Kela kuntoutuspsykoterapia | Terapiatalo Noste
(09) 3158 9154

tai s-postitse: asiakaspalvelu (ät) terapiatalonoste.fi

Nopeasti Kelan tukemalle hoitopolulle.

KELA-polku

Kuinka haen Kelan tukemaa terapiaa?

Jos työikäisen (16-67 vuotiaan) henkilön työ- tai opiskelukyky on uhattuna toistuvien psyykkisten oireiden takia (esim. masennus- tai ahdistusoireilu), voi tämä hakea tukea kuntoutuspsykoterapiaan Kelalta.

Seuraa Nosteen Kelapolkua

1
Tunnistat itsessäsi ahdistusta, masennusta tai muita mielenterveyden ongelmia, jotka uhkaavat opiskelu- tai työkykyäsi.
1

3kk seurantajakso (omavastuuaika)

Käy vähintään kahdesti psykiatrin vastaanotolla sekä kerran psykoterapeutin vastaanotolla näiden 3 kuukauden aikana.

2
Varaa aika psykiatrin vastaanotolle saadaksesi diagnoosi. Diagnoosin saatuasi 3kk seurantajakso käynnistyy.
1
3
Valitse esimerkiksi Nosteen terapeuteista itsellesi sopiva KELA:n hyväksymä psykoterapeutti.
1
4
Varaa seuraava aika psykiatrille. On suositeltavaa, että arviointikäynnit suoritetaan samalla psykiatrilla jolta sait diagnoosin. Hän arvioi tilanteesi ja kirjoittaa B-lausunnon, joka tulee liittää KELA-hakemukseen.
1
5
Kun olet löytänyt terapeutin, jonka kanssa aloittaa hoitosuhde, täytä KELA:n hakemus ja liitä B-lausunto siihen mukaan.
1

Terapiakäynnit alkavat (1-3 vuotta)

Terapia myönnetään vuodeksi kerrallaan, jonka jälkeen psykiatri arvioi tilanteen ja kirjoittaa tarvittaessa uuden B-lausunnon seuraavan vuoden terapiaa varten.

6
KELA:n päätös tulee noin viisi viikkoa hakemuksesta sekä asiakkaalle että terapeutille. Päätöksen tultua, hae KELA-korvaukset takautuvasti näiden viiden viikon aikaisilta terapiakäynneiltä. Kela korvaa 57,60 euroa psykoterapiakäyntiä kohti. Näin ollen yleensä kertakäynnin hinnaksi jää 32,40 euroa.
1

Hinnoittelu

icons-therapists
1. Psykiatrikäynti (60min)195 €

Ensimmäinen psykiatrikäynti

Ensimmäisellä psykiatrikäynnillä arvioidaan asiakkaan tilanne huolellisesti ja psykiatri voi mahdollisesti antaa diagnoosin. Ensimmäisestä käynnistä alkaa 3kk seurantajakso.

Psykoterapiakäynti (45min)0-90€ €

Tutustumiskäynti psykoterapeutille

Psykoterapiakäynnin hinta on normaalisti 90€/45min. Tarjoamme Nosteen psykiatrilla käyneille kuntoutuspsykoterapiaan pyrkiville ilmaisen tutustumiskäynnin psykoterapeutille.

heart-icon
2. Psykiatrikäynti (45-60min)170-195 €

Toinen psykiatrikäynti (suositellaan varattavan samalle psykiatrille)

Toisen käynnin jälkeen psykiatri voi kirjoittaa lausunnon, jonka voit liittää KELA-hakemukseen. Lausunnon kirjoittaminen ja laskutus vaihtelee psykiatrikohtaisesti.

Tutustu terapeutteihin

Tutustu Kelan hyväksymiin terapeutteihin

Kelan psykoterapiaa voi antaa terapeutti, jonka koulutuksen Valvira on hyväksynyt ja jolla on oikeus käyttää psykoterapeutin ammattinimikettä. Lisäksi terapeutilla tulee olla koulutus siihen psykoterapiamuotoon, jota hän asiakkaalle antaa. Kelan korvaus edellyttää, että terapeutti on Kelan hyväksymä. Tutustu seuraavasta linkistä Kelan hyväksymiin Nosteen psykoterapeutteihin.

heart-icon

Näin haet kuntoutuspsykoterapiaa

Kun olet löytänyt itsellesi sopivan terapeutin sekä saanut psykiatrin diagnoosin ja läpikäynyt kolmen kuukauden hoitojakson, niin voit siirtyä Kelan sivuille hakemaan tuettua kuntoutuspsykoterapiaa.

heart-icon

Näin haet kuntoutuspsykoterapiaa

Kun olet löytänyt itsellesi sopivan terapeutin sekä saanut psykiatrin diagnoosin ja läpikäynyt kolmen kuukauden hoitojakson, niin voit siirtyä Kelan sivuille hakemaan tuettua kuntoutuspsykoterapiaa.
Autamme sinua hakemaan Kelan kuntoutuspsykoterapiaa jos tarvitset, ota yhteyttä.