Järvenpää | Terapiatalo Noste
(09) 3158 9154

tai s-postitse: asiakaspalvelu (ät) terapiatalonoste.fi

Järvenpää

Toimipaikan tiedot

Osoite: Sibeliuksenkatu 18, 5. kerros

Palvelut

Yksilöpsykoterapia, pari- ja perheterapia.

Sijainti ja saapuminen

Suurin osa terapeuteista on siirtänyt vastaanoton etävastaanotoksi. Näet ajanvaraussivulta erikseen etä- ja läsnävastaanottoajat kunkin terapeutin kohdalta. Läsnätapaamiseen tullessasi otathan mukaasi oman kasvomaskin. Erityisjärjestelyissä olethan yhteydessä sähköpostitse terapeuttiisi (etunimi.sukunimi@terapiatalonoste.fi).

Järvenpään toimipisteemme sijaitsee osoitteessa Sibeliuksenkatu 18, 5. kerros.

Asiakaskohtaaminen ja yhteys

Voit ottaa yhteyttä meihin kaikissa kysymyksissäsi Nosteen asiakaspalvelun kautta, puh. (09) 315 89154.

Lämpimästi tervetuloa Nosteen Järvenpään toimipisteeseen!

Huom. Hinnat saattavat vaihdella terapeutti- ja toimipistekohtaisesti.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2019/05/Stephan-Salenius-uusi-1-e1605183055290.jpg

Stephan Salenius, Helsinki, etävastaanotto

Lääketieteen dosentti, psykiatrian erikoislääkäri, psykoterapeutti

Kela: Yksilöpsykoterapia

Olen psykiatri ja kognitiivis-analyyttinen psykoterapeutti. Laaja kokemus aikuispsykiatriasta (mm. mielialahäiriöt ja kriisien hoito) sekä nuoriso- ja neuropsykiatriasta.

Stephan Salenius, Helsinki, etävastaanotto

Lääketieteen dosentti, psykiatrian erikoislääkäri, psykoterapeutti

Olen psykiatrian erikoislääkäri ja kognitiivis-analyyttinen psykoterapeutti. Minulla on laaja kokemus aikuispsykiatriasta, esim. mielialahäiriöiden, psykoosien ja kriisien hoidosta, sekä neuro-, päihde- ja oikeuspsykiatriasta. Olen työskennellyt myös nuoriso- ja lastenpsykiatrian parissa. Olen toiminut pitkään HUSssa ylilääkärinä ja lisäksi Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin psykiatrian tulosalueylilääkärinä. Olen Helsingin yliopiston dosentti ja olen työskennellyt vuosia lääketeollisuuden asiantuntijalääkärinä sekä Suomessa että ulkomailla. Olen toiminut mm. Suomen Touretteyhdistyksen ja Kognitiivis-analyyttisen psykoterapiayhdistyksen puheenjohtajana ja tällä hetkellä toimin mm. Suomen Psykiatriyhdistyksen psykoterapiatoimikunnan puheenjohtajana. Olen pitkään pitänyt yksityisvastaanottoa pääkaupunkiseudulla ja olen Terapiatalo Nosteen johtava lääkäri. Puhun sujuvasti ruotsia, suomea ja englantia.

Vain psykiatriaikoja tarjolla.

Huomioittehan ystävällisesti, että emme uusi rauhoittavia lääkkeitä, vahvoja kipulääkkeitä, emmekä määrää ensi käynnillä PKV-lääkkeitä.

Vain psykiatriaikoja tarjolla

Koulutus: Lääketieteen tohtori, dosentti, psykiatrian erikoislääkäri, psykoterapeutti

Erikoistuminen: Psykiatrian erikoislääkäri

Suuntaus: Kognitiivis-analyyttinen psykoterapia

Palvelukielet: suomi, ruotsi, englanti

Kela-oikeudet: Yksilöpsykoterapia

Kiinnostuksen kohteet: Psykoterapia, mielialahäiriöt, ahdistuneisuushäiriöt, nuorisopsykiatria, neuropsykiatria

Toimipisteet: Espoo, Etävastaanotto, Etävastaanotto, Helsingin toimipisteet, Helsinki (Eerikinkatu), Helsinki (Malmi), Helsinki (Malminrinne), Helsinki (Ruoholahdenkatu), Helsinki (Simonkatu), Hämeenlinna, Joensuu, Jyväskylä (Yliopistonkatu), Jyväskylän toimipisteet, Järvenpää, Kajaani, Kouvola, Kuopio, Kuusamo, Lahden toimipisteet, Lahti (Vapaudenkatu), Lappeenranta, Mikkeli, Oulu (Hallituskatu), Oulun toimipisteet, Oulu (Kansankatu), Oulu (Torikatu), Oulu (Uusikatu), Pori, Pudasjärvi, Raahe, Riihimäki, Rovaniemi, Salo, Seinäjoki, Tampere (Hämeenkatu), Tampereen toimipisteet, Tampere (Itsenäisyydenkatu), Tampere (Rautatienkatu), Tornio, Turku (Kauppiaskatu), Turun toimipisteet, Turku (Käsityöläiskatu), Vantaa

Palvelut: Psykiatrit

Erikoisosaaminen: Addiktiot, Ahdistus, Masennus, Persoonallisuushäiriöt, Psykoosit, Syömishäiriöt, Unihäiriöt, Parisuhdekriisit, Perhesuhdekriisit, Lapsettomuus, LGBTQ, Seksuaalisuus, Työ- ja opiskeluelämän haasteet, Työn ohjaus ja urakysymykset, Stressi, jännittäminen ja keskittyminen, Itsetunto ja itsevarmuus, Motivaatio-ongelmat, Traumat ja elämänkriisit, Vanhuusiän sairaudet ja haasteet, Yksinäisyys, Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos

Viesti

Koska Terapiatalo Nosteen asiakaspalvelu välittää viestisi terapeutille sähköpostitse, vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2021/02/free-icon-female-profile-e1614001834754.png

Marja Rask, Järvenpää

Psykoterapeutti (ratkaisukeskeinen)

Kela: Yksilöpsykoterapia

Olen psykoterapeuttina läsnäoleva, helposti lähestyttävä, rento ja haluan tuottaa asiakkaalle kokemuksen kuulluksi tulemisesta.

Ei uusia asiakkaita. Ajanvaraus vain nykyisille asiakkaille.

Marja Rask, Järvenpää

Psykoterapeutti (ratkaisukeskeinen)

Olen psykoterapeuttina läsnäoleva, helposti lähestyttävä, rento ja haluan tuottaa asiakkaalle kokemuksen kuulluksi tulemisesta. Panostan hyvän yhteistyösuhteen syntymiseen koska se on edellytys toimivalle psykoterapiasuhteelle. Olen työskentelyt ihmisten kriisien parissa 30 vuotta . Luvalla siteeraan yhtä asiakasta joka totesi " Jännitin ensimmäistä kertaa kun tulin vastaanotollesi mutta hyvin pian tuntui, että olisin tuntenut sinut aina - olit rento mutta turvallinen " Asiakkaat, yhdessä kuljetut terapiapolut ja selviytyminen on se juttu miksi tätä työtä teen.

Keskeisin menetelmä on puhuminen ja kuunteleminen, kuulluksi tuleminen ja läsnäoleva kohtaaminen. Yhteisesti sovittaessa voimme käyttää toiminnallisia menetelmiä, kuvia, piirtämistä, musiikkia, liikettä, valokuvausta yms. Perhekeskeinen työskentelyote mahdollinen. Jokainen yhteistyösuhde räätälöidään yhdessä, ei ole mitään yhtä kaavaa , tärkeintä lähteä asiakkaan tilanteesta ja löytää voimavaratekijät ja tulevaisuudennäkymät.

Olen ikuinen opiskelija ja osallistun säännöllisesti erilaisiin pidempiin ja lyhyempiin ammattitaitoa ylläpitäviin ja laajentaviin koulutuksiin. Työskentelen perheterapioissa perheiden kanssa, yksilöterapiassa nuorten ja aikuisten kanssa, lisäksi pariskuntien kanssa pariterapiassa. Urheilijat hyötyvät psyykkisen urheiluvalmentajan osaamisestani. Keskityn lyhyisiin terapiasuhteisiin.

Ei uusia asiakkaita. Ajanvaraus vain nykyisille asiakkaille.

Koulutus: Psykoterapeutti (ET), Pari- ja Perheterapian kouluttajapsykoterapeutti, Työnohjaaja, Psyykkinen urheiluvalmentaja

Suuntaus: Ratkaisukeskeinen, Voimavarakeskeinen, Dialoginen (pari- ja perheterapian kouluttajan pätevyys)

Palvelukielet: suomi

Kela-oikeudet: Yksilöpsykoterapia

Kiinnostuksen kohteet: Lyhyttererapiat, akuutit kriisit , nuoret

Toimipisteet: Etävastaanotto, Etävastaanotto, Järvenpää

Palvelut: Muut ammattilaiset, Yksilöpsykoterapeutit

Osaamisalueet: Ahdistus, Masennus, Syömishäiriöt, Unihäiriöt, Parisuhdekriisit, Perhesuhdekriisit, Työ- ja opiskeluelämän haasteet, Työn ohjaus ja urakysymykset, Stressi, jännittäminen ja keskittyminen, Itsetunto ja itsevarmuus, Motivaatio-ongelmat, Traumat ja elämänkriisit, Yksinäisyys, Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos

Viesti

Koska Terapiatalo Nosteen asiakaspalvelu välittää viestisi terapeutille sähköpostitse, vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2021/04/Elisabeth-Helling-e1619421837488.jpg

Elisabeth Helling, Järvenpää

Psykoterapeutti (Kriisi- ja traumapsykoterapia)

Kela: Yksilöpsykoterapia, vanhempien ohjauskäynnit

Pitkä kokemus terapia- ja perheneuvolatyöstä, erityisosaaminen mm. elämänkriisit ja traumanhoito. Terapeuttina olen lämmin ja osallistuva, kiinnostunut sinun tarinastasi.

Ei uusia KELA-asiakkaita

Elisabeth Helling, Järvenpää

Psykoterapeutti (Kriisi- ja traumapsykoterapia)

Asiakastilanne: tarjolla satunnaisia kertakäyntiaikoja, lisätietoja voi kysyä sähköpostitse: elisabeth.helling@terapiatalonoste.fi.

Psykoterapiasuhde on kahden ihmisen välinen kohtaaminen, jossa terapeutti antaa tietonsa, osaamisensa ja tunnetaitonsa asiakkaalle, joka vuorostaan tuo yhteiseen käsittelyyn itselleen usein vaikeita ja satuttaviakin kokemuksiaan. Itse ajattelen, että psykoterapiasuhteen tärkeitä elementtejä ovat mm luottamuksen ja luottamisen rakentuminen, myötätunto, tiedon jakaminen anteliaasti, normalisoiminen, kunnioitus ja arvostus, lempeys, kärsivällisyys, hoiva ja huolenpito haavoittuneisuuden kokemuksia kohtaan. Tutkiminen, tunnistaminen ja tunnustaminen. Oman elämäntarinan syventäminen. Ihmisen näkeminen ja kuuleminen.
Toivon, että osaan tarjota tähän mielen ja kohtaamisen yhteiseen tilaan lämpimän läsnäolon, osallistavan ja aktiivisen tunnetyöskentelyn ja vuorovaikutuksen, näkökulmia ja vaihtoehtoja, tukea, toivon ilmapiirin. Tämä kaikki tekee psykoterapiasta mitä kauneinta tunnetyötä.

Psykoterapia on puhuen, sanoin, ajatuksin ja mielikuvin yhdessä tehtävää tunnetyöskentelyä sinulle tärkeiden kysymysten ja kokemusten ympärillä, sinun tunteiden ja toiveiden antamissa puitteissa.
Kartoitamme hyvinvointia ja mielen tasapainoa vahvistavia ja mahdollisesti heikentäviä arjen olosuhteita ja elämäntilannetta. Annamme tarvittaessa paljonkin aikaa kuormittavan tilanteen vakauttamiseen.
Pohdimme syy-seurausyhteyksiä, tarkastelemme uskomuksia ja ajatusmalleja, toimintatapoja, tunteiden tunnistamista ja säätelyä, automattisia reaktioita, tulkintoja itsestään ja muista.
Psykoterapian tavoite on kullekin omansa. Yleisesti voi kuitenkin ajatella, että psykoterapia lieventää tai poistaa jotain kielteistä sekä vahvistaa ja lisää jotain myönteistä ihmisen kokemusmaailmassa ja toimintakyvyssä. Usein terapia myös syventää itsetuntemusta ja itseluottamusta.

Työskentelen yksilöterapiassa aikuisten (yli 18-v) kanssa, tarjoan yksittäisiä käyntejä sekä lyhyt- ja pidempikestoista terapiaa. Perheneuvolatyöhön tarjoan myös työnohjausta.

Ei uusia KELA-asiakkaita

Koulutus: Psykoterapeutti, laillistettu sosiaalityöntekijä

Erikoistuminen: Elämänkriisit ja vaikeat muutokset, traumaperäiset oireet ja häiriöt, lähisuhteiden ja perheen vuorovaikutusongelmat, vanhemmuuden tukeminen.

Suuntaus: Kriisi- ja traumapsykoterapia

Palvelukielet: ruotsi, suomi

Kela-oikeudet: Yksilöpsykoterapia, vanhempien ohjauskäynnit

Toimipisteet: Etävastaanotto, Etävastaanotto, Järvenpää

Palvelut: Muut ammattilaiset, Yksilöpsykoterapeutit

Erikoisosaaminen: Perhesuhdekriisit, Traumat ja elämänkriisit, Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos

Osaamisalueet: Ahdistus, Masennus, Persoonallisuushäiriöt, Unihäiriöt, Parisuhdekriisit, Työ- ja opiskeluelämän haasteet, Työn ohjaus ja urakysymykset, Stressi, jännittäminen ja keskittyminen, Itsetunto ja itsevarmuus, Motivaatio-ongelmat, Yksinäisyys

Viesti

Koska Terapiatalo Nosteen asiakaspalvelu välittää viestisi terapeutille sähköpostitse, vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2021/06/Tiia-Heiskanen-e1624263774361.jpg

Tiia Heiskanen, Järvenpää

Psykoterapeutti (Kognitiivinen käyttäytymisterapia)

Kela: Yksilöpsykoterapia

Terapeuttina olen kannustava, aktiivinen ja läsnäoleva. Mietitään yhdessä helpotusta elämän haasteisiin!

Ei uusia KELA-asiakkaita

Tiia Heiskanen, Järvenpää

Psykoterapeutti (Kognitiivinen käyttäytymisterapia)

Olen kognitiivisen käyttäytymisterapian psykoterapeutti. Minulla on vuosien kokemus erilaisista psyykkisistä häiriöistä ja päihde- ja riippuvuusongelmista kärsivien potilaiden hoidosta. Voit varata ajan lyhytterapiaan, pidempään psykoterapiaan tai yksittäisiin käynteihin esim. kriisin yllättäessä (kela/hus/palse/vakuutusyhtiöt/itsemaksavana).

Terapeuttina olen kannustava, kuunteleva, myötätuntoinen ja asiakasta kunnioittava. Käytän aktiivista työotetta, kuitenkin niin että asiakkaalla on tilaa omalle työskentelylle ja oivalluksille. Tavoitteena on, että asiakas oppii ymmärtämään omia toimintamallejaan ja sitä kautta saa mahdollisuuden niiden muuttamiselle. Tärkeä lähtökohta työskentelylle on yhteistyö ja luottamuksellisuus.

Psykoterapiaan voit hakeutua esim. masentuneisuuden, ahdistuneisuuden, paniikkihäiriön, pakko-oireiden, riippuvuusongelmien takia, elämän kriisien yllättäessä tai työelämän haasteiden vuoksi. Ennen terapiaa varataan aika tutustumis- ja arviointikäynnille. Psykoterapian alussa kartoitamme haasteita, joihin toivot helpotusta. Mietimme yhdessä tavoitteet hoidolle ja hoidon myötä etsimme keinoja niiden saavuttamiseksi. Psykoterapiassa voimme pohtia tunteiden, ajatusten ja käyttäytymisen vaikutuksia toisiinsa ja ja näin löytää uusia keinoja selviytyä haasteita aiheuttavissa elämäntilanteissa. Etsimme asiakkaan arjesta haitallista käyttäytymistä ylläpitävää toimintaa ja luonne vaihtoehtoisia tapoja toimia/ajatella näissä tilanteissa. Terapiassa voidaan opetella uusia taitoja esim. liittyen tunteidensäätelyyn, vuorovaikutukseen ja vaikeissa tilanteissa selviytymisen tueksi (ahdistus, pakko-oireet jne.) Lisäksi menetelminä voidaan käyttää esim. itsehavainnointia, altistuksia, tietoisuustaitoharjoitteita ja kotitehtäviä. Kotitehtävät voivat olla mm. erilaisia havainnointitehtäviä tai uusien taitojen opettelemista.

Minulla on vuosien kokemus erilaisista psyykkisistä häiriöistä ja päihde- ja riippuvuusongelmista kärsivien potilaiden hoidosta. Olen aiemmissa koulutuksissani suuntautunut päihde- ja mielenterveystyöhön (sosionomi, päihdetyön ammattitukinto, lähihoitaja). Työskentelen mielelläni aikuisten (18-vuotiaasta lähtien) ja ikäihmisten kanssa. Teen myös etävastaanottoa.

Ei uusia KELA-asiakkaita

Koulutus: Psykoterapeutti, Sosionomi (YAMK)

Erikoistuminen: Päihderiippuvuuden hoito (mm. päihdetyön ammattitutkinto)

Suuntaus: Kognitiivinen käyttäytymisterapia

Palvelukielet: suomi

Kela-oikeudet: Yksilöpsykoterapia

Kiinnostuksen kohteet: Ahdistus- ja pakko-oireet, altistushoidot.

Toimipisteet: Etävastaanotto, Etävastaanotto, Järvenpää

Palvelut: Yksilöpsykoterapeutit

Erikoisosaaminen: Addiktiot, Ahdistus, Masennus

Osaamisalueet: Persoonallisuushäiriöt, Psykoosit, Syömishäiriöt, Unihäiriöt, Parisuhdekriisit, Perhesuhdekriisit, Työ- ja opiskeluelämän haasteet, Stressi, jännittäminen ja keskittyminen, Itsetunto ja itsevarmuus, Traumat ja elämänkriisit, Yksinäisyys

Viesti

Koska Terapiatalo Nosteen asiakaspalvelu välittää viestisi terapeutille sähköpostitse, vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2021/06/Marketta-Salminen-e1625733501436.jpg

Marketta Salminen, Järvenpää

Psykoterapeutti (kognitiivinen käyttäytymisterapia), psykologi

Kela: Yksilöpsykoterapia

Olen työskennellyt psykoterapeuttina vuodesta 2011. Työtapani on aktiivinen, mutta tilaa antava. Hyödynnän mm. rentoutusta ja hypnoterapeuttisia menetelmiä.

Ei uusia KELA-asiakkaita

Marketta Salminen, Järvenpää

Psykoterapeutti (kognitiivinen käyttäytymisterapia), psykologi

Terapeuttina olen rauhallinen ja tilaa antava, mutta myös aktiivinen. Kannustan erilaisten harjoitusten kautta asiakastani aktiivisuuteen. Hyödynnän asiakkaan tarpeiden mukaan erilaisia harjoituksia. Pystyn joustavasti soveltamaan työtapojani asiakkaan ja hänen tilanteensa mukaan, minkä näkisin vahvuudekseni terapeuttina. Dialektinen työote on läsnä työskentelyssäni, mikä tarkoittaa sekä ymmärtämisen että lempeän ravistelun vuorottelua. Pidän tärkeänä terapeutin ja asiakkaan välistä yhteistyösuhdetta ja säännöllistä palautetta terapiatyöskentelystä, jotta työskentelyä voidaan yhdessä kehittää paremmin asiakasta palvelevaksi.

Terapia alkaa aina tiedon hankinnalla, jossa käytän erilaisia menetelmiä, kuten haastattelua, itsearviointilomakkeita sekä ajatusten, tunteiden ja käyttäytymisen välisten yhteyksien tutkimista (esim. tunnepäiväkirja, ketjuanalyysit). Tietojen pohjalta laadin asiakkaan kanssa yhdessä tilanneanalyysin, jonka perusteella sovimme, minkä ongelmien hoitamiseen ensin keskitymme. Määrittelemme myös terapian tavoitteet, joiden saavuttamista arvioimme säännöllisesti. Keskeistä terapiassa on asiakkaan ydinuskomusten tunnistaminen. Hoitomenetelminä käytän esim. ajatusmallien ja uskomusten muokkaamista, altistusta, rentoutusta, tietoisuustaitoharjoituksia ja hypnoterapeuttisia menetelmiä. Hypnoosia käytän aina osana pidempää psykoterapiaa ja se on yksi keino muiden terapiamenetelmien rinnalla. Hypnoosin avulla voidaan esim. saada uusia keinoja rauhoittumiseen ja rentoutumiseen tai muokata ydinuskomuksia.

Psykoterapiatyön lisäksi olen työskennellyt psykologina noin 20 vuoden ajan vammaispalveluiden kehittämistehtävissä sekä asiakastyössä kehitysvammaisten ihmisten parissa. Vammaisten ihmisten itsemääräämisoikeuden ja osallisuuden vahvistaminen ovat olleet keskeiset työni tavoitteet. Työni on sisältänyt paljon työyhteisöjen ohjaamista ja kouluttamista. Työskentelen aikuisten, yli 18-vuotiaiden henkilöiden kanssa. Minulla on kokemusta erityisesti ahdistus- ja mielialahäiriöiden hoidosta sekä työskentelystä sellaisten henkilöiden parissa, joilla on uupumusta ja vaikeita elämäntilanteita.

Ei uusia KELA-asiakkaita

Koulutus: YTM (kehityspsykologian ja psykologian laudatur), Kognitiivisen käyttäytymisterapian ylemmän erityistason psykoterapiakoulutus, Neuro-kognitiivinen käyttäytymisanalyysi kuntoutus-, hoito- ja ohjaustyössä (25 op), Opettajan pedagogiset opinnot, Johtaminen ja esimiestyö vammaispalveluissa (40 op)

Erikoistuminen: Vammaisuuteen liittyvät kysymykset, erityisesti kehitysvammaisuus

Suuntaus: Kognitiivinen käyttäytymisterapia

Palvelukielet: suomi

Kela-oikeudet: Yksilöpsykoterapia

Kiinnostuksen kohteet: Olen tällä hetkellä kliinisen hypnoterapian täydennyskoulutuksessa ja olen käyttänyt hypnoterapeuttisia menetelmiä osana pitkää terapiaa. Haluan edelleen kehittyä hypnoterapeuttisten menetelmien hyödyntämisessä. Lisäksi kiinnostavat erilaiset keholliset/psykofyysiset menetelmät psykoterapiassa.

Toimipisteet: Etävastaanotto, Etävastaanotto, Järvenpää

Palvelut: Yksilöpsykoterapeutit

Osaamisalueet: Addiktiot, Ahdistus, Masennus, Unihäiriöt, Parisuhdekriisit, Perhesuhdekriisit, Seksuaalisuus, Työ- ja opiskeluelämän haasteet, Työn ohjaus ja urakysymykset, Stressi, jännittäminen ja keskittyminen, Itsetunto ja itsevarmuus, Motivaatio-ongelmat, Traumat ja elämänkriisit, Yksinäisyys, Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos

Viesti

Koska Terapiatalo Nosteen asiakaspalvelu välittää viestisi terapeutille sähköpostitse, vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.