Pieksämäki Myllykatu | Terapiatalo Noste
(09) 3158 9154

tai s-postitse: asiakaspalvelu (ät) terapiatalonoste.fi

Asiakaspalvelumme on auki ma-to klo 9-18 ja pe klo 9-16!

Pieksämäki Myllykatu

Toimipaikan tiedot

Osoite: Myllykatu 12, 76100 Pieksämäki

Palvelut

Yksilöpsykoterapia, pari- ja perheterapia.

Sijainti ja saapuminen

Näet ajanvaraussivulta erikseen etä- ja läsnävastaanottoajat kunkin terapeutin kohdalta.
Erityisjärjestelyissä olethan yhteydessä sähköpostitse terapeuttiisi ([email protected]).

Toimipiste sijaitsee osoitteessa Myllykatu 12, ensimmäisessä kerroksessa.

Asiakaskohtaaminen ja yhteys

Voit ottaa yhteyttä meihin myös puhelimitse, puh. (09) 315 89154.

Lämpimästi tervetuloa Nosteen Pieksämäen toimipisteelle!

Huom. Hinnat saattavat vaihdella terapeuttikohtaisesti ja toimipisteittäin. 

Pieksämäen julkisivu
Pieksämäen julkisivu
https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2022/06/Marianne-Saarela-Puukko.jpg

Marianne Saarela-Puukko

Pieksämäki, Etävastaanotto

Psykologi, psykoterapeutti (psykodynaaminen)

Olen peruskoulutukseltani psykologi ja valmistunut v. 1985. Olen työskennellyt lasten, nuorten ja heidän perheidensä kanssa 37 vuotta. Aikuisasiakkaiden kanssa samoin.

Marianne Saarela-Puukko

Pieksämäki | Etävastaanotto

Psykologi, psykoterapeutti (psykodynaaminen)

Palvelukielet: suomi

Psykoterapeuttina pyrin tutkimaan ja löytämään keinoja lapsen/nuoren sisäisen eheyden saavuttamiseksi ja kehitysesteiden raivaamiseksi yhdessä vanhempien ja yhteistyöverkostojen kanssa. Yhdessä aikuisasiakkaiden kanssa tavoitteena on tutkia niitä mielensisäisiä tekijöitä, jotka estävät häntä elämästä täysipainoista elämää ja pyrkiä löytämään ratkaisuja hyvän elämän mahdollistamiseksi. Lähestymistapani on psykodynaaminen, mutta käytän joustavasti integratiivisia työtapoja. Perheterapeuttina asiakkaan perhekonteksti on tärkeä.

Lastenpsykoterapiassa tärkeää on kunkin lapsen tarpeita vastaavan vuorovaikutuksen rakentaminen mm. leikkien, pelien, piirrosten ym. kautta. Nuorten kanssa yhteyttä rakennan keskustellen, kortein, piirroksin, lomakkein työskentelyn suunnittelemiseksi ja terapiatavoitteiden määrittelemiseksi. Aikuisten kanssa käytän asiakaskohtaisesti erilaisia lomakkeita, ja mm. lyhytterapeuttisia menetelmiä. Perheterapiatyöskentelystä tuttu sukupuun piirtäminen on yksi menetelmistä. Tärkeintä on luottamuksellisen yhteistyösuhteen luominen.

Olen peruskoulutukseltani psykologi ja valmistunut v. 1985. Olen työskennellyt lasten, nuorten ja heidän perheidensä kanssa 37 vuotta terveyskeskuksissa, lasten- ja nuorten psykiatrisella poliklinikalla ja viimeisimmäksi perheneuvolassa. Olen tehnyt lasten ja nuorten psykologisia tutkimuksia. Olen erikoistunut kasvatus- ja perheneuvontaan vuoden ajan, jonka jälkeen valmistuin lasten ja nuorten psykoterapeutiksi. Perheterapiaopinnot sain valmiiksi v. 2004. Olen tehnyt Kelan tukemia lasten ja nuorten psykoterapioita vuodesta 2002. Minulla on kelpoisuus Kelan lasten, nuorten ja aikuisten kuntoutuspsykoterapioihin. Myös vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen Kela-kelpoisuus on edellä mainituille ikäryhmille.

Työskentelen lasten, nuorten ja aikuisten kanssa. Sijoitettujen lasten/nuorten sekä adoptioperheiden kanssa työskentelen mielelläni.

Koulutus: Psykologi
Erikoistuminen: Lasten ja nuorten yksilöpsykoterapia, aikuisten yksilöpsykoterapia, perheterapia.
Suuntaus: Psykodynaaminen
Kela-oikeudet: Yksilöpsykoterapia, Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus (lapset, nuoret, aikuiset)
Kiinnostuksen kohteet: Erityiset ammatilliset kiinnostukseni ovat lasten, nuorten ja aikuisten yksilöpsykoterapia. Olen kouluttautunut erityistason lasten- ja nuorten psykoterapeutiksi. Myös aikuisten yksilöpsykoterapia kiinnostaa minua. Pitkäkestoisen psykoterapian lisäksi teen mielelläni lyhytterapiaa, jonka perusteisiin olen perehtynyt.
Palvelut: Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Ahdistus
Masennus
Persoonallisuushäiriöt
Psykoosit
Syömishäiriöt
Unihäiriöt
Parisuhdekriisit
Perhesuhdekriisit
Lapsettomuus
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Työn ohjaus ja urakysymykset
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Vanhuusiän sairaudet ja haasteet
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2022/07/Merja-Husa.jpg

Merja Husa

Pieksämäki

Psykoterapeutti (ratkaisukeskeinen)

Vapaita aikoja vain läsnätapaamisille Pieksämäelle. Olen aktiivinen haastatteleva terapeutti. Uskon ihmisen kykyyn toipua ja kuntoutua.

Merja Husa

Pieksämäki

Psykoterapeutti (ratkaisukeskeinen)

Palvelukielet: suomi

Olen valmistunut psykoterapeutiksi ratkaisukseskeisestä orientaatiosta. Positiivinen psykologia kiehtoo minua. Se keskittyy pohtimaan erityisesti niitä tekijöitä, jotka johtavat hyvään elämään, resilienssiin patologioiden sijasta. Ihmisen kehossa on paljon korjaavia voimia - paranevathan suuretkin haavamme ja luuruhjeet. Ihmisen mielen parantavat ja korjaavat voimavarat ovat mittaamattomat. Tämä vakaumukseni ohjaa minua työssäni. Asiakkaan tullessa terapiaan hänen toipumisprosessi on usein jo hyvällä alulla. Terapeutin tehtävä on auttaa asiakasta tiedostamaan ne mielen toiminnot, jotka johtavat häiriöstä kuntoutumiseen. Tiedostetaan, mikä toimii ja vahvistetaan noita toimia. Arvostan asiakkaan asiantuntemusta elämästään ja itsestään. Mielestäni terapeutin tehtävä ei ole määritteleminen tai tulkintojen tekeminen. Terapeutin tehtävä on kuunnella aktiivisesti, tehdä havaintoja ja keskustella havainnoistaan asiakkaan kanssa. Haluan olla tietoinen asiantuntijuuden vallankäytöstä. Psykiatri on tehnyt ammattitaitonsa pohjalta diagnoosin. Minä kohtaan ihmisen, joka haluaa elämässään muutosta parempaan suuntaan, usein kärsimyksen vähenemistä tai poistamista. Työskentelemme aina asiakkaan tavoitteiden suuntaan.

Aloitan istunnon usein kysymällä asiakkaan vointia ja olisiko jotain mielen päällä. Pidän tärkeänä saada kuulla akuuteista haasteista ja iloista. Haluan tarttua hetkeeen ja luoda yhteisen ymmärtämisen ja vuorovaikutuksen tilan terapian alussa. Joskus asiakkaan kanssa saatan hengitellä ja etsiä sitä kautta levollisuutta ja kontaktia. Asiakas saattaa tarvita aikaa luodakseen kontaktin itseensä. Jokainen asiakas ja jokainen tilanne asiakkaan kanssa on ainutlaatuinen. Pyrin aloittamaan jokaisen terapian aina kuin puhtaalta pöydältä. Haluan kannustaa asiakasta miettimään ja nimeämään tapaamisen aikana ne asiat ja teemat, joista hän haluaisi puhua. Asiakkaan ei tarvitse tulla terapiaan suunnitelman kanssa. On tosin asiakkaita, jotka ovat viikon aikana kirjoittaneet listan asioista, joista haluaisivat keskustella. Sekin sopii. Joskus aiheen miettimiseen saattaa mennä vähän aikaa, mutta aina on löytynyt jokin tärkeä asia. Ajoittain on selkeä meneillään oleva keskeinen asia tai teema, johon myös autan pääsemään kiinni kertaamalla edellisiä istuntoja.

Käsitteet ovat minulle tärkeitä. Kysyn usein mitä asiakas tarkoittaa sanoillaan. Esimeriksi mitä asiakas tarkoitta sanalla arvottomuus. Usein näin saadaan esille suuri määrä asiakkaan kokemuksia, jotka hän on mahdollisesti tiivistänyt yhteen sanaan. Haluan myös käsitteiden sisällön avaamisella varmistaa, että puhumme samasta asiasta. Pyrin keskustelussa käyttämään asiakkaan kieltä. Jos hän puhuu henkisen resurssin lisääntymisestä (voimaantuminen) tai resurssin vähenemisestä (kuormittuminen), käytän niitä. Usein asiakkaiden omat sanat ovat hyvin oivaltavia.
Puhun mieluummin haasteista ongelmien sijaan. Tämä ei tarkoita ongelmien vähättelyä, vaan katseen kääntämistä ratkaisuun. Otan aina asiakkaan ilmaiseman huolen, kivun tai harmituksen tai minkä tahansa asian, jonka asiakas haluaa ottaa esille terapiassa, vakavasti. Ongelmien suhteen pyrin jossakin vaiheessa kyselemään tavoitetilaa: kun ongelma on ratkennut, millaiselta tilanteesi näyttää. Yleensä toivetilan sanoittaminen luo jo sinällään toiveikkuutta. Olen työssäni huomannut, että ihmisten tarve tulla kuulluksi on ensisijaista. Aktiivisesti kuulluksi. Narratiivit, kertomukset. Joskus asiakkaan tilanne esiintyy tiivistetysti kertomuksen muodossa. Joskus saatan saatella asiakkaan kertomukseen tai käyttää mielikuvia. Esim. Toistuva ahdistuneisuus ilman ulkoista syytä: Asiakas on ilmaissut, että ahdistus on kuin filmi, joka vain alkaa pyöriä ja se valtaa koko mielen. Minä reagoin: Kun epämiellyttävä filmi alkaa pyöriä – kenties automaattisesti, koska se lipsahtaa niin kovin helposti päälle. Onko mahdollista siirtyä katsomaan miellyttävää filmiä? Vaikkapa kissavideot (asiakas on kenties juuri hankkimassa kissaa). Joskus asiakas antaa niin houkuttelevan impulssin, että siihen on melkein mahdoton olla tarttumatta kiinni. Ahdistuneisuuden hoitoon ei ole mallia, joka auttaisi jokaista asiakasta. Tutkimme tapoja, jotka kullekin asiakkaalle sopivat. Positiivisen palautteen antaminen ja onnistumiset. Kuntoutumisen edistyminen ja häiriöiden vähittäinen sammuminen ei tapahdu itsestään eikä sattumalta. Asiakas tekee usein mittavaa psyykkistä työtä. En säästele myönteisen palautteen antamisessa. Pidän arvokkaana avautumista, tunteen ilmaisua, oivallusta ja kykyä muuttaa näkökulmaa. Listaa voisi jatkaa. Haluan nostaa esille ja näin alleviivata asiakkaan työn ja vaivan merkityksellisyyttä. Jokaisen asiakkaan arkeen sisältyy häiriöisiä vaiheita, mutta myös hetkiä ja aikoja, jolloin häiriö ei vaivaa. Minä pidän tärkeänä tutkia häiriöttömiä aikoja. Asiakkaan tiedostamatta hän on saattanut valita hyviä toimintatapoja. Nämä toimintatavat haluan tuoda tiedostetuksi. Joskus aloitan istunnon kyselemällä onnistumisista. Mitä hyvää on tapahtunut edellisen tapaamisen jälkeen? Havainnoimme mikä asiakkaan toiminta oli vaikuttamassa hyviin tapahtumiin tai kokemuksiin. Ennen kaikkea työskentelen sen eteen, että asiakkaalla olisi turvallista ja huojentavaa tulla terapiaan. Haluan olla terapeutti, joka kuuntelee ja työskentelee asiakasta tukien tämän tavoitteita kohti yksilöllisesti ja intuitiivisesti sopivat työtavat valiten.

Koulutus: Teologian maisteri, Master of Science in Solution Focused Therapy, psykologian ja uskonnon aineenopettaja, luokanopettaja
Suuntaus: ratkaisukeskeinen
Kela-oikeudet: Yksilöpsykoterapia
Kiinnostuksen kohteet: Tunteiden säätely ja ahdistuneisuus
Palvelut: Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Addiktiot
Ahdistus
Masennus
Persoonallisuushäiriöt
Unihäiriöt
Parisuhdekriisit
Perhesuhdekriisit
Lapsettomuus
LGBTQ
Seksuaalisuus
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Työn ohjaus ja urakysymykset
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Traumat ja elämänkriisit
Vanhuusiän sairaudet ja haasteet
Yksinäisyys
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos
Neurologiset ongelmat

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2019/10/Marja_Hynninen-e1572350755958.jpg

Marja Hynninen

Mikkeli, Pieksämäki, Etävastaanotto

Psykoterapeutti (kriisi- ja traumapsykoterapia)

Pyrin psykoterapeuttina olemaan aidosti kuulevana, rauhallisena ja turvallisena rinnalla kulkijana.

Ei uusia Kela-asiakkaita

Marja Hynninen

Mikkeli | Pieksämäki | Etävastaanotto

Psykoterapeutti (kriisi- ja traumapsykoterapia)

Palvelukielet: suomi

Asiakastilanne: Pieksämäellä vapaita kelan kuntoutuspsykoterapia paikkoja uusille asiakkaille. Mikkelissä Kelapaikat ovat täynnä.

Pyrin psykoterapeuttina olemaan aidosti kuulevana ja turvallisena rinnalla kulkijana. Yhdessä uteliaasti tutkien, voimavaroja kasvattaen ja uusia selviytymiskeinoja löytäen asiakkaalle sopivan kokoisin askelin edeten. Olen terapeuttina tilaa antava, koska pidän tärkeänä, että asiakkaalla on tilaa ja aikaa kuunnella omaa sisäistä puhettaan vastaanotolla. Tämä ei tarkoita kuitenkaan passiivisuutta terapeuttina toimimisessa. Olen rauhallinen, salliva ja toivoa ylläpitävä. Elämän- ja työkokemus ovat opettaneet arvostamaan ja kunnioittamaan ihmisiä sellaisina kuin he ovat. Haluan haastaa ihmisiä uskaltautumaan uteliaasti tutkimaan itseään, tilannettaan ja elämäntarinaansa.

Minulla on kolmenkymmenen vuoden työkokemus psykiatrisesta hoitotyöstä ja mielenterveystyöstä. Olen toiminut eri tehtävissä niin asiakastyössä kuin esimiestehtävissä ja kehittämistyössä. Ihmisten monenlaiset haasteet ovat tulleet minulle tutuiksi ja olen kouluttanut itseäni aktiivisesti. Olen valmistunut kriisi- ja traumapsykoterapeutiksi 2006 ja samoihin aikoihin kävin EMDR-koulutuksen. Voimavarakeskeiseksi työnohjaajaksi olen valmistunut 2019 keväällä. Tätä koulutusta hain koska olen kiinnostunut työelämän kysymyksistä. Masennuksen hoitoon liittyen olen perehtynyt CBASP-yksilöhoitomenetelmään ja interpersoonalliseen psykotetrapiaan.

Se mitä vastaanotoillamme teemme riippuu asiakkaan tarpeista ja yhdessä asetetuista tavoitteista terapialle. Pääsääntöisesti keskustelemme ja tutkimme yhdessä esille nousevia teemoja. Vastaanotolla voimme tehdä erilaisia harjoituksia jotka voivat olla myös kehollisia. Kiinnitän huomiota asiakkaan voimavaroihin ja vahvuuksiin, joita meillä kaikilla on. Ne vain voivat joskus olla piilossa elämän haasteiden takana. Ne kutenkin ovat niitä arvokkaita asioita joiden varaan on hyvä muutosta rakentaa. Vaikka terapeuttinen viitekehykseni on traumaterapia niin käytän eri menetelmiä ja eri viitekehyksien kautta tulleita työkaluja integratiivisesti aina sen mukaan mikä voisi asiakkaalle olla auttavaa. Kiinnostuksenani on ihmisten vaikeiden ja traumaattisten elämänkokemusten lisäksi myös työelämän kysymykset kuten työssä jaksaminen ja työuupumus.Kanssani voi tulla keskustelemaan myös olemisen ja elämisen pohdinnoista, selkeyttämään ja jäsentämään ajatuksia ja kokemuksia.

Ei uusia Kela-asiakkaita

Koulutus: Kriisi- ja traumapsykoterapeutti, psykiatrinen sairaanhoitaja, terveystieteiden maisteri, voimavarakeskeinen työnohjaaja, EMDR
Suuntaus: Kriisi- ja traumaterapia
Kela-oikeudet: Yksilöpsykoterapia
Kiinnostuksen kohteet: Olen kiinnostunut asiakkaiden auttamisesta kohti parempaa elämänhallintaa, selviytymiskeinoja ja voimaantumista elämän vaikeissa ja traumaattisissa kokemuksissa ja masennus- ja ahidstusoireissa. Olen kiinnostunut työnohjaajataustani vuoksi myös työelämän kysymyksistä ja niiden mukanaan tuomista elämän haasteista.
Palvelut: Yksilöpsykoterapeutit
Erikoisosaamisalue
Työ- ja opiskeluelämän haasteet
Työn ohjaus ja urakysymykset
Traumat ja elämänkriisit
Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos
Addiktiot
Ahdistus
Masennus
Psykoosit
Unihäiriöt
Stressi, jännittäminen ja keskittyminen
Itsetunto ja itsevarmuus
Motivaatio-ongelmat
Yksinäisyys

Viesti

Huom! Viestisi ohjautuu Terapiatalo Nosteen asiakaspalveluun, josta viesti välitetään tarvittaessa asiantuntijalle, joten vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.