Nostelaiset esittäytyvät osa 4: Ratkaisukeskeinen psykoterapeutti Tuija Terävä | Terapiatalo Noste
(09) 3158 9154

tai s-postitse: asiakaspalvelu (ät) terapiatalonoste.fi

Asiakaspalvelumme on auki ma-to 9-17 ja pe 9-16

Nostelaiset esittäytyvät osa 4: Ratkaisukeskeinen psykoterapeutti Tuija Terävä

Olen Tuija Terävä, ratkaisukeskeinen psykoterapeutti Helsingistä. Alkuperäinen koulutukseni on lastentarhanopettaja. Opiskelin erityispedagogiikkaa ja valmistuin erityisopettajaksi. Tein erityisopettajan työtä pitkään ja työskentelin sosiaalista ja emotionaalista tukea tarvitsevien lasten erityisryhmässä. Niinä vuosina innostuin työparini kanssa ratkaisukeskeisestä tavasta toimia lasten ja heidän vanhempiensa kanssa. Aloimme tehdä yhteistyötä psykiatrian erikoislääkäri Ben Furmanin kanssa ja yhdessä kehittelimme lasten ongelmanratkontamenetelmän, Muksuopin, jota sitten päiväkoti Keulassa menestyksellä toteutimme. Kävimme kouluttamassakin ihmisiä ympäri Suomea aiheesta.

Näinä vuosina sitten innostuin opiskelemaan psykoterapeutiksi ja valmistuin Lyhytterapiainstituutista erityistason psykoterapeutiksi v. 2006. Tein vielä erityisopettajan töitä jonkin aikaa, mutta vuorotteluvapaavuoden aikana kypsyi päätös irtisanoutua Helsingin kaupungilta. Aloitin psykoterapeutin työt Osuuskunta Toivossa Kelarahoitteisessa LAKU (lasten perhekuntoutus) -hankkeessa, mihin valittiin perheitä, joissa lapsilla on neurokirjon diagnooseja ja niistä aiheutuvia hankaluuksia kodin ja koulun arjessa. Vuosia näissä tehtävissä kertyi lähes kahdeksan.

Nykyään toimin Nosteella yksilöpsykoterapeuttina ma-to siten, että ensimmäinen vastaanottoaikani on klo 10 ja viimeinen klo 16. Vastaamon tietoturvamurto sai ottamaan selvää muista mahdollisuuksista, enkä halunnut palata ammatinharjoittajaksi, toiminimenikin olin jo lopettanut LAKU-hankkeen jälkeen. Palkkatyö, joustava työaika, sijainti kodin lähellä, viihtyisät toimitilat ja mukavan oloiset ihmiset…tämä kaikki sai minut vakuuttuneeksi, että Noste olisi kiva paikka työskennellä (vaikka voit uskoa, että ahkerasti houkuteltiin muuallekin!).

Työyhteisössä, jossa on toista arvostava ilmapiiri ja lämminhenkinen tunnelma, on innostavaa, turvallista ja mukavaa työskennellä. Voin keskittyä ydintyöhöni ja saan aina apua mahdollisiin pulmatilanteisiin joko kivoilta työkavereiltani tai vaikkapa asiakaspalvelun Aadalta, joka on oikea kärsivällisyyden ja lempeyden lähettiläs. Myös kaikki, joiden apuun olen turvautunut, ovat olleet avuliaita ja ystävällisiä, mistä iso kiitos kaikille. Tämän kokonaispaketin vuoksi en ole ihan rättiväsynyt työviikon päätteeksi, vaan jaksan nauttia liikunnasta, pitkistä kävelylenkeistä, lukemisesta, aikuisen lapseni jääkiekkoliigamatseista, lapsenlapsistani. Työtyytyväisyyttäni ei yhtään vähennä se, että aion kesäloman jälkeen ryhtyä viettämään nelipäiväisiä viikonloppuja eli kolmipäiväinen työviikkoni ehkä tarkoittaa jonkun työpäivän pidentämistä niin että vielä klo17 voisin ottaa vastaan asiakkaita…

 

Summa summarum… kiitos, että sain tulla nostelaiseksi, olen siitä hyvin iloinen ja kiitollinen ❤

 

Tuija Terävä

Ratkaisukeskeinen psykoterapeutti

Terapiatalo Noste / Helsinki

 

 

Voit tarkastella ammattilaistemme vapaita aikoja täältä tai olla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Voit jättää myös sähköpostisi tai puhelinnumeron, niin olemme Sinuun yhteydessä!

Kyllä kiitos!