Nostelaiset esittäytyvät osa 8: Psykoterapiaopiskelija Soile Hynynen Kuopiosta | Terapiatalo Noste
(09) 3158 9154

tai s-postitse: asiakaspalvelu (ät) terapiatalonoste.fi

Asiakaspalvelumme on auki ma-to 9-17 ja pe 9-16

Nostelaiset esittäytyvät osa 8: Psykoterapiaopiskelija Soile Hynynen Kuopiosta

Olen Soile Hynynen ja Nosteella aloitin työskentelemään marraskuussa 2021. Teen ammatinharjoittajana psykoterapiakoulutukseen kuuluvaa koulutusterapiaa.  Nosteella teen töitä osa-aikaisesti päivätyöni ohella.

Kiinnostukseni mielenterveysalaa ja psykoterapeutin työtä kohtaan heräsivät jo nuoruudessani. Syyt miksi lähdin aktiivisesti tekemään töitä kohti haaveammattiani, psykoterapeuttia, rakentuvat omien elämänkokemusten, ihmissuhteiden, opintojen ja työelämän kautta. Nuoruudessa ihmismieli alkoi kiehtoa minua yhä enemmän ja huomasin jo tuolloin, mikä merkitys toisen ihmisen tuella sekä kohdatuksi ja kuulluksi tulemisella on.

Ihminen on sosiaalinen olento, jolla on luonnollinen tarve yhteyteen muiden ihmisten kanssa. Erilaiset kriisit ja mielenhyvinvoinnin haasteet linkittyvät vahvasti ihmissuhteisiin tai niiden puutteeseen. Ihminen menee usein rikki toisen ihmisen toimesta tai kanssa, ja eheytyminen tapahtuu myös suhteessa toiseen ihmiseen. Näiden oivallusten myötä lähdin opiskelemaan sosiaalipsykologiaa, jossa minua kiehtoi kokonaisvaltainen näkemys ihmiseen niin yksilönä kuin sosiaalisena olentona painottuen ryhmiin, yhteisöihin ja vuorovaikutukseen.

Valmistumiseni jälkeen olen työskennellyt nuorten ja nuorten aikuisten psykososiaalisen tuen parissa. Sittemmin olen syventänyt ymmärrystäni ihmissuhteista ja niiden moninaisuudesta seksuaalineuvojaksi opiskelun myötä. Tällä hetkellä opiskelen kohti unelmaani: integratiiviseksi yksilöpsykoterapeutiksi, ja valmistun vuonna 2023. Valitsemani terapiasuuntaus tuntuu omalta ja luonnolliselta jatkumolta peilaten aiemmin opiskelemaani sekä omaan tapaani tehdä työtä.

Tein vertailua eri terapiatalojen kesken ja Nosteesta jäi minulle lämmin ja ihmisläheinen fiilis. Halusin tulla työskentelemään Nosteelle, koska minulle tarjottiin mahdollisuus yhdistää joustavasti työskentely Nosteella päivätyöni ja opintojeni kanssa. Vaikutuin myös Nosteen terapeuttiopiskelijoille tarjoamista mahdollisuuksista mm. koulutukset, opiskelijawebinaarit. Noste on ollut turvallinen tapa aloitella yrittäjyyttä, etenkin kun saan keskittyä itse terapiatyöhön, ja kaikki muu kuten markkinointi ja laskutus hoidetaan puolestani. Arvostan myös Nosteen tilojen viihtyisyyttä ja rauhallista sijaintia aivan ydinkeskustassa hyvien kulkuyhteyksien äärellä.

Nosteeseen törmäsin ensimmäisen kerran verkkosivujen kautta. Kun kuulin, että Nosteelle etsitään lisää terapeutteja ja terapeuttiopiskelijoita Kuopion toimipisteelle, otin yhteyttä Nosteen rekrytointiin, missä sain innostuneen ja lämpimän vastaanoton. Kokemukseni Nosteesta on ollut aivan alusta lähtien positiivinen ja helposti saavutettava. Nosteen puolelta on huolehdittu lähes kaikesta ja minulta on varmisteltu useaan otteeseen, että kaikki tarvitsemani on kunnossa. Lisäksi toimipistevastaava on ollut tukenani kaikissa minua askarruttavissa kysymyksissä. Nostetta harkitseville terapeuteille voin suositella Nostetta lämpimästi! Työajat saa määrittää itse ja joustavuutta on. Työtä on mahdollista räätälöidä tehtäväksi sekä viihtyisissä toimitiloissa että etävastaanottona siellä missä sinulle itsellesi parhaiten sopii.

Tällä hetkellä terapiakentällä minua kiinnostaa etenkin seksuaalisuuden, sukupuolen ja ihmissuhteiden moninaisuuden, minäkuvan, kehonkuvan, itsetuntemuksen, ahdistuksen, jännittämisen, sosiaalisten tilanteiden pelkojen, opiskelu- ja työelämän haasteiden sekä erilaisten kriisitilanteiden parissa työskentely. Toivon voivani kehittää ja syventää omaa osaamistani ja ammattitaitoani näihin teemoihin liittyen myös jatkossa.

Vapaa-ajalla pidän huolta oman mieleni hyvinvoinnista liikkumalla aktiivisesti sekä kuntosalilla että luonnossa. Työstä irtaudun myös neulomalla värikkäitä villasukkia ja -paitoja sekä matkustamalla kirjojen kautta muihin maihin ja maailmoihin. Työn ja vapaa-ajan yhdistäminen Nosteella on joustavaa. Vapaa-ajalla tykkään kehittää itseäni ja oppia uutta, sillä koen, että matka itseen on elämän mittainen. Noste tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia laajentaa omaa osaamista ja kehittyä ammattilaisena työn lisäksi erilaisten koulutusten ja webinaarien myötä.

Soile Hynynen

Terapiatalo Noste/ Kuopio

Voit tarkastella ammattilaistemme vapaita aikoja täältä tai olla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Voit jättää myös sähköpostisi tai puhelinnumeron, niin olemme Sinuun yhteydessä!

Kyllä kiitos!