Kuopio (Käsityökatu) | Terapiatalo Noste
(09) 3158 9154

tai s-postitse: asiakaspalvelu (ät) terapiatalonoste.fi

Asiakaspalvelumme on auki ma-to klo 9-17 ja pe klo 9-16

Kuopio (Käsityökatu)

Toimipaikan tiedot

Osoite: Käsityökatu 41, 70100 Kuopio

Palvelut

Psykiatrin ja psykologin palvelut, yksilöpsykoterapia, pari- ja perheterapia sekä seksuaaliterapia.

Sijainti ja saapuminen

Näet ajanvaraussivulta erikseen etä- ja läsnävastaanottoajat kunkin terapeutin kohdalta.
Erityisjärjestelyissä olethan yhteydessä sähköpostitse terapeuttiisi ([email protected]).

Kuopion toinen toimipisteemme sijaitsee osoitteessa Käsityökatu 41 (3 krs.).

Asiakaskohtaaminen ja yhteys

Voit ottaa yhteyttä meihin kaikissa kysymyksissäsi Nosteen asiakaspalvelun kautta, puh. (09) 315 89154.

Lämpimästi tervetuloa Nosteen Kuopion toimipisteelle!

Huom. Hinnat saattavat vaihdella terapeuttikohtaisesti ja toimipisteittäin. Ei reseptin uusintaa tai lääkemääräyksiä!

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2020/11/Juha-Jaaskelainen-e1606480747487.jpg

Juha Jääskeläinen

Etävastaanotto, Useita toimipisteitä

Psykiatri, Psykoterapeutti (psykodynaaminen)

Olen psykodynaaminen psykoterapeutti ja psykiatri. Psykoterapeuttina olen työskennellyt pitkään erilaisista psyykkisista ongelmista kärsivien aikuisten ja nuorten kanssa.

Juha Jääskeläinen

Etävastaanotto | Useita toimipisteitä

Psykiatri, Psykoterapeutti (psykodynaaminen)

Palvelukielet: suomi

Tarjoan toistaiseksi vain psykiatriaikoja.

Olen psykodynaaminen psykoterapeutti ja psykiatri. Minulla on pitkä kokemus terapiatyöskentelystä psyykkisistä ongelmista kärsivien aikuisten ja nuorten kanssa. Työotteeni on integratiivinen. Terapeuttina olen tilaa antava, salliva, rauhallinen, mutta pitkäjänteinen ja tavoitteellinen. Pyrin luomaan terapiaprosessille turvalliset olosuhteet. Terapia-aika , paikka ja frekvenssi pyritään mahdollisuuksien mukaan pitämään muuttumattomina. Pääosan terapiatyöstä muodostaa pitkät kuntoutuspsykoterapiat.

Terapiatyöskentelyn alkuvaiheessa korostuu tarpeellisen taustatiedon kerääminen eli tutkittavan/asiakkaan/potilaan vapaasti kertomien tietojen lisäksi kyselen paljon ja käytän erilaisia tutkimus/tietolomakkeita. Tietojen kerryttyä pyrin tekemään alustavan suunnitelman, tiekartan, miten seuraavien 1-3 vuoden aikana edetään. Terapiaprosessin päästyä hyvin käyntiin minun roolini terapiatuntien aikana muuttuu enemmän kommentoivaksi, yhteenvetäväksi, selventämiseksi ja tutkitsemiseksi. Väliarvioita tehdään 3-6 kk välein. Terapiataukoihin ja lopetukseen valmistaudutaan huolella.

Olen saanut psykodynaamisen/analyyttisen psykoterapian koulutuksen. Vuosien kokemuksen myötä työotteeseeni on tullut integratiivisia piirteitä. Tähän on vaikuttanut psykiatrikoulutukseni, pitkäaikainen työskentely julkisen puolen kehittämistehtävissä sekä tutkimustoiminta. Otan vastaan psyykkisistä ongelmista kärsiviä aikuisia ja nuoria. Näkemykseni on, että hyödyttävä terapiaprosessi on mieluummin pitkä kuin lyhyt.

Huomioithan ystävällisesti, että emme uusi rauhoittavia lääkkeitä, vahvoja kipulääkkeitä, emmekä määrää ensikäynnillä PKV-lääkkeitä.

Hinnat:
45 minuutin käynti 220 €
60 minuutin käynti 270 €
Lausunto 150-300 €

Koulutus: Psykoterapeutti, psykiatri, lääketieteen ja kirurgian tohtori
Suuntaus: Psykodynaaminen, toissijainen suuntaus integratiivinen
Kela-oikeudet: Yksilöpsykoterapia
Kiinnostuksen kohteet: Psyykkiset ongelmat
Palvelut: Psykiatrit
Erikoisosaamisalue
Masennus
Persoonallisuushäiriöt
Psykoosit
Unihäiriöt
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Traumat ja elämänkriisit
Vanhuusiän sairaudet ja haasteet
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos
Addiktiot
Ahdistus
Syömishäiriöt
Parisuhdekriisit
Perhesuhdekriisit
Lapsettomuus
LGBTQ
Seksuaalisuus
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Työn ohjaus ja urakysymykset

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2021/01/Eila-Aurelius-e1612869450899.jpg

Eila Aurelius

Kuopio, Etävastaanotto

Psykoterapeutti (ratkaisukeskeinen)

Työmenetelmäni on ratkaisukeskeinen psykoterapia ja voimaannuttava valokuvaus, kirjoittaminen sekä erilaiset luovat tehtävät. Tavoitteena Sinun näköisesi elämä.

Eila Aurelius

Kuopio | Etävastaanotto

Psykoterapeutti (ratkaisukeskeinen)

Palvelukielet: suomi

Olen kannustava, kuunteleva ja innostava. Tutustun asiakkaan toiveisiin ja tavoitteisiin, autan häntä löytämään ja saavuttamaan omat tavoitteensa ja hyväksynnän oman itsensä näköiseen elämään ja onnellisuuteen. Luovuus, kärsivällisyys ja pitkäjänteisyys ovat vahvuuksiani, samoin monipuolisuus ja innostavuus. Asiakkaan avaimet löytyvät omista taskuista ja minä vain autan häntä löytämään ne.

Asiakas kertoo toiveensa ja tavoitteensa käyntien suhteen. Yhdessä etsimme keinot toiveiden täyttymiseksi, esittelen erilaisia tapoja ja harjoitteita, joilla hän voi päästä tavoitteeseensa. Laaditaan suunnitelma, jolla edetään askel kerrallaan kohti tavoitetta, valitaan menetelmät, joita käytetään ja annan harjoitteita, tehtäviä. Voimaannuttavaa valokuvausmenetelmää käytettäessä voidaan tulkita vanhoja kuvia uudella katsontatavalla ja/tai tehdään uusia kuvia siitä millaisena asiakas haluaa itsensä tulevan nähdyksi. Menneisyydestä poimitaan kohtia, joiden tulkintaa voidaan muuttaa ja ottaa oppia, mutta tavoitteena on kuitenkin suuntautuminen nykyhetkeen ja tulevaisuuteen ja itselleen hyvään ja onnelliseen elämään.

Erityiskiinnostukseni on auttaa nuoria elämään oman näköistään elämää ja löytämään itselleen mieleisen ja haluamansa ammatin sekä vanhusten parissa haluan auttaa heitä elämään nykyhetkessä ja nauttimaan eläkepäivistään. Kaikki ja kaikenikäiset ihmiset ovat kiinnostavia, sukupuoleen ja ihonväriin katsomatta ja maahanmuuttajat ja ulkomaalaiset ja muut erityisryhmät, mm eritysherkät ovat lähellä sydäntäni.

Koulutus: Sosionomi, ratkaisukeskeinen psykoterapeutti
Erikoistuminen: Voimaannuttava valokuvaus, kirjoitus, luova toiminta, ravitsemusasiat, pienryhmät, ryhmätyö, erityisryhmät mm erityisherkät, vanhukset ja nuoriso
Suuntaus: ratkaisukeskeinen
Kela-oikeudet: Yksilöpsykoterapia
Kiinnostuksen kohteet: Nuoret, itsenäistymisen ja koulutuksen löytymisen tukena. Vanhukset, joiden loppuelämän soisi olevan onnellinen ilman katkeruutta ja syyllisyyttä menneistä. Erityisryhmät ja kaikki, jotka haluavat elää onnellisina hyväksyen itsensä.
Palvelut: Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Ahdistus
Masennus
Perhesuhdekriisit
Seksuaalisuus
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Työn ohjaus ja urakysymykset
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Traumat ja elämänkriisit
Vanhuusiän sairaudet ja haasteet
Yksinäisyys
Addiktiot
Persoonallisuushäiriöt
Psykoosit
Syömishäiriöt
Unihäiriöt
Parisuhdekriisit
Lapsettomuus
LGBTQ
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos
Neurologiset ongelmat

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2021/02/Tiina-Kammonen-e1613989420221.png

Tiina Kammonen

Kuopio, Etävastaanotto

Psykoterapeutti (erityistason perheterapia), seksuaalineuvoja

Terapeuttina olen avoimesti kohtaava ja yhdessä ratkaisuja etsivä, turvallinen, ja positiivinen. Tapaan pareja, perheitä ja yksilöasiakkaita.

Tiina Kammonen

Kuopio | Etävastaanotto

Psykoterapeutti (erityistason perheterapia), seksuaalineuvoja

Palvelukielet: suomi

Terapeuttina olen kuunteleva ja yhdessä asioita pohtija. Työotteeni on kohtaava, tunnekeskeinen, tutkiskeleva ja ratkaisuja etsivä sekä uusiin ajatus- ja toimintatapoihin kannustava. Terapeuttina teen työtä asiakaskeskeisesti, lähtökohtana on asiakkaan tuomat ajatukset ja työskentely niiden ehdoilla. Kohtaamisessa on tärkeää molemminpuolinen vuorovaikutus ja sen toimiminen. Käsillä olevaan hetkeen pysähtyminen on terapeuttisessa kohtaamisessa minulle tärkeää. Pyrin tunnistamaan kaikki tekijät, jotka vaikuttavat ihmisen arkeen ja elämään. Asiakas saa olla oma itsensä ja löytää rauhassa omaan tahtiinsa erilaisia keinoja ratkaista oman elämän solmukohtia. Terapeuttina kannustan asiakasta löytämään omat vahvuudet ja tuen niiden kehittämistä. Myötätunto ja sen kasvattaminen itseä kohtaan on terapiassa tärkeää. Pohdinta ja pysähtyminen oman elämän äärelle siirtyvät näin myös arkeen terapiaistuntojen välillä ja terapiaprosessin jälkeen.

Käyttämäni terapiamenetelmät riippuvat kokonaan asiakkaan tilanteesta. Joskus voi olla tarpeen selvittää käsillä olevaa tilannetta esim. sukupuutyöskentelyn avulla tai muuten paneutumalla menneisyyteen, joskus taas hakea tulevaisuudesta vetovoimatekijöitä ja sovitella näitä yhteen nykyisyyden ja menneisyyden kanssa. Toisiaan voin antaa myös kotitehtäviä ja joskus vastaanotolla teemme myös toiminnallisia tehtäviä (kuten piirtämistä, tyhjän tuolin menetelmää). Käytän myös eri viitekehysten ajatuksia silloin kun ne hyödyttävät asiakkaan tilannetta. Työotteeni on siis viitekehyksiä yhdistelevä keskustelu.

Terapiaprosessin aluksi kartoitamme yhdessä asiakkaiden kanssa heidän elämäntilanteensa ja arvioimme, mihin he toivovat muutosta. Yksi käyttämäni menetelmä on elämänviivatehtävän tekeminen. Elämänviivaa taaksepäin katsomalla tulee havainnollistuneeksi elämän taitekohdat, solmut, mutta myös onnelliset ajat. Keskustelemme aluksi yhdessä terapian tavoitteen, keston ja työskentelytavan. Teen sekä yhden kerran tapaamisia että pidempiä terapioita. Teen yksilö-, pari ja perheterapiaa joustavasti.

Olen aikaisemmin työskennellyt lastensuojelussa erilaisissa tehtävissä. Turvakotityössä olen kohdannut perhe- ja lähisuhdeväkivallan tekijöitä ja uhreja. Sairaalan lastenpsykiatrian osastolla olen tehnyt lasten vanhempien kanssa työtä. Olen kouluttautunut seksuaalineuvojaksi, joten seksuaalisuuteen liittyvät asiat eivät ole minulle vieraita. Työssäni olen kohdannut ihmisiä, joilla on erilaisia riippuvuuksia. Olen työhistoriani aikana tavannut hyvin monenlaisessa elämäntilanteessa ja -vaiheessa olevia ihmisiä, joten pystyn tekemään töitä erilaisten asiakkaiden kanssa. Aikuiset, nuoret ja monimuotoiset perheet ovat tyypillisimpiä asiakkaitani.

Koulutus: Psykoterapeutti, erityistason perheterapeutti, Seksuaalineuvoja, YTM sosiaalityöntekijä, ammatillinen opettaja, nuorisotyöntekijä, Työyhteisösovittelija
Erikoistuminen: Riippuvuuskäyttäytymisen (päihteet/pelaaminen/ruoka/seksi/porno/netti/läheisriippuvuus) taustatekijöineen, parisuhteen vuorovaikutus ja sen kehittyminen, seksuaalisuus, vanhemmuuden taidot, uusperheiden haasteet, lähisuhdeväkivalta, työhyvinvointi.
Suuntaus: Systeeminen
Kela-oikeudet: Perheterapia, vanhempainohjaus
Kiinnostuksen kohteet: Ihminen kokonaisuutena, ratkaisukeskeisyys, narratiivisuus ja toiminnalliset menetelmät yksilöterapiassa sekä pari- ja perheterapiassa.
Palvelut: Pari- ja perheterapeutit, Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Parisuhdekriisit
Perhesuhdekriisit
Lapsettomuus
LGBTQ
Seksuaalisuus
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Traumat ja elämänkriisit
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos
Addiktiot
Ahdistus
Masennus
Syömishäiriöt
Unihäiriöt
Työn ohjaus ja urakysymykset
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Vanhuusiän sairaudet ja haasteet
Yksinäisyys

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2021/10/Soile-Hynynen-e1634726046226.jpg

Soile Hynynen

Kuopio, Etävastaanotto

Psykoterapeuttiopiskelija (integratiivinen)

Tarjoan Sinulle koulutuspsykoterapiaa empaattisella ja aktiivisella työotteella. Luon turvallisen ilmapiirin ajatustesi, tunteidesi ja tarpeidesi tutkimiseen.

Soile Hynynen

Kuopio | Etävastaanotto

Psykoterapeuttiopiskelija (integratiivinen)

Palvelukielet: suomi

Terapeuttina olen aktiivinen ja panostan yhteistyöhön asiakkaan kanssa. Minulla on kykyä kuunnella, kannustaa ja olla läsnä - ihmisenä ihmiselle. Terapiatyössä minulle on tärkeää, että asiakas saa nähdyksi ja kuulluksi tulemisen kokemuksen, ja tulee näin aidosti kohdatuksi. Sallivuus ja asiakasta arvostava ilmapiiri ovat oleellinen osa työskentelyäni. Vahvuuksiani ovat empaattisuus ja luontevuus kohdata erilaisia ihmisiä. Asiakkailta olen saanut palautetta siitä, että minua on helppo lähestyä ja olen aidosti kiinnostunut heistä.

Sosiaalipsykologina minulla on vahvaa osaamista ihmissuhteisiin ja erilaisiin vuorovaikutuksen ilmiöihin liittyen, ja tätä osaamista hyödynnän myös terapiatyössäni. Olen koulutukseltani myös seksuaalineuvoja ja seksuaalisuuteen, sukupuoleen ja ihmissuhteiden moninaisuuteen liittyvät teemat ovat lähellä sydäntäni.

Minulla on työkokemusta haastavassa elämäntilanteessa olevien nuorten ja aikuisten kanssa tapahtuvasta työskentelystä. Olen tehnyt töitä psykososiaalisen kuntoutuksen parissa ja työskentelyni painopisteinä ovat olleet mielenterveyden eri osa-alueet, itsetuntemus, arjen ja elämänhallinta sekä sosiaaliset suhteet. Erityisosaamista minulla on etenkin seksuaalisuuden, sukupuolen ja ihmissuhteiden moninaisuuden, minäkuvan, kehonkuvan, itsetuntemuksen ja itsetunnon, ahdistuksen, jännittämisen, sosiaalisten tilanteiden pelkojen, opiskelu- ja työelämän haasteiden sekä erilaisten kriisitilanteiden parissa työskentelystä.

Tarjoamani terapia on koulutuspsykoterapiaa eli opiskeluaikana tehtävää terapiaa. Valmistun integratiiviseksi yksilöpsykoterapeutiksi 12/2023. Työskentelen aikuisten ja yli 16-vuotiaiden nuorten kanssa.

Koulutus: Psykoterapeuttiopiskelija (Integratiivinen), sosiaalipsykologi (YTM), seksuaalineuvoja
Suuntaus: Integratiivinen
Kela-oikeudet: Ei vielä, valmistuminen 12/2023
Kiinnostuksen kohteet: Seksuaalisuuden, sukupuolen ja ihmissuhteiden moninaisuus, minäkuva, kehonkuva, itsetuntemus ja itsetunto, ahdistus, jännittäminen, sosiaalisten tilanteiden pelot, opiskelu- ja työelämän haasteet ja elämän erilaiset kriisitilanteet.
Palvelut: Psykoterapeuttiopiskelijat
Erikoisosaamisalue
Addiktiot
Ahdistus
Masennus
LGBTQ
Seksuaalisuus
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Traumat ja elämänkriisit
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos
Neurologiset ongelmat
Persoonallisuushäiriöt
Psykoosit
Syömishäiriöt
Unihäiriöt
Parisuhdekriisit
Perhesuhdekriisit
Työn ohjaus ja urakysymykset

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2021/12/Riikka-Leinonen.jpg

Riikka Leinonen

Kuopio, Etävastaanotto

Psykoterapeuttiopiskelija (integratiivinen), psykologi

Tarjoan koulutusterapiaa psykoterapiakoulutukseeni liittyen. Lisäksi tarjoan psykologin vastaanottoja, jossa työskentelytahdista sovitaan yhdessä.

Riikka Leinonen

Kuopio | Etävastaanotto

Psykoterapeuttiopiskelija (integratiivinen), psykologi

Palvelukielet: suomi, englanti

Tarjoan Kuopiossa ja etäyhteydellä psykoterapeuttista keskusteluapua psykologin pohjakoulutuksella. Tarjoan sekä pitkäkestoista (esim. vähintään vuosi) koulutusvaiheen terapiaa että lyhytterapiajaksoja (10-20 käyntiä). Lisäksi tarjolla on myös yksittäisiä ohjaus - ja neuvontakäyntejä tai lyhyitä 3-5 käynnin jaksoja, jotka voivat jo myös olla auttavia ja suuntaa kirkastavia. Psykologi on Valviran valvoma terveydenhuollon ammattilainen, joka noudattaa työssään ammattieettisiä periaatteita.

Voit tulla vastaanotolleni mikäli kärsit ahdistuneisuudesta, masentuneisuudesta, ihmissuhdepulmista, sinut on kohdannut jokin elämänkriisi tai tilanteesi on muutoin alkanut mietityttämään sinua. Voit tulla vastaanotolle myös itsetuntemustasi kasvattaaksesi tai menneisyyden kokemuksia käsitelläksesi. Olet erittäin tervetullut vastaanotolleni myös, mikäli haluat tukea esim. pitkäkestoiseen kipuun tai fyysiseen sairauteen sopeutumiseen. Voit tulla vastaanotolle myös esim. työkykyyn tai uupumukseen liittyen.

Työskentelen integratiivisella otteella. Integratiivinen psykoterapia yhdistelee eri terapiasuuntausten teoreettista tietoa ja painottaa erityisesti terapiasuhteen merkitystä. Tämän vuoksi vastaanotolla pyritään tarkastelemaan myös sitä, mitä vuorovaikutuksessa välillämme tapahtuu ja parhaimmillaan terapiasuhde toimii korjaavana kokemuksena aiempiin ihmissuhteisiin verrattuna. Terapeuttina pyrin olemaan lämmin ja asiakkaan mukaan joustava. Tarvittaessa olen aktiivinen mutta ennen kaikkea asiakkaalle oman tilan antava.

Jos olet kiinnostunut pitempikestoisesta yhteistyöstä, laitathan minulle ensin sähköpostia osoitteeseen [email protected] ja kerro hiukan tilanteestasi ja toiveistasi. Mikäli olet kiinnostunut lyhytterapiasta tai yksittäisistä ohjaus - ja neuvontakäynnistä voit varata ajan suoraan netistä sopivalle ajalle. Jos sopivaa aikaa ei löydy, voit myös silloin olla yhteyksissä sähköpostilla minuun ja katsotaan yhdessä sopiva aikaa.

Tarjoan myös koulutusvaiheen EMDR-vastaanottoa yksittäisten vaikeiden tapahtumien työstämiseen. Prosessiin kuuluu aina huolellinen tutustuminen ja arviointi sen suhteen, onko menetelmä sinulle sopiva ja onko yhteistyömme riittävän turvallinen EMDR:n käyttöön. Käyntejä on aina useampia ja usein on hyvä sitoutua pitempäänkin terapeuttiseen yhteistyöhön. Ota ensin sähköpostilla yhteyttä [email protected] ja kerro tilanteestasi sekä toiveistasi alustavasti, jos olet kiinnostunut mahdollisuudesta EMDR-prosessiin.

Työkokemukseni on pitkälti julkisista aikuisten mielenterveyspalveluista. Lisäksi olen työskennellyt työterveyshuollossa ja lyhyesti myös kuntoutuksen ja oppilashuollon puolella. Olen myös koulutettu mindfulness-ohjaaja ja työskentelyssä voimme ottaa käyttöön tietoisuustaitoja tai muuta kehon ja mielen yhteyden havainnointia.

Otan vastaan vain täysi-ikäisiä asiakkaita.

Koulutus: Psykologi, mindfulness-ohjaaja, EMDR taso 1
Suuntaus: Integratiivinen
Kela-oikeudet: Ei vielä, valmistuminen 2025
Kiinnostuksen kohteet: Olen kiinnostunut erityisesti ahdistuneisuus - ja mielialapulmista, työkyvyn ylläpitämiseen liittyvistä teemoista, (työ)uupuneiden auttamisesta, fyysisiin sairauksiin sopeutumisen teemoista ja esimerkiksi kipuoireisiin sopeutumisesta.
Palvelut: Psykologit, Psykoterapeuttiopiskelijat
Erikoisosaamisalue
Ahdistus
Masennus
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Traumat ja elämänkriisit
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos
Persoonallisuushäiriöt
Psykoosit
Unihäiriöt
Parisuhdekriisit
Lapsettomuus
Seksuaalisuus
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Työn ohjaus ja urakysymykset
Motivaatio-ongelmat
Vanhuusiän sairaudet ja haasteet
Yksinäisyys

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2019/12/free-icon-female-profile.png

Maria Kolehmainen

Kuopio, Etävastaanotto

Psykoterapeutti (ratkaisukeskeinen)

Työskentelemme yhteistyössä sinulle tärkeiden asioiden parissa. Olen toivomassasi muutoksen rakentumisessa tukenasi.

Maria Kolehmainen

Kuopio | Etävastaanotto

Psykoterapeutti (ratkaisukeskeinen)

Palvelukielet: suomi, englanti

Terapian tavoitteet ja menetelmät suunnittelemme yhdessä. Tarkastellaan opittuja ajatus-ja selviytymistapoja ja niiden tarkoituksenmukaisuutta nykyisessä elämäntilanteessasi. Tutkitaan ja etsitään uusia näkökulmia ja tilannetta helpottavia suhtautumis- ja toimintatapoja joskus konkreettisellakin tasolla , onnistumisiasi ja arvojen ja olemisen tärkeyttä unohtamatta. Tuen sinua luomaan ja elämään riittävän hyvää ja mahdollisimman omannäköistäsi elämää.

Parhaimmillani olen vastavuoroisessa suhteessa, jossa työskentelyilmapiiri on vapaa, luottamuksellinen ja on turvallista puhua ihmisenä olemiseen liittyvistä eri puolista. Kunnioitan jokaisen omaa prosessia ja tapaa rakentaa luottamussuhdetta. Saamani palautteen mukaan asetun ihminen-ihmiseltä tasolle, olen ystävällinen, välittävä, mutkaton ja kannustava.

Asiakaskuntaani ovat aikuiset, jotka kärsivät masennus-ja ahdistusoireista ja erilaiset elämäntilannehaasteet kuten työuupumus.

Koulutus: Psykiatrian sairaanhoitaja, TTM
Suuntaus: Ratkaisukeskeinen
Kela-oikeudet: Yksilöpsykoterapia
Kiinnostuksen kohteet: Ihmisenä olemiseen liittyvä kasvu, keskeneräisyys, mielen toiminta, toipuminen ja toivo
Palvelut: Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Ahdistus
Masennus
Persoonallisuushäiriöt
Psykoosit
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos
Addiktiot
Unihäiriöt
Parisuhdekriisit
Perhesuhdekriisit
Lapsettomuus
LGBTQ
Seksuaalisuus
Työn ohjaus ja urakysymykset
Traumat ja elämänkriisit
Vanhuusiän sairaudet ja haasteet
Neurologiset ongelmat

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2022/02/Roosa-Kristeri-rotated-e1645530262648.jpg

Roosa Kristeri

Kuopio, Etävastaanotto

Psykoterapeuttiopiskelija (integratiivinen)

Tarjoan koulutusterapiaa tutkivalla, tavoitteellisella ja toiveikkuutta vahvistavalla työotteella. Turvallinen ja luottamuksellinen terapiasuhde on tärkeä osa terapiaa.

Roosa Kristeri

Kuopio | Etävastaanotto

Psykoterapeuttiopiskelija (integratiivinen)

Palvelukielet: suomi, englanti

Työskentelyni nojaa luottamukselliseen, turvalliseen ja tasavertaiseen yhteistyösuhteeseen. Minulle on tärkeää lähestyä ja ymmärtää tilannettasi sinun ajatuksistasi ja tunteistasi käsin, jonka rinnalle tuon asiantuntemukseni. Työotettani voi kuvata tutkivana, tavoitteellisena ja toiveikkuutta vahvistavana. Terapeuttina minulle on tärkeää sovittaa työskentelyni mahdollisimman hyvin tarpeitasi ja etenemistahtiasi vastaavaksi. Terapiassa toivon välittäväni myötätuntoa ja sitoutumista yhteiseen terapiaprosessiin. Asiakkaat ovat kuvanneet minua joustavana ja aidosti asiakkaan kokonaisuutena huomioon ottavana -ja kohtaavana terapeuttina.

Integratiiviselle psykoterapialle ominaista on, että terapia räätälöidään asiakkaan yksilölliset tarpeet huomioiden. Integratiivisuudella tarkoitetaan sitä, että terapeutti ei sitoudu ns. koulukuntaisuuteen, vaan toimii asiakaslähtöisesti eri psykoterapiasuuntausten teoriaa, tekniikoita ja menetelmiä hyödyntäen. Keskeistä on myös terapiasuhteeseen huomion kiinnittäminen ja sen kautta hoitaminen. Terapiassa työskentely on keskusteluun painottuvaa sekä terapeutin ja asiakkaan välistä terapiasuhdetta tarkastelevaa. Terapiaan voi kuulua myös kotitehtävien hyödyntäminen työskentelyn tukena sekä erilaisten lomakkeiden täyttäminen esimerkiksi tilanteen kartoittamisessa tai terapian vaikuttavuuden arvioinnissa.

Voit tulla vastaanotolleni hyvin monenlaisten hyvinvointiisi vaikuttavien haasteiden vuoksi. Tällaisia voivat olla esimerkiksi: mielenterveyden häiriöt, mielialaan, sosiaalisiin suhteisiin, itsetuntoon, opiskelu -ja työuupumukseen tai arjen toimintakykyyn liittyvät asiat. Minulla on kokemusta myös neuropsykiatristen erityispiirteiden huomioinnista ja tukemisesta. Työskentelen aikuisten ja yli 16-vuotiaiden nuorten kanssa.

Lämpimästi tervetuloa vastaanotolleni!

Koulutus: Psykoterapeuttikoulutettava (integratiivinen), sosiaalipsykologi(YTM), ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja, seksuaalineuvoja-koulutuksessa.
Suuntaus: Integratiivinen
Kela-oikeudet: Ei vielä, valmistuminen 2024
Kiinnostuksen kohteet: Integratiivinen psykoterapia, sosiaalipsykologia, seksologia, moninäkökulmaisuuden -ja kehollisuuden huomiointi psykoterapiassa, vuorovaikutuksen ilmiöt ja terapiasuhde
Palvelut: Psykoterapeuttiopiskelijat
Erikoisosaamisalue
Ahdistus
Masennus
Seksuaalisuus
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos
Neurologiset ongelmat
Addiktiot
Persoonallisuushäiriöt
Psykoosit
Syömishäiriöt
Unihäiriöt
Parisuhdekriisit
Perhesuhdekriisit
LGBTQ
Työn ohjaus ja urakysymykset
Traumat ja elämänkriisit

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2020/01/male-placeholder-1-e1579088601470.gif

Mika Hintsanen

Kuopio, Etävastaanotto

Psykoterapeuttiopiskelija (psykoanalyyttinen), psykologi

Olen psykologi ja psykoterapeuttiopiskelija psykoanalyyttisessä koulutusohjelmassa. Tarjoan psykologivastaanottoa sekä pitkäkestoisempaa psykoterapeuttista hoitoa.

Mika Hintsanen

Kuopio | Etävastaanotto

Psykoterapeuttiopiskelija (psykoanalyyttinen), psykologi

Palvelukielet: suomi

Olen peruskoulutukseltani psykologi. Teen vastaanottotyötä aikuisten parissa. Työskentely voi tapahtua yksittäisillä psykologikäynneillä tai olla pitkäkestoista terapiaa. Vastaanotollani asioita käsitellään vuorovaikutuksessa keskustellen. Asiakkaalla ja terapeutilla on tässä tasaveroinen rooli, mutta omat tehtävänsä. Asiakas pyrkii tuomaan kokemustaan esille esimerkiksi häntä vaivaavistaan asiosta ja terapeutti kuuntelee, kyselee, eläytyy, kommentoi ja toisinaan auttaa asiakasta suuntaamaan huomiota myös niihin tärkeisiin seikkoihin, jotka ovat jäämässä taustalle, vähemmälle huomiolle. Jokainen terapiasuhde on ainutlaatuinen ja myös siinä tapahtuva kohtaaminen sekä vuorovaikutus.

Tapaamisissa pyritään keskustellen käsittelemään ja tutkimaan henkilökohtaisia, psyykkisiä oireita tai psykologisia ongelmia. Hoitotilanteissa tunnistetaan, koetaan ja tiedostetaan tunteita ja ajatuksia. Keskustelun kohteeksi voivat tulla menneet tapahtumat ja ihmissuhteet, nykyinen elämäntilanne, ajatukset omasta itsestä, psyykkiset oireet tai mm. kokemukset, joita terapiatilanne herättää. Tavoitteena on ymmärtää omaa käyttäytymistä, oireita ja lisätä sisäisiä, psyykkisiä voimavaroja.

Koulutus: Psykologi
Suuntaus: Psykoanalyyttinen
Kela-oikeudet: Ei vielä, valmistuminen 2024
Palvelut: Psykologit, Psykoterapeuttiopiskelijat
Erikoisosaamisalue
Ahdistus
Masennus
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Työn ohjaus ja urakysymykset
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Persoonallisuushäiriöt
Syömishäiriöt
Unihäiriöt
Perhesuhdekriisit
Traumat ja elämänkriisit

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2020/04/free-icon-female-profile-e1588070637149.png

Tiina Konu

Kuopio, Etävastaanotto

Psykologi, psykoterapeuttiopiskelija (kognitiivinen käyttäytymisterapia)

Olen psykologi ja kognitiivisen käyttäytymisterapian opiskelija. Terapeuttina olen aktiivinen mutta lempeä, rohkaisten ja tukien asiakasta kohti muutosta.

Tiina Konu

Kuopio | Etävastaanotto

Psykologi, psykoterapeuttiopiskelija (kognitiivinen käyttäytymisterapia)

Palvelukielet: suomi

Psykoterapeuttina olen aktiivinen, ihmettelevä ja myötäelävä. Asiakastyössä minulle on tärkeää asiakkaan tavoitteista lähtevä työskentely ja asiakkaan todellinen kohtaaminen. Kannustan ja tuen asiakasta muutokseen. Työskentelyni pohjautuu kognitiivisen käyttäytymisterapian viitekehyksen tutkittuihin työmenetelmiin. Käytän työssäni apuna myös hyväksymis- ja omistautumisterapian työmenetelmiä.

Tavoitteet ovat tärkeässä osassa työskentelyä. Ne laaditaan yhdessä asiakkaan kanssa työskentelyn alussa, samalla miettien keinoja niiden saavuttamiseen. Ajattelen, ettei asiakas ole koskaan irrallaan menneisyydestään, vaan menneisyyden tapahtumat vaikuttavat siihen, miten nykyhetkessä toimimme. Tämän vuoksi myös elämänhistoriaa käydään läpi ja sitä jäsennetään tapauskuvausmallin avulla. Terapian vaikuttauttavuutta seurataan työskentelyn aikana erilaisin mittarein. Työskentelyyn kuuluu myös erilaiset kotitehtävät.

Olen koulutukseltani psykologi ja työskennellyt aikuispsykiatrialla, lastenpsykiatrialla ja kehitysvamma-alalla vuodesta 2014 lähtien. Työni kautta erityisen tuttuja teemoja ovat erilaiset ahdistuneisuuteen, mielialaan ja psykooseihin liittyvät teemat. Omaistyö on minulle tärkeää ja otan mielelläni vastaan mielenterveyskuntoutujien omaisia. Intohimonani on myös urheilupsykologia ja siihen liittyvät teemat

Koulutus: Psykologi, psykoterapeuttiopiskelija (kkt)
Suuntaus: Kognitiivinen käyttäytymisterapia
Kela-oikeudet: Ei vielä, valmistuminen 12/2023
Kiinnostuksen kohteet: Ahdistushäiriöt, erilaiset elämänkriisit ja stressaavat elämäntilanteet. Olen kiinnostunut työskentelemään myös ihmisten kanssa, joiden läheinen on sairastunut psyykkisesti.
Palvelut: Psykoterapeuttiopiskelijat
Erikoisosaamisalue
Ahdistus
Psykoosit
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Addiktiot
Masennus
Persoonallisuushäiriöt
Unihäiriöt
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Työn ohjaus ja urakysymykset
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Traumat ja elämänkriisit
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos
Neurologiset ongelmat

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2022/07/Katja-Kivinen.jpg

Katja Kivinen

Kuopio, Etävastaanotto

Psykiatri, psykoterapeutti (psykodynaaminen)

Psykoterapeuttina minua kiinnostaa sisäinen maailmasi, jonka asiantuntija ja löytöretkeilijä-tutkija sinä olet. Tulen sinne kanssakulkijaksesi. Tervetuloa seikkailuun!

Katja Kivinen

Kuopio | Etävastaanotto

Psykiatri, psykoterapeutti (psykodynaaminen)

Palvelukielet: suomi

Olen ammatiltani psykoterapeutti ja lastenpsykiatrian erikoislääkäri. Työskentelytapanani on psykodynaamista viitekehystä myötäilevä yksilöpsykoterapia. Psykoterapia on mahdollisuus jokaiselle, joka tavoittelee entistä parempaa itsetuntemusta, pyrkien löytämään omaa eheyden kokemustaan, sairaudesta tai elämän vastoinkäymisistä huolimatta.

Terapeuttina olen rauhallinen ja myötätuntoinen kuuntelija. Tuen terapiasuhteessa tutkivaa ja kunnioittavaa asettumista esille nousevia havaintoja kohtaan. Kokemuksena työskentelyssä voi saavuttaa turvallista mutta samalla luovaa tilaa jaetulle yhteiselle ymmärrykselle ja uuden näkökulman mahdollisuudelle.

Elämänmuutostilanteet ihmisen eri ikävaiheissa ja monenlaisten vuorovaikutusilmiöiden kanssa työskentely ovat läheisiä osaamisalueitani. Psykodynaaminen ja tiedostava elämänkaariajattelu on keskeistä terapeutin työssäni.

Psykoterapia-arvio (noin 1-3 käyntiä) sisältää tutustumisen ja yhteisen asettumisen aihepiirin äärelle. Hoidolliset käynnit etenkin pitkässä terapiassa pyritään sopimaan siten, että käyntiajat toistuvat säännöllisinä suht samaan aikaan viikossa. Teen ajankohtaisesti vain etävastaanottoa.

Pyydän ystävällisesti huomioimaan, että lääkehoidon arviota ja seurantaa koskevan hyvän hoitotavan mukaisesti en uusi tai määrää vahvoja kipulääkkeitä ja rauhoittavia lääkkeitä tai lyhyessä hoitosuhteessa uusi tai tee PKV-lääkemääräyksiä.

Työkokemus lastenpsykiatrian erikoisalalta, lastenpsykiatrian erikoislääkärinä pääasiassa polikliinisessa työssä.

Kaikenikäiset psykoterapia-asiakkaat ovat tervetulleita. Kelan yksilöpsykoterapia 16-67 -vuotiaat. Lastenpsykiatrinen, ei-kiireellinen arviointi ja lausuntotyö tarvittaessa.

Koulutus: Lääketieteen lisensiaatti, lastenpsykiatrian erikoislääkäri, lasten ja nuorten yksilöpsykoterapeutti
Erikoistuminen: Lasten ja nuorten yksilöpsykoterapia
Suuntaus: Psykodynaaminen
Kela-oikeudet: Yksilöpsykoterapia
Kiinnostuksen kohteet: Olen kiinnostunut varhaisen vuorovaikutuksen ja kiintymyssuhteen merkityksestä ihmisen elämässä, kasvussa ja kehityksessä. Syvällisesti tunnen mielenkiintoa yksilön sisäisen maailman, minäkokemuksen ja vuorovaikutussuhteiden merkityksellisyyteen.
Palvelut: Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Addiktiot
Ahdistus
Masennus
Persoonallisuushäiriöt
Psykoosit
Syömishäiriöt
Unihäiriöt
Parisuhdekriisit
Perhesuhdekriisit
Seksuaalisuus
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Työn ohjaus ja urakysymykset
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Traumat ja elämänkriisit
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2020/01/Headshot-Placeholder-male-e1649763219489.png

Hannu Hätinen

Kuopio, Etävastaanotto

Psykoterapeutti (psykodynaaminen)

Elämänkatsomus perustuu lähimmäisen rakkauteen ja siksi yritän hyväksyä asiakkaan juuri sellaisena kun hän on. Pyrin olemaan samalla tasolla ja lähellä asiakasta.

Hannu Hätinen

Kuopio | Etävastaanotto

Psykoterapeutti (psykodynaaminen)

Palvelukielet: suomi

Olen terapeuttina tilaa antava ja rauhallinen. Lähden siitä, että asiakas on lähtökohtaisesti myötätuntoinen enkä tuomitse ketään vain tekojen pohjalta. Annan tilaa enkä väkisin yritä puskea jotakin tavoitetta kohti, jos asiakas ei ole siihen vielä valmis. Annan asiakkaalle mahdollisuuden vaihtaa terapeuttia jos asiakas kokee, että en kykene antamaan apua asiakkaan alussa esittämän tavoitteen mukaisesti. Tai se, että asiakas kokee, että henkilökemiat eivät sovi yhteen. Pitkän kokemuksen omaavana terapeuttini en hätkähdä juuri mistään istunnon aikana nousevia asioita. Arvostan asiakasta ja tuen hänen toipumistaan. Elämänkatsomukseni perustuu lähimmäisen rakkauteen ja siksi yritän hyväksyä asiakkaan juuri sellaisena kun hän on. Pyrin olemaan samalla tasolla asiakkaan kanssa.

Asiakkaan kanssa käydään perinpohjaisesti, mikä hänen mielestä on tulosyy vastaanotolle. Käymme yhdessä läpi terapian tavoitteet ja suunnitelman. Käytän työssäni verkostokarttaa tai sukupuuta, mikä piirretään asiakkaan kertomuksen pohjalta. Verkostokartan ja sukupuun tehtävänä on visualisoida asiakkaalle verkoston tai perhesuhteiden solmukohtia. En yleensä tarjoa valmiita ratkaisuja, vaan anna asiakkaan työstää asioita mitkä nousevat istunnon aikana esille. Tarkoitus on, että asiakas ratkaisee ongelman. Pyrin olemaan lähinnä keskustelun ohjaajana. Joskus annan asiakkaalle pohdittavaa seuraavaa istuntoa varten.

Työskentelen aikuisten ja yli 16-vuotiaiden nuorten kanssa. Olen kiinnostunut etenkin työuupumuksesta sekä työpaikan vuorovaikutusongelmista. Työskentelen myös perhe- ja parisuhdeongelmista kärsivien kanssa.

Koulutus: Sosionomi, työnohjaaja
Suuntaus: Psykodynaaminen, kognitiivinen
Kela-oikeudet: Yksilöpsykoterapia, perheterapia
Kiinnostuksen kohteet: Työterveys ja traumatisoituneet potilaat
Palvelut: Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Perhesuhdekriisit
Työn ohjaus ja urakysymykset
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Ahdistus
Masennus
Parisuhdekriisit
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Traumat ja elämänkriisit
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2023/02/Mika-Tervonen.jpg

Mika Tervonen

Kuopio, Etävastaanotto

Psykoterapeutti (perheterapia)

Perheterapeutti. Olen tilaa antava, rauhallinen kuuntelija sekä asiakkaita avoimesti kohtaava. Tapaan pareja, perheitä sekä yksilöasiakkaita.

Mika Tervonen

Kuopio | Etävastaanotto

Psykoterapeutti (perheterapia)

Palvelukielet: suomi

Olen terapeuttina tilaa antava, yhdessä asiakkaiden kanssa asioita tutkiva sekä pohtiva. Pyrin luomaan turvallisen tilan pohtia sekä jakaa asioita. Olen rauhallinen, positiivinen ja avoin. Työskentelyssäni on keskeistä uusien näkökulmien sekä vaihtoehtojen tarjoaminen. Myös asiakkaiden vahvuudet ja niiden vahvistaminen kuuluu työotteeseeni. Minulle tärkeää on säilyttää asiakkaan toimijuus.

Käyttämäni menetelmät ja tavat toimia riippuvat asiakkaan tilanteesta ja siitä, mihin hän tulee hakemaan tukea tai apua. Terapiaprosessin alussa kartoitan yhdessä asiakkaan kanssa tarpeet ja toiveet terapialle, mihin apua toivotaan. Yhdessä sovimme myös tavat työskennellä terapian aikana sekä terapian keston. Teen sekä yksittäisiä tapaamisia että pidempiä terapioita.

Olen työskennellyt 20 vuoden ajan perheiden parissa lastenpsykiatrian osastolla sekä poliklinikalla, viime vuosina työskennellyt perheiden kanssa vuorovaikutushoitojaksoilla.

Perheterapeuttina työskentelen sekä lasten että aikuisten kanssa.

Koulutus: Psykoterapeutti (erityistason perheterapeutti)
Suuntaus: erityistason perheterapia
Kela-oikeudet: Perheterapia
Palvelut: Pari- ja perheterapeutit, Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Ahdistus
Masennus
Parisuhdekriisit
Perhesuhdekriisit
Lapsettomuus
Työn ohjaus ja urakysymykset
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Yksinäisyys
Addiktiot
Persoonallisuushäiriöt
Psykoosit
Seksuaalisuus
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Motivaatio-ongelmat
Traumat ja elämänkriisit
Vanhuusiän sairaudet ja haasteet
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos
Neurologiset ongelmat

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2020/11/Tanja-Hiekkataipale-rotated-e1606378891603.jpg

Tanja Hiekkataipale

Kuopio, Etävastaanotto

Psykoterapeutti (kognitiivinen)

Terapeuttina olen sekä aktiivinen keskustelija ja kyselijä, mutta myös tilaa antava ja sinun polkuasi kunnioittava.

Ei uusia asiakkaita. Ajanvaraus vain nykyisille asiakkaille.

Tanja Hiekkataipale

Kuopio | Etävastaanotto

Psykoterapeutti (kognitiivinen)

Palvelukielet: suomi

Terapeuttina olen sekä aktiivinen keskustelija ja kyselijä, mutta myös tilaa antava ja sinun polkuasi kunnioittava. Vaikka suuntaukseni on kognitiivinen, hyödynnän myös muita terapiasuuntauksia. Minulle on tärkeintä, että tulet kohdatuksi, kuulluksi ja ymmärretyksi. Terapiassa voi käyttää erilaisia menetelmiä; työkirjoja, kotitehtäviä tai vaikka päiväkirjaa, jonka avulla tavoitesuuntautunut työskentely toteutuu sinun näköisesti ja sinun voimavarojasi hyödyntäen. Emme voi muuttaa menneisyyttämme, mutta voimme muokata käsityksiämme ja kokemuksiamme siitä sekä oppia siitä jotain uutta!

Menetelmällisesti käytössä ovat monenlaiset työkirjat, välitehtävät ja kotitehtävät. Kognitiivinen psykoterapia perustuu keskusteluun, mutta musiikin kuuntelu, piirtäminen ja kirjoittaminen sekä esimerkiksi valokuvien käyttäminen osana terapiaa on mahdollista. Ihan sen mukaisesti, mikä on itselle helpoin ja luontaisin tapa käsitellä asioita ja tuoda ilmiöitä esille.

Olen työskennellyt aikuispsykiatrian osastolla, nuorisopsykiatrian poliklinikalla, lastenkodissa ja tehnyt lastensuojelun tehostettua perhetyötä. Olen myös työskennellyt mielenterveys- ja päihdekuntoutujien asumispalveluyksikössä. Olen koulutettu esimies ja tehnyt esimiestyötä yli 10 vuotta. Olen kouluttautunut seksuaalineuvojaksi ja nepsy-valmentajaksi. Olen kohdannut ihmisiä hyvin monenlaisessa elämäntilanteessa ja -vaiheessa, joka on iso voimavara omassa työskentelyotteessani. Työskentelen nuorten ja aikuisten kanssa.

Ei uusia asiakkaita. Ajanvaraus vain nykyisille asiakkaille.

Koulutus: Psykoterapeutti (kognitiivinen), seksuaalineuvoja, nepsy-valmentaja koulutuksessa
Erikoistuminen: Nuoret
Suuntaus: Kognitiivinen
Kela-oikeudet: Yksilöpsykoterapia
Kiinnostuksen kohteet: Seksuaalineuvoja, nepsy-valmentaja, perhetyön koulutus (lastensuojelun tehostetun perhetyön osaaminen)
Palvelut: Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Parisuhdekriisit
Perhesuhdekriisit
Lapsettomuus
LGBTQ
Seksuaalisuus
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Motivaatio-ongelmat
Addiktiot
Ahdistus
Masennus
Persoonallisuushäiriöt
Psykoosit
Syömishäiriöt
Unihäiriöt
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Työn ohjaus ja urakysymykset
Itsetunto ja itsevarmuus
Traumat ja elämänkriisit
Vanhuusiän sairaudet ja haasteet
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2020/04/free-icon-female-profile-e1588070637149.png

Outi Kaarre

Etävastaanotto, Useita toimipisteitä

Nuorisopsykiatri, psykoterapeuttiopiskelija (Kognitiivinen käyttäytymisterapia)

Psykiatrina ja terapeuttina olen helposti lähestyttävä, aktiivinen ja avoin. Työskentelyssä on tärkeää rakentaa luottamuksellinen, toimiva yhteistyösuhde.

Ei uusia asiakkaita. Ajanvaraus vain nykyisille asiakkaille.

Outi Kaarre

Etävastaanotto | Useita toimipisteitä

Nuorisopsykiatri, psykoterapeuttiopiskelija (Kognitiivinen käyttäytymisterapia)

Palvelukielet: suomi

Tarjoamani terapia on koulutuspsykoterapiaa eli psykoterapeuttikoulutukseen kuuluvaa, opiskeluaikana tehtävää terapiaa. Työskentelen nuoruusikäisten ja aikuisten parissa. Minulla on laaja-alainen työkokemus psykiatrialta. Psykiatrina ja terapeuttina olen helposti lähestyttävä, aktiivinen ja avoin. Työskentelyssä on tärkeää rakentaa luottamuksellinen, toimiva yhteistyösuhde.

Psykiatrina teen mm. diagnostisia selvittelyjä sekä kuntoutuspsykoterapia- ja muita hoidon/kuntoutuksen tarpeen arvioita. Minulle voi varata myös etävastaanottoaikoja.

Huomioithan ystävällisesti, että emme uusi rauhoittavia lääkkeitä, vahvoja kipulääkkeitä, emmekä määrää ensikäynnillä PKV-lääkkeitä.

Hinnat:
45 minuutin käynti 165 €
B-lausunto 120 €

Ei uusia asiakkaita. Ajanvaraus vain nykyisille asiakkaille.

Koulutus: Nuorisopsykiatrian erikoislääkäri, oikeuspsykiatriaan erikoistuva lääkäri, psykoterapeuttiopiskelija
Suuntaus: Kognitiivinen käyttäytymisterapia
Kela-oikeudet: Ei vielä, valmistuminen 2024
Palvelut: Psykiatrit
Erikoisosaamisalue
Addiktiot
Ahdistus
Masennus
Persoonallisuushäiriöt
Psykoosit
Syömishäiriöt
Unihäiriöt
LGBTQ
Seksuaalisuus
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Työn ohjaus ja urakysymykset
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Traumat ja elämänkriisit
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos
Neurologiset ongelmat

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2020/09/Minna-Kemppainen-e1601376104170.jpg

Minna Kemppainen

Kuopio, Etävastaanotto

Psykoterapeutti (yli 13-vuotiaiden psykodynaaminen psykoterapia)

Terapiatyöskentelyssä on tärkeää, että koet tulleesi ymmärretyksi, kuulluksi ja nähdyksi. Kuljen rinnallasi luotettavasti, turvallisesti ja rauhallisesti myötäeläen.

Ei uusia Kela-asiakkaita

Minna Kemppainen

Kuopio | Etävastaanotto

Psykoterapeutti (yli 13-vuotiaiden psykodynaaminen psykoterapia)

Palvelukielet: suomi

Olen terapeuttina tilaa antava, myötäelävä ja rauhallinen. Minulle on tärkeää, että potilas kokee tulevansa ymmärretyksi, kuulluksi ja nähdyksi. Pidän tärkeänä panostaa hyvän, luottamuksellisen työskentelyilmapiirin luomiseen.

Turvallisessa tilassa potilaan on hyvä työskennellä, ymmärtää omia psyykkisiä oireitaan ja kipukohtiaan, vaikka käyttäytymisen pulmiaan tai ihmissuhdevaikeuksiaan. Terapeuttina annan potilaalle tilaa, psyykkisiä prosesseja ei voi kiirehtiä. Arvostan potilaan omaa prosessia, omien ajatusten ja tunteiden tunnistamista, kokemista ja tiedostamista, jonka avulla on mahdollisuus voimaantua ja luopua esim. psyykkistä kipua tuottavista oireista.

Olen tehnyt psykoterapeuttisia elementtejä sisältävää hoitosuhdetyötä 30 vuotta, vuodesta 2011 lähtien poliklinikalla perehtyen etenkin nuorten (13-20-vuotiaiden) hoitoon. Kliinistä kokemusta syömishäiriöisten ja mm. somaattisesti sairastavien nuorten hoitamisen osalta. Työskentelen mielelläni aikuisten ja etenkin yli 13-vuotiaiden nuorten kanssa, nuoruusiän kehityksellisten haasteiden ratkaiseminen etenkin kiinnostaa.

Ei uusia Kela-asiakkaita

Koulutus: Psykiatrinen sairaanhoitaja, psykodynaamisen lasten -ja nuorten psykoterapian psykoterapeutti
Suuntaus: Psykodynaaminen
Kela-oikeudet: Yksilöpsykoterapia, vanhempien ohjauskäynnit (16-25 vuotiailla)
Kiinnostuksen kohteet: Nuorten hoito, syömishäiriöt ja yleissairaalapsykiatristen potilaiden hoito
Palvelut: Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Addiktiot
Ahdistus
Masennus
Persoonallisuushäiriöt
Psykoosit
Syömishäiriöt
Unihäiriöt
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2020/04/free-icon-female-profile-1-e1588232757509.png

Anniina Piironen

Kuopio, Etävastaanotto

Psykoterapeutti (Kognitiivinen käyttäytymisterapia)

Psykoterapeuttina työskentelytapani on aktiivista yhteistyötä asiakkaan kanssa. Työskentelyssäni käytän monipuolisesti kognitiivisen käyttäytymisterapian menetelmiä.

Ei uusia KELA-asiakkaita

Anniina Piironen

Kuopio | Etävastaanotto

Psykoterapeutti (Kognitiivinen käyttäytymisterapia)

Palvelukielet: suomi

Psykoterapeuttina olen aktiivinen, tutkiva, ennakkoluuloton ja salliva. Minulle tärkeitä arvoja asiakastyössä on luottamuksellisuus, kunnioitus ja läsnäolo sekä asiakkaan tavoitteiden mukainen työskentely. Työskentelyni pohjautuu kognitiivisen käyttäytymisterapian viitekehykseen ja käytän viitekehykseni mukaisia tutkittuja työmenetelmiä monipuolisesti työskentelyni pohjana.

Kognitiivisen käyttäytymisterapian viitekehyksen mukaisesti työskentelyn alussa asiakkaan kanssa laaditaan tavoitteet, joihin työskentelyllä pyritään vaikuttamaan. Asiakkaan tilanteesta tehdään käyttäytymisanalyysi, jolla pyritään saamaan näkyväksi asiakkaan tilanne, toimintatavat sekä ongelmakäyttäytymiseen vaikuttavat tekijät. Kognitiivisen käyttäytymisterapian menetelmiä käytän työskentelyssä asiakkaan tarpeiden ja tavoitteiden mukaisesti. Terapeuttina pidän tärkeänä, että työskentelyn vaikuttavuutta seurataan säännöllisesti erilaisten mittarien avulla. Tarpeenmukaisesti työskentelyyn kuuluu kotitehtäviä ja arjessa tehtävät harjoitukset.

Olen koulutukseltani psykoterapeutti, neuropsykiatrinen valmentaja sekä sosionomi. Olen työskennellyt lastensuojelun eri tehtävissä yli kymmenen vuotta. Viimeiset 8 vuotta olen toiminut myös yrittäjänä ja esimiehenä. Työni kautta minulle on tuttuja teemoja nuoruusiän haasteet, vaikeahoitoiset psykiatriset ja neuropsykiatriset ongelmat, vanhemmuuden haasteet sekä erilaiset työelämään ja työyhteisöihin liittyvät haasteet ja vuorovaikutukseen liittyvät ilmiöt.

Pitkiin terapioihin en tällä hetkellä ota asiakkaita pelkästään etäyhteydellä.

Ei uusia KELA-asiakkaita

Koulutus: Psykoterapeutti, neuropsykiatrinen valmentaja, EMDR 1-taso, sosionomi (amk)
Suuntaus: Kognitiivinen käyttäytymisterapia
Kela-oikeudet: Yksilöpsykoterapeutti
Kiinnostuksen kohteet: Ammatillisesti minua kiinnostaa erityisesti häpeä ilmiönä, vuorovaikutukseen liittyvät ongelmat, sosiaalinen jännittäminen sekä työmenetelmistä hyväksymis- ja omistautumisterapian (HOT), dialektisen käyttäytymisterapian sekä skeematerapian menetelmät.
Palvelut: Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Ahdistus
Masennus
Persoonallisuushäiriöt
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Addiktiot
Psykoosit
Syömishäiriöt
Unihäiriöt
Parisuhdekriisit
Perhesuhdekriisit
Lapsettomuus
LGBTQ
Seksuaalisuus
Työn ohjaus ja urakysymykset
Motivaatio-ongelmat
Traumat ja elämänkriisit
Vanhuusiän sairaudet ja haasteet
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos
Neurologiset ongelmat

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2022/03/Elena-Alander-e1654581513433.jpg

Elena Ålander

Kuopio, Etävastaanotto

Psykoterapeutti (ratkaisukeskeinen)

Asiakastilanne: Otan tällä hetkellä uusia asiakkaita lyhytterapiaan.

Ei uusia Kela-asiakkaita

Elena Ålander

Kuopio | Etävastaanotto

Psykoterapeutti (ratkaisukeskeinen)

Palvelukielet: suomi

Psykoterapiassa käsittelemme sinulle tärkeitä, mieltäsi painavia ja haastavia asioita ratkaisukeskeisesti toiveikkuutta ylläpitäen ja erilaisia näkökulmia tutkien.

Terapeuttina olen kuunteleva, aktiivinen kyselijä, suorapuheinen, rohkaiseva ja kannustava. Psykoterapeuttisessa keskustelevassa yhteistyösuhteessa keskityn mielen hyvinvoinnin edistämiseen ja asiakkaan omien voimavarojen etsimiseen ja vahvistamiseen. Toiveikkuuden lisääminen ja ylläpitäminen sekä tarvittaessa uusien näkökulmien löytäminen ovat tavoitteena koko terapiaprosessin ajan. Arvostan asiakkaan ainutlaatuisuutta ja pidän tärkeänä luottamuksellisuutta sekä asiakkaan aitoa ja arvostavaa kohtaamista.

Terapian aluksi kartoitetaan aina asiakkaan omat toiveet ja tavoitteet, joiden pohjalta terapiaprosessia suunnataan kohti toivotunlaista tilannetta. Menetelminä käytän pääasiassa keskustelua sekä erilaisia tehtäviä asiakkaan omien voimavarojen ja kiinnostuksen mukaan. Tarpeen mukaan voimme käyttää erilaisia kartoituslomakkeita, tunnetaitokortteja, mielikuvaharjoituksia, rentotumis- tai altistusharjoituksia. Tapaamisia voidaan järjestää sekä toimistolla että etävastaanottona.

Olen ratkaisukeskeinen psykoterapeutti ja taustalla minulla on kognitiiviset hoitosuhdekoulutukset sekä ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja koulutus.

Olen työskennellyt nuorten ja heidän vanhempiensa sekä nuorten aikuisten kanssa erikoissairaanhoidossa psykiatrialla ja ennaltaehkäisevässä mielenterveystyössä yli 20 vuotta. Lisäksi työkokemusta on psykiatrian puolelta kriisi-, akuutti- ja kuntouttavasta työstä, sekä avohoidosta että osastoilta. Psykiatrisen sairaanhoitajan toimen ohella olen toiminut yksityisenä psykoterapeuttina 3 vuotta.

Työskentelen mielelläni nuorten, nuorten aikuisten ja aikuisten kanssa. Kelan tukemaa kuntoutuspsykoterapiaa tarjoan yli 16-vuotiaille.

Ei uusia Kela-asiakkaita

Koulutus: Psykoterapeutti, ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja, psykiatrian erikoissairaanhoitaja
Suuntaus: Ratkaisukeskeinen
Kela-oikeudet: Yksilöpsykoterapia
Kiinnostuksen kohteet: Ahdistuneisuus ja mielialapulmat, elämän kriisi- ja muutostilanteet, työ-ja opiskelukyvyn ylläpitämiseen liittyvät asiat, nuoren kehitykseen ja kasvuun liittyvät haasteet, motivaatiohaasteet, psyykkisen hyvinvoinnin tukeminen.
Palvelut: Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Ahdistus
Masennus
Persoonallisuushäiriöt
Perhesuhdekriisit
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Yksinäisyys
Addiktiot
Psykoosit
Syömishäiriöt
Unihäiriöt
Työn ohjaus ja urakysymykset
Traumat ja elämänkriisit
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.