Miten terapia auttaa? | Terapiatalo Noste
(09) 3158 9154

tai s-postitse: asiakaspalvelu (ät) terapiatalonoste.fi

Asiakaspalvelumme on auki ma-to 9-17 ja pe 9-16

Miten terapia auttaa?

Psykologin kanssa työskentely tai pidempikestoinen psykoterapia ovat molemmat keskusteluhoitoja. Millaista keskustelu ammattilaisen kanssa on? Ja kuinka puhuminen yleensä voi auttaa?

Miten terapia auttaa

Seuraavassa muutama näkökulma asiantuntijoiltamme:

  1. Usein vaikeiden tunteiden tai uupumuksen keskellä tuntuu vaikealta jäsentää omaa vointiaan. Tuntuu, että kaikki kaatuu niskaan. Ammattilainen auttaa tässä, haastatellen ja arvioiden. Asiantuntijan palaute auttaa laittamaan asioita mittasuhteisiin ja rauhoittaa ajatusten kaaosta.
  2. Psykologin tai psykoterapeutin kanssa puhuminen ei ole mitä tahansa keskustelua. Tarkoitus on opetella erityisesti merkityksellistä, aitoa ja itselle tärkeää puhetta toisen ihmisen kanssa. Usein se vaatii tilaa, aikaa ja säännöllisyyttä, jotka puolestaan luovat turvallisuutta. Henkilökohtainen ja aito puhe koskee tunteitamme, muistojamme ja usein asioita, joita emme ole siihen asti voineet käydä läpi tai edes ajatella.
  3. Vastaanotolla voi opetella uusia taitoja ja tapoja suhtautua vanhoihin ongelmiin. Käynnit eivät kuitenkaan ole pelkkää menneisyyden jäsentämistä. Elämä tapahtuu istuntojen välissä. Yhteiset tavoitteet, pohdinta ja kannustava palaute kannattelevat myös arjen tilanteissa ja vaikeiden aikojen läpi.
  4. Vastaanotolla voi myös selvittää, mikä oikeastaan on itselle tärkeintä? Usein terapian aikana ihmiset pohtivat myös sitä, mihin elämässä oikeasti haluaa suunnata ja mitä osa-alueita on ehkä laiminlyönyt.
  5. Psykoterapiasta saa taitoja ajatella monipuolisemmin itseään ja suhdettaan moniin rooleihin kotona ja työelämässä. Nämä taidot ovat psyykkistä kasvua – kykyä välttää itselle haitallisia tilanteita ja vahvuutta toipua oman mielen keinoin vastoinkäymisistä, joita vastaan tulee.

Voit tarkastella ammattilaistemme vapaita aikoja täältä tai olla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Voit jättää myös sähköpostisi tai puhelinnumeron, niin olemme Sinuun yhteydessä!

Kyllä kiitos!