Ryhmäpsykoterapia | Terapiatalo Noste
(09) 3158 9154

tai s-postitse: asiakaspalvelu (ät) terapiatalonoste.fi

Ryhmäpsykoterapia

ryhmäpsykoterapia

Mitä on ryhmäpsykoteapia?

Ryhmäpsykoterapiaa voidaan suositella kaikille niille, joille suositellaan psykoterapiaa. Psykiatri voi myös suositella ryhmäpsykoterapiaa hoitomuotona, ja näin ollen ryhmäpsykoterapialle voi hakea myös KELA-korvattavuutta. Ryhmäpsykoterapiassa yksilön psyykkinen eheytyminen tapahtuu ryhmässä. Ryhmässä voi tutkia itseään muiden avulla, eli muut ryhmäläiset ovat vertaisia ja siinä roolissa ”apuohjaajia” ryhmäpsykoterapeutille. Ryhmästä saa apua ja ymmärrystä masennukseen, ahdistukseen, paniikkiin, persoonallisuushäiriöihin, itsetunto-ongelmiin, jaksamisen ja vuorovaikutuksen haasteisiin.

Ihmissuhdevaikeuksien takana on usein vaikeita käsittelemättömiä tunteita esim. kateus, viha, häpeä, katkeruus, syyllisyys jne. Mielen haavoittuminen on tapahtunut suhteessa muihin ihmisiin yksilön kehitysprosessin aikana. Ryhmän vuorovaikutus herättelee aiemmat kokemukset ja samalla saadaan mahdollisuus käsitellä huonot vuorovaikutuskokemukset ja niiden tilalle syntyy hoitavia, hyviä vuorovaikutuskokemuksia.

Vuorovaikutus ja ihmesuhdetaitoja voi oppia vain yhdessä muiden ihmisten kanssa. Toisten kokemukset auttavat avaamaan lukittuja ovia omaan tiedostamattomaan ja omiin kipukohtiin. Ryhmässä voi kasvattaa omaa resilienssiä, tutkia mielen kysymyksiä ja lisätä omaa hyvinvointiaan. Ryhmä on kuin peilisali, jossa saa monenlaista, erilaista peilausta eli palautetta.

Miksi ryhmäpsykoterapiaan?

 • Ryhmä on oma pieni maailmansa, jossa asiakas voi oppia omaa tapaa olla vuorovaikutuksessa ja samalla mahdollistuu mallioppiminen muilta ryhmäläisiltä
 • Ryhmässä saa vertaisuuden kokemusta: et ole yksin vaikeuksien kanssa – muut aavistavat mistä kerrot. Yhdessä jaetut elämäntarinat lisäävät ryhmän kiinteyttä. Tarinat ovat kuin liima, joka sitoo ryhmäläiset toistensa vertaisiksi. Näin ulkoinen ”me-henki” tukee sisäistä eheytymistä, eli ulkoinen vaikuttaa sisäiseen.
 • Ryhmä on kustannustehokas, tehokkaampi vaikuttavuudessa sekä ajankäytössä ja ekologinen vaihtoehto yksilöterapialle. Ryhmän kustannukset ovat noin kolmasosa verrattuna yksilöterapiaan.
 • Ryhmässä on yhteistä jakamista, hyväksyntää, empatiaa ja rakentavaa kritiikkiä. Kaikki nämä tukevat työ – ja toimintakykyä.
 • Ryhmässä on mahdollisuus tutustua hyvin erilaisiin ihmisiin. Erilaisuus antaa uusia näkökulma ja moniäänisyys rikastuttavat; tätä mahdollisuutta ei yksilöterapiassa ole.
 • Ryhmäpsykoterapeutti on osa ryhmää. Hänen erityistehtävä on ohjata ryhmän vuorovaikutusta, jotta ryhmä on turvallinen ja luottamuksellinen koko ajan.

 

Mitä ryhmäpsykoterapia ryhmään osallistuminen vaatii yksilöltä?

 • Alkuhaastatteluun osallistuminen, jossa yhdessä tutkitaan asiakkaan elämäntilannetta ja haasteita. Samalla arvioidaan onko alkava ryhmä sopiva hoitomuoto asiakkaalle.
 • Haastattelussa kerrota ryhmään liittyvistä käytännöistä, mm. maksut, poissaolo, luottamuksellisuus
 • Asiakkaan tulee pystyä sitoutumaan kerran viikossa kokoontuvaan ryhmään. Ryhmäkerta kestää 90 min. Ryhmä on täydentyvä ryhmä ja siihen sitoudutaan minimissä yhden vuoden. Yleensä ryhmässä ollaan 2-3 vuotta.
 • Asiakas on myös valmis puhumaan omista kipukohdistaan, mutta myös valmis kuuntelemaan muiden ryhmäläisten kerrontaa

Ryhmäpsykoterapian hinta

 • Alkuhaastattelun hinta on 50€/45 min (KELA tuettuna tai ilman)
 • Ryhmäkerranhinta on 90€/kerta, jos saa KELAn tukea. KELAn tuki on 45 minuutin käyntiä kohti 42,05€, eli 90 minuutin käynniltä korvataan 84,10€. Omavastuuksi jää näin ollen 5,90 €/90 min kerta. Lisätietoa www.kela.fi/kuntoutuspsykoterapia
 • Itse maksavilta, jotka eivät halua tai voi käyttää KELAn tukea, hinta (2x45min) on 50€/90 min kerta.
 • Ryhmäpsykoterapian maksu laskutetaan seuraavassa kuukaudessa sähköpostitse.
Marjut Jaakkosela ryhmäpsykoterapia

Hae mukaan ryhmäpsykoterapia ryhmään!

Terapiatalo Nosteen Kampin toimipisteessä Helsingissä on alkamassa uusi psykoterapiaryhmä nuorille aikuisille, jotka kamppailevat työn, opiskelun ja perhe-elämän yhteensovittamisessa. Hae rohkeasti mukaan!

Kaikki hakijat haastatellaan ensiksi ja heidän soveltuvuutensa ryhmäterapiaan tarkistetaan. Ryhmäpsykoterapeuttina toimii Marjut Jaakkosela, ryhmäpsykoterapeutti VET, työnohjaaja, psykodraamaohjaaja CP, traumatyöntekijä.

Huom. Kaikki yhteydenotot ohjautuvat Nosteen asiakaspalveluun. Kysy ryhmäterapiasta tai hae ryhmäterapiaan mukaan seuraavalla lomakkeella, palaamme Sinulle asiaan mahdollisesta haastatteluajankohdasta.

Hae mukaan tai tiedustele ryhmäpsykoterapiasta:

Lähetä viesti asiakaspalveluumme osoitteeseen [email protected] ja jätä meille yhteystietosi (etunimi, sukunimi, puhelinnumero, email), ja vapaamuotoinen viesti, jossa kerrot, että haluaisit päästä ryhmäpsykotereapiaan mukaan.