Asiakaspalvelumme on auki ma-to klo 9-17 ja pe klo 9-16
Antti Asunmaa
Musiikkiterapeutti
Minulle terapeuttina tärkeintä on luottamuksellisen vuorovaikutuksen rakentaminen, asiakkaan herkkä kuuntelu ja reagointi hänen esiin tuomiinsa asioihin.
Musiikkiterapia on tieteelliseen tutkimukseen perustuva kuntoutus- ja hoitomuoto, jossa musiikin eri elementtejä (rytmi, harmonia, melodia, äänensävy, dynamiikka jne.) käytetään vuorovaikutuksen keskeisenä välineenä yksilöllisesti asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi. Musiikkiterapia voi olla yksilö- tai ryhmäterapiaa. Musiikkiterapiaa käytetään sekä kokonaishoidon osana muiden hoitomuotojen rinnalla että pääasiallisena hoitomuotona. Musiikkiterapialla voidaan saavuttaa myönteisiä tuloksia psyykkisten, fyysisten, neurologisten ja sosiaalisten oireiden ja sairauksien hoidossa. Musiikkiterapia soveltuu lapsille, nuorille, aikuisille ja vanhuksille.
Musiikkiterapiassa käsitellään asioita musiikin kautta usein soittaen, laulaen, musiikkia kuunnellen, sekä improvisoiden. Musiikki aktivoi terapiassa alitajuista mieltä ja sen keinoin voidaan sekä paljastaa että parantaa. Musiikki saa terapiassa aikaan usein vuorovaikutusta ja tuottaa mielihyvää. Musiikkiterapia ei edellytä musikaalisuutta tai soittotaitoa, olennaista on, että musiikki on asiakkaalle merkityksellistä.
Musiikkiterapeutti
Minulle terapeuttina tärkeintä on luottamuksellisen vuorovaikutuksen rakentaminen, asiakkaan herkkä kuuntelu ja reagointi hänen esiin tuomiinsa asioihin.
Terapiasuhde perustuu luottamukselliseen ja turvalliseen yhteistyöhön. Terapeuttina olen rauhallinen, pohdiskeleva, kuunteleva ja leikkisä. Viitekehykseni on psykodynaaminen. Terapiatapaamisilla voimme keskustella, kuunnella musiikkia, soittaa, laulaa tai improvisoida yhdessä, tai käyttää fysioakustista hoitoa. Voimme käyttää terapiamenetelminä myös kirjoittamista, kuvallista työskentelyä ja musiikkileikkejä. Musiikki aktivoi terapiassa alitajuista mieltä ja sen keinoin voidaan sekä paljastaa että parantaa. Musiikkiterapia ei edellytä musikaalisuutta tai soittotaitoa, olennaista on, että musiikki on asiakkaalle merkityksellistä. Rauhallisen yhteistyön myötä myös vaikeat ja ristiriitaiset tuntemukset muuttuvat vähitellen ymmärrettäviksi. Musiikkiterapiaa voidaan antaa kuntoutuksena seuraavissa sairauksissa, joissa tarvitaan usein keskustelun lisäksi tai sijasta musiikillista lähestymistapaa:
- psykiatriset toimintahäiriöt, kuten sosiaalinen ahdistuneisuus, masennus, paniikkihäiriöt
- neuropsykiatriset häiriöt, kuten tarkkaavaisuuden ja käyttäytymisen häiriöt, sosiaalisen toiminnan häiriöt, ylivilkkaus
- autismikirjon häiriöt
- kontakti- ja kommunikaatiohäiriöt
- kehitys- ja kromosomihäiriöt
- puheen- ja kielenkehityksen häiriöt
- mutismi
Musiikkiterapeutti
Kuljen rinnalla, kuuntelen ja autan sinua lempeästi kohti toivomaasi muutosta. Musiikki avaa väylän kokemuksiin ja tunteisiin silloin kun sanat eivät riitä.
Terapeuttina minulle on tärkeää kulkea rinnalla, kuunnella ja lempeästi auttaa sinua kohti toivomaasi muutosta. Olen rauhallinen ja intuitiivinen ja haluan kohdata sinut juuri sellaisena kuin olet. Pyrin luomaan turvallisen ja hyväksyvän ilmapiirin, jossa voimme käsitellä rauhassa vaikeitakin asioita. Työskentelyssä sovellan erilaisia lähestymistapoja ja menetelmiä, riippuen toiveistasi ja tavoitteitasi. Uskon, että ihmisellä itsellään on paras tieto siitä, mikä hänelle on hyväksi. Oma tehtäväni on tukea ja auttaa sinua tunnistamaan tunteitasi, toimintatapojasi sekä voimavarojasi ja vahvuuksiasi. Kannustan ja autan sinua huomaamaan elämässäsi jo olevaa hyvää.
Terapiassa tutkimme yhdessä elämääsi keskustellen ja musiikin avulla. Arvostava kohtaaminen, kuunteleminen ja kokemusten jakaminen on tärkeää. Musiikissa voimme jakaa myös sanattomasti, joko kuunnellen sinulle merkityksellisiä kappaleita tai yhdessä soittaen tai laulaen. Sinulla ei tarvitse olla soitto- tai laulutaitoa, sillä musiikkia käytämme terapian tukena. Musiikki auttaa varsinkin silloin, kun omia tunteita on vaikea tavoittaa ja sanat eivät tunnu riittävän. Musiikki avaa väylän ajatuksiin, muistoihin ja tunteisiin ja antaa mahdollisuuden ilmaisuun ilman sanoja. Käytän lisäksi erilaisia hengitys- ja rentoutumisharjoituksia sekä taideterapeuttisia menetelmiä kuten piirtämistä, maalaamista ja kirjoittamista.
Haluan ymmärtää sinua ja auttaa pääsemään haasteidesi ja tunteidesi kanssa eteenpäin. Kohti sellaista elämää, jonka voit kokea merkitykselliseksi ja hyväksi. Uskon, että ihminen on itse oman elämänsä asiantuntija, meissä jokaisessa on sisäistä viisautta. Autan tunnistamaan sinussa olevaa viisautta ja löytämään suuntaa elämällesi. Olet lämpimästi tervetullut tutustumaan minuun ja musiikkiterapian monipuolisiin menetelmiin ja kokeilemaan, voisiko yhteistyömme sopia sinulle. Uskon, että toivoa paremmasta on aina. Eeva Kilven sanat ”Elämä on arvaamatona, koska tahansa voi tapahtua jotakin hyvää” ovat ohjenuorani myös terapiatyössä.
Musiikkiterapiaan voivat tulla Kelan kuntoutuspsykoterapiaa hakevat nuoret (16-25 v.) sekä itsemaksavat aikuiset.
Psykoterapeutti (kognitiivinen, Psykodynaaminen laaja-alainen musiikkiterapeutti)
Olen KELAN ja VALVIRAN hyväksymä musiikkiterapeutti - ja kognitiivinen psykoterapeutti. Käytän näitä sekä kriisi-ja traumapsykoterapia ja vibroakustiikan menetelmiä.
Ei uusia KELA-asiakkaita
Asiakastilanne: Muutamia KELA:n kuntoutusterapiapaikkoja vapaana rajoitetun ajan. Tiedustelut sähköpostilla.
Olen sekä aktiivinen että validoiva. Haluan rakentaa ymmärrystäsi suhteessa varhaisiin kiintymyssuhteisiin ja tunnelukkojen kehittymiseen sekä tutkin ajatus- ja toimintamallejasi erilaisten kognitiivisten välitehtävien kautta. Tutkimme myös erilaisia elämäntarinoita, miten ne peilautuvat musiikkiin, elämänkokemuksiin ja luovuuteen. Kannustan tunneilmaisuun ja terapiassa on mahdollista
tutkia ja jäsentää tunteitasi erilaisten musiikkiterapiamenetelmien kautta. Terapiassa olen turvallinen ja aikarajoista kiinnipitävä terapeutti.
Sovellan kognitiivisia reformulaatiotekniikoita: ABC päiväkirjatyöskentely, elämänkaarityöskentely, voimavarakeskeinen työskentely, skeematerapiaan liittyvä tunnelukkotyöskentely, DBT tekniikat, tarinankerronnan tekniikat, musiikillinen ilmaisu, musiikin kuuntelun menetelmät, tarvittaessa vibroakustiikan menetelmät, ahdistuksen hallinnan ja tunnesäätelyn menetelmät, kroonisen kivun kognitiiviset menetelmät, varhaisten kiintymyssuhteiden tutkiminen suhteessa tämän hetken ajattelu- ja toimintamalleihin. Sukupolvien yli liittyvien validaatioteemojen tutkiminen. GAS - menetelmät arviointityökaluina.
Olen käyttänyt työssäni erilaisia psykodynaamisia musiikkiterapiamenetelmiä n. 25 vuotta. Olen pitkälle koulutettu vibroakustinen terapeutti. Olen kouluttautunut ja kouluttanut GAS menetelmätaitoja. Kognitiivisia menetelmiä olen soveltanut n. 10 vuotta sekä sairaalan akuuttipsykiatriassa että KELA kuntoutuksessa. Erilaiset yksilö- ja ryhmäkuntoutusmuodot ovat vahvaa kokemusaluettani. Olen työskennellyt trauma-ja kriisipsykoterapian sekä narratiivisten tarinankerronnan menetelmin (tutkin aihetta väitöskirjassani). Pitkäaikainen kokemus masennus/ahdistus ja elämänkriisi sekä kroonisten kipupotilaiden terapiasta. Työskentelen mieluiten aikuisten 18 vuotta täyttäneiden kanssa. Työuupumus ja erilaiset elämänkriisit ovat kiinnostukseni kohteina. Erityisosaamisenani ovat musiikkiterapian menetelmät, narRatiikka, vibroakustiikka ja mindfulness erityisosaamisena.
Ei uusia KELA-asiakkaita