(09) 3158 9154

tai s-postitse: asiakaspalvelu (ät) terapiatalonoste.fi

Nostetaan sinut kynnyksesi yli

Mistä ilmaista terapiaa?

Mistä ilmaista terapiaa silloin, kun mieli tarvitsee apua? Siinäpä kysymys! Terapia on tärkeä osa henkistä hyvinvointia ja usein se on tarpeen, kun elämässä tulee vastaan haastavia tilanteita. Terapia auttaa käsittelemään tunteita ja ajatuksia, jotka voivat olla liian raskaita käsitellä yksin. Terapia ei kuitenkaan ole ilmaista. Siksi monille terapiaan hakeutumisen esteenä voi kuitenkin olla Kela-tuen puuttuminen tai kunnan terapiajonojen pituus. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että terapiaa ei voi saada ilmaiseksi tai lähes ilmaiseksi, taikka ilman Kelan tukea.

Tässä artikkelissa käydään läpi, mistä voi saada terapiaa ilmaiseksi, hyvin edullisesti tai ilman Kela-tukea. Näitä reittejä voivat olla:

  • yksityisen puolen opiskelijaterapia
  • työterveyden kautta saatavasta terapia
  • vakuutusyhtiöiden korvaukset
  • seurakunnan diakoniatyö (tai vastaava) ja muu 3. sektorin järjestötyö
  • opiskelijaterveydenhuolto
  • sekä kuntien maksusitoumukset.

 

Mietitäänpä siis, mistä ilmaista terapiaa voisi saada!

mistä ilmaista terapiaa

Opiskelijaterapia

Ennen kuin siirrymme käsittelemään monia tapoja mistä saada terapiaa ilmaiseksi tai ilman Kelan tukea, on tärkeää huomata yksityisellä sektorilla toimivat opiskelijaterapeutit. Yksityiset terapiapalvelut voivat usein olla kalliimpia kuin julkisen sektorin vastaavat palvelut, mutta joissakin tapauksissa psykoterapeutiksi opiskelevan terapeutin vastaanotto-hinta voi olla huomattavasti edullisempi kuin jo valmistuneen terapeutin vastaanoton hinta.

Tämä johtuu siitä, että opiskelijaterapeutit tarvitsevat harjoittelua ja kokemusta ennen kuin he voivat hankkia luvan toimia itsenäisesti. Toisin kuin valmistuneet terapeutit, opiskelijaterapeutit eivät ole vielä saavuttaneet täyttä pätevyyttä, joten heidän hintansa voivat olla huomattavasti alhaisemmat.

Opiskelijaterapeutit ovat suorittaneet vaaditut opintonsa ja ovat saaneet koulutuksen terapiatyön perusteisiin. He ovat oppineet psykologisia teorioita, terapiamenetelmiä ja etiikkaa. Lisäksi opiskelijaterapeutit ovat aloittaneet kliinisen harjoittelunsa ja saavat jatkuvaa ohjausta kokeneemmilta terapeuteilta.

Vaikka opiskelijaterapeutit eivät ole vielä saavuttaneet täyttä pätevyyttä, heillä on paljon potentiaalia ja taitoja auttaa potilaita. Monet heistä ovat intohimoisia ja motivoituneita oppimaan uutta ja kehittymään terapeutteina. Heillä voi myös olla tuoreempi näkökulma ja uusia ideoita, jotka voivat auttaa potilaita löytämään uusia ratkaisuja ongelmiinsa.

Opiskelijaterapeuteilla on myös etuna se, että he saavat jatkuvaa tukea ja ohjausta kokeneilta terapeuteilta opintojensa aikana. Tämä tarkoittaa sitä, että potilas saa hyvän yhdistelmän opiskelijan intoa ja motivaatiota sekä kokeneen terapeutin ohjausta ja tukea.

Terapia siis ei ole täysin ilmaista, mutta tyypillisesti vastaanotolle pääsee vaikka heti.

Terapiaa työterveyshuollon kautta 

Yksi tapa mistä terapiaa ilmaiseksi voi saada on hakeutua terapiaan työterveyden kautta. Useimmat työnantajat tarjoavat työterveyshuollon palveluita, jotka voivat sisältää myös psykologin tai terapeutin vastaanottoja. Työterveyshuoltoon voi hakeutua ilman lähetettä, ja terapiakäynnit ovat yleensä ilmaisia tai edullisempia kuin yksityisellä puolella.

Työterveyshuollon psykologit ja terapeutit ovat koulutettuja ammattilaisia, jotka voivat auttaa sinua käsittelemään työhön ja henkilökohtaisiin haasteisiin liittyviä asioita. Työterveyshuollon kautta saatava terapia on luottamuksellista, eikä se vaikuta työsuhteeseen millään tavalla.

Työterveyshuollossa voi olla myös muita hyödyllisiä palveluita, kuten stressinhallintakursseja, työhyvinvointikoulutuksia ja ammatinvalintaan liittyvää neuvontaa. Nämä palvelut voivat auttaa sinua kehittämään taitojasi ja löytämään uusia tapoja käsitellä työhön liittyviä haasteita.
On kuitenkin tärkeää muistaa, että työterveyshuollon tarjoamat terapiapalvelut voivat olla rajallisia, eikä niillä välttämättä ole mahdollisuutta tarjota pitkäaikaista terapiaa tai erikoistuneita hoitomuotoja. Jos tarvitset pitkäaikaista tai erikoistunutta terapiaa, kannattaa harkita muita vaihtoehtoja, kuten yksityistä terapiaa. Työterveydestä sinua voidaan myös ohjata eteenpäin pitkäkestoisempaan hoitoon.

Lopuksi, työterveyshuollon kautta saatava terapia voi olla hyvä vaihtoehto, jos haluat käsitellä työhön liittyviä haasteita tai jos sinulla on käytössäsi työterveyshuollon palvelut. Muista kuitenkin, että muitakin vaihtoehtoja on tarjolla, ja kannattaa valita se vaihtoehto, joka sopii sinulle parhaiten. Terapia on arvokasta aikaa ja rahaa, joka kannattaa investoida omaan henkiseen hyvinvointiin.

Lue lisää: Terapiatalo Nosteen palvelut yrityksille

Terapiaa vakuutusturvan kautta 

Terapiaa voi saada myös vakuutusturvan kautta. Monet vakuutusyhtiöt tarjoavat erilaisia terapiapalveluita, joita voi hyödyntää omien vakuutusten kautta. Terapiaa voi saada esimerkiksi tapaturmavakuutuksen tai sairauskuluvakuutuksen kautta.

Onko sinulla voimassaoleva vakuutus joka kattaa terapian? Tutustu tästä miten voit tulla Terapiatalo Nosteen asiakkaaksi vakuutusturvasi kautta.

Vakuutusturvan kautta saatava terapia on yleensä yksityiseltä terapeutilta tai psykologilta. Vakuutusyhtiöt voivat kuitenkin rajoittaa terapian kestoa tai maksimikustannuksia. Kannattaa siis tarkistaa omien vakuutusten kattavuus ja mahdolliset rajoitukset ennen terapiaan hakeutumista.

Terapiaa vakuutusturvan kautta voi olla hyvä vaihtoehto, jos haluaa käyttää jo olemassa olevia vakuutuksia terveydenhuollon kustannuksiin. Terapiaa saa yleensä nopeammin vakuutusturvan kautta kuin julkisen terveydenhuollon kautta, sillä odotusajat voivat olla lyhyempiä.

Lopuksi, vakuutusturvan kautta saatava terapia voi olla hyvä vaihtoehto, jos haluaa hyödyntää jo olemassa olevia vakuutuksia. Kannattaa kuitenkin muistaa, että vakuutusturvan kattavuus ja rajoitukset voivat vaihdella suuresti, joten tarkista aina oman vakuutuksesi kattavuus ennen terapiaan hakeutumista.

Terapiaa seurakunnan diakoniatyöstä tai muualta kolmannen sektorin toimijalta

Seurakunnan diakoniatyö on kristillistä auttamistyötä, jonka tarkoituksena on tukea ihmisiä elämän eri vaiheissa ja tilanteissa. Diakoniatyö on monipuolista, ja se voi sisältää muun muassa terapeuttista työskentelyä.

Esimerkiksi Helsingin Matteuksen kirkolla voivat alle 30 vuotiaat saada terapiaa ilmaiseksi.

Diakoniatyöntekijät ovat koulutettuja ammattilaisia, jotka auttavat ihmisiä monin tavoin. He voivat esimerkiksi auttaa taloudellisissa vaikeuksissa olevia, vierailla sairaalassa tai hoivakodissa, järjestää vertaistukiryhmiä tai tarjota terapeuttista apua.

Seurakunnan diakoniatyössä terapia voi olla yksi tapa auttaa ihmisiä henkisessä hyvinvoinnissaan. Seurakunnan diakoniatyöntekijöillä voi olla terapeuttista koulutusta ja he voivat tarjota terapeuttista tukea esimerkiksi parisuhdeongelmien, masennuksen, ahdistuksen tai traumojen käsittelyssä.

Diakoniatyössä terapia voi olla uskonnollisesti suuntautunutta tai ei-uskonnollista. Terapeuttisessa työskentelyssä voi käyttää kristillisiä elementtejä, kuten rukousta, raamatunlukua tai hengellisiä harjoituksia, mutta terapia voi olla myös täysin uskonnollisista elementeistä vapaata.

Diakoniatyöntekijät ovat usein lähellä seurakuntalaisia ja heidän läsnäolonsa voi olla lohduttavaa ja tukea antavaa. Diakoniatyöntekijät voivat myös ohjata ihmisiä muuhun tarvittavaan hoitoon, jos terapia ei ole sopiva vaihtoehto.

Myös muualta kolmannen sektorin – eli järjestöjen – toimijoilta voi saada ilmaista terapiaa. Esimerkiksi Mielenterveyden keskusliiton paikallisyhdistykset tarjoavat neuvontaa, edunvalvontatoimintaa, vertais- ja ryhmätoimintaa, työtoimintaa, asumista, kotikuntoutusta, virkistystoimintaa ja koulutusta.

Lopuksi, kun mietimme mistä ilmaista terapiaa, seurakunnan diakoniatyö voi tarjota monipuolista apua ja tukea henkisessä hyvinvoinnissa. Terapia voi olla yksi tapa, jolla diakoniatyöntekijät auttavat ihmisiä, ja se voi olla uskonnollisesti suuntautunutta tai ei-uskonnollista. Diakoniatyöntekijöiden ammattitaito ja läsnäolo voivat olla tärkeitä tekijöitä henkisen hyvinvoinnin edistämisessä.

Terapiaa kunnan hyvinvointialueen maksusitoumuksella

Hyvinvointialueen maksusitoumus on yksi tapa mistä saada ilmaista terapiaa.  Hyvinvointialue voi myöntää maksusitoumuksen, joka kattaa osan tai kaikki terapiakulut. Maksusitoumuksen saamiseen voi vaikuttaa esimerkiksi henkilön taloudellinen tilanne tai terapiaan liittyvä tarve.

Maksusitoumuksella saatava terapia voi olla rajoitettua, esimerkiksi tietyn ajan tai tietyn määrän käyntikertojen osalta. Se voi olla myös osoitettu johonkin tiettyyn terapiamuotoon, kuten Mielenterveystalo.fi tuottamaan nettiterapiaan. Tämä voi vaihdella kunnittain ja terapiamuodoittain.

Kannattaa siis tarkistaa oman kunnan tarjoamat palvelut ja rajoitukset ennen terapiaan hakeutumista. Kunnan maksusitoumuksen saamiseen voi kulua myös merkittävä aika, joten tämä ei välttämättä ole nopein tapa päästä terapiaan.

Terapiaa kunnan maksusitoumuksella voi olla hyvä vaihtoehto, jos taloudellinen tilanne on tiukka tai jos ei ole oikeutettu Kela-tukeen. Terapia on tärkeää henkisen hyvinvoinnin kannalta, joten kannattaa rohkeasti hakeutua terapiaan myös silloin, kun rahalliset resurssit ovat rajalliset.

Lopuksi, terapiaa kunnan maksusitoumuksella voi saada sekä julkiselta että yksityiseltä puolelta. Kunnan maksusitoumuksen avulla voi saada tarvitsemaansa terapiaa edullisemmin tai jopa ilmaiseksi. Muista kuitenkin, että terapiaan liittyvät rajoitukset ja kunnan tarjoamat palvelut voivat vaihdella, joten kannattaa tarkistaa oman kunnan tarjoamat palvelut ennen terapiaan hakeutumista.

Terapiaa opiskelijaterveydenhuollosta

Opiskelijaterveydenhuolto voi tarjota terapiapalveluita opiskelijoille, jotka tarvitsevat apua henkiseen hyvinvointiinsa. Opiskelijaterveydenhuollon psykologit tai terapeutit voivat tarjota yksilöllistä terapiaa opiskelijoille, jotka kärsivät mielenterveysongelmista tai tarvitsevat tukea stressinhallinnassa.

Opiskelijaterveydenhuollon terapiapalvelut ovat yleensä ilmaisia tai edullisia ja ne ovat opiskelijoille helposti saatavilla. Terapiaan voi hakeutua opiskelijan itsensä lisäksi myös opiskelijan opettajan tai opiskelijaterveydenhuollon ohjaamana.

Terapia opiskelijaterveydenhuollossa on yleensä lyhytkestoista ja tavoitteellista. Terapeutit tai psykologit keskittyvät yhdessä opiskelijan kanssa käsittelemään hänen tilanteensa ja löytämään ratkaisuja hänen ongelmiinsa. Tavoitteena on auttaa opiskelijaa selviytymään paremmin opiskelusta ja parantamaan hänen henkistä hyvinvointiaan.

On tärkeää muistaa, että opiskelijaterveydenhuollon terapiapalvelut voivat olla rajoitettuja ja ne voivat olla riippuvaisia opiskelijaterveydenhuollon resursseista. Lisäksi opiskelijaterveydenhuollon terapiapalvelut voivat olla enemmän kriisiapua kuin pitkäkestoista terapiaa. Jos tarvitset pitkäaikaista tai erikoistunutta terapiaa, kannattaa harkita muita vaihtoehtoja, kuten yksityistä terapiaa.

Lopuksi, terapia opiskelijaterveydenhuollossa voi olla hyvä vaihtoehto opiskelijoille, jotka tarvitsevat apua henkiseen hyvinvointiinsa. Opiskelijaterveydenhuollon terapeutit tai psykologit ovat koulutettuja ammattilaisia, jotka auttavat opiskelijoita käsittelemään ongelmiaan. Muista kuitenkin, että opiskelijaterveydenhuollon terapiapalvelut voivat olla rajoitettuja, joten kannattaa harkita muita vaihtoehtoja, jos tarvitset pidempiaikaista tai erikoistunutta terapiaa.

Mistä ilmaista terapiaa? Reittejä on monia!

Terapiaan on erilaisia ​​kanavia, kuten yksityinen terapia, opiskelijaterapeutit, työterveyspalvelut, vakuutus, seurakunnat, opiskelijaterveydenhuolto ja kunnalliset maksusitoumukset.

Opiskelijaterapeutit voivat tarjota edullisemman hinnan terapialle, ja terapiaan pääsee ihan heti. Työterveyspalvelut voivat tarjota terapiaa työhön liittyviin ja henkilökohtaisiin kysymyksiin, ja istunnot ovat yleensä ilmaisia tai halvempia kuin yksityiset istunnot.

Vakuutusyhtiöt voivat tarjota terapiasessioita vakuutuksen kautta, mutta rajoitukset, kuten kesto ja enimmäiskustannus, on varmistettava ennen terapian hakemista.

Kirkkojen diakoniatyö voi tarjota terapeuttista tukea. Lopuksi kunnat voivat tarjota maksusitoumuksen, joka kattaa koko tai osan terapiakustannuksista, mutta terapiasessiot voivat olla rajoitettuja.

Yhteenvetona voidaan todeta, että jokaisella vaihtoehdolla saada terapiaa ilman Kela tukea on omat hyödyt ja rajoitukset, ja sopivin vaihtoehto jokaiselle yksilölle riippuu henkilökohtaisista olosuhteista.

Varaa aika

Voit jättää myös sähköpostisi tai puhelinnumeron, niin olemme Sinuun yhteydessä!

Kyllä kiitos!