi käsin, hoitosuunnitelma on aina yksilöllinen.

Terapiasuuntaukseni on kognitiivis-integratiivinen, eli pystyn liittämään terapiaan monenlaisia menetelmiä tarpeen mukaan. Työni pohjaa muun muassa kognitiivisen psykoterapian, skeematerapian, myötätuntosuuntautuneisuuden sekä hyväksymis- ja omistautumisterapian malleihin ja menetelmiin. Minulla on taustalla yli 10 vuoden kokemus psykiatrian erikoissairaanhoidossa työskentelystä, missä viimeisimmät vuodet paneuduin erityisesti psykoosioireiden ja -ilmiöiden psykoterapeuttiseen hoitoon.

Käynneillä voimme keskittyä enemmän nykyhetkeen esimerkiksi tutkimalla ajatustesi vaikutusta tunteisiisi ja toimintaasi. Voimme myös tutkia laajemmin elämänhistoriaasi ja sen vaikutusta sinuun, reagointityyleihisi ja ihmissuhteisiisi nykypäivänä. Asioiden tutkimisen, uusien oivallusten syntymisen ja taitojen oppimisen tukena voimme käyttää erilaisia fläpille tehtäviä piirroksia ja esimerkiksi läsnäolon ja myötätunnon lisäämistä tukevia harjoituksia. Käytän työssäni myös kokemuksellisia menetelmiä, joissa voidaan tavoittaa tunteiden ja kehon tasolla jotakin sellaista, mihin pelkkä keskustelu ei riitä. Terapiatuntien välille on mahdollista yhdessä sopien muodostaa jokin tapaamisen teemaan sopiva oppimistehtävä.

Olen valmistunut psykologiksi Jyväskylän yliopistosta vuonna 2011 ja olen työskennellyt tämän jälkeen psykiatrian erikoissairaanhoidossa sekä poliklinikoilla että sairaalassa. Valmistumiseni jälkeen olen käynyt myös kliinisen mielenterveyspsykologian jatkokoulutuksen. Työssäni olen kohdannut erilaisista mielialapulmista, psykoosioireista ja persoonallisuushäiriöistä kärsiviä ihmisiä.

Ei uusia KELA-asiakkaita

Koulutus: Psykologi, Psykoterapeutti
Suuntaus: Kognitiivis-integratiivinen
Kela-oikeudet: Yksilöpsykoterapia
Kiinnostuksen kohteet: Psykoosioireiden psykoterapeuttinen hoito, skeematerapia
Palvelut: Psykologit, Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Psykoosit
Ahdistus
Masennus
Persoonallisuushäiriöt
Syömishäiriöt
Unihäiriöt
Parisuhdekriisit
Perhesuhdekriisit
LGBTQ
Seksuaalisuus
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Traumat ja elämänkriisit
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2020/12/Eliisa-Koivula-e1609761534628.jpg

Eliisa Koivula

Helsinki, Vantaa, Etävastaanotto

Psykoterapeutti (ratkaisukeskeinen)

Olen ratkaisukeskeinen psykoterapeutti, myös kognitiivista ja logoterapeuttista osaamista. Pitkä kokemus työskentelystä nuorten ja aikuisten/ikääntyneiden parissa.

Ei uusia Kela-asiakkaita

Eliisa Koivula

Helsinki | Vantaa | Etävastaanotto

Psykoterapeutti (ratkaisukeskeinen)

Palvelukielet: suomi

Asiakastilanne: Pystyn ottamaan vastaan yksittäisiä asiakkaita ja lyhytterapia-asiakkaita.

Työtapani määräytyy asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaan. Luottamuksellinen, tasavertainen ja vapaa ilmapiiri ovat minulle tärkeitä. Suhtaudun nöyrästi jokaisen ihmisen ainutkertaisuuteen. Pyrin empaattisesti yhdessä asiakkaan kanssa rakentamaan itsetuntemusta ja vapauttamaan piilossa olevaa valoa. Uusien näkökulmien löytäminen mahdollistaa negatiivisten ydinuskomusten murenemisen vapauttaen energiaa. Pyrkimyksenä on lisätä asiakkaan aktiivisuutta oman elämänsä orkesterin kapellimestarina.

Terapia-istuntojen sisältö määräytyy asiakkaan tilanteen mukaan. Pitkissä terapioissa on hyvä käydä elämänkaarta läpi. Terapeuttisten keskustelujen avulla rakennetaan parempaa itseymmärrystä. Kognitiivisia tehtäviä voidaan käyttää, jos ne tuntuvat mieluisilta. Runot, sadut, unet voivat myös olla inspiraation lähteinä, mutta joskus käytännönläheinen työskentelytapa on toimivampi.

Olen työskennellyt pitkään nuorten ja aikuisten masennus- ja ahdistusoireiden parissa. Myös elämänkaarelliset kriisit ja psykoottiset oireet ovat tuttuja. Työskentelen nuorten ja aikuisten/ikääntyneiden mieliala-ongelmien auttamiseksi. Erityiskiinnostuksen kohteitani ovat eksistentiaaliset/hengelliset kysymykset, nuoruus- ja vanhuusiän haasteet, kuoleman kohtaamiseen liittyvät kysymykset ja tunteet.

Ei uusia Kela-asiakkaita

Koulutus: Steiner-pedagogi, psykiatrisentyön sairaanhoitaja, Huk kulttuurintutkimuksen koulutusohjelma
Erikoistuminen: Masennus ja ahdistusoireet, nuoruuden ja ikääntymisen kriisit, eksistentiaaliset/hengelliset kysymykset
Suuntaus: Ratkaisukeskeinen, lisäksi kognitiivista ja logoterapeuttista osaamista
Kela-oikeudet: Yksilöpsykoterapia
Kiinnostuksen kohteet: Masennus- ahdistusoireet, kuoleman käsittely, elämän suunnan /tarkoituksen pohdinta.
Palvelut: Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Psykoosit
Addiktiot
Ahdistus
Masennus
Persoonallisuushäiriöt
Unihäiriöt
Parisuhdekriisit
Perhesuhdekriisit
Lapsettomuus
LGBTQ
Seksuaalisuus
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Työn ohjaus ja urakysymykset
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Traumat ja elämänkriisit
Vanhuusiän sairaudet ja haasteet
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2022/09/Photo-on-4.10.2022-Noste-1.jpg

Sari Honkanen

Helsinki, Etävastaanotto

Psykoterapeutti (traumapsykoterapia)

Olen aktiivinen kuuntelija ja keskustelija. Pyrin tekemään auttavia kysymyksiä ja tulkintoja. Olen salliva ja myöntätuntoinen.

Ei uusia KELA-asiakkaita

Sari Honkanen

Helsinki | Etävastaanotto

Psykoterapeutti (traumapsykoterapia)

Palvelukielet: suomi, englanti

Olen suorituskykyyn (CEO, huippu-suoritukset urheilussa, akatemiassa ja työelämässä) ja psyykkiseen traumatisaatioon erikoistunut kognitiivinen- trauma ja EMDR-terapeutti. Olen aktiivinen kuuntelija ja keskustelija. Pyrin tekemään auttavia kysymyksiä ja tulkintoja. Olen salliva ja myöntätuntoinen, mutta pyrin myös haastamaan haitallisia ajatusmalleja ja aktivoimaan vaihtoehtoisia tulkintoja ja tarinoita itsestä ja maailmasta. Pyrin tukemaan adaptiivisen ja toimivan tiedon jäsentymistä ja vahvistamaan voimavaroja tavoitteellisesti mm. purkamalla asiakkaan kanssa yhteistyössä menneisyyden kahleita (traumat, skeemat ja haitalliset kognitiot) ja aktivoimaan asiakkaan sisäisen ja ulkoisen potentiaalin.

Istunnolla käytetään voimavaraistavia, vakauttavia ja aktiivisia työotteita ja menetelmiä kulloisenkin tilanteen sallimilla ja vaatimilla tavoilla. Käytössä ovat akuutin trauman ja PTSD:n purkuun soveltuvat EMDR ja keholliset mentelmät, ajatusten kanssa työskentely ja uskomusten käsittely. Erilaiset Coaching ja valmennustyön tekniikat ovat myös itselleni luontaisia käyttää. Lisäksi käytän mielelläni piirtämistä, SeeFar korttityöskentelyä ja liikettä keskusteluavun tukena. Myös ei sanallisia menetelmiä on käytössä. Menetelmät valitaan aina asiakkaan kanssa yhteistyössä.

Minulla on sertifikaatit integratiivisen kognitiivisen psykoterapiakoulutuksen lisäksi, sensomotorisesta (tasot I ja II) työotteesta, EMDR työskentelystä (sekä perus että akuuttiprotokollat). Olen myös EMDR työnohjaaja. Omaan on kokemusta kriisi- ja traumatyöskentelystä mm. Suomen punaisen ristin psykologien valmiusryhmässä työskentelystä. Työskentelen mielelläni nuorten aikuisten ja aikuisten kanssa. Työskentelen hyvin mielelläni englanniksi. Kiinnostukseni on erityisesti traumat ja traumatisaatio, jatkuva traumaattinen ja kuormittava stressi, CEO trauma ja muut työn ja organisaatioiden johtamisen haasteet, sekä ns. high performance ympäristöt kuten huippu-urheilu, akatemiinen työ ja muissa korkean vaatimustason tehtävissä selviytyminen ja menestyminen.

Ei uusia KELA-asiakkaita

Koulutus: Psykologi, integratiivisen kognitiivisen suuntauksen psykoterapeutti, traumapsykoterapeutti, sensomotorisen psykoterapian erikoistumiskoulutus, EMDR terapeutti ja työnohjaaja, työterveyspsykologi.
Erikoistuminen: Sensomotorinen psykoterapia ja EMDR
Suuntaus: Traumapsykoterapia, toissijainen suuntaus kognitiivinen integratiivinen suuntaus (skeema-, mindfulnesspohjainen, dialektinen ja behavioraalinen kognitiivinen psykoterapia)
Kela-oikeudet: Yksilöpsykoterapia
Kiinnostuksen kohteet: Traumatisaatio mukaanlukien akuutti-interventiot
Palvelut: Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Työn ohjaus ja urakysymykset
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Traumat ja elämänkriisit
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos
Ahdistus
Masennus
Unihäiriöt
Parisuhdekriisit
Perhesuhdekriisit
LGBTQ
Seksuaalisuus
Yksinäisyys

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2020/04/free-icon-female-profile-1-e1588232757509.png

Terhi Ruottinen

Helsinki, Etävastaanotto

Psykoterapeutti

Toimin psykoterapeuttina Terapiatalo Nosteella

Ei uusia KELA-asiakkaita

Terhi Ruottinen

Helsinki | Etävastaanotto

Psykoterapeutti

Ei uusia KELA-asiakkaita

Palvelut: Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Addiktiot
Ahdistus
Masennus
Persoonallisuushäiriöt
Psykoosit
Syömishäiriöt
Unihäiriöt
Parisuhdekriisit
Perhesuhdekriisit
Lapsettomuus
LGBTQ
Seksuaalisuus
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Työn ohjaus ja urakysymykset
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Traumat ja elämänkriisit
Vanhuusiän sairaudet ja haasteet
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2020/09/Laura-Sta-e1602134843792.jpg

Laura Sta

Helsinki, Etävastaanotto

Psykologi, psykoterapeuttiopiskelija (integratiivinen)

Olen pohjakoulutukseltani psykologi ja kouluttaudun tällä hetkellä aikuisten integratiiviseksi psykoterapeutiksi. Tarjoan sekä lyhyt- että pitkäkestoista keskusteluapua.

Ei uusia KELA-asiakkaita

Laura Sta

Helsinki | Etävastaanotto

Psykologi, psykoterapeuttiopiskelija (integratiivinen)

Palvelukielet: suomi, englanti

Asiakastilanne: Otan vastaan koulutusterapia-asiakkaita. Opiskelun aikana ei voi saada Kela-korvausta. Työskentelyotteessani keskeistä on asiakasta arvostava ja välittävä läsnäolo, empaattinen ja tasa-arvoinen kohtaaminen sekä osallistuva jäsentäminen yhdessä asiakkaan kanssa. Luottamuksellinen terapiasuhde on minulle ensiarvoisen tärkeä, kuten myös sen vaaliminen. Näin ollen pyrin työskentelemään tutkivalla ja keskustelevalla työotteella yhdessä kanssasi sinun itsesi ja meidän yhdessä määrittelemiemme tavoitteiden ja yhdessä neuvoteltujen menetelmien mukaisesti. Työskentelyotteessani korostuvat tunteiden kanssa työskentely, aktiivisuus ja samalla tilan antaminen, mutta suunnittelen mielelläni sinulle sopivaa toimintatapaa kanssasi.

Työskentelyn lähtökohtana toimivat aina sinun yksilöllinen tilanteesi, toiveesi ja tavoitteesi. Voimme aluksi yhdessä tutkia, määritellä ja jäsentää keskeisiä asioita ja tavoitteita, tunnustella yhteistyön sopivuutta rauhassa ja sopia ensimmäisten käyntien aikana alustavasti, kuinka pitkään jatkamme yhdessä työskentelyä ja minkälaisilla fokuksilla. Viitekehykseltäni olen integratiivinen eli yhdistelen tieteelliseen näyttöön pohjaavia ajattelu- ja työskentelytapoja useasta eri viitekehyksestä sinun tarpeidesi mukaan niin, että tärkeimpänä säilyy aina kuulluksi ja kohdatuksi tulemisen tavoite. Pyrkimyksenä on sinun tilanteesi helpottuminen, itseymmärryksesi kasvaminen, itseesi hyväksyvämmän suhtautumisen kehittyminen, voimavarojesi korostuminen sekä mahdollisten haitallisten ajattelu- ja toimintamallien väheneminen. Käytännössä tämä tapahtuu pääsääntöisesti turvallisessa ja tunteita sallivassa ilmapiirissä keskustellen, mutta tarvittaessa voimme myös hyödyntää harjoituksia, esim. korjaavaa tunnetyöskentelyä, mindfulnessharjoittelua, kehon vireystilan säätelyn harjoittelua tai sopia yhdessä tavoitteiden kannalta eteenpäin vievän tuntuisista käyntien välissä olevista välitehtävistä ilman kuitenkaan painetta suorittaa hoitoa. Mahdollisista harjoituksista keskustelemme ja neuvottelemme etukäteen ja pitkin yhteistä matkaa kyselen sinulta avoimesti palautetta. Tilanteen vaatiessa tai halutessasi voimme toteuttaa osan tapaamisista myös suojatulla etäyhteydellä.

Olen toiminut useamman vuoden psykologina julkisella sektorilla aikuisten psykiatria- ja päihdepalveluissa sekä avo- että sairaalapuolella niin kunnallisella puolella kuin aiemmin HUS:lla. Minulla on kokemusta myös psykiatrisessa päivystyksessä ja päiväosastolla työskentelystä. Olen työskennellyt mm. akuuttien kriisien, psykoosien, persoonallisuus- ja mielialahäiriöiden parissa. Viime vuodet ovat painottuneet mielialaproblematiikkaan ja olenkin saanut Helsingin kaupungin kautta koulutusta dialektisesta käyttäytymisterapiasta (DKT) sekä Luote Oy:n järjestämästä skeematerapiasta, mutta nyt käymäni koulutuksen myötä tulen hyödyntämään viitekehyksiä ja menetelmiä varsin laajalti enkä painota työskentelyssäni diagnoosi- vaan yksilölähtöisyyttä. Koulutukseni puolesta työskentelen tällä hetkellä yli 18v. kanssa.

Ei uusia KELA-asiakkaita

Koulutus: Psykologian maisteri
Suuntaus: Integratiivinen
Kela-oikeudet: Ei vielä, valmistuminen 2023
Kiinnostuksen kohteet: Yksilön huomioiminen integratiivisella otteella, tunnekeskeisesti ja kehollisia menetelmiä tarvittaessa hyödyntäen.
Palvelut: Psykologit, Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Ahdistus
Masennus
Persoonallisuushäiriöt
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Traumat ja elämänkriisit
Addiktiot
Psykoosit
Syömishäiriöt
Unihäiriöt
Parisuhdekriisit
Perhesuhdekriisit
Seksuaalisuus
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2019/04/Raija-Tiainen-resized-e1555397415500.jpg

Raija Tiainen

Helsinki, Tampere, Etävastaanotto

Psykoterapeutti (ratkaisukeskeinen)

Voimme yhdessä pohtia pieniä ja isoja asioita sekä etsiä mahdollisuuksia, vastauksia ja ratkaisuja, elämän käännekohdissa ja kriiseissä nuoruudesta vanhuuteen.

Ei uusia KELA-asiakkaita

Raija Tiainen

Helsinki | Tampere | Etävastaanotto

Psykoterapeutti (ratkaisukeskeinen)

Palvelukielet: suomi

Terapia voi olla lyhyt tai pitkäkestoinen. Pohdittavat asiat voivat olla pieniä tai isoja. Ne voivat tulla eteen yllättäen, tai kertyä elämän varrella. Työssäni olen saanut eniten kokemusta masennuksesta yhtenä elämän käännekohtana. Masennus ja työelämän kysymykset ovat yksi vahvuuteni, erityisesti toipumisen jälkeinen työhön tai opintoihin palaaminen. Näihin teemoihin kytkeytyy moni muu tärkeä asia, kuten työuupumus, työkyvyn aleneminen tai sen menettäminen. Epäonnistumisen ja muiden elämää rajoittavien kokemusten korjaaminen, itsetunnon ja vahvuuksien vahvistamisen kautta. Suru, menetykset, pelot, ahdistus, odottamattomat elämän suunnan muutokset ovat kaikki asioita, joista on tärkeä saada puhua. Yhdessä on helpompi hakea voimavaroja, kiinnekohtia, toiveikkuutta ja näkökulmia kuin yksin.

Jokainen meistä tarvitsee apua ja tukea jossain elämän kohdassa. Apu pitäisi siis olla saatavilla helposti ja nopeasti, kaikille. Palvelutarpeita olen oppinut ymmärtämään kuuntelemalla keskustelukumppaneitani, asiakkaita ja kysymällä heiltä. Opiskeluista selviytymisen, työhön pääsemisen, työssä jatkamisen ja työkyvyn menettämisen ratkaisut saattavat löytyä muutaman tapaamisen aikana. Masennuksesta toipumiseen liittyvää työhön paluun kynnystä voidaan madaltaa, hakemalla yhdessä kullekin tarpeelliset ratkaisut. Voimme yhdessä pohtia pieniä ja isoja asioita sekä etsiä mahdollisuuksia, vastauksia ja ratkaisuja, elämän käännekohdissa ja kriiseissä nuoruudesta vanhuuteen. Vaikka opittavaa on koko eliniäksi, koen että olen saanut hyvän pohjan psykoterapiatyölle koulutuksesta, elämänkokemuksesta ja kohtaamieni ihmisten kautta.

Ei uusia KELA-asiakkaita

Koulutus: Sosiaalityöntekijä, yhteiskuntatieteiden maisteri (sosiaalipsykologia), psykoterapeutti (ET), ratkaisukeskeinen, NLP Master Practitioner
Suuntaus: Ratkaisukeskeinen
Kela-oikeudet: Yksilöpsykoterapia
Kiinnostuksen kohteet: Hyvä ja arvostava vuorovaikutus ihmisten kesken. Mielenterveydelle turvallinen elinympäristö, opiskeluolosuhteet, ja työelämä. Ihmisten auttaminen. Se, että jokainen apua hakeva saa sitä nopeasti, riittävästi ja tarpeittensa mukaisena.
Palvelut: Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Addiktiot
Ahdistus
Masennus
Persoonallisuushäiriöt
Psykoosit
Syömishäiriöt
Unihäiriöt
Parisuhdekriisit
Perhesuhdekriisit
Lapsettomuus
LGBTQ
Seksuaalisuus
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Työn ohjaus ja urakysymykset
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Traumat ja elämänkriisit
Vanhuusiän sairaudet ja haasteet
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.