Kouvola | Terapiatalo Noste
(09) 3158 9154

tai s-postitse: asiakaspalvelu (ät) terapiatalonoste.fi

Asiakaspalvelumme on auki ma-to 9-17 ja pe 9-16

Kouvola

Toimipaikan tiedot

Osoite: Käsityöläiskatu 4, 3. kerros, 45100 Kouvola

Palvelut

Yksilöpsykoterapia, pari- ja perheterapia.

Sijainti ja saapuminen

Näet ajanvaraussivulta erikseen etä- ja läsnävastaanottoajat kunkin terapeutin kohdalta. Erityisjärjestelyissä olethan yhteydessä sähköpostitse terapeuttiisi ([email protected]).

Kouvolan toimipiste sijaitsee osoitteessa Käsityöläiskatu 4, 3. kerros. Toimipiste sijaitsee samassa rakennuksessa kuin Terveystalo. Rakennuksen vieressä on iso parkkitila, joka on maksullinen.

Asiakaskohtaaminen ja yhteys

Voit ottaa yhteyttä meihin kaikissa kysymyksissäsi Nosteen asiakaspalvelun kautta, puh. (09) 315 89154.

Lämpimästi tervetuloa Nosteen Kouvolan toimipisteeseen!

Huom. Hinnat saattavat vaihdella terapeutti- ja toimipistekohtaisesti.

Kouvolan lähiympäristö
Kouvolan toimipisteen sisääkäynti
https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2020/10/01_rintakuva-e1602481757954.jpg

Terhi Mäkinen

Kouvola, Etävastaanotto

Psykoterapeutti (voimavarakeskeinen, pari- ja perheterapia)

Terapiassa tutkitaan ja ymmärretään nykytilaa yhdessä, etsitään lisää tilaa ja sopivia vaihtoehtoja. Otan mielelläni vastaan myös yksilöasiakkaita.

Terhi Mäkinen

Kouvola | Etävastaanotto

Psykoterapeutti (voimavarakeskeinen, pari- ja perheterapia)

Palvelukielet: suomi

Yksilöasiakkaat ovat lämpimästi tervetulleita lyhytterapiakäynneille.

Työotteeni on rauhallinen ja kuunteleva, olen myös aktiivinen huomioiden esiinnostaja. Tutkitaan ja ymmärretään yhdessä, mistä kaikesta saattaisi olla kysymys ja millä kaikilla tavoilla pulmallista tilannetta tai oloa voisi helpottaa. Aina ei tarvita suuria muutoksia, ehkä etsitään sopivaa tapaa olla hetkessä. Suhteiden terapeuttina olen kanssanne tutkimassa suhteita toinen toisiinne ja suhteita erilaisiin asioihin tai ilmiöihin. Minulla on kokemusta siitä, että pitkäkestoisiinkin tilanteisiin voi löytyä uusia tapoja suhtautua tai lisää erilaisia käytäntöjä lähestyä. Suhteet perustuvat vuorovaikutustapoihin, joskus niiden kaiut tulevat sukupolvien ketjusta, joita voimme rauhassa tutkia. Sukupolvien ketjuissa saattaa olla myös huomaamatta jäänyttä voimaa ja onnistumisia. Traumojen tuomat haasteet sekä neuropsykiatriset tavat nähdä maailmaa ovat minulle tuttuja. Nähdyksi tuleminen ja kehollisuus ovat merkityksellisiä asioita.

Tapaamisen kulusta ja työskentelytavoista sovitaan yhdessä. Tärkeää on joka kerralla mahdollisimman vahva turvallisuuden ja luottamuksen tunne, jolloin on mahdollista tutkia hyvinkin haasteellisia ajatuksia, tunteita tai huomioita. Työskentelyssäni korostuu avoimmuuden merkitys sekä sen arviointi, vastaavatko tapaamisemme tarpeitanne ja kuinka koette tulleenne kuulluksi minulle ja toisillenne.

Peruskoulutukseltani olen psykiatrinen sairaanhoitaja ja olen työskennellyt vuodesta 2002 psykiatrisessa sairaalassa osastoilla ja poliklinikoilla. Julkisen puolen kokemus minulla on aikuisten akuuttipsykiatriasta, geropsykiatriasta, yleissairaalapsykiatriasta sekä lastenpsykiatriasta, jossa olen työskennellyt vuodesta 2008 alkaen. Keväällä -22 valmistun varhaisen vuorovaikutuksen psykoterapiakoulutuksesta. Työskentelen mielelläni kaikenikäisten asiakkaiden kanssa, parisuhteet sekä vauvaa odottavat perheet ja pikkulapsiperheet ovat lähellä sydäntäni, mutta yhtälailla muut lapselliset tai lapsettomat perheet ja itselliset ihmiset ovat loputon kiinnostukseni kohde. Halu kohdata ihminen ihmisenä.

Koulutus: Pari- ja perheterapian psykoterapeutti, psykiatrinen sairaanhoitaja AMK, varhaisen vuorovaikutuksen psykoterapeuttiopiskelija, voimauttavan valokuvan koulutus, synnytysvalmentaja
Suuntaus: Voimavarakeskeinen dialoginen pari- ja perhepsykoterapia
Kela-oikeudet: Pariterapia, perheterapia 16-67-vuotiaille, nuorten terapioihin liittyen vanhempien ohjauskäynnit.
Kiinnostuksen kohteet: Traumanäkökulma, vanhemmuuden tukeminen, raskaudenaikaiset pelot, synnytyspelko, neuropsykiatriset kysymykset sekä erilaiset mielenterveydenhäiriöt
Palvelut: Muut ammattilaiset, Pari- ja perheterapeutit
Erikoisosaamisalue
Ahdistus
Masennus
Persoonallisuushäiriöt
Psykoosit
Parisuhdekriisit
Perhesuhdekriisit
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Työn ohjaus ja urakysymykset
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Traumat ja elämänkriisit
Vanhuusiän sairaudet ja haasteet
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos
Addiktiot
Syömishäiriöt
Unihäiriöt
Lapsettomuus
LGBTQ
Seksuaalisuus
Motivaatio-ongelmat
Yksinäisyys

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2021/01/Pasi-Korhonen-e1622031315550.jpg

Pasi Korhonen

Kouvola, Lappeenranta, Etävastaanotto

Psykoterapeutti (pari-ja perhepsykoterapeutti ET), Seksuaaliterapeutti

Olen aktiivinen, luova, käytän huumoria tarpeen mukaan, olen jämpti mutta tilaa antava, rauhallinen, pohtiva. Vahvuutenani on positiivinen ja tasavertainen ote.

Pasi Korhonen

Kouvola | Lappeenranta | Etävastaanotto

Psykoterapeutti (pari-ja perhepsykoterapeutti ET), Seksuaaliterapeutti

Palvelukielet: suomi, englanti

Olen aktiivinen, luova, käytän huumoria tarpeen mukaan, olen jämpti mutta tilaa antava, rauhallinen, pohtiva.
En ole kaiken tietävä, luon tilaa asiakkaan/asiakkaiden pohdinnalle ja autan heitä löytämään omat ratkaisut. Ymmärretään historiaa, mahdollistetaan uuden luominen ja luottamuksen luominen, pyrin luovaan ja jämäkkään otteeseen. Ihminen tulee kuulluksi erikseen ja yhdessä, parisuhteessa pohditaan asioita, luodaan tilaa, toiveita, ajatuksia. Annetaan tilaa tunteille, ajatuksille, tuetaan positiivisia ajatuksia ja löydetään toivoa. Olen puolueeton ja suorapuheinen sellaisissa asioissa joissa täytyy asia tuoda esiin selkeästi. Seksuaalineuvonnassa/Seksuaaliterapiassa pyrin luovaan ja asioiden kohtaamiseen/ymmärtämiseen ja auttamaan löytämään asioihin oma tie. Vahvuutenani on positiivinen ote, moninainen tieto asioista, jämäkkyys, selkeäsanaisuus, voimavarojen ja toivon löytyminen.

Kaikkien kanssa yleensä teen jonkinlaisen aluksi sukupuun, mistä tulee, vähän historiaa. Mikä juuri nyt saanut tulemaan terapiaan, ajankohtaiset asiat. Tavoitteet-suunnitelma-arviointi jossain vaiheessa. Käytän myös nelikenttäanalyysia, voimavaroja-haasteita-mahdollisuuksia-esteitä systeemiä. Parien ja perheiden kanssa sukupuu, historia, tehtäviä liittyen omaan pohdintaan, yhteiseen pohdintaan ,kotitehtäviä mm. pohdintoja ja kirjallisuuden lukemista. Myös rentoutuminen, DKT-harjoitukset , tietoinen läsnäolo. Käytän paljon fläppitaulua. Seksuaalineuvonnassa/Seksuaaliterapiassa kuvat, harjoitteet, fysiologia/anatomia ja myös ihan tiedon jakaminen. Työskentelen nuorten, aikuisten ja parien ja perheiden kanssa. Kiinnostuksen kohteena parit-perheet, seksuaalisuuteen liittyvät asiat. Myös käyttäytymiseen, syömishäiriöihin liittyvät asiat. Teen myös kotikäyntejä jonkin verran. Olen työskennellyt nuorten ja perheiden kanssa yli 20 vuotta nuorisopsykiatriassa ja lisäksi parien kanssa yli 10 vuotta. Lähisuhdeväkivallan ja sen eri muotojen kanssa olen tehnyt töitä 5 vuotta.

Olen toiminut YK-rauhanturvaajana UNIFIL-operaatiossa Libanonissa 1988-1989.

Koulutus: Psykiatrinen sh, pari-ja perhepsykoterapeutti (ET), seksuaaliterapeutti
Erikoistuminen: Pari- ja perheterapia, seksuaaliterapia
Suuntaus: Systeeminen
Kela-oikeudet: Pari- ja perheterapia, vanhempien ohjauskäynnit, Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus (parit, perheet)
Kiinnostuksen kohteet: nuoret, parit-ja perheet-seksuaalisuuteen liittyvät asiat esim. haluttomuus
Palvelut: Pari- ja perheterapeutit, Seksuaaliterapeutit, Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Ahdistus
Masennus
Psykoosit
Syömishäiriöt
Parisuhdekriisit
Perhesuhdekriisit
LGBTQ
Seksuaalisuus
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Traumat ja elämänkriisit
Addiktiot
Persoonallisuushäiriöt
Unihäiriöt
Lapsettomuus
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Vanhuusiän sairaudet ja haasteet
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos
Neurologiset ongelmat

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2021/03/Elina-Wathen-e1616398219744.jpg

Elina Wathen

Kouvola, Etävastaanotto

Psykoterapeuttiopiskelija (ratkaisukeskeinen)

Terapeuttina olen lämmin, osallistuva ja asiakasta kunnioittava. Työskentelyotteeni on voimavarakeskeinen ja kannustava.

Elina Wathen

Kouvola | Etävastaanotto

Psykoterapeuttiopiskelija (ratkaisukeskeinen)

Palvelukielet: suomi

Terapeuttina olen lämmin, osallistuva ja asiakasta kunnioittava. Työskentelyotteeni on voimavarakeskeinen ja kannustava.Terapiasuhteessa on mielestäni tärkeää tasavertainen, turvallinen ja luottamuksellinen ilmapiiri. Olen kiinnostunut kuulemaan jokaisen yksilöllisen elämäntarinan ja työskentelemään asiakkaan tahdissa. Joskus yksikin terapiakerta tuo avun ja välillä tarvitaan pidempää työskentelyä.

Istunnoillani tutkitaan yhdessä asiakkaan tilannetta. Ajatuksena on, että asiakas on oman elämänsä paras asiantuntija. Tarkoituksena on löytää asiakkaan muutostoive ja tavoitteet. Terapiassa edetään niitä kohti. Ratkaisukeskeisillä menetelmillä vahvistetaan voimavaroja ja vahvuuksia, jotka lisäävät selviytymiskykyä vaikeissa elämäntilanteissa. Huomio on pienissä edistysaskelissa, joilla voimavaroja hyödynnetään omassa elämässä.Pääpaino on nykyhetkessä ja tulevaisuudessa. Menneisyyttä tutkitaan tarpeen mukaan. Uusien näkökulmien löytyminen, itseymmärryksen ja toiveikkuuden lisääntyminen on keskeistä.

Olen ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti ja opiskelen ratkaisukeskeiseksi psykoterapeutiksi Itä-Suomen yliopiston koulutuksessa 2020-2024. Taustakoulutukseltani olen sairaanhoitaja, suuntautuminen päihde-ja mielenterveystyöhön. Olen toiminut 18 vuotta monipuolisesti nuorten - ja aikuisten parissa psykiatrisessa hoitotyössä. Työskentelen mielelläni masennus- ja ahdistuneisuusongelmien, riippuvuuksien ja kriisien parissa. Tarjoan keskusteluapua myös pariskunnille.

Koulutus: Sairaanhoitaja, ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, psykoterapeuttiopiskelija
Suuntaus: Ratkaisukeskeinen
Kela-oikeudet: Ei vielä, valmistuminen 2024
Kiinnostuksen kohteet: Työskentelen mielelläni masennus -ja ahdistuneisuusongelmien, riippuvuuksien ja kriisien parissa.
Palvelut: Muut ammattilaiset, Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Ahdistus
Masennus
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos
Addiktiot
Persoonallisuushäiriöt
Psykoosit
Syömishäiriöt
Unihäiriöt
Parisuhdekriisit
Perhesuhdekriisit
Lapsettomuus
LGBTQ
Seksuaalisuus
Työn ohjaus ja urakysymykset
Traumat ja elämänkriisit
Vanhuusiän sairaudet ja haasteet

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2021/07/IMG_20210720_1416292.jpg

Riina Tähti

Helsinki, Kouvola, Etävastaanotto

Psykoterapeuttiopiskelija (kognitiivinen)

Terapeuttina olen huumorintajuinen, energinen, välittävä ja empaattinen. Työssäni minua ohjaa avoin kiinnostus elämän eri ilmiöitä ja yksilön omaa kokemusmaailmaa kohtaan

Riina Tähti

Helsinki | Kouvola | Etävastaanotto

Psykoterapeuttiopiskelija (kognitiivinen)

Palvelukielet: suomi

Terapiassa asiakkaan ja terapeutin välille luodaan luottamuksellinen ja turvallinen tila käsitellä asiakkaalle merkityksellisiä tapahtumia, ajatuksia sekä tunteita. Terapiassa pyritään aina kohti parempaa itseymmärrystä. Istunnoissa edetään aina asiakkaan tahdilla tutkien hänen tapaansa nähdä ympäröivä maailma, muut ja itsensä. Terapeuttina minulle on tärkeää on tasavertainen ja kunnioittava yhteistyösuhde asiakkaan kanssa. Haluan lempeästi kannustaa asiakkaitani erilaisiin uusiin ajatusmalleihin ja toimintatapoihin, sekä auttaa etsimään toimivia ratkaisuja elämän haasteisiin ja solmukohtiin.

Terapiaprosessin alussa kartoitetaan yhdessä asiakkaiden kanssa heidän elämäntilanne ja merkitään asiakkaan haluamat muutostoiveet. Yhdessä asetettuihin tavoitteisiin pyritään pääsemään vaikkapa tarkastelemalla asiakkaan vuorovaikutussuhteita, ja niiden merkityksiä, erilaisten elämän tapahtumien syy-seuraussuhteita, omia toimintatapoja, uskomuksia ja ajatusmalleja. Tavoitteena on auttaa asiakasta uusien oivallusten äärelle, ja parantaa asiakkaan elämänlaatua. Tärkeässä roolissa on myös tunteiden tunnistaminen ja säätely, automaattiset ajatukset, sekä tulkinnat itsestä että muista. Erityisesti pidän elämänjana työskentelystä itsetuntemuksen ja ymmärtämisen lisäämiseksi, tunnetyöskentelystä, altistamisesta, ja erilaisista käyttäytymiskokeista.

Olen toiminut 13 vuotta lastensuojelualalla muun muassa neuropsykiatristen(erityisesti ADHD ja ADD), käytösoireisten ja päihteiden käytöllä oirehtivien nuorten (14v-20v) ja heidän perheidensä kanssa.

Terapeuttina työskentelen aikuisten, ja yli 13 vuotiaiden nuorten kanssa.

Koulutus: Sosionomi AMK, sosionomi YAMK, edunvalvoja lastensuojeluprosesseissa ja rikosprosesseissa, ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, neuropsykiatrinen valmentaja
Suuntaus: Kognitiivinen
Kela-oikeudet: Ei vielä, valmistuminen 2023
Kiinnostuksen kohteet: Lastensuojelun sijaishuollossa kodin ulkopuolelle sijoitettujen elämän haasteet, neuropsykiatriset asiakkaat (erityisesti ADHD), käytösoireiset ja päihteiden käytöllä oirehtivat nuoret ja aikuiset, pakko-oireet, itsetunto-ongelmat, syömishäiriöt, (työ)uupumus, elämän muutosvaiheiden tuomat haasteet, ahdistus ja masennus.
Palvelut: Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Addiktiot
Persoonallisuushäiriöt
Parisuhdekriisit
Perhesuhdekriisit
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Yksinäisyys
Ahdistus
Masennus
Syömishäiriöt
Unihäiriöt
Seksuaalisuus
Työn ohjaus ja urakysymykset
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Traumat ja elämänkriisit

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2022/04/image0.jpeg

Pauliina Purtilo

Kouvola, Etävastaanotto

Psykoterapeuttiopiskelija (traumapsykoterapia)

Terapeuttina olen aktiivinen, melko suorapuheinen ja kuitenkin tilaa antava.

Pauliina Purtilo

Kouvola | Etävastaanotto

Psykoterapeuttiopiskelija (traumapsykoterapia)

Palvelukielet: suomi

Pyrin tuomaan työskentelyssä esille asiakkaan jo olemassa olevia vahvuuksia ja voimavaroja, ja etsimään niitä asiakkaan kanssa yhdessä lisää. Terapiasuhteessa on tärkeää luoda turvallinen ja luottamuksellinen ilmapiiri. Asiakas on oman elämänsä asiantuntija. Työskentely on aina asiakaslähtöistä, ja työskentely tapahtuu asiakkaan ehdoilla.

Käynnit räätälöidään yhdessä asiakkaan kanssa asiakkaan sen hetkisen tilanteen ja tarpeen mukaan. Tarkoituksena on työskennellä asiakkaan itsensä asettamia tavoitteita kohti pienin askelin. Keho ja mieli muodostavat kokonaisuuden, ja siksi kehollisuuden huomioiminen terapeuttisessa työskentelyssä on tärkeää. Käynneillä voidaan kartoittaa omia voimavaroja ja vahvuuksia, sekä lisätä nykyhetken läsnäoloa ja sitä kautta toimintakykyä arkeen.

Pohjakoulutukseltani olen sairaanhoitaja. Valmistuin 2020 ratkaisukeskeiseksi lyhytterapeutiksi, ja opiskelen nyt toista vuotta Oulun yliopistossa traumapsykoterapeutiksi valmistuen 2024. Työkokemusta minulla on reilun 18 vuoden ajalta lasten- ja nuorisopsykiatrian puolelta, lastensuojelusta, sekä aikuispsykiatrian puolelta. Työskentelen aikuisten kanssa. Kiinnostuksenani on mielialaongelmat, riippuvuudet ja traumat.

Koulutus: Sairaanhoitaja AMK, Terveydenhoitaja AMK, Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti
Suuntaus: Traumapsykoterapia
Kela-oikeudet: Ei vielä, valmistuminen 2024
Kiinnostuksen kohteet: Työskentelen mielelläni mielialaongelmien, ahdistusoireilun, traumojen ja riippuvuksien parissa.
Palvelut: Muut ammattilaiset, Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Traumat ja elämänkriisit
Addiktiot
Ahdistus
Masennus
Persoonallisuushäiriöt
Psykoosit
Syömishäiriöt
Unihäiriöt
Parisuhdekriisit
Perhesuhdekriisit
Seksuaalisuus
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2022/08/Polish_20220727_231606790.png

Maarit Koskinen

Helsinki, Kouvola, Etävastaanotto

Psykoterapeuttiopiskelija (kognitiivinen käyttäytymisterapia)

Älä epäröi hakea apua mieltä painaviin asioihin ja ongelmiin. Mikään ongelma ei ole liian suuri tai mahdoton pohdittavaksi yhdessä.

Maarit Koskinen

Helsinki | Kouvola | Etävastaanotto

Psykoterapeuttiopiskelija (kognitiivinen käyttäytymisterapia)

Palvelukielet: suomi

Älä epäröi hakea apua mieltä painaviin asioihin ja ongelmiin. Mikään ongelma ei ole liian suuri tai mahdoton pohdittavaksi yhdessä. Erilaiset riippuvuudet, vuorovaikutusongelmat ja kriisit voivat yllättää tai kehittyä pikkuhiljaa, eikä niistä tunnu pääsevän omin avuin eteenpäin. Tunnelukot, haasteet kiintymyssuhteissa, surutyö tai tyytymättömyys vallitseviin olosuhteisiin voivat tuntua hyvinkin raskailta ja ansaitsevat huomiota.
Yli 12 vuotisen urani aikana lastensuojelussa, päihde- ja mielenterveysongelmien parissa on tuonut kokemusta erilaisista psyykkisistä häiriöistä, mutta ennen kaikkea avannut ymmärtämystäni heitä kohtaan, joilla elämänkulku ja olosuhteet eivät ole olleet parhaat mahdolliset. Pitkään perheiden kanssa toimineena olen myös nähnyt, miten haastavaa vanhemmuus voi olla. Tuolloin ulkopuolisen kanssa keskustelu voi auttaa jäsentämään tilannetta ja antaa keinoja ja voimia jaksamaan.

Tällä hetkellä opiskelen kognitiivisen käyttäytymisterapian psykoterapeutiksi Tampereen yliopistossa. Voit tulla vastaanotolleni kertaluonteisesti neuvontakäynnille, muutaman kerran kriisi- tai neuvontakäynneille tai voimme jatkaa työskentelyä pidempään. Otan vastaan myös pareja, joiden kanssa työskentelen ratkaisukeskeisen lyhytterapian viitekehyksen pohjalta. Haluankin rohkaista sinua hakemaan apua, jotta yhdessä voimme kulkea kohti uutta. Etenemme sinun tahtiisi.

Psykoterapeuttina olen aktiivinen, mutta tilaa antava. Johtavana arvonani on asiakkaan kunnioittaminen, jossa yksilön tarpeet huomioidaan. Vastaanotollani asiakas voi puhua asioistaan luottamuksellisesti ja avoimesti. Voit tulla keskustelemaan mistä tahansa asiasta. Vastaanotolla tarkastelemme yhdessä tunteitasi, ajatuksiasi ja toimintaasi, sekä tarvittaessa menneitä kokemuksiasi. Minulle on tärkeää luoda turvallinen, hyväksyvä ja luottamuksellinen ilmapiiri tapaamisissa.

Koulutus: Sosionomi, päihdetyön ammattitutkinto, ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, johtamisen erityisammattitutkinto
Suuntaus: Kognitiivinen käyttäytymisterapia
Kela-oikeudet: Ei vielä, valmistuminen 2023
Kiinnostuksen kohteet: Haasteelliset elämänvaiheet, addiktiot, motivaatio- ongelmat, urheilijan uran eri vaiheet, Itsetunto ongelmat, kehonkuvan häiriöt, läheisriippuvuus, työ- ja opiskeluelämän haasteet, ihmissuhde ja perhe ongelmat/kriisit, surutyö.
Palvelut: Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Addiktiot
Perhesuhdekriisit
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Työn ohjaus ja urakysymykset
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Ahdistus
Masennus
Persoonallisuushäiriöt
Psykoosit
Syömishäiriöt
Unihäiriöt
Parisuhdekriisit
Lapsettomuus
LGBTQ
Seksuaalisuus
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Traumat ja elämänkriisit
Vanhuusiän sairaudet ja haasteet
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos
Neurologiset ongelmat

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2022/12/Katja-Hietamies.jpg

Katja Hietamies

Kouvola, Etävastaanotto

Psykoterapeuttiopiskelija (ratkaisukeskeinen), lyhytterapia

Terapeuttina kohtaan sinut aidosti ja hyväksyvästi. Tärkeää on luottamuksellinen ja turvallinen yhteistyösuhde kohti toivottua muutosta ja hyvinvoinnin lisääntymistä.

Katja Hietamies

Kouvola | Etävastaanotto

Psykoterapeuttiopiskelija (ratkaisukeskeinen), lyhytterapia

Palvelukielet: suomi

Terapeuttina olen osallistuva, keskusteleva ja hyväksyvä, asiakasta kunnioittava. Minulle on tärkeää asiakkaan kokemus kuulluksi ja ymmärretyksi tulemisesta. Aito ja läsnäoleva kohtaaminen on minulle tärkeää. Tasavertaisessa yhteistyösuhteessa on turvallista ja luottamuksellista puhua itselle merkittävistä ja tärkeistä asioista. Terapeuttina pyrin vahvistamaan asiakkaan toiveikkuutta ja uskoa tulevaisuuteen. Lisäämään hyvinvoinnin ja hallinnan tunnetta omassa elämässä.

Vastaanotolle voi tulla erilaisten, sekä pienten että isompien, ongelmien tai haasteiden kanssa. Jokaisella on oikeus omannäköiseen, omia arvoja ja hyvinvointia tukevaan elämään. Asiakas on oman elämänsä asiantuntija. Työskennellään tavoitteellisesti kohti toivottuja muutoksia, asiakkaan omaan tahtiin. Jokaisella meistä on vahvuuksia ja olemassa olevia olevia keinoja selvitä elämän kriiseistä ja näitä keinoja vahvistetaan ja tuodaan näkyväksi. Asiakas voi terapiassa saada uusia näkökulmia ja keinoja, jotka tukevat haluttua muutosta ja lisäävät toiveikkuutta.

Taustaltani olen sairaanhoitaja (AMK) suuntautunut mielenterveystyöhön ja ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti. Opiskelen ratkaisukeskeiseksi psykoterapeutiksi Itä-Suomen yliopiston koulutuksessa 2022-2025. Olen työurani, noin 18 vuoden ajan, työskennellyt psykiatriassa erilaisissa työtehtävissä nuoriso-ja aikuispsykiatriassa. Myös kriisityöstä minulla on vuosien kokemus. Keväästä -21 olen toiminut myös Nuottivalmentaja, jossa työskennellään nuorten 16-29 vuotiaiden kanssa.

Koulutus: Sairaanhoitaja, lyhytterapeutti
Erikoistuminen: Kriisityö
Suuntaus: ratkaisukeskeinen
Kela-oikeudet: Ei vielä, valmistuminen 12/2025
Kiinnostuksen kohteet: Elämän kriisit, sekä luonnolliset että äkilliset, ahdistus- ja paniikkioireet, masennus, uupumus. Nuorten ja aikuisten kanssa työskentely.
Palvelut: Muut ammattilaiset, Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Addiktiot
Ahdistus
Masennus
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Traumat ja elämänkriisit
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos
Persoonallisuushäiriöt
Psykoosit
Syömishäiriöt
Unihäiriöt
Parisuhdekriisit
Perhesuhdekriisit
Lapsettomuus
LGBTQ
Seksuaalisuus
Työn ohjaus ja urakysymykset
Vanhuusiän sairaudet ja haasteet
Yksinäisyys
Neurologiset ongelmat

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2021/12/Matti-Kontkanen-e1638523392129.jpg

Matti Kontkanen

Kouvola, Etävastaanotto

Psykoterapeutti (kognitiivis-analyyttinen, pari- ja perheterapia)

Kognitiivis-analyyttinen psykoterapeutti, jolla monisuuntautunut koulutus. Sovellan terapiassa lisäksi vuorovaikutteisia ja traumaterapeuttisia näkökulmia.

Ei uusia asiakkaita. Ajanvaraus vain nykyisille asiakkaille.

Matti Kontkanen

Kouvola | Etävastaanotto

Psykoterapeutti (kognitiivis-analyyttinen, pari- ja perheterapia)

Palvelukielet: suomi, englanti

Terapeuttina olen aktiivinen ja kiinnostunut, myötätuntoinen, rauhallinen, asiakasta arvostava. Osaan antaa tilaa mutta myös tarvittaessa haastaa asiakkaan ajattelua. Vahvuuteni on viedä terapiaa eteenpäin määrätietoisesti. Keskityn terapiassa kunakin hetkenä esiin tuleviin kysymyksiin syvällisesti niitä analysoiden ja liittääen niitä yhdessä asetettuihin tavoitteisiin ja terapeuttsiiin teorioihin.

Aloitan terapian kuuntelemalla asiakasta ymmärtäen ja myötätuntoisesti sekä häntä terapiaan johtaneista elämää haittaavista oireista. Asiakasta paremmin ymmärtääkseni kartoitan hänen perhettään ja sukuaan mm. sukupolvisten traumojen paikantamiseksi. Asiakas saa myös kertoa elämäntarinansa johon nykytilanne sijoittuu. Muutamalla kyselytestillä kartoitetaan potilaan tarkempaa oirekuvaa ja elämänlaatua. Sen jälkeen asetetaan tavoitteet, menetelmät, aikataulu ja tavoitteiden mittarit. Työskentelyssä noudatan sitä että terapiaistunnon alussa asiakas saa kertoa mieltä sillä hetkellä painavat asiat, jotka käsitellään ensin. Sen jälkeen siirrytään tavoitteiden mukaisiin tehtäviin. Kognitiivisten menetelmien mukaan kartoitetaan ajatuksia ja ajatusrakenteita joita sitten erilaisilla harjoituksilla muokataan. Myös alitajuisiin ajatusrakenteisiin pyritään pääsemään käsiksi tunnereaktioita tutkimalla. Työskentelyssä käytetään keskustelua ja joskus kirjoitus- ja piirrustustehtäviä.

Työskentelen aikuisten kanssa. Erityisen mieluisia ovat olleet työuupumuksesta kärsivät, monikulttuuriset asiakkaat ja parit.

Ei uusia asiakkaita. Ajanvaraus vain nykyisille asiakkaille.

Koulutus: Master of Counseling, yksilöpsykoterapeutti, pari- ja perheterapeutti,työnohjaaja
Erikoistuminen: pariterapia, traumaterapia
Suuntaus: Kognitiivis-analyyttinen, systeeminen
Kela-oikeudet: Yksilöpsykoterapia, pari- ja perheterapia
Kiinnostuksen kohteet: Stressi, traumat, psykofyysiset oireet
Palvelut: Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Parisuhdekriisit
Perhesuhdekriisit
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Työn ohjaus ja urakysymykset
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Traumat ja elämänkriisit
Ahdistus
Masennus
Unihäiriöt
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2020/07/Esa-Kurki-e1594883417320.jpg

Esa Kurki

Kouvola, Etävastaanotto

Psykoterapeutti (kognitiivinen, Psykodynaaminen laaja-alainen musiikkiterapeutti)

Olen KELAN ja VALVIRAN hyväksymä musiikkiterapeutti - ja kognitiivinen psykoterapeutti. Käytän näitä sekä kriisi-ja traumapsykoterapia ja vibroakustiikan menetelmiä.

Ei uusia KELA-asiakkaita

Esa Kurki

Kouvola | Etävastaanotto

Psykoterapeutti (kognitiivinen, Psykodynaaminen laaja-alainen musiikkiterapeutti)

Palvelukielet: suomi, englanti

Asiakastilanne: Muutamia KELA:n kuntoutusterapiapaikkoja vapaana rajoitetun ajan. Tiedustelut sähköpostilla.

Olen sekä aktiivinen että validoiva. Haluan rakentaa ymmärrystäsi suhteessa varhaisiin kiintymyssuhteisiin ja tunnelukkojen kehittymiseen sekä tutkin ajatus- ja toimintamallejasi erilaisten kognitiivisten välitehtävien kautta. Tutkimme myös erilaisia elämäntarinoita, miten ne peilautuvat musiikkiin, elämänkokemuksiin ja luovuuteen. Kannustan tunneilmaisuun ja terapiassa on mahdollista
tutkia ja jäsentää tunteitasi erilaisten musiikkiterapiamenetelmien kautta. Terapiassa olen turvallinen ja aikarajoista kiinnipitävä terapeutti.

Sovellan kognitiivisia reformulaatiotekniikoita: ABC päiväkirjatyöskentely, elämänkaarityöskentely, voimavarakeskeinen työskentely, skeematerapiaan liittyvä tunnelukkotyöskentely, DBT tekniikat, tarinankerronnan tekniikat, musiikillinen ilmaisu, musiikin kuuntelun menetelmät, tarvittaessa vibroakustiikan menetelmät, ahdistuksen hallinnan ja tunnesäätelyn menetelmät, kroonisen kivun kognitiiviset menetelmät, varhaisten kiintymyssuhteiden tutkiminen suhteessa tämän hetken ajattelu- ja toimintamalleihin. Sukupolvien yli liittyvien validaatioteemojen tutkiminen. GAS - menetelmät arviointityökaluina.

Olen käyttänyt työssäni erilaisia psykodynaamisia musiikkiterapiamenetelmiä n. 25 vuotta. Olen pitkälle koulutettu vibroakustinen terapeutti. Olen kouluttautunut ja kouluttanut GAS menetelmätaitoja. Kognitiivisia menetelmiä olen soveltanut n. 10 vuotta sekä sairaalan akuuttipsykiatriassa että KELA kuntoutuksessa. Erilaiset yksilö- ja ryhmäkuntoutusmuodot ovat vahvaa kokemusaluettani. Olen työskennellyt trauma-ja kriisipsykoterapian sekä narratiivisten tarinankerronnan menetelmin (tutkin aihetta väitöskirjassani). Pitkäaikainen kokemus masennus/ahdistus ja elämänkriisi sekä kroonisten kipupotilaiden terapiasta. Työskentelen mieluiten aikuisten 18 vuotta täyttäneiden kanssa. Työuupumus ja erilaiset elämänkriisit ovat kiinnostukseni kohteina. Erityisosaamisenani ovat musiikkiterapian menetelmät, narRatiikka, vibroakustiikka ja mindfulness erityisosaamisena.

Ei uusia KELA-asiakkaita

Koulutus: YET kognitiivinen psykoterapeutti, FM musiikkiterapeutti
Erikoistuminen: Erikoistumisopintoja (Kriisi-ja traumapsykoterapia, ratkaisukeskeinen psykoterapia, narratiiviset opinnot, mindfulnesstaidot, vibroakustinen terapeutti) , tutkija (tohtoriopinnot Jyväskylän yliopistossa)
Suuntaus: Kognitiivinen, psykodynaaminen laaja-alainen musiikkiterapeutti.
Kela-oikeudet: Yksilöpsykoterapia, Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus (lapset, nuoret, aikuiset)
Kiinnostuksen kohteet: Tutkin integroitua kognitiivista musiikkipsykoterapiaa Jyväskylä yliopistolla
Palvelut: Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Addiktiot
Ahdistus
Masennus
Unihäiriöt
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Työn ohjaus ja urakysymykset
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Traumat ja elämänkriisit
Vanhuusiän sairaudet ja haasteet
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos
Persoonallisuushäiriöt
Psykoosit
Syömishäiriöt
Parisuhdekriisit
Perhesuhdekriisit
Lapsettomuus
LGBTQ
Seksuaalisuus

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2021/01/Sari-Toivola-e1610374034519.jpg

Sari Toivola

Kouvola, Lappeenranta, Etävastaanotto

Psykoterapeutti (ratkaisukeskeinen) Kuvataideterapeutti

Ratkaisukeskeistä yksilöterapiaa ja kuvataideterapiaa kannustavalla, arvostavalla, voimavaralähtöisellä työskentelyotteella

Ei uusia KELA-asiakkaita

Sari Toivola

Kouvola | Lappeenranta | Etävastaanotto

Psykoterapeutti (ratkaisukeskeinen) Kuvataideterapeutti

Palvelukielet: suomi

Terapeuttina olen kuunteleva, rauhallinen ja tilaa antava. Työskentelyotteeni on jokaista yksilönä arvostava, tasa-arvoinen, voimavaralähtöinen ja tutkiva. Vahvuuteni on monipuoliseen koulutukseen ja pitkään työkokemukseen perustuva vahva osaaminen ja halu kehittyä työssäni. Olen positiivinen ja sinnikäs asiakkaan rinnalla kulkija ja kannustaja, joka uskoo pysyviin muutoksiin asiakaslähtöisesti.

Istunnoillani käsitellään pääasiassa keskustellen niitä asioita, joita asiakkaalla on ajankohtaisesti mielessään ja siitä, miten arki on sujunut istuntojen välillä. Yhdessä tutkimme asiakkaan muutoksen toiveita, voimavaroja ja keinoja, joiden avulla toivottua muutosta tavoitellaan. Pohdimme esteenä olevia haasteita ja vaikeuksia sekä selviytymiskeinoja. Terapia on tavoitteellista ja arvioimme jatkuvasti yhdessä, miten tavoitteita on saavutettu. Käytän myös tarvittaessa toiminnallisia menetelmiä asiakaslähtöisesti, mm. rentoutumisharjoituksia, mielikuvaharjoituksia, kirjoittamista, erilaisia tehtäviä ja kuvallisia menetelmiä.

Ratkaisukeskeisessä kuvataideterapiassa yhdistetään luova ilmaisu ja ratkaisukeskeiset menetelmät. Etsitään yhdessä kuvallisin keinoin ratkaisuja haastaviksi koettuihin asioihin ja muutostarpeisiin sekä mahdollisuuksia ja voimavaroja tavoitteisiin pääsemiseksi. Menetelminä mm. "Elämän tienhaarassa", "Selviytymistarinani" ja "Elämänpuu".

Olen toiminut mm. sairaanhoitajana ja sosiaalityöntekijänä eri ikäisten ja erilaisissa elämäntilanteissa olevien asiakasryhmien parissa, ammatillisena opettajana ammattiopistossa sote-alalla sekä psykoterapeuttina. Ihmissuhdetyön työkokemusta yhteensä yli 25 vuoden ajan, psykoterapeuttina 10 v. Työskentelen aikuisten ja yli 16-vuotiaiden kanssa. Kiinnostuksen kohteeni on ihminen elämäntilanteessaan.

Ei uusia KELA-asiakkaita

Koulutus: Psykoterapeutti (ratkaisukeskeinen), kuvataideterapeutti, kätilö, psyk.sairaanhoitaja, sosiaalityöntekijä (YTM), ammatillinen opettaja/erityisopettaja, eläinavusteinen valmentaja, kognitiiviset työtavat lasten- ja nuorisopsykiatriassa -täydennyskoulutus.
Suuntaus: ratkaisukeskeinen, toissijainen suuntaus kuvataideterapia
Kela-oikeudet: Aikuisten ja nuorten yksilöpsykoterapia, aikuisten ja nuorten kuvataideterapia (yksilö- ja ryhmäterapia)
Kiinnostuksen kohteet: Olen kiinnostunut työskentelemään eri-ikäisten ja eri elämäntilanteessa olevien asiakkaiden kanssa.
Palvelut: Taideterapeutit (Kela), Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Ahdistus
Masennus
Persoonallisuushäiriöt
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Traumat ja elämänkriisit
Addiktiot
Psykoosit
Syömishäiriöt
Unihäiriöt
Parisuhdekriisit
Perhesuhdekriisit
Seksuaalisuus
Työn ohjaus ja urakysymykset
Vanhuusiän sairaudet ja haasteet
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos
Neurologiset ongelmat

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2020/12/Sari-Horppu.jpg

Sari Horppu

Helsinki, Kouvola, Etävastaanotto

Psykoterapeutti (ratkaisukeskeinen)

Olen ratkaisukeskeinen psykoterapeutti, psykiatrinen sairaanhoitaja ja työnohjaaja. Omaan monipuolisen kokemuksen sosiaali- ja terveysalalta.

Ei uusia KELA-asiakkaita

Sari Horppu

Helsinki | Kouvola | Etävastaanotto

Psykoterapeutti (ratkaisukeskeinen)

Palvelukielet: suomi, englanti

Tarjoan myös parisuhdeterapiaa itsemaksaville asiakkaille!

Minulla on empaattinen ja voimavarakeskeinen työskentelyote. Omaan monipuolisen työkokemuksen sosiaali- ja terveysalalta. Tarjoan keskusteluapua myös pariskunnille. Olen kiinnostunut ihmisten elämäntarinoista ja ihmisyydestä. Vahvuuteni terapeuttina on aktiivinen kuuntelu ja rohkeus tarttua vaikeisiin asioihin ja rohkeus lähteä työstämään niitä tutkivalla otteella. Asiakkaan kunnioitus ja arvostus ovat työskentelyn lähtökohta.

Käytän pääasiallisena menetelmänä keskustelua. Terapiasuhteen alussa kartoitan asiakkaan taustaa ja historiaa terapeuttisen sukupuun ja elämänkaarityöskentelyn keinoin. Käytän myös perustestejä tarvittaessa (esim. mielialatestejä, persoonallisuustestejä, riippuvuuksiin liittyviä testejä). Laadimme yhdessä asiakkaan kanssa terapian tavoitteet ja lähdemme työskentelemään niitä kohden. Työmenetelminä voi olla erilaiset harjoitukset (esim. rentoutus- ja mielikuvaharjoitukset), tunnekortti ja tunnelukkotyöskentely, musiikin kuuntelu, mielialapäiväkirja, hypnoosin käyttö. Menetelmät lähtevät asiakkaan tarpeesta.

Olen pohjakoulutukseltani psykiatrinen sairaanhoitaja ja olen työskennellyt psykiatrisessa sairaalassa eri osastoilla. Olen työskennellyt myös somaattisilla osastoilla. Olen työnohjaaja ja ohjannut erilaisia työyhteisöjä sosiaali- ja terveysalalla. Olen toiminut mielenterveys- ja päihdetyön opettajana noin 20- vuotta. Psykoterapiatyötä olen tehnyt vuodesta 2011 alkaen nuorten, aikuisten ja pariskuntien kanssa. Lisäkoulutusta minulla on hypnoosista, kriiseistä ja traumoista sekä skeematerapiasta. Olen toiminut 10 vuotta vapaaehtoisena myös akuutissa kriisityössä. Työskentelen monenlaisten asiakkaiden kanssa. Olen erityisen kiinnostunut kriisi- ja trauma-asiakkaiden kanssa työskentelystä ja parisuhde ongelmien kanssa kamppailevien kanssa.

Ei uusia KELA-asiakkaita

Koulutus: Psykoterapeutti, työnohjaaja, KM, psykiatrinen sairaanhoitaja
Erikoistuminen: Kriisit, riippuvuudet, mielenterveyden häiriöt, parisuhteen haasteet
Suuntaus: Ratkaisukeskeinen
Kela-oikeudet: Yksilöpsykoterapia
Kiinnostuksen kohteet: Olen kiinnostunut kriisi- ja trauma asiakkaiden kanssa työskentelystä etenkin maahanmuuttajien kanssa. Lisäksi olen kiinnostunut hypnoosin käytöstä terapiatyössä. Opiskelen tällä hetkellä vuoden kestävässä tieteellinen hypnoosikoulutuksessa. Peruskurssin olen suorittanut tästä syksyllä 2020.
Palvelut: Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Työn ohjaus ja urakysymykset
Traumat ja elämänkriisit
Addiktiot
Ahdistus
Masennus
Persoonallisuushäiriöt
Psykoosit
Syömishäiriöt
Unihäiriöt
Parisuhdekriisit
Perhesuhdekriisit
Lapsettomuus
LGBTQ
Seksuaalisuus
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Vanhuusiän sairaudet ja haasteet
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2021/02/free-icon-female-profile-e1614001834754.png

Vuokko Koiranen

Kouvola, Etävastaanotto

Psykoterapeutti (kognitiivinen käyttäytymisterapia), seksuaalineuvoja, yhteistyönohjaaja

Psykoterapeuttina olen aktiivinen, huumorintajuinen, herkkä kuulemaan ja kuuntelemaan. Kohtaan ihmisen kokonaisuutena ja arvostan hänen arvomaailmaansa.

Ei uusia KELA-asiakkaita

Vuokko Koiranen

Kouvola | Etävastaanotto

Psykoterapeutti (kognitiivinen käyttäytymisterapia), seksuaalineuvoja, yhteistyönohjaaja

Palvelukielet: suomi, englanti

Olen ammattitaitoinen ja kokenut KKT - psykoterapeutti ( kognitiivinen käyttäytymisterapia). Minulle tärkeitä asioita ovat luottamus, asiakkaan kunnioitus ja hänen arvomaailmansa ymmärtäminen. Vaitiolovelvollisuus on minulle ehdoton! Psykoterapeuttina olen aktiivinen, huumorintajuinen, herkkä kuulemaan ja kuuntelemaan. Annan tilaa asiakkaalle ja hänen näkemykselle.Tavoitteena on auttaa asiakasta tarvittaessa löytämään ja oivaltamaan uusia näkökulmia oman elämänlaatunsa parantamiseksi tai pulmien ratkaisemiseksi.
Mikään inhimillinen ei ole vierasta ja siksi kohtaan ihmisen aina kokonaisuutena.

Keskeistä on usein parantaa asiakkaan itsehallintaa ja tarvittaessa opetella uusia valmiuksia ja mahdollisesti omaksua uusia toimintatapoja. Nämä taidot liittyvät esimerkiksi tunnesäätelyyn, ajatteluun, ahdistuksen hallintaan ja itseen suhtautumiseen.

KKT eli kognitiivinen käyttäytymisterapia on terapiamuoto, jolle on tyypillistä järjestelmällinen tavoite ja asiakaskeskeinen toiminta. Psykoterapeutin toiminta on aktiivista ja tarvittaessa koulutuksellisesti suuntautunutta. Perusoletus on, että inhimillinen käyttäytyminen on perimän ja ympäristön vuorovaikutukseen perustuva suhde. Siihen kuuluvat ajatukset, tunteet, toiminta ja fysiologiset reaktiot. Nämä kaikki ovat jatkuvassa vuorovaikutuksessa keskenään ja vaikuttavat toinen toisiinsa. KKT on tieteellisesti tutkittu tehokas ja hyväksi havaittu psykoterapiamuoto erilaisten ongelmien ja pulmien hoidossa. Istunnoissa käydään ensin läpi pulmat ja ongelmat, tehdään asiakkaan kanssa yhdessä suunnitelma, miten edetään, mitä tehdään ja miten. Hoidon vaikuttavuutta arvioidaan tiheästi. Työskentelen aikuisten, nuorten aikuisten ja ikäihmisten kanssa. Lyhytterapeuttiset ja ratkaisukeskeiset konsultaatiot ovat myös mahdollisia.

Ei uusia KELA-asiakkaita

Koulutus: Erikoissairaanhoitaja, kasvatustieteen maisteri, yhteisötyönohjaaja, seksuaalineuvoja
Suuntaus: Kognitiivinen käyttäytymisterapia (YET)
Kela-oikeudet: Yksilöpsykoterapia
Kiinnostuksen kohteet: Masennus, ahdistushäiriöt, akuutit kriisit ja erilaiset elämään kuuluvat kriisit, itsetuntemus ja itsemyötätunto, seksuaalisuuteen kuuluvat pulmat, työnohjaus, itsetunto-pulmat, työuupumus
Palvelut: Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Ahdistus
Masennus
LGBTQ
Seksuaalisuus
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Työn ohjaus ja urakysymykset
Itsetunto ja itsevarmuus
Traumat ja elämänkriisit
Vanhuusiän sairaudet ja haasteet
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos
Addiktiot
Psykoosit
Syömishäiriöt
Unihäiriöt
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Motivaatio-ongelmat
Yksinäisyys

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2021/02/Erja-Vanhala-e1647415417168.jpg

Erja Vanhala

Kouvola, Etävastaanotto

Psykoterapeutti (ratkaisukeskeinen), työnohjaaja

Olen terapeuttina kuunteleva, pidän hyvin tärkeänä asiakkaan kohtaamista niin, että luottamuksen rakentuminen mahdollistuu.

Ei uusia KELA-asiakkaita

Erja Vanhala

Kouvola | Etävastaanotto

Psykoterapeutti (ratkaisukeskeinen), työnohjaaja

Palvelukielet: suomi

Minulla on voimavarakeskeinen ja arvostava työskentelyote, tulevaisuuteen suuntaaminen menneisyyden asioiden läpikäymisen rinnalla on tärkeää. Avoimuus ja kannustavuus kuvaavat tapaani työskennellä, nostan havaintojani keskusteluun yhdessä pohdittavaksi.

Liikkeelle lähdetään keskustellen, ja myös terapiassa eteneminen perustuu keskusteluun, vuorovaikutukseen. Alussa asiakkaan senhetkisen tilanteen ja merkityksellisten taustojen kartoittaminen on tärkeää. Erilaiset testit liittyen vaikkapa mielialaan, toimintakykyyn, erityishaasteisiin ja ahdistukseen kuuluvat etenemiseen, jotta löydetään työskentelylle tavoitteita. Toiminnallisuus ja itseilmaisun erilaiset mahdollisuudet (kuvanteko, tunnekortit, harjoitukset) asiakkaan tarpeiden mukaan ovat osa työskentelyä, samoin itsetuntemuksen lisääntymisen tueksi voidaan etsiä ja löytää puhumisen rinnalle muita tapoja.

Työskentelen nuorten, nuorten aikuisten ja aikuisten kanssa, kiinnostuksen kohteeni on terapeuttinen kohtaaminen kaikenlaisissa elämätilanteissa. Työnohjausprosessit sekä yksilö- että ryhmäohjauksina ovat mielestäni erityisen mielenkiintoisia.

Ei uusia KELA-asiakkaita

Koulutus: Sairaanhoitaja, psykiatrinen sairaanhoitaja, psykoterapeutti (ET), työnohjaaja
Suuntaus: Ratkaisukeskeinen
Kela-oikeudet: Yksilöpsykoterapia
Kiinnostuksen kohteet: Nuorien ja nuorten aikuisten erilaiset mt-haasteet, syömishäiriöoirehtiminen, kaikenlaisen vanhemmuuden tukeminen, elämän kriisitilanteet, työssäjaksamisen tuki
Palvelut: Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Syömishäiriöt
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Työn ohjaus ja urakysymykset
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Neurologiset ongelmat
Addiktiot
Ahdistus
Masennus
Persoonallisuushäiriöt
Psykoosit
LGBTQ
Seksuaalisuus
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Traumat ja elämänkriisit
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2022/05/Kirsi-Kokkonen-e1653460153804.jpg

Kirsi Kokkonen

Kouvola, Etävastaanotto

Psykoterapeuttiopiskelija (kognitiivis-analyyttinen)

Olen psykiatrinen sairaanhoitaja ja psykoterapeuttiopiskelija. Vahvuuteni on aito läsnäolo ja sinua kunnioittava kohtaaminen.

Ei uusia Kela-asiakkaita

Kirsi Kokkonen

Kouvola | Etävastaanotto

Psykoterapeuttiopiskelija (kognitiivis-analyyttinen)

Palvelukielet: suomi

Olen rauhallinen, pohdiskeleva ja sinua kunnioittava terapeutti. Annan tilaa sinun ajatuksille, tunteille ja pohdinnoille, mutta olen aktiivinen tarvittaessa. Pidän itseäni myös helposti lähestyttävänä, myötätuntoisena ja hyväksyvänä. Minua on kuvattu suoraksi ja turvalliseksi terapeutiksi, joka ohjaa oikeanlaisilla kysymyksillä terapiaprosessia eteenpäin. Pyrin aitoon läsnäoloon ja kohtaamiseen.

Psykoterapian tavoitteena on yhteistyössä terapeutin kanssa ymmärtää omaa tilannetta paremmin. Kun saat katsoa sitä etäämmältä, saatat paremmin hahmottaa kokonaiskuvan siitä, miten olet tähän päätynyt. Usein itselleen tavallinen tapa toimia ei ehkä toimikaan kuormittavassa elämäntilanteessa ja voi tuntua, että olet päätynyt umpikujaan. Taustalta voi löytyä looginen ja ymmärrettävä toimintatapa tai asioita, joilla on pyrkinyt kenties suojaamaan itsessään jotain haavoittuvaa puolta. Uskon, että ymmärtäessäsi itseäsi paremmin sinun on mahdollista muuttaa asioita niin, että voi päästä eteenpäin.

Minulla on pitkä työkokemus psykiatrisena sairaanhoitajana. Olen työskennellyt eniten nuorten erikoissairaanhoidossa sekä sairaalaympäristössä, poliklinikalla ja koulumaailmassa.

Työskentelen aikuisten ja yli 13-vuotiaiden nuorten kanssa. Olen kiinnostunut monista eri mielenterveyden häiriöistä, mutta eniten olen tehnyt kohdannut eri tasoisista ahdistus- ja masennusoireista kärsiviä.

Ei uusia Kela-asiakkaita

Koulutus: Sairaanhoitaja
Erikoistuminen: Nuoruusikäiset
Suuntaus: Kognitiivis-analyyttinen
Kela-oikeudet: Ei vielä, valmistuminen 12/2022
Kiinnostuksen kohteet: Masennus- ja ahdistusoireet
Palvelut: Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Ahdistus
Masennus
Persoonallisuushäiriöt
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Yksinäisyys
Addiktiot
Psykoosit
Syömishäiriöt
Unihäiriöt
Perhesuhdekriisit
LGBTQ
Seksuaalisuus
Motivaatio-ongelmat
Traumat ja elämänkriisit
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos
Neurologiset ongelmat

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.