Jyväskylä | Terapiatalo Noste
(09) 3158 9154

tai s-postitse: asiakaspalvelu (ät) terapiatalonoste.fi

Jyväskylä

Toimipaikan tiedot

Osoite: Yliopistonkatu 28 B

Palvelut

Yksilöpsykoterapia, pari- ja perheterapia.

Sijainti ja saapuminen

Suurin osa terapeuteista on siirtänyt vastaanoton etävastaanotoksi. Näet ajanvaraussivulta erikseen etä- ja läsnävastaanottoajat kunkin terapeutin kohdalta. Läsnätapaamiseen tullessasi otathan mukaasi oman kasvomaskin. Erityisjärjestelyissä olethan yhteydessä sähköpostitse terapeuttiisi (etunimi.sukunimi@terapiatalonoste.fi).

Toimipiste sijaitsee osoitteessa Yliopistonkatu 28 B.

Asiakaskohtaaminen ja yhteys

Voit ottaa yhteyttä meihin kaikissa kysymyksissäsi Nosteen asiakaspalvelun kautta, puh. (09) 315 89154.

Lämpimästi tervetuloa Nosteen Jyväskylän toimipisteeseen!

Huom. Hinnat saattavat vaihdella terapeutti- ja toimipistekohtaisesti.

Jyväskylän toimitila
https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2020/07/Kimmo-Peltola-e1593676942852.jpg

Kimmo Peltola, Jyväskylä

Psykoterapeutti (ratkaisukeskeinen)

Kela: Yksilöpsykoterapia

Olen ratkaisukeskeinen psykoterapeutti. Haluan toimia psykoterapiassa voimavaroja etsivänä ja tulevaisuuden mahdollisuuksia mielenkiinnolla tutkivana terapeuttina.

Kimmo Peltola, Jyväskylä

Psykoterapeutti (ratkaisukeskeinen)

Asiakastilanne: KELAn vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen asiakkaat voivat tiedustella aikoja.

Terapeuttina pyrin olemaan tarvittaessa aktiivinen, jämpti ja suorapuheinen, tarvittaessa myös tilaa antava, tutkiva ja puolueeton. Uskon myös kotitehtävien voimaan, silloin kun asiakkaalla on siihen voimavaroja. Palautteiden perusteella vahvuuksinani voin pitää rauhallisuutta, kuuntelevuutta, tasa-arvoisuutta ja myötätunteisuutta. Pitkä työkokemus hoitoalalla, 30 vuotta, on tuonut tiettyä kokemusta kohdata asiakkaitten, joskus hyvinkin vaikeita kokemuksia ja elämäntilanteita. Myöskin oma elämänkokemus näin 52 vuotiaana luo omaa laajaa näkökulmaa asioihin. Positiivinen elämänkatsomus ja positiivinen psykologia auttaa tässä työssä.

Asiakkaan asettamien tavoitteiden saavuttamista auttavat työmenetelmät. Ratkaisukeskeisessä psykoterapiassa niitä on paljon. Esim. ongelmat tavoitteiksi, poikkeukset, asteikko, onnistumiset, ihmekysymys, mokasta mahdollisuudeksi jne. Yhdessä asiakkaan kanssa kokeillaan eri menetelmiä ja huomioidaan aikaansaatu muutos. Tärkeintä kuitenkin heti alussa on luoda toimiva yhteistyösuhde joka onnistuu mielestäni vain sillä, että terapeutti on aidosti kiinnostunut asiakkaan tilanteesta ja haluaa häntä auttaa parhaalla mahdollisella tavalla. Terapia syntyy yhteistyösuhteesta. Jos asiakkaalla on voimavaroja ja osaamisalueita, joita hän haluaa hyödyntää terapiassa, myös erilaiset kotitehtävät ovat silloin mahdollisia. Terapeuttina minulle on tärkeää myös seurata onko terapia asiakkaan mielestä oikeanlaista ja tehokasta ja mitä hän haluaa terapian sisältävän. Terapiassa myöskin terapeutti oppii koko ajan. Tärkeintä kuitenkin on että asiakas hyötyy terapiasta ja oppii selviämään ongelmistaan voittajana.

Olen toiminut terveydenhuollossa n. 30 vuotta. Urani alussa toimin pitkään Hotelli mesikämmenen kylpylän kuntoutusosastolla kuntohoitajana. Siihen aikaan pääkuntoutusryhmänä olivat sotiemme sotainvalidit- ja veteraanit. Tuona aikana opin paljon heiltä fyysisistä ja psyykkisistä traumoista, kivusta ja tuskasta jonka läpi moni oli joutunut käymään. Samalla opin paljon myös ihmisen voimavaroista, jotka auttavat pahankin paikan yli. Tuona aikana opiskelin työn ohessa kolme vuotta Lahdessa, jossa ensimmäisenä Suomessa oli mahdollista opiskella WHO:n tutkinto vaatimukset täyttävä kiinalaisen akupunktion tutkinto. Myöhemmin opiskelin myös osteopaatiksi. Sen jälkeen opiskelin hypnoterapeutiksi. Myöhemmin kävin psykoterapeuttiset valmiudet kurssin ja hakeuduin varsinaiseen psykoterapeutti koulutukseen. Psykoterapia koulutuksen aikana kävin myös mindfulness - koulutuksia ja niiden jälkeen suoritin Simply Meditation - opettaja sertifikaatin. Työskentelen mielelläni nuorten, aikuisten ja ikäihmisten kanssa kaikissa heidän ongelmissaan.

Tarjoan myös viiden pisteen korva-akupunktiota.

Koulutus: Kuntohoitaja, osteopaatti, psykoterapeutti (YET), Msc in solution focused therapy ( Uwe Bristol, UK)

Erikoistuminen: Suomalaisen psykoterapeutti koulutuksen jälkeen jatkoin Englantiin, Bristolin yliopistoon maisteri koulutukseen. Olen erikoistunut myös ratkaisukeskeiseen hypnoosiin ja mindfulnessiin.

Suuntaus: Ratkaisukeskeinen

Palvelukielet: suomi, englanti

Kela-oikeudet: Yksilöpsykoterapia

Kiinnostuksen kohteet: Traumojen hoito. Tarjoan myös viiden pisteen korva-akupunktiota.

Toimipisteet: Etävastaanotto, Etävastaanotto, Jyväskylä (Yliopistonkatu), Jyväskylän toimipisteet

Palvelut: Yksilöpsykoterapeutit

Erikoisosaaminen: Addiktiot

Osaamisalueet: Ahdistus, Masennus, Persoonallisuushäiriöt, Psykoosit, Syömishäiriöt, Unihäiriöt, Parisuhdekriisit, Perhesuhdekriisit, Lapsettomuus, Seksuaalisuus, Työ- ja opiskeluelämän haasteet, Työn ohjaus ja urakysymykset, Stressi, jännittäminen ja keskittyminen, Itsetunto ja itsevarmuus, Motivaatio-ongelmat, Traumat ja elämänkriisit, Vanhuusiän sairaudet ja haasteet, Yksinäisyys, Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos

Viesti

Koska Terapiatalo Nosteen asiakaspalvelu välittää viestisi terapeutille sähköpostitse, vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2020/09/Marina-Timmerpakka-rotated-e1600346050647.jpg

Marina Timmerpakka, Jyväskylä

Psykoterapeuttiopiskelija (ratkaisukeskeinen)

Kela: Ei vielä, valmistuminen 12/2021

Olen psykoterapeuttikoulutettava. Minulle on keskeistä yhdessä asiakkaan kanssa etsiä toimivia ja mielekkäitä polkuja pulmien ratkaisemiseen.

Marina Timmerpakka, Jyväskylä

Psykoterapeuttiopiskelija (ratkaisukeskeinen)

Terapeuttina olen empaattinen, hyvin kannustava, tukeva ja luova sekä tilaa antava. Työskentelyotteessani minulle on keskeistä rauhallisuus, myötätuntoisuus ja asiakasta arvostava ote. Osaan kuunnella ja huomata asiakkaan taidot, kyvyt ja lahjakkuudet sekä keskustella niistä. Vahvuuteni ovat rehellisyys, hyvä arviointikyky, ystävällisyys ja sinnikkyys.

Käytän ratkaisukeskeisen terapian menetelmiä työssäni, jotka ovat hyvin voimaannuttavia, kannustavia ja motivoitavia. Ratkaisukeskeiset menetelmät vahvistavat ihmisten kykyä vaikuttaa omiin asioihinsa ja auttavat oppimaan uusia ongelmanratkaisutaitoja. Ratkaisukeskeisen psykoterapian yksi tärkeistä ominaisuuksista ovat tulevaisuuteen suuntautuneisuus, asiakkaan aktiivinen rooli terapiaprosessissa ja tavoitteen määrittelemisessä, konkreettisten toimivien ratkaisujen etsiminen, jotka kohtaavat kohti muutosta, pienin askelin.

В данный момент я учусь на психотерапевта по направлению ориентированная на решение краткосрочная терапия и имею также российское высшее психологическое образование.
В работе психотерапевта для меня центральное место занимают цели и надежды клиента, а также нахождение и усиление тех ресурсов и потенциала, которые уже есть у клиента в наличии. Для меня очень важно искать эффективные и конструктивные пути решения проблем совместно с клиентом. Имею опыт терапевтической помощи людям, страдающим депрессией и повышенной тревожностью, разбираюсь в вопросах выбора профессии и много опыта терапевтической работы с подростками и взрослыми иммигрантами. Как терапевт умею почувствовать и понять другого человека, воодушевить и поддержать, творчески подхожу к процессу работы. Рабочие языки русский и финский. На данный момент у меня нет договора Келы (Kela-pätevyys).

Koulutus: Psykologi (Venäjällä), psykoterapeuttiopiskelija

Suuntaus: ratkaisukeskeinen

Palvelukielet: suomi, venäjä

Kela-oikeudet: Ei vielä, valmistuminen 12/2021

Kiinnostuksen kohteet: Maahanmuuttajat, masennus, ihmissuhdeongelmat

Toimipisteet: Etävastaanotto, Etävastaanotto, Jyväskylä (Yliopistonkatu), Jyväskylän toimipisteet

Palvelut: Yksilöpsykoterapeutit

Erikoisosaaminen: Työ- ja opiskeluelämän haasteet, Työn ohjaus ja urakysymykset, Stressi, jännittäminen ja keskittyminen, Itsetunto ja itsevarmuus, Motivaatio-ongelmat, Traumat ja elämänkriisit, Yksinäisyys

Osaamisalueet: Ahdistus, Masennus, Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos

Viesti

Koska Terapiatalo Nosteen asiakaspalvelu välittää viestisi terapeutille sähköpostitse, vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2021/02/Eeva-Luukkainen-resized-1.jpg

Eeva Luukkainen, Jyväskylä

Psykoterapeutti

Kela: Pari- ja perheterapia

Olen pari- ja perheterapeutti ja seksuaalineuvoja. Tärkeää on tunneyhteyden (uudelleen)rakentuminen parien ja perheenjäsenten välille terapiatyöskentelyn avulla.

Eeva Luukkainen, Jyväskylä

Psykoterapeutti

Pari- ja perheterapeuttina olen kiinnostunut ihmisistä ja ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta. Terapiassa on mahdollisuus saada ymmärrystä sekä omalle että puolison tai perheenjäsenen ajatuksille ja toiminnalle. Kokemukseni mukaan muutostyöskentelyssä on kuitenkin olennaista nimenomaan tunneyhteyden (uudelleen)rakentuminen kokemuksellisesti, mikä mahdollistaa pysyvämmän muutoksen.

Seksuaalisuus on tärkeä osa ihmisen elämää, joten seksuaalineuvojana ja pariterapeuttina myös esim. haluttomuus ja seksuaalisuuteen yleensäkin liittyvät ongelmat kiinnostavat minua. Terapeuttina en edusta mitään yhtä suuntausta, vaan pikemminkin hyödynnän kaikkea elämänaikana saamaani ymmärrystä, kokemusta ja koulutusta työskentelyssäni. Jokainen asiakas on myös ainutlaatuinen yksilö, joten terapiatyössä on kyse paljolti yhteistyöstä asiakkaan ja terapeutin välillä.

Terapiatyöskentelyssäni hyödynnän etenkin tunnekeskeisen pariterapian ymmärrystä ja menetelmiä. Käymme läpi kielteistä kehää, jolla asiakas/pari on ja etsimme siihen ratkaisuja. Tutkimme yhdessä asiakkaan kokemuksia aiemmista kiintymyssuhteista, jotka heijastelevat nykyisessä vuorovaikutussuhteissa ja rakennamme uudelleen vuorovaikutussuhdetta kokemuksellisesti siten, että yhteys sinulle ja sinulle tärkeiden ihmisten välillä mahdollistuu.
Asiakkaan omien tarpeiden ja mieltymysten mukaan käytän myös erilaisia harjoituksia sekä ratkaisukeskeisiä menetelmiä.

Pari- ja perheterapeuttina työskentelen sekä lasten että aikuisten kanssa. Kiinnostuksen kohteena ovat: uusperheiden ongelmat sekä seksuaalisuuteen liittyvät haasteet.

Koulutus: Pari- ja perhepsykoterapeutti, työnohjaaja, seksuaalineuvoja

Erikoistuminen: Seksuaalineuvoja 2020. Tunnekeskeisen pariterapian koulutuksessa 2020-2021.

Suuntaus: Voimavarakeskeinen

Palvelukielet: suomi

Kela-oikeudet: Pari- ja perheterapia

Kiinnostuksen kohteet: Tunnekeskeinen pariterapia, seksuaalisuus, lapset ja perheet, työnohjaus.

Toimipisteet: Etävastaanotto, Etävastaanotto, Jyväskylä (Yliopistonkatu), Jyväskylän toimipisteet

Palvelut: Pari- ja perheterapeutit, Yksilöpsykoterapeutit

Erikoisosaaminen: Parisuhdekriisit, Perhesuhdekriisit, Lapsettomuus, LGBTQ, Seksuaalisuus, Työ- ja opiskeluelämän haasteet, Työn ohjaus ja urakysymykset, Traumat ja elämänkriisit

Osaamisalueet: Addiktiot, Ahdistus, Masennus, Persoonallisuushäiriöt, Psykoosit, Syömishäiriöt, Unihäiriöt, Stressi, jännittäminen ja keskittyminen, Itsetunto ja itsevarmuus, Motivaatio-ongelmat, Vanhuusiän sairaudet ja haasteet, Yksinäisyys, Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos

Viesti

Koska Terapiatalo Nosteen asiakaspalvelu välittää viestisi terapeutille sähköpostitse, vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.

https://terapiatalonoste.fi/wp-content/uploads/2021/02/Anja-Venalainen-e1612531045638.jpg

Anja Venäläinen, Jyväskylä

Psykoterapeutti (ratkaisukeskeinen, pari- ja perheterapia)

Kela: Yksilöpsykoterapia, pari- ja perheterapia. Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus (parit ja perheet)

Olen rauhaa rakastava, haluan auttaa asiakkaitani löytämään oman mielenrauhansa-tasapainotilan elämän vaikeimmillakin hetkillä.

Ei uusia asiakkaita. Ajanvaraus vain nykyisille asiakkaille.

Anja Venäläinen, Jyväskylä

Psykoterapeutti (ratkaisukeskeinen, pari- ja perheterapia)

Olen kiinnostunut ihmisistä; kunkin itse kertomasta elämänpolusta, sen vaiheista kokemuksineen sekä erityisesti niistä kiintymys- ja vuorovaikutussuhdekokemuksista, jotka ovat olleet harmillisia/vaurioittavia tai elämään voimaa tuovia.
Olen rauhaa rakastava, haluan auttaa asiakkaitani löytämään oman mielenrauhan ja tasapainotilan elämän vaikeimmillakin hetkillä. Olen kiinnostunut ekopsykologiasta, luontoyhteyden sisään rakentuneesta voimasta. Olen vahva rinnalla kulkija, herkkä aistija, tilaa antava, mutta myös tarvittavien rajojen jämäkkä asettaja.

Läsnäolevuus, kohtaaminen ja käsillä olevaan hetkeen pysähtyminen on terapeuttisessa kohtaamisessa minulle tärkeää. Terapeuttina autan asiakasta tavoittamaan omia sisäisiä ajatuksiaan, kohtaamaan tunnekokemuksiaan (tunnemuistoja tarvittavin osin) sekä tunnistamaan ja sanoittamaan kokemiaan tunteita. Pyrin osaltani tuomaan ammatillisen teoriatiedon kautta keskusteluihin lisäymmärrystä ja jäsennystä, jonka avulla hämmennyksissä olevaan mieleen tai elämäntilanteeseen löytyy selkeyttä.
Tilannekohtaisesti terapiavastaanotolla valitsen lisäavuksi usein esim. fläpille piirtämisen, valokuvien käytön, musiikin kuuntelun tai tarvittavan hengitys- ja rentoutusharjoituksen. Terapeuttina en täytä tilaa puheella; on tilanteita, jolloin hiljaisuus puhuu enemmän. Haluan luoda sellaisen terapiassa käynnin kokemuksen asiakkaalle, että asiakas voi olla oma itsensä ja löytää rauhassa omaan tahtiinsa erilaisia keinoja ja vahvuutta omaan elämään. Terapia ei ole arvosanallinen suorite vaan osanen elettävää elämää.

Olen työskennellyt: sairaanhoitajana, terveydenhoitajana, koulukuraattorina, perhepalveluohjaajana sekä yksilö-, pari- ja perheterapeuttina monia vuosia. Olen lisäkouluttautunut mm. vakauttavaan perheterapiaan ja valokuvaterapiaan. Olen toiminut yksilö- ja ryhmätyönohjaajana, vetänyt lukuisia debriefing ja kriisipurkuistuntoja sekä toiminut työhyvinvoinnin ja valokuvaterapian kouluttajana. Teoreettinen viitekehykseni kumpuaa ratkaisukeskeisyydestä. Narrattiiviisuus, reflektiivisyys, dialogisuus ja systeemisyys ovat teorioita, jotka resonoivat ammatillisen ajatellun tavoissani ja pitkälti ohjaavat menetelmieni käyttöä.

Keskeisintä asiakaskuntaani (tällä hetkellä) ovat elämän uupumustilanteisiin, kuten opiskelu- ja työuupumukseen sairastuneet nuoret ja aikuiset sekä syystä tai toisesta pari- ja perhesuhdevaikeuksissa olevat eri-ikäiset asiakkaat.

Ei uusia asiakkaita. Ajanvaraus vain nykyisille asiakkaille.

Koulutus: psykoterapeutti; pari- ja perheterapeutti (VET)

Suuntaus: ratkaisukeskeinen

Palvelukielet: suomi

Kela-oikeudet: Yksilöpsykoterapia, pari- ja perheterapia. Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus (parit ja perheet)

Kiinnostuksen kohteet: Olen kiinnostunut yksilöllisesti räätälöitävien, asiakaslähtöisyyteen pohjautuvien luovien terapiamenetelmien käytöstä; kuten runojen ja muista kirjallisuusterapian menetelmistä sekä valokuvaterapiasta.

Toimipisteet: Etävastaanotto, Etävastaanotto, Jyväskylä (Yliopistonkatu), Jyväskylän toimipisteet, Kuopio

Palvelut: Pari- ja perheterapeutit, Yksilöpsykoterapeutit

Erikoisosaaminen: Parisuhdekriisit, Perhesuhdekriisit, Työ- ja opiskeluelämän haasteet, Työn ohjaus ja urakysymykset, Itsetunto ja itsevarmuus, Motivaatio-ongelmat, Traumat ja elämänkriisit, Vanhuusiän sairaudet ja haasteet, Yksinäisyys, Äkillinen sairastuminen tai elämäntilanteen muutos

Osaamisalueet: Addiktiot, Ahdistus, Masennus, Persoonallisuushäiriöt, Psykoosit, Syömishäiriöt, Unihäiriöt, Lapsettomuus, Seksuaalisuus, Stressi, jännittäminen ja keskittyminen

Viesti

Koska Terapiatalo Nosteen asiakaspalvelu välittää viestisi terapeutille sähköpostitse, vältäthän tarpeettomien arkaluonteisten tietojen kirjoittamista lomakkeelle.