Lappeenranta | Terapiatalo Noste
(09) 3158 9154

tai s-postitse: asiakaspalvelu (ät) terapiatalonoste.fi

Asiakaspalvelumme on auki ma-to 9-17 ja pe 9-16

Lappeenranta

Toimipaikan tiedot

Osoite: Pormestarinkatu 6 A, 4. ja 5. kerros, 53100 Lappeenranta

Palvelut

Psykiatrin ja psykologin palvelut, yksilöpsykoterapia, pari- ja perheterapia, varhaisen vuorovaikutuksen psykoterapia, psykofyysinen fysioterapia.

Sijainti ja saapuminen

Näet ajanvaraussivulta erikseen etä- ja läsnävastaanottoajat kunkin terapeutin kohdalta. Erityisjärjestelyissä olethan yhteydessä sähköpostitse terapeuttiisi ([email protected]).

Lappeenrannan toimitila sijaitsee Lappeenrantalaisten hyvin tuntemassa Viljelijöiden talossa. Viihtyisä toimitila sijaitsee neljännessä ja viidennessä kerroksessa. Rapun kadulle avautuva ovi on arkisin auki klo 8-18:20. Sisään päästyäsi pääset hissillä nousemaan suoraan neljänteen/viidenteen kerrokseen.

Asiakaskohtaaminen ja yhteys

Toimitilassa on asiakkaita varten odotustila. Terapeuttimme päästävät sinut odotustilaan saapuessasi paikalle ja siellä on pieniä virvokkeita ja luettavaa ennen tapaamisaikasi alkua. Tulethan kuitenkin terapeuttisi kanssa jämptisti sovittuun aikaan paikanpäälle, jotta voimme avata sinulle oven häiritsemättä aiempia asiakaskäyntejä. Jos Sinulla on mitä tahansa kysyttävää, voit ottaa yhteyttä meihin myös puhelimitse, puh. (09) 315 89154.

Lämpimästi tervetuloa Nosteen Lappeenrannan toimipisteelle!

Huom. Hinnat saattavat vaihdella terapeutti- ja toimipistekohtaisesti. Ei reseptin uusintaa tai lääkemääräyksiä!

 

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2019/12/Kari_Krauel-e1580305826790.jpg

Kari Krauel

Lappeenranta, Etävastaanotto

Psykoterapeutti (ratkaisukeskeinen), logoterapeutti

Olen ratkaisukeskeinen psykoterapeutti (Valvira- ja KELA -pätevyys) ja logoterapeutti LTI. Olen myös solmuja parisuhteessa -valmentaja ja perehtynyt nuoriin.

Kari Krauel

Lappeenranta | Etävastaanotto

Psykoterapeutti (ratkaisukeskeinen), logoterapeutti

Palvelukielet: suomi

Olen rauhallinen, uskon ihmisen omiin mahdollisuuksiin. Olen aktiivinen, mutta ihmiset itse tekevät ratkaisut. Menneessä ollaan vain sen verran kuin on tarve. Vahvuuteni ovat juuri rauhallisuus, uskoni ihmisen omiin mahdollisuuksiin, tilan antaminen ja se, että olen kiinnostunut ihmisistä. Asiakkaalta toivon rehellisyyttä ja avoimuutta, sillä omien vaikeuksien piilottamisella ei tee muille kuin itselleen hallaa.

Tapaamisissa tarkoituksena on, että ihmiset itse puhuisivat ja että tapaamisten välillä he yhdistelisivät asioita oivalluksiksi. Tapaamisten välisiksi ajoiksi sovimme tehtävistä, joita pitäisi käydä läpi. Omien voimavarojen, tietojen ja taitojen löytäminen itsestään helpottaa lopulliseen tavoitteeseen pääsyä, ennen kaikkea uskoa siihen, että minä selviydyn.

Olen tehnyt terapiaa parikymmentä vuotta, viimeiset 13 vuotta yksityisyrittäjänä. Olen kiinnostunut nuorista, joiden kanssa työskentelin 5 vuotta nuorisoasemalla. Kiinnostusta ja kokemusta minulle on karttonut työelämän haasteista ja ammatinvalintakysymyksistä, ja olen erikoistunut viiden vuoden ajan mielenterveyskuntoutujien ammatilliseen työhönvalmennukseen. Solmuja parisuhteessa -menetelmän opiskelin, kun huomasin, että parisuhteen vaikeudet olivat useimmiten vuorovaikutuksen puutetta.

Koulutus: Nuoriso- ja sosiaalityön tutkinto, logoterapeutti LTI tutkinto, ratkaisukeskeinen psykoterapeutti, tiedottajan MTI ja markkinoinnin MAT tutkinnot
Suuntaus: Ratkaisukeskeinen, toissijainen suuntaus: logoterapia, tarkoituskeskeinen psykoterapia
Kela-oikeudet: Yksilöpsykoterapia
Kiinnostuksen kohteet: Parisuhteet, elämänkriisit, uran etsiminen, nuoret, itsevarmuuden rakentaminen, tarkoituksen etsiminen, lasten ja vanhempien suhteet, solmuja parisuhteessa -menetelmän käyttö
Palvelut: Pari- ja perheterapeutit, Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Parisuhdekriisit
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Työn ohjaus ja urakysymykset
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Traumat ja elämänkriisit
Addiktiot
Ahdistus
Masennus
Persoonallisuushäiriöt
Perhesuhdekriisit
Lapsettomuus
LGBTQ
Seksuaalisuus
Vanhuusiän sairaudet ja haasteet
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2021/01/Pasi-Korhonen-e1622031315550.jpg

Pasi Korhonen

Kouvola, Lappeenranta, Etävastaanotto

Psykoterapeutti (pari-ja perhepsykoterapeutti ET), Seksuaaliterapeutti

Olen aktiivinen, luova, käytän huumoria tarpeen mukaan, olen jämpti mutta tilaa antava, rauhallinen, pohtiva. Vahvuutenani on positiivinen ja tasavertainen ote.

Pasi Korhonen

Kouvola | Lappeenranta | Etävastaanotto

Psykoterapeutti (pari-ja perhepsykoterapeutti ET), Seksuaaliterapeutti

Palvelukielet: suomi, englanti

Olen aktiivinen, luova, käytän huumoria tarpeen mukaan, olen jämpti mutta tilaa antava, rauhallinen, pohtiva.
En ole kaiken tietävä, luon tilaa asiakkaan/asiakkaiden pohdinnalle ja autan heitä löytämään omat ratkaisut. Ymmärretään historiaa, mahdollistetaan uuden luominen ja luottamuksen luominen, pyrin luovaan ja jämäkkään otteeseen. Ihminen tulee kuulluksi erikseen ja yhdessä, parisuhteessa pohditaan asioita, luodaan tilaa, toiveita, ajatuksia. Annetaan tilaa tunteille, ajatuksille, tuetaan positiivisia ajatuksia ja löydetään toivoa. Olen puolueeton ja suorapuheinen sellaisissa asioissa joissa täytyy asia tuoda esiin selkeästi. Seksuaalineuvonnassa/Seksuaaliterapiassa pyrin luovaan ja asioiden kohtaamiseen/ymmärtämiseen ja auttamaan löytämään asioihin oma tie. Vahvuutenani on positiivinen ote, moninainen tieto asioista, jämäkkyys, selkeäsanaisuus, voimavarojen ja toivon löytyminen.

Kaikkien kanssa yleensä teen jonkinlaisen aluksi sukupuun, mistä tulee, vähän historiaa. Mikä juuri nyt saanut tulemaan terapiaan, ajankohtaiset asiat. Tavoitteet-suunnitelma-arviointi jossain vaiheessa. Käytän myös nelikenttäanalyysia, voimavaroja-haasteita-mahdollisuuksia-esteitä systeemiä. Parien ja perheiden kanssa sukupuu, historia, tehtäviä liittyen omaan pohdintaan, yhteiseen pohdintaan ,kotitehtäviä mm. pohdintoja ja kirjallisuuden lukemista. Myös rentoutuminen, DKT-harjoitukset , tietoinen läsnäolo. Käytän paljon fläppitaulua. Seksuaalineuvonnassa/Seksuaaliterapiassa kuvat, harjoitteet, fysiologia/anatomia ja myös ihan tiedon jakaminen. Työskentelen nuorten, aikuisten ja parien ja perheiden kanssa. Kiinnostuksen kohteena parit-perheet, seksuaalisuuteen liittyvät asiat. Myös käyttäytymiseen, syömishäiriöihin liittyvät asiat. Teen myös kotikäyntejä jonkin verran. Olen työskennellyt nuorten ja perheiden kanssa yli 20 vuotta nuorisopsykiatriassa ja lisäksi parien kanssa yli 10 vuotta. Lähisuhdeväkivallan ja sen eri muotojen kanssa olen tehnyt töitä 5 vuotta.

Olen toiminut YK-rauhanturvaajana UNIFIL-operaatiossa Libanonissa 1988-1989.

Koulutus: Psykiatrinen sh, pari-ja perhepsykoterapeutti (ET), seksuaaliterapeutti
Erikoistuminen: Pari- ja perheterapia, seksuaaliterapia
Suuntaus: Systeeminen
Kela-oikeudet: Pari- ja perheterapia, vanhempien ohjauskäynnit, Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus (parit, perheet)
Kiinnostuksen kohteet: nuoret, parit-ja perheet-seksuaalisuuteen liittyvät asiat esim. haluttomuus
Palvelut: Pari- ja perheterapeutit, Seksuaaliterapeutit, Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Ahdistus
Masennus
Psykoosit
Syömishäiriöt
Parisuhdekriisit
Perhesuhdekriisit
LGBTQ
Seksuaalisuus
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Traumat ja elämänkriisit
Addiktiot
Persoonallisuushäiriöt
Unihäiriöt
Lapsettomuus
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Vanhuusiän sairaudet ja haasteet
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos
Neurologiset ongelmat

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2022/08/Maarit-Makkonen.png

Maarit Makkonen

Lappeenranta, Etävastaanotto

Psykofyysinen fysioterapeutti

Jo ennen kuin meillä on kyky puhua, on meillä keho. Lähestymme terapiassa asioita kehollisuuden kautta eri tavoin. Palvelen myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Maarit Makkonen

Lappeenranta | Etävastaanotto

Psykofyysinen fysioterapeutti

Palvelukielet: suomi, ruotsi, englanti

Olen vireystilaa tarkasti havainnoiva ja kuunteleva. Tämän lisäksi olen rohkaiseva, sillä kehollisessa työskentelyssä myös epämukavat tuntemukset ovat sallittuja. Epämukavaakin kehotilaa on joskus tarpeellista havainnoida: miltä ja missä tämä tuntuu. Osaan kuunnella puhetta, mutta osaan myös kuulla kehoa, mikä on psykofyysisessä fysioterapiassa oleellista. Terapeuttina ajattelen aina laajasti koko elämäsi kirjoa, jossa kaikki osaset vaikuttavat kaikkeen.

Olen tiedonhaluisella tavalla utelias terapian kannalta oleellisen uuden tiedon omaksumisesta ja kouluttaudun jatkuvasti valitsemallani tavalla syvemmälle. Luotan terapeuttina ihmiskehon viisauteen ja ainutlaatuiseen kykyyn hoitaa kehollisia (sekä mielen) hankalia vaivoja. Voimme edesauttaa tätä kehon kykyä sopivilla harjoitteilla. Pyrin valitsemaan terapian keinot juuri siihen hetkeen sopivaksi.

Psykofyysisessa fysioterapiassa opettelemme tunnistamaan ylivireyden (stressi, ahdistus, jännittyneisyys, kipu) tuntemuksia kehossasi tai alivireyden (väsymys, uupumus, masennus) kehollisia merkkejä. Kun opit tunnistamaan omaa kehollista olotilaasi, avautuu mahdollisuus oppia keinoja vireystilan ja olotilan säätelyyn sekä palautumiseen.

Työskentelen aikuisten kanssa ja kiinnostuksen kohteenani ovat kaikki aikuisen arjessa olevat haasteet ja niiden helpottaminen.

Koulutus: Psykofyysinen fysioterapeutti, fysioterapeutti, joogaohjaaja, joogapilatesohjaaja
Suuntaus: Psykofyysinen fysioterapia
Kela-oikeudet: Ei
Kiinnostuksen kohteet: Kehoterapia, kehollinen työskentely, kehollinen traumatyöskentely.
Palvelut: Psykofyysinen fysioterapia
Erikoisosaamisalue
Ahdistus
Masennus
Syömishäiriöt
Unihäiriöt
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Traumat ja elämänkriisit
Vanhuusiän sairaudet ja haasteet
Neurologiset ongelmat

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2019/05/Kaisa-Santala-e1565854275312.jpg

Kaisa Santala

Etävastaanotto, Useita toimipisteitä

Psykiatri, lastenpsykiatrian erikoislääkäri, pari- ja perheterapeutti, varhaisen vuorovaikutuksen psykoterapeutti

Otan tällä hetkellä vastaan vain psykiatrina.

Kaisa Santala

Etävastaanotto | Useita toimipisteitä

Psykiatri, lastenpsykiatrian erikoislääkäri, pari- ja perheterapeutti, varhaisen vuorovaikutuksen psykoterapeutti

Palvelukielet: suomi, englanti

Minulla on laaja-alainen työkokemus julkisen ja yksityisen tereydenhuollon kentältä, sekä lasten ja perheiden psykiatrisista palveluista sekä lasten somaattisten sairauksien hoidosta. Viime vuodet olen kouluttautunut ja tehnyt terapeuttista työtä. Olen työskennellyt raskaana olevien ja pienten lasten perheiden kanssa. Hoidoissani kohtaan koko perheen, olipa elämäntilanne mikä tahansa, tai vauva, lapsi tai nuori minkä ikäinen tahansa. Lisäksi mahdollisuus parisuhteen käsittelyyn vanhemmuuden tuomien haasteiden kautta. Pohjaan työni vuorovaikutussuhteen ja kiintymyssuhteen tärkeyteen, sekä raskaus ja pikkulapsiajan erityisyyteen. Uskon suhteen parantavaan voimaan, sekä mahdollisuuteen elämäntaitekohdissa synnyttää uudenlaista psyykkistä hyvinvointia.

Psykiatrin vastaanotto, psykoterapia, kuntoutuspsykoterapialausunnot, lääkitysarviot sekä -seurannat. Perheterapia, pariterapia ja varhaisen vuorovaikutuksen psykoterapia. Lasten- ja nuorten yksilökäynnit.

Huomioithan ystävällisesti, että emme uusi rauhoittavia lääkkeitä, vahvoja kipulääkkeitä, emmekä määrää ensikäynnillä PKV-lääkkeitä.

Hinnat:
Lastenpsykiatriakäynti 60 minuuttia 160 € (lauantaisin 198 € ja sunnuntaisin 330 €)
Psykiatrikäynti 60 minuuttia 165 € (lauantaisin 198 € ja sunnuntaisin 330 €)
Lausunto alkaen 100 €

Koulutus: Lastenpsykiatrian ja lastentautien erikoislääkäri, pari- ja perheterapeutti, varhaisen vuorovaikutuksen psykoterapeutti, lasten ja nuorten psykodynaaminen yksilöterapeutti (koul. 2019-2023), lasten psykoterapia erityispätevyys
Erikoistuminen: Lasten psykoterapian erityispätevyys
Suuntaus: Pari- ja perheterapeutti, varhaisen vuorovaikutuksen psykoterapeutti
Kela-oikeudet: Kyllä, pari- ja perheterapia, varhaisen vuorovaikutuksen psykoterapia, Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus (lapset, perheet)
Kiinnostuksen kohteet: Raskaana olevien ja pikkulapsiperheiden hoito, perheterapia, pariterapia
Palvelut: Psykiatrit
Erikoisosaamisalue
Addiktiot
Ahdistus
Masennus
Persoonallisuushäiriöt
Psykoosit
Syömishäiriöt
Unihäiriöt
Parisuhdekriisit
Perhesuhdekriisit
Lapsettomuus
LGBTQ
Seksuaalisuus
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Työn ohjaus ja urakysymykset
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Traumat ja elämänkriisit
Vanhuusiän sairaudet ja haasteet
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2019/06/Kari-Muhonen-e1561531510606.jpg

Kari Muhonen

Lappeenranta, Etävastaanotto

Psykoterapeutti VET (ratkaisukeskeinen)

Psykoterapia ja muutoksen tekeminen on yhteistyötä. Vahvuuksien tutkimisen kautta tavoitteellinen matka kohti toivetilaa alkaa – anna minun auttaa sinua tuolla matkalla.

Ei uusia KELA-asiakkaita

Kari Muhonen

Lappeenranta | Etävastaanotto

Psykoterapeutti VET (ratkaisukeskeinen)

Palvelukielet: suomi

Asiakastilanne: KELAn vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen asiakkaat voivat aloittaa myöhemmin keväällä 2023. Saatavilla kertakäynti- ja lyhytterapia-aikoja.

Olen vaativan erityistason ratkaisukeskeinen psykoterapeutti, psykoterapeuttikouluttaja, sosiaalityöntekijä ja opettaja. Olen toiminut pitkään mielenterveyskuntoutuksen, sosiaalityön ja opetuksen kentällä tehden töitä niin nuorten kuin aikuisten, yksilöiden, parien ja perheiden kanssa. Psykoterapiakouluttajana toimiminen on vahvistanut vaikuttavuuden taitojani psykoterapiassa. Psykoterapian lisäksi toimin myös työnohjaajana (STOry).

Teen lyhytpsykoterapian lisäksi Kelan kuntoutuspsykoterapiaa yksilöpsykoterapia-asiakkaille, pari- ja perheterapiaa, sovittelua, ratkaisukeskeistä itsensä kehittämistä ja annan muutostukea erilaisiin elämäntilanteisiin. Hyödynnän työssäni myös käynti kerrallaan työmuotoa ja tarvittaessa viiden pisteen korva-akupunktiota.

Ei uusia KELA-asiakkaita

Koulutus: Vaativan erityistason ratkaisukeskeinen terapeutti, ratkaisukeskeisen psykoterapian maisteri, psykoterapian kouluttajakoulutus, kasvatustieteen maisteri (erityispedagogiikka), sosiaalityöntekijä, opettaja, työnohjaaja (STOry)
Suuntaus: Ratkaisukeskeinen
Kela-oikeudet: Yksilöpsykoterapia, Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus (nuoret ja aikuiset)
Kiinnostuksen kohteet: Olen kiinnostunut löytämään toimintakykyä palvelevia tekijöitä sieltä mistä niitä harvemmin osataan etsiä. Asioiden hyväksymisen kautta esteet itsensä kehittämisestä poistuvat ja uudet näkökulmat valjastuvat tavoitetta palvelevaksi. Motivoituminen muutokseen kertoo hyötyjen esilletulosta.
Palvelut: Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Ahdistus
Masennus
Parisuhdekriisit
Perhesuhdekriisit
Työn ohjaus ja urakysymykset
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Traumat ja elämänkriisit
Addiktiot
Persoonallisuushäiriöt
Psykoosit
Syömishäiriöt
Unihäiriöt
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Vanhuusiän sairaudet ja haasteet
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2019/07/Ruth-Peuhkuri-e1563177496981.jpg

Ruth Peuhkuri

Helsinki, Lappeenranta, Etävastaanotto

Psykoterapeutti (ratkaisukeskeinen)

Tarjoan ratkaisu- ja voimavarakeskeistä psykoterapiaa yksilöille ja pareille. Yhdessä asiakkaan kanssa etsimme ratkaisuja ja vahvistamme olemassaolevia voimavaroja.

Ei uusia KELA-asiakkaita

Ruth Peuhkuri

Helsinki | Lappeenranta | Etävastaanotto

Psykoterapeutti (ratkaisukeskeinen)

Palvelukielet: suomi

Asiakastilanne: saatavilla lyhytterapia- ja kertakäyntiaikoja.

Minulla on pitkä kokemus nuorten aikuisten ja perheiden kanssa työskentelystä. Ennen valmistumistani psykoterapeutiksi 2009 (Helsingin yliopisto, Palmenia), työskentelin lastensuojelussa eri tehtävissä. Minulla on kokemusta myös vammautumiseen ja sairastumiseen liittyvästä sopeutumisvalmennuksesta sekä adhd-coach koulutus. Psykoterapeuttina olen keskittynyt hoitamaan erilaisia ahdistuneisuushäiriöitä ja masennusta; paniikkihäiriöitä, syömishäiriöitä, työuupumusta. Vanhemmuus ja parisuhteen solmukohdat sekä uusperheen haasteet ovat osaamiseni ydintä. Uskon asiakkaan kykyyn löytää ovi parempaan tulevaisuuteen. Astun asiakkaan maailmaan kunnioittaen ja valmiina tarjoamaan hänen käyttöönsä osaamiseni ja kokemukseni.

Ei uusia KELA-asiakkaita

Koulutus: Ratkaisukeskeinen psykoterapeutti, sosiaalialan koulutus
Erikoistuminen: Yksilöpsykoterapia, pariterapia
Suuntaus: Ratkaisukeskeinen
Kela-oikeudet: Yksilöterapia 16-65v.
Kiinnostuksen kohteet: Ahdistuneisuushäiriöt, masennus, vanhemmuuden ja uusperheen haasteet, elämän muutostilanteet esim. itsenäistyminen, avioero, sairastuminen
Palvelut: Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Ahdistus
Masennus
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Addiktiot
Syömishäiriöt
Unihäiriöt
Parisuhdekriisit
Perhesuhdekriisit
Lapsettomuus
Seksuaalisuus
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Vanhuusiän sairaudet ja haasteet
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2020/11/Sirpa-Tuokko-e1610544776868.jpg

Sirpa Tuokko

Lappeenranta, Etävastaanotto

Psykoterapeutti (kognitiivinen)

Terapeuttina olen kannustava ja myötätuntoinen. Pyrin tasavertaiseen ja kunnioittavaan yhteistyösuhteeseen asiakkaan kanssa.

Ei uusia KELA-asiakkaita

Sirpa Tuokko

Lappeenranta | Etävastaanotto

Psykoterapeutti (kognitiivinen)

Palvelukielet: suomi

Olen terapeuttina kannustava ja myötätuntoinen. Pyrin tasavertaiseen ja kunnioittavaan yhteistyösuhteeseen asiakkaan kanssa. Puhun lempeän suorasanaisesti ja tarvittaessa jämäkästi. On ollut ilo työskennellä hyvin monenlaisten asiakkaiden kanssa ja ratkoa heidän kanssaan monenlaisia pulmia. Tämän myötä ymmärrykseni ihmisyyden laaja-alaisuudesta on kasvanut. Lempeän kannustuksen ja huomioivan yhteistyön myötä ihmiset ovat löytäneet oman itsensä ja omanlaisensa elämänpolun. Etenemme terapiassa kunkin voimavarojen ja tavoitteiden mukaisesti käyttäen laaja-alaisesti kognitiivisen psykoterapian menetelmiä, mitkä voivat olla keskusteluja mutta yhtä lailla kokemuksellisia harjoitteita, taitojen harjoittelua ja mielikuvaharjoituksia. Asiakkaan kertomus on keskiössä ja yhdessä kokoamme tarinasta kokonaisen ja löydämme työkaluja elämää varten. Istuntojen välillä voi olla ns. kotitehtäviä. Periaatteena on, että terapiassa haetaan "eväät" ja ne "pureskellaan" sitten kotona. Terapia voi alkaa tutustumiskäynnillä ja sen perusteella asiakas voi valita terapeutin. Teemme terapiasopimuksen ja suunnittelemme terapiakäyntien tiheyden ja sovimme muista terapiaan liittyvistä asioista. Terapia on luova prosessi, jonka tuloksena syntyy aina jotain uutta, suurta tai pientä mutta aina jotain uutta.

Käytän terapeuttisessa työskentelyssä kognitiivisen terapian menetelmiä laaja-alaisesti kunkin asiakkaan tilanteen ja tarpeen mukaan. Terapia sisältää keskusteluja mutta myöskin kokemuksellisia ja mielikuviin perustuvia harjoituksia sekä taitojen harjoittelua. Terapiasuhde on luottamuksellinen ja turvallinen yhteistyösuhde, johon kumpikin osapuoli antaa panoksensa. Asiakkaan tarina on keskiössä ja tutkimme siinä esiintyviä ilmiöitä yhdessä. Teemme yhdessä tavoitteet ja seuraamme niiden toteutumista. Tavoitteena on hyvinvoinnin ja itseymmärryksen lisääntyminen.

Minulla on pitkä kokemus mielenterveystyöstä ja terapiatyöstä sekä julkisessa terveydenhuollossa että yksityisellä puolella. Hyvin laaja-alaisen asiakaskunnan myötä kokemus terapiatyöstä on kehittynyt monipuoliseksi. Työskentelen aikuisten ja yli 16-vuotiaiden nuorten kanssa. On kiinnostavaa työskennellä masennuksesta, ahdistuksesta ja uupumuksesta kärsivien kanssa. Myös persoonallisuushäiriöiden, vaikeiden elämäntilanteiden, ihmissuhdevaikeuksien, itsetuntoon liittyvien teemojen parissa työskentely kiinnostaa. Minulla on myös erityisosaamista kognitiivisesta hypnoterapiasta.

Ei uusia KELA-asiakkaita

Koulutus: kognitiivinen psykoterapeutti YET, psykiatrian erikoissairaanhoitaja, sairaanhoitaja AMK
Suuntaus: Kognitiivinen
Kela-oikeudet: Yksilöpsykoterapia
Kiinnostuksen kohteet: Terapeuttisesti olen kiinnostunut työskentelemään hyvin monenlaisten ihmisten kanssa ja monenlaisten elämän haasteiden parissa. Erityisesti kiinnostaa masennusoireiden, ahdistuneisuuden, persoonallisuushäiriöiden, työuupumuksen ja elämäntilanteisiin liittyvien haasteiden parissa työskentely.
Palvelut: Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Addiktiot
Ahdistus
Masennus
Persoonallisuushäiriöt
Motivaatio-ongelmat
Psykoosit
Syömishäiriöt
Unihäiriöt
Parisuhdekriisit
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Työn ohjaus ja urakysymykset
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Traumat ja elämänkriisit
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2020/12/Riitta-Kuukka-e1609769047349.jpg

Riitta Kuukka

Lappeenranta, Etävastaanotto

Psykoterapeutti (kognitiivinen)

Olen kognitiivinen psykoterapeutti, peruskoulutukseltani psykiatrian erikoissairaanhoitaja. 1-vuotiset lisäkoulutukset: psykofyysinen psykoterapia ja hypnoosihoidot.

Ei uusia KELA-asiakkaita

Riitta Kuukka

Lappeenranta | Etävastaanotto

Psykoterapeutti (kognitiivinen)

Palvelukielet: suomi

Terapeuttina minulle on tärkeää, että välillemme rakentuu arvostava, turvallinen ja luottamuksellinen yhteistyösuhde. Suhteemme on tasa-arvoinen, joskin ammatillisuuteni ja työkokemukseni tuo siihen oman lisänsä. Minä terapeuttina olen se toinen, jonka kanssa yhdessä tutkien voit löytää vastauksia ja selviytymiskeinoja itsellesi hankalissa kysymyksissä ja tilanteissa. Kuuntelen herkällä korvalla elämäntarinaasi, tarpeitasi, toiveitasi ja odotuksiasi. Onpa terapia sitten lyhyttä tai pitkää, oleellista on ymmärtää, mistä oireet ja vaikeudet johtuvat. Psykoterapia on muutokseen tähtäävää, joten työskentelemme tavoitteittesi suuntaisesti edeten sallivuuden ja kannustavuuden ilmapiirissä vahvuuksiasi unohtamatta.

Terapiakäynneilläsi puhut niistä asioista, jotka ovat mielessäsi juuri sillä hetkellä. Haluan kuulla mitä istuntojen välillä on tapahtunut omassa arjessasi. Saat tai annat itsellesi tarvittaessa ns kotitehtäviä. Mikäli huomaat ajautuvasi usein samankaltaisiin tilanteisiin, voi olla hyödyllistä tutkia noita tilanteista ja löytää vaihtoehtoisia ajattelu- ja toimintatapoja. Menetelmävalikko on laaja ja käytettävät menetelmät valikoituvat yksilöllisesti. Käytän etenkin skeema-moodityöskentelyä / minätila-terapiaa hypnoosin avulla, mielikuva- ja tuolityöskentelyä, tunnetyöskentelyä, hengitys-rentoutus-ja tietoisuustaitoharjoituksia. Tutkimme myös terapiasuhteen ilmiöitä sekä arvioimme miten terapia etenee.

Minulla kokemusta psykiatrian avohoidon vastaanotoilta, masennusryhmien ohjaamisesta, pitkäaikaisen masennuksen ryhmä (CBASP) -sekä yksilöterapioista, perheinterventioista, paritapaamisista, julkisen puolen lyhytpsykoterapioista (6 vuotta) sekä Kelan tukemista kuntoutuspsykoterapioista. Eri tasoiset traumatisoitumiset johdattavat kehollisuuteen ja joitakin voi helpottaa asioiden työstäminen hypnoosin avulla. Työskentelen erilaisista ongelmista ja vaikeuksista kärsivien aikuisten kanssa.

Ei uusia KELA-asiakkaita

Koulutus: Erikoissairaanhoitaja, psykoterapeutti YET
Suuntaus: Kognitiivinen
Kela-oikeudet: Yksilöpsykoterapia
Kiinnostuksen kohteet: Kaikki ihmisen elämään liittyvät ilmiöt.
Palvelut: Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Ahdistus
Masennus
Addiktiot
Persoonallisuushäiriöt
Psykoosit
Syömishäiriöt
Unihäiriöt
Parisuhdekriisit
Perhesuhdekriisit
Lapsettomuus
Seksuaalisuus
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Työn ohjaus ja urakysymykset
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Traumat ja elämänkriisit
Vanhuusiän sairaudet ja haasteet
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2021/01/Sari-Toivola-e1610374034519.jpg

Sari Toivola

Kouvola, Lappeenranta, Etävastaanotto

Psykoterapeutti (ratkaisukeskeinen) Kuvataideterapeutti

Ratkaisukeskeistä yksilöterapiaa ja kuvataideterapiaa kannustavalla, arvostavalla, voimavaralähtöisellä työskentelyotteella

Ei uusia KELA-asiakkaita

Sari Toivola

Kouvola | Lappeenranta | Etävastaanotto

Psykoterapeutti (ratkaisukeskeinen) Kuvataideterapeutti

Palvelukielet: suomi

Terapeuttina olen kuunteleva, rauhallinen ja tilaa antava. Työskentelyotteeni on jokaista yksilönä arvostava, tasa-arvoinen, voimavaralähtöinen ja tutkiva. Vahvuuteni on monipuoliseen koulutukseen ja pitkään työkokemukseen perustuva vahva osaaminen ja halu kehittyä työssäni. Olen positiivinen ja sinnikäs asiakkaan rinnalla kulkija ja kannustaja, joka uskoo pysyviin muutoksiin asiakaslähtöisesti.

Istunnoillani käsitellään pääasiassa keskustellen niitä asioita, joita asiakkaalla on ajankohtaisesti mielessään ja siitä, miten arki on sujunut istuntojen välillä. Yhdessä tutkimme asiakkaan muutoksen toiveita, voimavaroja ja keinoja, joiden avulla toivottua muutosta tavoitellaan. Pohdimme esteenä olevia haasteita ja vaikeuksia sekä selviytymiskeinoja. Terapia on tavoitteellista ja arvioimme jatkuvasti yhdessä, miten tavoitteita on saavutettu. Käytän myös tarvittaessa toiminnallisia menetelmiä asiakaslähtöisesti, mm. rentoutumisharjoituksia, mielikuvaharjoituksia, kirjoittamista, erilaisia tehtäviä ja kuvallisia menetelmiä.

Ratkaisukeskeisessä kuvataideterapiassa yhdistetään luova ilmaisu ja ratkaisukeskeiset menetelmät. Etsitään yhdessä kuvallisin keinoin ratkaisuja haastaviksi koettuihin asioihin ja muutostarpeisiin sekä mahdollisuuksia ja voimavaroja tavoitteisiin pääsemiseksi. Menetelminä mm. "Elämän tienhaarassa", "Selviytymistarinani" ja "Elämänpuu".

Olen toiminut mm. sairaanhoitajana ja sosiaalityöntekijänä eri ikäisten ja erilaisissa elämäntilanteissa olevien asiakasryhmien parissa, ammatillisena opettajana ammattiopistossa sote-alalla sekä psykoterapeuttina. Ihmissuhdetyön työkokemusta yhteensä yli 25 vuoden ajan, psykoterapeuttina 10 v. Työskentelen aikuisten ja yli 16-vuotiaiden kanssa. Kiinnostuksen kohteeni on ihminen elämäntilanteessaan.

Ei uusia KELA-asiakkaita

Koulutus: Psykoterapeutti (ratkaisukeskeinen), kuvataideterapeutti, kätilö, psyk.sairaanhoitaja, sosiaalityöntekijä (YTM), ammatillinen opettaja/erityisopettaja, eläinavusteinen valmentaja, kognitiiviset työtavat lasten- ja nuorisopsykiatriassa -täydennyskoulutus.
Suuntaus: ratkaisukeskeinen, toissijainen suuntaus kuvataideterapia
Kela-oikeudet: Aikuisten ja nuorten yksilöpsykoterapia, aikuisten ja nuorten kuvataideterapia (yksilö- ja ryhmäterapia)
Kiinnostuksen kohteet: Olen kiinnostunut työskentelemään eri-ikäisten ja eri elämäntilanteessa olevien asiakkaiden kanssa.
Palvelut: Taideterapeutit (Kela), Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Ahdistus
Masennus
Persoonallisuushäiriöt
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Traumat ja elämänkriisit
Addiktiot
Psykoosit
Syömishäiriöt
Unihäiriöt
Parisuhdekriisit
Perhesuhdekriisit
Seksuaalisuus
Työn ohjaus ja urakysymykset
Vanhuusiän sairaudet ja haasteet
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos
Neurologiset ongelmat

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.